Saturday, August 17, 2013

RAS SINAI-MAKTUB




cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0


Share/Bookmark

Friday, August 16, 2013

National Geographic - Superhuman Powers (Is It Real?)



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0


Share/Bookmark

Wednesday, August 14, 2013

PINK HOLIDAYS-KOREAN DRAMAS


Pentru ca plec in Israel 3 saptamini nu o sa scriu pe blog, dar va las intr-o dispozitie pink cu citeva dintre serialele mele coreene favorite.
Am descoperit de curind K dramas, asa ca o sa listez 3 seriale care mi-au placut foarte mult.

O sa incepem usor cu My friend is a Gumiho, un serial supranatural inspirat de legendele coreene despre existenta creaturilor supranaturale Gumiho, cunoscute in toata Asia. Acestea sint vulpi magice ce o data la 1000 de ani, datorita ascezelor puternice, cresc o coada ce le daruieste in afara de puternice calitati supranaturale si o viata in plus. Cele mai avansate si puternice sint vulpile cu 9 cozi, si despre o astfel de creatura este vorba in acest serial. Realizat ca o comedie, este bine jucat si interesant.

Am observat ca serialele coreene nu sint lungi ca o zi de post gen cele sud americane care au si cite 200 de episoade-k-dramas au maxim 24 de episoade, insa acestea sint lungi de o ora si intense.

Deci My friend is a Gumiho este AICI CU SUBTITRARI IN ROMANA.




TRAILER:



As vrea sa adaug ca eroul meu favorit in aceasta drama este evident maleficul erou negativ care arata out of this world


Sa trecem acum la chestii grele si la serialul meu preferat, GU FAMILY BOOK. Pe bune genial, excelent jucat, trebuie sa-l vedeti...un serial istoric si supranatural ce incepe intr-o perioada in care coruptia atinsese majoritatea oficialilor de la curte...cei cu pozitii umile le inscenau tradari celor bogati pentru a le lua averea..cind seful clanului era considerat tradator, bunurile i se confiscau iar membrii familiei sale ajungeau sclavi (fetele devenind kisaeng, echivalentul geishelor, dar datorita coruptiei puteau fi tratate ca prostituate).

Serialul incepe cu drama unui nobil ce este omorit pe nedrept si cu fiica sa ce este trimisa la o casa de kisaeng-de ea se indragosteste gardianul sacru al muntelui la baza caruia se afla casa de kisaeng, o creatura mitica pura si sublima, un gumiho..va las mai departe sa-l vedeti..foarte intens, minunat reprezentat istoric si doua povesti de dragoste sublime..bine inteles preferatul meu este gardianul muntelui si povestea sa de dragoste tragica..of...









Dupa ce am vazut Gu family book serios nu credeam ca o sa-mi mai placa altceva..uitindu-ma pe k-drama fan sites toata lumea comenta despre nou aparutul serial FAITH asa ca am continuat cu el..dupa primele 3 episoade care nu aveau intensiteatea celor din Gu family Book incepind cu episodul 4 a inceput sa fie din ce in ce mai bine, continuind chiar extrem de bine si frumos, si pot sa spun ca a doua jumatate a serialului este exceptionala...

Situat in perioada Goryeo a Coreei, serialul ne arata calatoria in timp a unui doctor modern ce este adus in fata regelui pentru a-i salva regina de la moarte. Eroul principal al serialului este generalui Choe Young, cel mai respectat lider din istoria Coreei, un erou care azi apare in majoritatea transelor shamanice Kut pentru a-si ajuta concetatenii, un mare spirit ce chiar si dupa moarte ii protejeaza pe cei ce il cheama...





Serialul este excelent, insa ceva ORIBIL s-a intimplat dupa ce a fost terminat. Regizorul si producatorul sau, legendarul Kim Jong Hak, o figura emblematica a cinematografiei coreene s-a sinucis.
Facind research am citit lucruri incredibile despre industria cinematografica coreeana si cum marile companii de broadcast platesc doar jumatate din costurile filmelor, lasind cealalta jumatate la mina producerilor individuali care din cauza ca de multe ori nu gasesc resursele se sinucid-aceasta este a treia sinucidere a unui regizor de valoare din Coreea-coruptia ajunge pina la guvern, fiind stiut ca industria cinematografica coreeana este extrem de banoasa si succesfull.

Va las cu aceasta minunata drama aici SUBTITRATA IN ROMANA

P.S-am ajuns sa respect companiile precum STARZ ce produce seriale foarte tari precum SPARTACUS din banii proprii-oricit de hrapareti sint mai au inca un pic de decenta.


LE MULTUMESC TUTUROR CELOR CE AU PARTICIPAT LA PINK MONDAYS PINA ACUM SI LE DORESC  PINK HOLIDAYS

PANDHORA

CARMEN

ETHOS

SHAKUKA

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

Share/Bookmark 

Sunday, August 11, 2013

A TOUCH OF ZEN




cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0



Share/Bookmark

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites