Monday, January 6, 2014

Darurile primite de Mantuitorul Hristos la nasterea Sa aflate in Manastirea Sf. Pavel din Sf. Munte Athos

Manastirea Adormirea Maicii Domnului

E-mailPrintPDF
Darurile magilor sunt unele dintre puţinele relicve legate de viaţa lui Iisus Hristos şi poate unica legată de Naşterea Sa. Din Evanghelii se ştie că magii de la Răsărit, aflând de naşterea Fiului lui Dumnezeu, au adus în dar aur, smirnă şi tămâie. Fiecare dintre ele este un simbol. Aurul simbolizează împărăţia, tămâia, preoţia, iar smirna, profeţia sau sacrificiul. Aurul constă în 28 de monede din aur gravate minuţios de formă dreptunghiulară şi triunghiulară care au 5 pe 7 centimetri, tămâia şi smirna sunt sub formă de 70 de mărgele care seamănă cu măslinele.

Potrivit tradiţiei monastice, Maica Domnului a păstrat aceste daruri. După adormirea sa, ea a dat aceste daruri, împreună cu brâul şi hitonul lui Iisus, la două fecioare. La sfârşitul sec. IV, împăratul Arcadie a dus darurile magilor la Constantinopol, unde s-au păstrat multă vreme la Biserica Sfânta Sofia”.

Relicvele sfinte au ajuns pe Muntele Athos la sfârşitul sec. XV. După căderea Constantinopolului, mama vitregă a sultanului Mahomed al II-lea, împărăteasa Maro, le-a adus la Mănăstirea Sfântul Pavel.
Atunci când, în anul 1470, potrivit tradiţiei împăraţilor Imperiului Roman de Răsărit, Maro a încercat să le ducă la Athos, s-a întâmplat o minune. La jumătatea drumului spre mănăstire, a auzit vocea Maicii Domnului care i-a interzis să meargă mai departe. Ea a dăruit sfintele daruri stareţului şi părinţilor şi a plecat. De atunci, ele se află la Mănăstirea Sfântul Pavel.
Monahii din Sf. Munte Athos afirmă că darurile magilor aduc fericirea şi vindecă oamenii. Oamenii de ştiinţă care au studiat ornamentul monezilor de aur au ajuns la concluzia că este o lucrare antică persană realizată cu peste 2.000 de ani în urmă. Relicvele emană un parfum minunat, aproape nepământesc.
Adaptare dupa: Radio Vocea Rusiei

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites