Friday, April 22, 2016

FILMUL DE WEEKEND-RISEN-UN ALT FEL DE FILM DESPRE IISUS

Fac parte din generatia defectata forever de Jesus of Nazareth al lui Zefirelli(il gasiti la linkul acesta tradus in romana)-si acum imi amintesc cum noi-pionierii binge watching-ului-nu am dormit ca sa vedem emotionati cu sufletul la gura toate cele 6 ore si jumate, pe o caseta video imprumutata, la o prietena. Traducerea infecta a Margaretei Nistor(nu o sa uit niciodata exclamatia ei-'pe zeul Martie'-really?)nu a distrus cu nimic epicul acelui film, care pina in ziua de azi marturisesc ca a fost atins de aripile Duhului Sfint.

A urmat apoi filmul lui Mel Gibson, ca intensitate si accuracy of details-in clasamentul meu. Oh, tortura sfinta a urmaririi lui-mi-au trebuit doua saptamini sa il vad tot-ma uitam un pic, apoi pauza citeva zile-jale, plins bocet, lesin-si apoi il continuam de unde ramasesem.

RISEN este un film care poate parea simplu la prima vedere, dar nu este. Este un film despre transformarea omului simplu, si a celui ce nu crede. Este un film despre abandon si acceptarea faptului ca nu putem controla totul si nu putem intelege totul, dar pina la urma nici nu mai conteaza, daca ne lasam inghititi de suvoiul iubirii Sale.

Este un film despre primii pasi sovaielnici ai apostolilor, niste sarmani speriati si fara credinta. Este un film despre inexplicabil.
Bucurati-va de el, pentru ca sintem in postul Pastelui si trebuie sa ne spalam si pe dinauntru.

AICI SUBTITRAT IN ROMANA



TRAILER:




cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Monday, April 18, 2016

GIUVAIERUL PALATULUI-UN SERIAL SUPERB-PINK MONDAYS

Astazi pentru PINK MONDAYS, va prezint THE JEWEL IN THE PALACE, sau GIUVAIERUL PALATULUI, un serial korean exceptional. De ce exceptional? In afara de jocul artistilor, excelent, sint indragostita de serialele istorice koreene, pentru ca educa populatia catre valorile morale adevarate. Nu vezi sex, vulgaritati, pietatea filiala este laudata, onoarea, curajul, puterea de sacrificiu, pastrarea moralitatii in orice situatie, si faptul ca in orice pozitie sociala esti, ai obligatii fata de ceilalti.

Schimbarile de situatie, suspansul si mai ales, in acest serial unde cred ca scenaristul a facut ani si ani de research, pentru ca a prezentat o bogatie de remedii populare bazate pe plante, fac acest serial unic. Ne este prezentat faptul ca in Korea bucataria si gatitul erau si sint de fapt o prelungire a medicinei traditionale. 

Si mai interesant este ca acest serial este bazat pe povestea adevarata a lui JANG GEUM, prima femeie medic din istoria Koreei care a fost medicul personal al imparatului, si care a avut de luptat extrem de mult pentru ca in Koreea medievala femeile medic aveau statutul de prostituate si trebuiau sa participe la petreceri ca Kisaeng(un fel de gheise). Mai mult, nu aveau voie sa dea diagnostice si sa ingrijeasca pacienti de rang inalt, decit ca un fel de infirmiere de astazi. Acest statut s-a schimbat in istorie, datorita lui JANG GEUM.

Extrem de educativ si minunat de urmarit, il gasiti AICI IN INTREGIME SUBTITRAT IN ROMANA.
ENJOY!

Si NIMA ne ureaza un pink mondays, in felul ei personal si interesant, AICI


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites