CURRENT MOON

Monday, April 18, 2016

GIUVAIERUL PALATULUI-UN SERIAL SUPERB-PINK MONDAYS

Astazi pentru PINK MONDAYS, va prezint THE JEWEL IN THE PALACE, sau GIUVAIERUL PALATULUI, un serial korean exceptional. De ce exceptional? In afara de jocul artistilor, excelent, sint indragostita de serialele istorice koreene, pentru ca educa populatia catre valorile morale adevarate. Nu vezi sex, vulgaritati, pietatea filiala este laudata, onoarea, curajul, puterea de sacrificiu, pastrarea moralitatii in orice situatie, si faptul ca in orice pozitie sociala esti, ai obligatii fata de ceilalti.

Schimbarile de situatie, suspansul si mai ales, in acest serial unde cred ca scenaristul a facut ani si ani de research, pentru ca a prezentat o bogatie de remedii populare bazate pe plante, fac acest serial unic. Ne este prezentat faptul ca in Korea bucataria si gatitul erau si sint de fapt o prelungire a medicinei traditionale. 

Si mai interesant este ca acest serial este bazat pe povestea adevarata a lui JANG GEUM, prima femeie medic din istoria Koreei care a fost medicul personal al imparatului, si care a avut de luptat extrem de mult pentru ca in Koreea medievala femeile medic aveau statutul de prostituate si trebuiau sa participe la petreceri ca Kisaeng(un fel de gheise). Mai mult, nu aveau voie sa dea diagnostice si sa ingrijeasca pacienti de rang inalt, decit ca un fel de infirmiere de astazi. Acest statut s-a schimbat in istorie, datorita lui JANG GEUM.

Extrem de educativ si minunat de urmarit, il gasiti AICI IN INTREGIME SUBTITRAT IN ROMANA.
ENJOY!

Si NIMA ne ureaza un pink mondays, in felul ei personal si interesant, AICI


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

2 comments:

>:D< Multumesc! Il stiu, pentru ca acum cativa ani l-am urmarit. E timpul sa-l revad.

haha mi-ai luat-o inainte bravo...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites