SUA şi UE vor să restricţioneze internetul şi la nevoie chiar să-l închidă complet. Google limitează accesul la unul dintre cele mai populare servicii ale sale: Google Video
1. Controlul şi restrictionarea internetului pe diverse motive: de securitate, comerciale, administrative etc. Astfel se creează bazele unei cenzuri globale a internetului după modelul experimentat în China, a detectarii şi reprimării opozanţilor dictaturii noii ordini mondiale.
2. Preluarea subiectelor asa-zis „conspiraţioniste” de către mass-media aflată sub control masonic. Crearea de falşi opozanţi şi directionarea curentului de trezire pe linii moarte.
Una din măsurile de control apărute recent în SUA este o propunere legislativă ce ar acorda Preşedintelui Obama autoritatea de a închide reţelele publice şi private de comunicaţii - incluzând restricţiile de trafic internet - ca parte a unui plan de urgenţă. Proiectul de lege a fost introdus de Jay Rockefeller, mare mason şi senator democrat de Virginia de Vest.
The Cybersecurity Act of 2009 îi oferă de asemenea preşedintelui posibilitatea de a declara „o stare de urgenţă în ciber-spaţiu” astfel încât se poate merge până la închiderea sau limitarea drastică a traficului pe internet în „interesul securităţii naţionale”. Documentul nu specifică însă limpede care sunt condiţiile necesare declarării unei astfel de stări de urgenţă în ciber-spaţiu, conceptul de interes al securităţii nationale fiind definit prea vag.
Şi în Europa există demersuri similare de cenzurare a internetului, mascate sub reglementări comerciale şi ale telecomunicaţiilor. În luna mai urmează să fie votate în Parlamentul European propuneri legislative ce vor limita accesul la internet. Dacă sunt adoptate, legile vor permite providerilor de internet să impună ce aplicaţii sau site-uri avem voie sa folosim în internet. Download-ul peer-to-peer ar putea fi interzis şi de asemenea sunt vizate limitarea aplicaţiilor care permit telefonia gratuită prin internet.
(Detalii la: http://www.laquadrature.net/Telecoms_Package)
Toate aceste îngrădiri la nivel european vin după o serie de planuri promovate anterior, de cenzurare a blogurilor la nivelul UE, implementarea unui sistem centralizat de supraveghere de tip web 3.0 şi implementarea unor legi abuzive privind internetul în Franţa.
Nici Google nu este în afara acestui plan de îngrădire a libertăţilor. Compania a închis recent pentru publicul larg posibilitatea de a face upload la fişiere de tip video pe portalul său specializat „Google Video”. De asemenea, accesul la facilităţile de tip „cele mai vizionate/cele mai postate filme”, a fost desfiinţat. Această măsură vine fără îndoială în urma succesului gigantic de care s-au bucurat la nivel global filme on-line precum Endgame, The Obama Deception, The Big Picture şi alte filme ale curentului ce se opune dictaturii mondiale masonice ce utilizează tehnologia într-un mod malefic.
Nicolas Sarkozy face presiuni pentru implementarea unei legi abuzive privind internetul
Pe 2 februarie 2009, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a anunţat că va lua toate măsurile pentru ca până la finalul lunii martie, noua lege „Creaţie şi Internet” să fie adoptată de Adunarea Naţională. Această lege instaurează un control strict asupra internetului şi încalcă dreptul la viaţă privată, sub pretextul combaterii pirateriei.
Proiectul de lege a fost prezentat pe 18 iunie 2008 Consiliului de miniştri, iar pe 20 octombrie 2008 a fost votat de Senat, doar după o primă lectură, fără dezbateri şi cu o unanimitate covârşitoare. Însă el intra în contradicţie cu prevederile Amendamentului 138 din Pachetul Telecom al UE, care defineşte cadrul legislativ pentru telecomunicaţii şi internet. Amendamentul 138 prevede că „nu poate fi impusă nicio restricţie care încalcă drepturile şi libertăţile fundamentale ale utilizatorilor (libertatea de exprimare şi de informare), fără o decizie judecătorească.”
La presiunile Franţei, pentru a facilita implementarea acestei legi, miniştrii telecomunicaţiilor din cele 27 de ţări membre UE, s-au înţeles pe 28 noiembrie 2008 să ceară desfiinţarea Amendamentului 138. Nicolas Sarkozy i-a cerut personal acest lucru preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso. Însă este vorba despre un amendament votat în luna septembrie 2008 în Parlamentul european cu o majoritate covârşitoare (573 de voturi pentru şi 74 împotrivă).
Noua propunere legislativă franceză a iscat puternice discuţii, atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi în Franţa. „Acest amendament constituie o garanţie că legislaţia Telecom nu va duce la un transfer de putere de la autoritatea juridică spre autoritatea administrativă. El este astfel formulat încât să lase statelor membre o marjă pentru a respecta legi fundamentale, în special cele privind dreptul la viaţă privată, dreptul la proprietate, dreptul la recurs şi dreptul la liberă exprimare şi informare.”
Dacă această lege va fi aprobată, aşa cum şi-a propus Nicolas Sarkozy, cei care nu îşi vor instala în computere programele de tip spyware, impuse de HADOPI (Înalta Autoritate pentru difuzarea operelor şi protejarea drepturilor de autor pe internet) se vor trezi cu abonamentele suspendate.
Sursa: fatanevazutaalumii.blogspot.com