Jurnaliştii de la cotidianul german Bild se întreabă dacă OZN-urile care apar în diferite fotografii sau în filmuleţe postate pe internet de oameni obişnuiţi sunt cu adevărat nave ale extratereştrilor, simple iluzii optice sau fenomene ale naturii care nu pot fi explicate.
Imagini înspăimântătoare pentru unii sau prilej de studiu pentru cercetători. Aşa pot fi caracterizate instantaneele cu obiectele neidentificate, numite OZN-uri, care au apărut în ultimii ani pe cerul întregii lumi. Cât de reale sunt ele însă? Ne-au vizitat sau nu până acum fiinţe extraterestre ? Acestea sunt întrebările la care nemţii de la Bild au încercat să răspundă, plecând de la pozele cu presupusele OZN-uri surprinse în Rusia, America, Indonezia şi Belgia.
Belgia, 1990
În anii 1989 şi 1990 au fost văzute mai multe obiecte triunghiulare care zburau deasupra Belgiei. Circumferinţa lor era de 15 metri şi puteau ajunge şi la 30 de metri. Ce i-a frapat pe oamenii de ştiinţă la aceste obiecte? Zborul la mică înălţime şi faptul că aveau un sistem propriu de propulsare.
Apăreau într-un punct, se întorceau în loc, se înclinau uşor, apoi se deplasau cu o viteză halucinantă. Deşi obiectele au fost depistate şi de radarele militare, specialiştii nu au reuşit să identifice originea lor.
SUA, Michigan, 2000
Despre poza din Michigan, realizată în anul 2000, în care lumini dispuse în formă de cerc apar deasupra unui port, specialiştii au dat un verdict deloc plăcut pentru amatorii de senzaţional. Este doar o iluzie datorată reflexiei luminii în apă.
SUA, New York, 2008
În 2008, o poză din New York a semănat panică printre americani. Un obiect care aducea izbitor de mult cu felul în care credem noi că trebuie să arate un OZN pare să survoleze metropola, dispărând apoi în ceruri.
Experţii, citaţi de Bild, spun că acest moment ar fi putut cu adevărat să reprezinte o vizită a extratereştrilor.
Rusia, Moscova, 2009
Anul trecut, în Rusia s-au întâmplat două astfel de fenomene greu de explicat. Primul a fost un inel strălucitor, care şi-a făcut apariţia pe cerul Moscovei, iar cel de-al doilea a fost fotografiat deasupra Kremlinului atât noaptea, cât şi ziua.
Experţii contactaţi de Bild nu s-au putut exprima în privinţa celui de-al doilea aşa-numit OZN, însă au susţinut despre primul că este un fenomen meteo.
0 comments:
Post a Comment