| Eugenia Davidasvili, cunoscuta azi in intreaga lume ca Djuna (Giuna), s-a nascut pe 22 iunie 1949, in Georgia. S-a afirmat atat prin eficienta tratamentelor sale, cat si prin acuratetea diagnosticelor, testele efectuate la Washington Research Center aratand o acuratete de 97% in diagnosticare. De-a lungul carierei sale, Djuna a fost preocupata si de formarea de noi terapeuti. Djuna Davitasvili este un nume foarte cunoscut, cu puternice rezonante speciale pentru milioane de oameni. |
Dar nu despre persoana sau personalitatea vestitei vindecatoare vom vorbi mal jos, ci vom reproduce – fara comentarii – o serie de sugestii si retete pentru terapia (sau profilaxia) diverselor afectiuni ce macina astazi lumea vie. Sunt, de fapt, reguli de viata general valabile, bazate exclusiv pe ceea ce ne ofera natura.
Alimentatia sta la baza sanatatii, prin modul in care stim sau nu sa o facem prin prisma ratiunii, si nu doar a pornirilor instinctuale. Djuna identifica trei categorii mari de alimente, dupa cum urmeaza:
1. carne, peste, zeama de carne, oua, fasole (bob), ciuperci, nuci, floarea soarelui (seminte), vinete.
2. verdeata, fructe, legume, pepene verde, pepene galben, vin sec, unt, grasimi, ulei vegetal.
3. paine, peste, fainoase, orez, cartofi, zahar, miere de albine.
Pentru curatirea organismului de substantele daunatoare acestuia, introduse in corp prin alimentatia curenta, trebuie sa se tina seama de cateva reguli usor de respectat.
- Categoria nr. 1 de alimente reprezinta acizii, iar categoria nr. 3 – bazele. Nu se amesteca la aceeasi masa alimentele din categoria 1 cu cele din categoria 3.
- Se pot combina categoria 1 cu categoria 2 sau categoria 2 cu categoria 3.
- Diferenta dintre mesele acide si cele bazice trebuie sa fie de minimum 3 ore.
- In curatirea organismului, lactatele sunt excluse.
- Nu se bea apa in timpul mesei, ci abia la o ora dupa aceasta.
- Tot cu o ora mai tarziu se pot consuma si fructe, intrucat ele se digera mai repede decat restul alimentelor.
- Pe langa alimentele enumerate mai sus, dimineata si seara se consuma cate un catel de usturoi.
- Curatirea organismului se face, de preferinta, in luna iunie.
Curatirea limfei si a sangelui
Dimineata, se beau 100 ml de apa rece, in care s-a dizolvat sare amara, atat cat sa fie baubila. Se prepara un suc din portocale (900 ml), grapefruit (900 ml) si lamaie (200 ml). La o ora dupa ce s-a baut solutia de sare amara, se beau 100 ml din sucul respectiv si 100 ml de apa fiarta si racita. Apoi, aceeasi cantitate (100 ml suc si 100 ml apa racita) se bea la fiecare jumatate de ora, pana se termina cantitatea de 2 litri din fiecare. Tratamentul dureaza 3 zile, perioada cand nu se mananca si nu se bea nimic altceva.
Curatirea ficatului
Timp de 2 zile, se beau cate 5-6 pahare de suc de mar. In a treia zi, bolnavul se culca la ora 19 pe partea dreapta, cu o sursa de caldura (perna electrica) sub ficat. Se prepara un amestec din 3 linguri de ulei de masline si 3 linguri zeama de lamaie, care se bea din sfert in sfert de ora, pe durata a circa 2 ore. Cantitatea totala trebuie sa fie de 300 ml ulei de masline si 300 ml zeama de lamaie. A doua zi de dimineata se face clisma, care va elimina toate reziduurile de la ficat.
Curatirea rinichilor (calculi renali)
Pe parcursul unei saptamani, nu se mananca decat pepene verde cu paine neagra. In ziua a saptea, intre orele 2 si 3 (noaptea), se face o baie calda, cu corpul cufundat in apa pana la gat si se mananca pepene verde rece. Dupa circa o ora, vor fi eliminate pietrele. Eventual, procedura se repeta dupa doua saptamani.
Curatirea articulatiilor de saruri (spondiloza, artrita, poliartrita)
Se fierb 5 g foi de dafin in 300 ml apa, timp de 5 minute, dupa care se tin intr-un termos, 3-4 ore. Pe parcursul a 12 ore, se consuma lichidul, luandu-se cate o lingurita. Tratamentul dureaza 3 zile, insotit de alimentatie de regim, dar o singura data pe an.
„Elixirul tineretii” (indicat in special persoanelor care au probleme legate de inima si de circulatia sangelui)
Se piseaza foarte bine 300 g usturoi, intr-o piulita de lemn. 200 g din cantitate se scot de la fundul vasului si se pun intr-un borcan de sticla, impreuna cu 200 ml alcool de 90º. Se inchide bine si se tine 10 zile la macerat. Tratamentul va dura 11 zile, cu o jumatate de ora inaintea fiecarei mese, preparatul luandu-se in cate 20 ml lapte rece, dupa cum urmeaza:
ziua 1 – 2 picaturi dimineata (D), 2 picaturi la pranz (P), 2 picaturi la cina (C);
ziua 2 – 4 D, 5 P, 6 C;
ziua 3 – 7 D, 8 P, 9 C;
ziua 4 – 10 D, 11 P, 12 C;
ziua 5 – 13 D, 14 P, 15 C;
ziua 6 – 15 D, 14 P, 13 C;
ziua 7 – 12 D, 11 P, 10 C;
ziua 8 – 9 D, 8 P, 7 C;
ziua 9 – 6 D, 5 P, 4 C;
ziua 10 – 3 D, 2 P, 1 C;
ziua 11 – 25 D, 25 P, 25 C.
O reteta relativ mai simpla se bazeaza pe amestecul obtinut din 500 g usturoi pisat, cu zeama de la 24 de lamai. Se pune intr-un borcan, se acopera cu tifon si se tine 24 de zile, amestecandu- se periodic. Se consuma cate o lingura la o jumatate de pahar cu apa, seara, inainte de culcare.
sursa damaideparte
De-a lungul carierei sale, Djuna a fost preocupata si de formarea de noi terapeuti. Exigenta cu care sunt selectati cei ce vor sa-i devina elevi este descrisa de Maria Cobileanschi in articolul "Familia paranormala". Cartea tradusa in limba romana de editura ANTET-2000 poate fi considerata manualul terapeutului din scoala Djunei.
Conditiile unui tratament eficient
In aceasta scoala, se considera ca eficienta unui tratament depinde de: a) capacitatea pacientului de a se autosugestiona b) maleabilitatea terapeutica a acestuia.
Daca pacientul percepe campul terapeutului si senzatiile specifice (caldura, presiune etc), realizarea terapiei are rost. Situatia contrara se intalneste cand pacientul se opune psihic terapiei.
Terapeutul trebuie sa se autosugestioneze si el, caci deplasarea energiei tine de comanda mentala, iar imunitatea terapeutului depinde si ea de aceasta.
Tratamentul se face doar daca in apropiere se afla o sursa de apa. In caz contrar, nu se face tratament. Apa absoarbe energia negativa de pe mainile terapeutului.
In timpul tratamentului, mainile terapeutului sunt spalate de curand, putin umede, calde. In acest caz, fluxul energetic se misca liber. Ceasul, inelele, bratarile se scot. In timpul unui tratament eficient, cu transfer maxim de energie catre pacient, mainile terapeutului transpira.
Miscarile de apucare cu mana de catre terapeut sunt interzise, pentru a nu deplasa campul sanatos.
Organe cu disfunctii
Modul de abordare a organelor cu disfunctii este inedit:
- terapeutul se adreseaza, cu voce tare, organelor pacientului
- discutia are loc pe un ton autoritar, eventual reliefand prostiile facute de organul respectiv. Mai exact, cuvintele sunt adresate gandirii organului respectiv, in genul: Minte a ficatului, te porti urat, esti aidoma unui copil alintat. Stii bine ca trebuie sa te comporti altfel. Sper sa intelegi acest lucru si sa-ti vezi de treaba.
- inainte de aceasta, terapeutul ii aplica pacientului cateva lovituri slabe, in zona organului bolnav, pentru a trezi mintea organului respectiv
Autoarea cartii considera ca fiecare organ are anumite caracteristici: intestinele sunt rabdatoare si supuse, ficatul e inert in gandire si cam greoi (asa ca trebuie luat tare, pe un ton categoric; n-are rost sa-i vorbesti frumos ). Inima e un organ sensibil si inteligent, care intelege usor ce i se cere.
Terapia prin privire
O alta tehnica din scoala Djunei e cea in care terapeutul inspira pe nas si expira pe gura, catre zona bolnava a pacientului. Zona e acoperita de o tesatura de bumbac. Exista doua variante: a) expiratie fierbinte, eficienta in boli articulare sau raceli b) expiratie rece , eficienta in stari de oboseala.
Merita mentionata si terapia prin privire. Mainile terapeutului se aplica pe zona suferinda, iar privirea lui se atinteste asupra aceleiasi zone. Terapeutul isi imagineaza cum energia emanata de ochii lui patrunde in zona bolnava, insanatosind-o.
Autoarea abordeaza si chestiunea terapiei la distanta. De ce n-ar fi posibila, din moment ce exista si acupunctura la distanta ? Iar ca e posibil sa trimitem Reiki la distanta, stim cu totii. In scoala Djunei, terapia la distanta dureaza max. 20 min; in transe de 3-5 min, separate prin pauze.
Cartea "Vindecarea prin metoda tibetana. Curs de bioterapie" asigura o lectura fascinanta, chiar si terapeutilor din alte scoli. De ce ? In primul rand, pentru ca si un maestru din alta scoala iti poate dezvalui ponturi de practica sau experiente interesante.
In al doilea rand, pentru ca acelasi exercitiu poate fi folosit, in variante diferite, in mai multe scoli. Fireste, principiile dupa care functioneaza corpul omenesc si Universul sunt aceleasi. Cunoasterea principiilor si a variantelor de tehnici ne ajuta sa capatam o perspectiva mai ampla asupra tabloului general al practicilor sapientiale.
sursa mysticway