Friday, November 20, 2015

Lady Catches Glimpse of Other Realities and Dimensions on Film





cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Top 10 Mysterious People Ever Existed | Fact Bits





cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

10 Real incidents that proves time travelers exist





cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Carl Munck - The Code





cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Bone Church | 100 Wonders | Atlas Obscura





cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Thursday, November 19, 2015

Tanti Sofi sau despre cum vorbesc eu și azi c-un papanaș care mi s-a lipit de stomac

AM RIS CU LACRIMI LA POSTUL ASTA SCRIS DE SIMONA TACHE


Tanti Sofi sau despre cum vorbesc eu și azi c-un papanaș care mi s-a lipit de stomac


Screen Shot 2015-11-16 at 11.24.05
Când eram cu toții mici, mamele și bunicile noastre zbârnâiau prin bucătării. Toate. Din nimic scorneau minunății cu care ne umpleau frigiderele și burțile. În mod ciudat, deși trăim într-o lume care ne dă acces la mult mai multe și mai variate bucurii gustative, fericirea papilelor noastre n-a fost niciodată mai mare decât atunci. Mai ales dacă vorbim de deserturi. Toate mamele și toate bunicile noastre erau mari maeștri cofetari. Toate! Mai puțin tanti Sofi, mama unei prietene din copilăria mea.
Tanti Sofi fusese educată din pruncie să jongleze cu cratițele, ca toate femeile vremii. Doar că ceva din zestrea ei genetică o împiedicase să acumuleze prea multe dexterități. Practic, rămăsese undeva la genunchiul broaștei cu abilitățile. De bine de rău, nu-i murea familia de foame. Le trântea câte-o varză călită bocnă de sărată, pe care se chinuia, după aia, s-o desalinizeze cu un codru de pâine sau cu ceapă întreagă sau cu… nu știu, doar șosete nespălate sau maidanezi vii nu băga prin oală, pe motiv că auzise că ar absorbi sarea în exces…
Țin minte că am mâncat, odată, la ea, o fasole verde compusă din câteva păstăi bătrânele și ațoase, care făceau, leneșe, pluta pe spate într-o băltuță roșiatică și soioasă. Două săptămâni mi-am scos ațe din dinți, mai aveam un pic și-mi tricotam un pulover din ele.
Tragedia cu tanti Sofi începea însă când se ajungea la deserturi.
Prima oară când m-a tratat cu un dulce era să-mi pierd un dinte într-un cornuleț. Era umplut cu prenandez, gem sau clei, nu m-am lămurit nici până azi. Am simțit, în momentul cu pricina, cam ce simțise biata soră-mea când un copil de la bloc i-a tras una în strungăreață cu un flacon de de penicilină, d-ăla de nu se spărgea nici dacă te urcai pe elefant și-i dădeai comanda să bată step.
Altădată, a făcut o tartă cu prune și a reușit să le pună în ea pe cele mai acre din univers. Practic, pe criteriul ăsta le-a și ales din piață: “Aș vrea, vă rog, niște prune acre, plictisite și scârbite de viață, capabile să strepezească dinții într-un mod memorabil. Nu, nu mai insistați, nu accept de-alea dulci, vreau acre, lumea care o să le mănânce trebuie să înțeleagă că viața e grea și plină de întâmplări greu de digerat. Așa, mulțumesc, și dați-mi și niște borș, aș vrea să le fierb un pic în el, în cazul în care totuși o să mi se pară cam dulci”.
Iar un papanaș aproape crud marca Tanti Sofi mi s-a lipit de stomac și nu mi s-a dezlipit nici până-n ziua de azi. Îl simt acolo, din când în când, parcă îl și aud: “Hei, ce mai faci tu, ești bine? Eu sunt tot aici, cu tine, n-o să te părăsesc niciodată, cred că m-am îndrăgostit”.
Circula o bârfă prin cartier, că, odată, la un Revelion, doi dintre musafirii de-ai lu’ tanti Sofi s-au îmbătat și s-au încăierat grav. Cică au ajuns la urgență, cu fractură de craniu, după ce și-au dat în cap cu niște cozonaci.
Din păcate, am pierdut legătura cu amica mea, așa că nu mai știu ce vrăji mai face tanti prin bucătărie. Stați liniștiți, dacă o să citească cumva textul ăsta, o să se umfle de râs, e perfect conștientă de talentele celei care îi e mamă. Iar, dacă cumva tanti Sofi se zbenguie pe internet și, din când în când, se caută pe Google, n-o să dea peste povestea asta, fiindcă i-am schimbat numele. N-aș vrea, pentru nimic în lume, să afle femeia că nu mi-au plăcut prăjiturile ei.
Pentru oameni ca tanti Sofi despre care v-am povestit (adică neînzestrați pentru bucătărie, dăăă!), dar și pentru persoane cu un grad mediu de înzestrare, care, deși trăiesc pe repede înainte, au totuși chef să își facă un dulce cu mâna lor, au fost inventate mixurile de prăjituri de la Dr. Oetker. Aflați totul despre ele de aici, iar aici găsiți grămezi de rețete lăsate de userii care au accesat site-ul.
 Nu vorbesc la feminin, ați observat, pentru că, între timp, slavă Domnului, femeia nu mai are monopol pe cratițe. Și da, bărbații fac chiar și prăjituri, dacă nu credeți, vă mai arăt o dată tortul pe care l-au făcut soțul meu și cu fratele lui pentru tatăl lor. Atenție, IMAGINI CARE VĂ POT AFECTA EMOȚIONAL!
 Așa era înainte să intervin eu:
Screen Shot 2015-10-23 at 18.56.47
Screen Shot 2015-10-23 at 18.56.54
Da, i-au pus pene, ca să nu se surpe, ați văzut bine.
Iată, așa a arătat după ce am pus eu mâna să-l salvez:
Screen Shot 2015-10-23 at 18.57.00
Ce bine s-ar fi înțeles băieții ăștia doi cu tanti Sofi, nu? Ar merita să le aranjez o întâlnire, cu toate că la felurile nedulci ei chiar se pricep bine de tot. 😆
Voi ce personaje la fel de talentate ca tanti Sofi cunoașteți? 😛
Foto Shutterstock

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites