Monday, June 20, 2011

KUNDUN-MY FAV MOVIE ABOUT THE DALAI LAMA


Share/Bookmark

MOVIE ONLINE HERE


Ca sa incepem saptamina bine m-am gindit sa revad KUNDUN-clasicul film despre viata lui dalai lama in regia lui Martin Scorsese-si mai ezoteric decit 7 ani in Tibet-frumos film de altfel.




Ce m-a frapat in KUNDUN care este extrem de bine documentat este ca se arata clar motivul decaderii Tibetului, din punct de vedere ezoteric.


Reting Lama, regentul Tibetului si o mare figura spirituala, tulku si capul manastirii Reting, este primul maestru spiritual al micutului Tenzin.

Din gelozie pentru ca avea un mare titlu nobiliar si de asemenea o mare influenta laica si religioasa, Kashag-ul-guvernul corupt al nobililor tibetani- ii insceneaza un complot si il omoara prin tortura si otravire.









Si mai ezoteric, facind mult research pe tema asta, am aflat ca Reting Lama s-a opus cu vehementa instaurarii unui nou cult adus de Trijang Rinpoche, unul dintre tutorii lui Dalai lama, un cult considerat de el demonic si pe care in zilele noastre insusi dalai lama l-a interzis.

Din aceasta cauza se pare ca i-a fost inscenta totul...rezultatul venerarii acelei fiinte(nu vreau sa-i dau numele) a fost cucerirea Tibetului si actualele si trecutele orori.


Pina in ziua de azi problema succesiunea lui Reting este spinoasa, chinezii ucigind 2 dintre urmasii sai, iar prezentul nefiind recunoscut oficial de dalai lama.
Un subiect interesant de explorat aici.


















PALDEN LHAMO-protectoarea Tibetului si a lui dalai lama cu ajutorul careia a reusit sa fuga in India.



UN film foarte bine realizat vizual, istoric si spiritual (actorii sint persoane obisnuite pentru a da mai multa originalitate povestii). De mentionat ca sora lui dalai lama apare in rolul mamei sale din film.

Torrents si subtitrari aici




si Trailerul:

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites