Saturday, March 13, 2010

POVESTIRE SUFI

Aici este o poveste Sufi, despre niste calatori care treceau pe langa o manastire, unde ei vedeau oameni in catharsis. Ei se purtau nebuneste, tipand si strigand si izbindu-se de pamant. In mijlocul lor era un maestru Sufi, care observa, cu calm, haosul.

“Ce manastire de nebuni”, au spus calatorii. “Oamenii care vin aici pentru a atinge iluminarea au innebunit. Evident Maestrul este prea obosit pentru a mai face fata situatiei.”

Cateva luni mai tarziu, calatorii au trecut din nou pe langa manastire, dar acum aceiasi oameni stateau in tacere, nespunand nici un cuvant. Cateva luni mai tarziu, ei au trecut iar pe langa manastire si au observat o manastire goala. Maestrul statea singur.

“Cum poti explica toate acestea?, au intrebat calatori

„Cand ati trecut prima oara, ati observat incepatorii, care erau plini de furie”, a spus Maestrul. “Eu i-am incurajat sa o elibereze. A doua oara, cand ati trecut, ei obtinusera intelegerea/ constiinta si s-au linistit. Nu mai aveam nimic de facut, asa ca mi-am luat ramas bun de la ei. Ei pot fi linistiti, oriunde in lume. Acum astept un nou grup. Data viitoare cand o sa treceti pe aici, va fi din nou o nebunie.

Meditati asupra oricarei furii din interiorul vostru, care are nevoie sa fie eliberata ... si modul in care aceasta poveste are legatura cu viata voastra.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites