Wednesday, October 16, 2013

SE INTIMPLA IN TARA TA-JANDARMII AU BAGAT UN BATRIN IN SPITAL SI APROAPE AU OMORIT UN COPIL LA PUNGESTI

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

Share/Bookmark 





JANDARMERIA face victime: La Pungești, o mână de oameni se luptă cu câteva sute de jandarmi și scutieri. ROMÂNI, nu-i lăsați singuri!

ÎN DIRECT DE LA PUNGEȘTI
Declarație stupefiantă a purtătorului de cuvânt al Jandarmeria Vaslui, Lucian Moldovanu, care întrebat până unde va merge intervenţia jandarmilor, Moldovanu a explicat: “Jandarmii vor interveni în forţă, gradual, dacă va fi nevoie, pentru îndepărtarea persoanelor aflate la faţa locului. Jandarmeria română, în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, are în dotare armament care poate fi fiolosit în acest tip de acţiune.
 Nu e vorba de a împuşca cetăţenii din zonă, dar se poate folosi tehnica pe care o avem în dotare: veste antiglonţ, scuturi, căşti cu vizor. Nu vom folosi armamentul din dotare împotriva cetăţenilor. Vom interveni prin folosirea forţei, a tehnicii de care avem nevoie. Nu ştiu la ce să ne aşteptăm”, a mai spus Moldovanu.
REACȚIE RAPIDĂ: Indignați-vă! Ieșim urgent în Piața Universității (la fântână), ora 18.00 pentru a fi solidari cu cei din Pungești. 
UPDATE ora 17:30 Un om a murit în urma violențelor provocate de jandarmi.
Un grup persoane din Bârlad s-a alăturat protestului
17:20 O ambulanţă plină de jandarmi a încercat să se strecoare printre protestatari, dar a fost blocată de manifestanţi. Jandarmii au coborât din ambulanţă şi au bruscat oamenii care protestează impotriva exploatării gazelor de şist.
17:00 JANDARMII blochează de 3 ore drumul național dintre satul Moara Sima și Pungești. O parte din protestatarii stau pașnic pe marginea drumului, iar majoritatea lor sunt ținuți izolați într-o zonă mlăștinoasă, cu picioarele în apă.

Ora 16 :45

Protestatarii solicitã ajutor
Având în vedere faptul cã sunt încercuiti de jandarmi, protestatarii de la Pungesti cer ajutorul vasluienilor. Este nevoie de pachete cu mâncare, apã si benzinã pentru generatorul la care se alimenteazã laptopul prin care se transmit imagini live de acolo. Se poate ajunge la locul protestelor mergând cu masina pânã la bariera formatã de jandarmi si politie în dreptul localitãtii Armãsoaia si apoi aproximativ 600 de metri pe jos.
Ora: 16:00
Atrocitãti ale jandarmilor la Pungesti
Dupã ce au maltratat un bãtrân care se aflã în prezent în stare gravã la spital, jandarmii de la Pungesti au fost aproape sã ucidã un copil. Din neatentie, probabil, acestia au dat peste un copil de 3 ani si l-au cãlcat cu picioarele. Acesta a fost salvat de tatãl sãu care s-a aruncat peste el!
UPDATE: Ora:  15: 30
Copiii s-au asezat în genunchi în fata masinilor!
Scene impresionante la Pungesti. O autospecialã a pompierilor a încercat sã spargã lantul uman format din protestatari. În acel moment copiii însotii de învãtãtoarea Elena Dudescu s-au asezat în genuchi, blocând astfel drumul autospecialei!
Ora 14:30
ABUZ AL AUTORITÃTILOR: AU BLOCAT DRUMUL CÃTRE PUNGESTI
Jandarmii au blocat drumul care duce la locul protestelor. Se încearcã, astfel sã împiedice si alti protestatari sã ajungã la Pungesti. Drumul este blocat în dreptul satului Armãsoaia la aproximativ 600 de metri de locul protestelor! Subprefectul Puicã prezent acolo a refuzat sã comenteze acest abuz!
Ora 14.00
APEL CÃTRE VASLUIENI: VENITI LA PUNGESTI
Prefectura a transmis jadarmeriei sã foloseascã forta pentru a dispersa oamenii de la Pungesti care se opun intrãrii utilajelor pe terenul destinat instalãrii sondei. În aceste conditii protestatarii din Pungesti roagã vasluienii si pe toti cei din împrejurimi sã li se alãture cât mai urgent!

JANDARMERIA – DUȘMAN al poporului român! O instituție de mercenari care la ordin ar fi în stare să-și lovească și părinții! Să nu uităm că acești mercenari sunt plătiți din banii publici, ca să apere interesele și drepturile cetățenilor, iar nu a companiilor străine, ce cumpără de la mic la mare pe cei din conducerea țării.
Locuitorii din Pungești trebuie susținuți din toată țara, fie cu alimente, cu haine de iarnă, cu rulote în care să locuiască până ce compania Chevron vor pleca din zonă. Dacă vor reuși să înceapă la Pungești, le va fi ușor să continue în restul țării! Satul Pungești este în momentul de față teritoriul cel mai scump al României, care trebuie apărat cu orice preț! Este reduta peste care nu trebuie să treacă invadatorii străini. Ar trebui apărat cu armata română, dacă am avea așa ceva.
Vasluienii continuă protestele faţă de exploatarea gazelor de şist. Sute de săteni din Siliştea au format un lanţ uman în calea utilajelor Chevron. Protestatarii stau în genunchi, se ţin de mână şi scandează “Hoţii!”. Oficial, acolo urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor. Un număr impresionant de jandarmi de la o unitate din Bacău au fost mobilizaţi la faţa locului. La protest participă şi copii.
UPDATE 15:10: Potrivit purtătorului de cuvânt al Ambulanţei Vaslui, patru protestatari au avut nevoie de îngrijiri medicale până la această oră. Trei dintre aceştia au refuzat transportul la spital, în vreme ce unul a fost trimis la Spitalul de Urgenţă din Vaslui pentru îngrijiri medicale.
“Am avut solicitări pentru 4 pacienţi cu agitaţie psiho-motorie şi atac de panică. Li s-a acordat primul ajutor. Trei au refuzat transportul la spital. Sunt conştienţi, unul cu antecedente patologice de infarct miocardic. Nu au fost manevre de resuscitare pentru pacienţii aflaţi la protest. Al patrulea a fost trimis la Spitalul de Urgenţă Vaslui. La Pungeşti sunt 3 ambulanţe”, a declarat Ana Maria Ungureanu, purtător de cuvânt Ambulanţa Vaslui.
UPDATE 14.30: Mai multor protestatari li s-a făcut rău, iar o ambulanţă a sosit şi acordă îngrijiri. Potrivit Mediafax, medicii au fost nevoiţi să intervină după ce unui bătrân de 76 de ani, care protestează de trei zile, i s-a făcut rău. Acesta a refuzat să fie transportat la spital.
Totodată, alt protestatar a leşinat în timp ce încerca să spargă cordonul de jandarmi. Acesta a căzut într-un şanţ cu apă şi a fost scos de doi jandarmi, în prezent primind îngrijiri medicale. Omul se află în stare gravă.
Într-o intervenţie la Realitatea TV, prefectul de Vaslu, Radu Renga, a declarat că jandarmii sunt obligaţi să intervină pentru a restabili ordinea, dacă va fi cazul.
“Sunt nişte legi care trebuie să fie respectate. Iniţial, demonstraţia început paşnic. Atâta timp cât ordinea publică şi drumurile publice sunt afectate, jandarmii sunt obligaţi să intervină pentru a restabili ordinea. Autorităţile intervin strict pe legile româneşti. Protestatarii trebuie să înţeleagă că legea trebuie să fie aplicată”, a declarat, la Realitatea TV, prefectul de Vaslui, Radu Renga.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites