Thursday, April 9, 2009

Fratia musulmana, nazistii si Al-Qai'da 1


PDF Imprimare E-mail

Discurs tinut
de John Loftus (fost procuror al Ministerului de Justitie al S.U.A.)
pentru a marca comemorarea holocaustului (Yom Ha’Shoah) in 18 aprilie 2004

Publicat pentru prima data in Jewish Community News, august 2004

[Articol extras din Nexus Magazine, Anul I, Numarul 4 (decembrie 2005- ianuarie 2006)]

Al-Qai’da este produsul unui grup fascist arab, infiintat in anii 1920, finantat de catre Adolf Hitler, folosit dupa cel de-al doilea razboi mondial de catre serviciile de informatii britanice, franceze si americane si sprijinit ulterior de catre sauditi si reactivat de catre CIA.

Vi se va parea ciudat ca un catolic irlandez sa va vorbeasca despre Yom Ha’Shoah, insa experienta mea in ceea ce priveste Holocaustul este putin mai neobisnuita. Pe cand lucram pentru Procurorul General a trebuit sa intreprind unele cercetari secrete cu privire la Holocaust. In acest scop am mers intr-un orasel numit Suitland, Maryland, situat in imediata apropiere a Washingtonului, loc unde guvernul american isi tine literalmente ingropate secretele. Exista acolo 20 de galerii subterane, fiecare dintre ele avand o suprafata de 4046,7838 m2. Daca ati vazut cumva filmul Raiders of the Lost Ark, in ultima scena ati vazut cam cum arata astfel de galerii subterane, insa acestea despre care va vorbeam nu sunt organizate chiar ca acelea din film. Ei bine, in aceste galerii subterane am descoperit ceva ingrozitor.
Am aflat ca o mare parte dintre nazistii pe care fusesem insarcinat sa ii dau in urmarire judiciara apareau pe statele de plata ale CIA, iar agentia nu stia acest lucru, fiind pur si simplu mintita de catre Serviciul Britanic de Informatii. Ceea ce nici Serviciul Britanic de Informatii nu stia era faptul ca cel care a furnizat aceste informatii era Kim Philby, agent dublu sovietic, comunist – implicat in scandalul legat de Razboiul Rece. Cu toate acestea, Departamentul de Stat a facut uitata toata aceasta poveste permitandu-le nazistilor sa ramana in America pana cand eu am avut proasta inspiratie de a face publice toate aceste lucruri.
Ce altceva ai putea face atunci cand doresti sa faci publica o astfel de poveste decat sa contactezi emisiunea 60 minutes? Intr-adevar l-am contactat pe Mike Wallace care mi-a acordat 30 de minute in emisiunea lui, cel mai lung timp acordat pana atunci vreunei persoane. Cand episodul despre nazistii din America a fost transmis in direct in 1982 acesta a provocat o stare de tensiune la nivel national. Congresul a cerut sa se examineze situatia, Mike Wallace a obtinut premiul Emmy, iar familia mea a primit amenintari cu moartea. S-a intamplat apoi ceva foarte ciudat. In ultimii 25 de ani toti spionii din SUA, Canada si Anglia, trecuti in rezerva, m-au solicitat pentru a ii reprezenta in calitate de avocat – gratuit, bineinteles. Astfel am avut 500 de clienti de pe urma carora am castigat cate un dolar pentru fiecare. Am ajuns astfel sa fiu cel mai prost platit avocat din America desi, paradoxal, cel mai solicitat.
Sa va dau un exemplu. Anul acesta un prieten de la CIA pe nume Bob Baer a scris o carte foarte interesanta despre Arabia Saudita si terorism, intitulata Sleeping with the Devil. Citisem aproape o treime din carte cand am ajuns la partea in care Bob povestea despre perioda in care lucrase la CIA si despre cat de sarace erau dosarele. Spunea de exemplu ca in dosarele despre Fratia Musulmanilor nu se gasea mai nimic in afara de cateva articole taiate din ziare.
L-am sunat atunci pe Bob si i-am spus: „Bob, te inseli, CIA are dosare foarte bine documentate cu privire la Fratia Musulmanilor. Stiu acest lucru pentru ca eu insumi le-am citit acum 25 de ani”.
„Ce vrei sa spui?” intreba el. Uite cum poti afla toate secretele legate de Fratia Musulmanilor, si voi puteti face la fel. „Du-te la calculator si tasteaza cuvintele Banna si Nazi si cauta pe Internet”. Bob a tastat aceste doua cuvinte iar rezultatul cautarii au fost vreo 30, 40 de articole din intreaga lume. Dupa ce le-a citit m-a sunat si a exclamat ingrozit „Dumnezeule, ce am putut face?”
In prezent principala mea ocupatie, si de altfel si scopul acestui articol este de a oferi noii generatii CIA informatii cu privire la Fratia Musulmanilor si de a dezvalui faptul ca aceasta a fost o organizatie fascista angajata de catre Serviciile Occidentale de Informatii care de-a lungul timpului a evoluat in organizatia cunoscuta in prezent sub numele de Al-Qa’ida [Al-Qaeda].

Scurt istoric al Fratiei Musulmanilor
Iata cum a inceput totul. In anii 1920 un tanar egiptean pe nume [Hassan] Al-Banna a infintat acest grup nationalist numit Fratia Musulmana. Al-Banna era un admirator fervent al lui Adolf Hitler si coresponda cu acesta regulat. Atat de staruitor era Al-Banna in admiratia lui pentru Partidul Nazist incat in anii 1930 Fratia Musulmanilor a devenit arma secreta a Serviciului Nazist de Infomatii. Nazistii arabi aveau foarte multe in comun cu noua doctrina nazista: ii urau pe evrei; urau democratia si cultura occidentala. Astfel, politica oficiala a celui de-al treilea Reich a fost orientata inspre dezvoltarea in secret a Fratiei Musulmanilor ca si „coloana a cincea”, o armata in interiorul Egiptului.
In momentul in care a izbucnit razboiul, Fratia Musulmanilor a declarat in scris ca va acorda tot sprijinul generalului Rommel, avand grija ca nici un soldat american sau englez din Cairo sau Alexandria sa nu ramana in viata.
Pe parcursul celui de-al doilea razboi mondial Fratia Musulmanilor a inceput sa se extinda si sa isi largeasca aria de influenta ajungand sa aiba chiar si o sectiune palestiniana condusa de catre Marele Muftiu al Ierusalimului, cel mai mare fanatic al tuturor timpurilor. Marele Muftiu al Ierusalimului, reprezentantul Fratiei Musulmanilor in Palestina, era fara indoiala reprezentantul arabilor nazisti, un om cu o mare putere de influenta. De exemplu, in timpul razboiului, acesta a plecat in Germania si a recrutat oameni pentru a infiinta o divizie SS de arabi nazisti. Aceasta divizie, denumita Divizia Handzar de musulmani, stabilita in Croatia, avea sa devina nucleul noii armate de fascisti arabi a lui Hitler menita sa cucereasca Peninsula Arabica si, de acolo, chiar si Africa – sau cel putin asa se spera.
La sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial Fratia Musulmanilor a fost acuzata de crime de razboi, iar agentii Serviciului German de Informatii care o coordonau au fost capturati in Cairo. Intreaga retea a fost retinuta de catre Serviciul Secret Britanic. In acest moment a avut loc un lucru ingrozitor: in loc sa inceapa urmarirea in justitie a nazistilor – a Fratiei Musulmanilor - guvernul Britanic i-a angajat. Toti refugiatii nazisti, criminali de razboi de origine araba sau musulmana, au fost dusi in Egipt, unde timp de trei ani au fost pregatiti pentru o misiune speciala. Serviciul Secret Britanic intentiona sa se foloseasca de fascistii din Fratia Musulmanilor pentru a ataca Israelul in 1948. Doar cateva persoane din Mossad detin aceasta informatie, insa majoritatea membrilor armatelor si gruparilor teroriste arabe care au incercat sa distruga Israelul erau de fapt nazisti arabi proveniti din Fratia Musulmanilor. Marea Britanie nu a actionat de una singura. Serviciul Francez de Informatii a colaborat cu Marea Britanie si a ajutat la eliberarea Marelui Muftiu si la aducerea acestuia in Egipt, contribuind astfel la reunirea arabilor nazisti. Asadar, din 1945 pana in 1948, Serviciul Secret Britanic a oferit protectie tuturor nazistilor arabi, dar, cu toate acestea, nu a reusit sa distruga Israelul.
In aceste conditii britanicii au decis sa vanda arabii nazisti unei organizatii ce avea sa devina CIA. Poate ca vi se pare stupid, un plan diabolesc, insa chiar asa s-a intamplat. Ideea era ca noi sa ii folosim pe arabii nazisti in Orientul Mijociu pentru a ii contracara pe arabii comunisti. Asa cum Uniunea Sovietica finanta arabii comunisti, tot astfel aveam sa actionam si noi, finantand arabii nazisti sa lupte impotriva celor comunisti. Astfel au inceput sa aiba loc numeroase pregatiri secrete, timp in care Fratia Musulmanilor era pe statul de plata al CIA.
Intre timp, insa, egiptenii deveneau din ce in ce mai ingrijorati din cauza acestei situatii. Nasser a ordonat Fratiei Musulmanilor sa paraseasca Egiptul amenintandu-i ca, in caz contrar, vor fi inchisi si executati. Astfel, in anii 1950, CIA a evacuat nazistii Fratiei Musulmanilor in Arabia Saudita. Ei bine, atunci cand au ajuns in Arabia Saudita unele dintre capetele luminate ale Fratiei Musulmanilor, ca Azzam [dr. Abdullah], au inceput sa predea in scolile religioase numite „madrassas”. Acolo acestia au combinat doctrina nazismului cu un cult islamic foarte ciudat – wahabism-ul.
Toata lumea confunda islamismul cu aceasta religie fanatica si considera islamul – de fapt versiunea saudita a acestuia – ca fiind reprezentativa, cand de fapt nu este deloc asa. Toate natiunile musulmane au condamnat acest cult wahabi ca fiind erezie de mai mult de 60 de ori, insa, cand sauditii au devenit bogati si puternici, situatia s-a schimbat, caci acestia au cumparat tacerea multor natiuni musulmane. Acest cult foarte sever, wahabismul, a fost practicat numai in Arabia Saudita si doar de catre talibani si in realitate nu are nimic de-a face cu islamismul. Islamismul este o religie pasnica si toleranta care s-a aflat in relatii bune cu evreii in primul mileniu al existentei sale.
Arabia Saudita, in schimb, a devenit lacasul Fratiei Musulmanilor, iar scolile religioase „madrassas” locul de propagare a fascismului si a extremismului. In aceste scoli „madrassas” s-a remarcat un tanar elev foarte interesat de cele ce se predau. Studentul lui Azzam era chiar Osama bin Laden. Ei bine, da, Osama bin Laden a fost format de nazistii Fratiei Musulmanilor care emigrasera in Arabia Saudita.

CIA si Al-Qa’ida
In 1979 CIA a decis sa ii scoata pe arabii nazisti de la pastrare si sa ii repuna in functiune. Rusii invadasera Afganistanul asa ca ne-am oferit sa ii finantam pe sauditi cu conditia ca acestia sa stranga toti nazistii arabi la un loc si sa ii trimita in Afganistan pentru a se lupta cu rusii. Era necesar sa gasim un alt nume pentru arabii nazisti caci Fratia Musulmanilor era un nume cu o rezonanta prea mare, al carui trecut nazist era binecunoscut, asa ca le-am dat numele de Maktab al-Khadamat al-Mujahidin, adica MAK.
CIA a mintit Congresul atunci cand a afirmat ca nu stia cine se mai afla pe statul sau de plata in afara sauditilor, lucru care se intelege ca nu era adevarat, caci o anumita sectiune a CIA-ului stia foarte bine ca ii angajase inca o data pe nazistii arabi pentru a ii folosi in ducerea razboaielor secrete.
Intre anii 1979 si 1989 Azzam si asistentul sau Osama bin Laden, deveniti foarte cunoscuti, s-au impus si au castigat razboiul, alungandu-i pe rusi din Afganistan. Vazind ca a castigat razboiul, CIA-ului nu i-a mai ramas altceva decat sa se intoarca acasa, lasand armata de fascisti arabi in Afganistan. Sauditii nu doreau nici ei ca nazistii arabi sa se reintoarca si au inceput sa ii ofere mita lui Osama bin Laden si adeptilor acestuia pentru a ii tine departe de Arabia Saudita. Intre timp MAK s-a scindat, iar Azzam a fost asasinat in conditii misterioase, se pare ca de insusi Ossama bin Laden care a devenit conducatorul celei mai radicale grupari rezultate din fuziunea dintre fascistii arabi si extremistii religiosi numita de el Al-Qai’da. Insa ramurile Fratiei Musulmanilor se intind si in prezent in intreaga organizatie Al-Qai’da.
Ayman Al-Zawahiri, secundul lui Ossama bin Laden, de exemplu, provine dintr-o ramura egipteana a Fratiei Muslumanilor – Jihad-ul Islamic Egiptean, rezultat din Jihad-ul Islamic Palestinian.
In Israel exista o alta ramura a Fratiei Musulmanilor – organizatia cunoscuta sub numele de Hamas. Cand forte israeliene l-au asasinat pe seicul [Ahmed] Yassin, necrologul publicat intr-un ziar din Cairo, in limba araba, de catre Fratia Musulmanilor dezvaluia faptul ca Yassin era de fapt conducatorul secret al Fratiei Musulmanilor din Gaza.
Astfel, Fratia Musulmanilor a devenit o otrava ce a cuprins Orientul Mijlociu si incepand cu 11 septembrie chiar intreaga lume. Stiu ca toata aceasta poveste vi se poate parea un joc bolnav al inchipuirii, dar pentru a va convinge de realitate este suficient sa deschideti calculatorul si sa tastati cuvintele „Banna” si „Nazi” pentru a gasi toate acele articole despre care va vorbeam. Acolo veti gasi toate informatiile pe care CIA a incercat sa le ascunda angajatilor sai, nedorind ca ei sa afle cumplitul trecut. In anul 1984, pe cand ma ocupam cu demascarea nazistilor europeni care figurau pe statul de plata al CIA, agentia incerca sa ascunda Congresului faptul ca nazistii arabi fusesera angajati inca o data pentru a lupta impotriva rusilor. Bob Baer a ramas uimit atunci cand a studiat dosarele. Uimitor este si faptul ca o intreaga generatie – generatia CIA actuala – nu stie absolut nimic despre aceste lucruri, si credeti-ma actuala generatie CIA este formata din americani decenti care incearca sa isi faca datoria cu onoare. Singura lor problema este ca dosarele au fost ascunse, insa acum toate aceste secrete trebuie sa iasa la iveala.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites