Tuesday, February 17, 2015

Istoria interzisă – Misterul uriașilor




 Mistere  1  1,197


Istoria interzisa - Misterul uriasilorA fost planeta noastră locuită de uriași? În Istoria interzisă – Misterul uriașilor, Jamie Theakston călătorește în Sardinia, pentru a analiza relatările despre descoperirea unor schelete gigantice într-o peșteră, care sugerează că uriașii au existat cândva pe pământ.
Legende despre uriași găsim chiar şi în ţara noastră, în Munţii Bucegi şi în Maramureş. Oriunde mergi în România, fie că sunt născociri sau aievea, aceste basme s-au transmis peste generații până în zilele noastre. Aţi auzit, probabil, în poveștile copilăriei, de Sfarmă-Piatră sau Strâmbă-Lemne, iar tărâmul basmelor era plin de căpcăuni care înghițeau copii şi cete de uriași care dormitau şi zguduiau pământul.
În Teleorman şi Giurgiu se vorbește de uriași cunoscuți aici ca “jidovi”, iar cea mai cunoscută poveste este cea a lui Novac. De asemenea, în Munţii Buzăului circulă din bătrâni povești despre “tartarii” care au săpat sub stâncă. În Tara Bucegilor, ele surprind elemente romantice, iar pădurenii vorbesc în șoaptă despre ei. Legende sau nu, folclorul uriașilor va ocupa mult timp un loc important în lumea noastră.

Istoria interzisă – Misterul uriașilor



sursa

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites