Friday, February 22, 2013

MOUSSE DE MANGO

Mousse de Mango


 

Ingrediente:

  1. Pt. 4 portii:
  2. 1 cutie micã de compot de mango
  3. 1/2 cutie de lapte condensat(cca. 200gr.)
  4. 2 iaurturi naturale
  5. friscã sau top de ciocolatã pt. decor

 

 

Mod de preparare:


1)Pãstreazã cateva feliute de mango pt. decor.Bate bine laptele condensat cu mango scurs de lichid.

La urmã pune iaurturile si amestecã bine cu telul.

2)Se pune crema in 4 cupe, se decoreazã, si se dau la rece 2 ore inainte de servire:)

Este un desert super rapid, care il fac cu plãcere cand am si copilasi la masã:)

Poftã bunã! 
 
SURSA GUSTOS.RO
 
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Sophia Wisdom by John Lash - The Gnostics (META - HISTORY series)



Sophia (Σοφíα, Greek for "wisdom") is a main central idea in Hellenistic philosophy and religion Gnosticism. Sophiology is a philosophical concept regarding wisdom, as well as a theological concept regarding the wisdom of God.

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

KARMAPOLICE-DOINA SANDRU

Invitata noastra de azi la rubrica karmapolice este D oina Sandru. Sincer, dintre cei ce ne-au onorat cu prezenta ea este DE DEPARTE cea mai proasta. Nimic din nimic si nimic.

O sa intelegeti daca o sa vedeti primele 5 minute ale filmului-mai mult nu are sens-repeta in continuu acelasi lucru, adica NIMIC.

Uneori abisul prostiei ma inspaiminta si oameni buni, fetita asta A SCRIS O CARTE.Ma cutremur.


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

EMINESCU SI TAINA DACIEI


Mitul dacic ocupă în creaţia lui Mihai Eminescu un loc privilegiat. Istoria şi spiritualitatea dacilor, reprezintă pentru el un timp eroic, ce se deapănă într-un spaţiu edenic aflat sub tutela zeului Zamolxe, egalul lui Odin cu care stă personal la masă.

Sub pecetea dacismului, Eminescu exprimă cel mai bine, panorama civilizaţiilor, care, în succesiunea lor pe firmamentul istoriei, evocă poetului motivul „deşertăciunii deşertăciunilor”.

Singurul lucru pe care-l consideră peren, este moştenirea dacică pe care o extinde până în vremea „descălecatelor” şi mai departe,desluşind-o în legendele populare aşa cum a învăţat de la Nicolae Densuşianu, cu care s-a cunoscut la Sibiu.

În spiritul poetic comun epocii sale, romantismul, prin poeziile sale având ca temă dacismul, Mihai Eminescu se încumetă să scrie o epopee lirică a mitului dacic, care cuprinde istoria de la mitul creaţiei şi până în vremea marilor voievozi români.

 În această ordine de idei, Dacia mitică rămâne undeva în afara timpului istoric, iar miturile sale devin nişte repere fără de care neamul românesc ar rătăci prin istorie. În conformitate cu adevărul istoric, Dacia lui Mihai Eminescu nu cunoaşte barbaria!Mihai-Eminescu-poezii
De multe ori romanitatea atât de elogiată de istoricii noştri oficiali este raportată la dacism, prin acest antagonism punându-se în valoare nu numai vechimea exemplară a civilizaţiei dacice ci şi decadenţa „Imperiului Lumii” – Roma.

În viziunea eminesciană, Roma devine o civilizaţie coruptă, perimată şi sortită pieirii. În antiteză, Dacia, apare purificată prin jertfă de sânge, hărăzindu-i-se un viitor ce transpare în poezia  „Ce-ţi doresc eu ţie dulce Românie”.

Cucerirea romană  nu are efecte benefice asupra Daciei, cuceritorii fiind supuşi blestemului lui Decebal, si prin aceasta, a întregului popor dac, păstrător al legii şi datinii străbune.

În dacismul lui Mihai Eminescu, se face o disociere clară între lumea romană şi cea a dacilor  hiperboreeni prin „Dunărea bătrână” care desparte cele două civilizaţii antagonice.

Prin toate cele prezentate până acum despre dacismul lui Eminescu se poate observa că el este în perfectă consonanţă cu istorici ca A.D. Xenopol şi N. Densuşianu, care au ridicat civilizaţia dacică străveche pe cele mai înalte culmi ale gloriei.
Memento mori, este poezia care mă îndeamnă să mă întreb:

 Ştia, oare, Eminescu mai mult decât spunea? Posibil da ! Pentru că în această poezie, Eminescu ne atrage atenţia asupra sacralităţii pământului Daciei cu lux de amănunte.

Iară fluviul care taie infinit-acea grădină
Desfăşoară-n largi oglinde a lui apă cristalină,

Insulele, ce le poartă, în adâncu-i nasc şi pier;

Pe oglinzile-i măreţe, ale stelelor icoane

Umede se nasc din fundu-i printre ape diafane,

Cât uitându-te în fluviu pari a te uita în cer.

Şi cu scorburi de tămâie şi cu prund de ambră de-aur,
Insulele se înalţă cu dumbrăvile de laur,

Zugrăvindu-se în fundul râului celui profund,

Cât se pare că din una şi aceeaşi rădăcină

Un Rai dulce se înalţă, sub a stelelor lumină,

Alt Rai s-adânceşte mândru într-al fluviului fund.

Pulbere de-argint pe drumuri, pe-a lor plaiuri verzi – o ploaie -
Snopi de flori cireşii poartă pe-a lor ramuri ce se-ndoaie

Şi de vânt scutură grele omătul trandafiriu

A-nfloririi lor bogate, ce mânat se grămădeşte

În troiene de ninsoare, care roză străluceşte,

Pe când salcii argintoase tremur sânte [sfinte] peste râu.

Aeru-i văratic, moale, stele izvorăsc pe ceruri,
Florile-izvorăsc pe plaiuri a lor viaţă de misteruri,

Vântu-ngreunând cu miros, cu lumini aerul cald;

Dintr-un arbore într-altul mreje lungi diamantine

Vioriu sclipesc surprinse într-a lunei dulci lumine,

Rar şi diafan ţesute de painjeni de smarald. (…)

Ăsta-i Raiul Daciei veche,-a zeilor împărăţie:
Într-un loc e zi eternă – sară-n altu-n vecinicie,

Iar în altul, zori eterne cu-aer răcoros de mai;

Sufletele mari viteze ale-eroilor Daciei

După moarte vin în şiruri luminoase ce învie -

Vin prin poarta răsăririi care-i poarta de la Rai.

  
dacia-hartaVedem aici  imaginea  Paradisului terestru ! 

Dacia este prezentată ca o legătură între lumi, cerul pământul şi subteranul legându-se în mod armonios în acest spaţiu sacru. Prin aceasta Dacia este ridicată deasupra tuturor celorlalte civilizaţii antice devenind paradisul ideal la care au râvnit toţi (si la care încă mai râvnesc destui).

O Dacie paradisiacă, închipuind cetatea Ierusalimului Ceresc aflată  cumva în afara timpului, şi pe care poetul o opune celorlalte mari civilizaţii care desemnează panorama deşertăciunilor. O panoramă a deşertăciunilor care ne arată măreţia si decadenţa acestor imperii şi civilizaţii construite de gândirea şi voinţa omului.

În viziunea poetului, Dacia este altceva, este spirit ce se perpetuiază peste timp, deşi cunoaşte decadenţa odată cu ocupaţia romană. Traian , cuceritorul Daciei şi cel care a stricat orânduiala arhaică şi paradisiacă a vechii Dacii, cade însă sub blestemul lui Decebal

- Vai vouă, romani puternici! Umbră, pulbere şi spuză
Din mărirea-vă s-alege! Limba va muri pe buză,

Vremi veni-vor când nepoţii n-or pricepe pe părinţi -

Cât de naltă vi-i mărirea tot aşa de-adânc’ căderea.

Pic cu pic secând paharul cu a degradărei fiere,

Îmbăta-se-vor nebunii – despera-vor cei cuminţi.…

Moartea voastră: firea-ntreagă şi popoarele o cer.

Moartea lui Eminescu dictată de structurile puterii

Se ştie foarte mult (deşi uneori prost) despre opera poetică a lui Mihai Eminescu, dar se ştie foarte puţin despre activitatea sa gazetărească, care este cel puţin la fel de prolifică ca şi cea poetică. 

Această activitate de gazetar, a atras asupra poetului, o campanie mârşava de discreditare pusă la cale de structurile puterii din acea vreme, pentru că Eminescu – o voce îndrăgită şi cu autoritate, punea beţe în roate imperialismului austro-ungar şi celui ţarist.

În presa timpului, şi mai ales în ziarul Timpul, al cărui redactor era, Mihai Eminescu demarează campanii de presă privind chestiunea Basarabiei, ridiculizând guvernul pentru înstrăinarea acestui pământ românesc şi demască politica de deznaţionalizare dusă de guvernul ţarist.

El activează şi în rândul Societăţii „Carpaţii”, militând pentru drepturile românilor din Transilvania.

În acelaşi ziar Timpul, Eminescu denunţa expansiunea catolicismului în România, articol sancţionat cu o notă diplomatică de baronul  von Mayr, ambasador al Austro-Ungariei la Bucureşti.

În alt articol, publicat în 1883, realizează un tablou al maghiarizării numelor româneşti în Transilvania, ridiculizându-l Pe Carol I pentru lipsa de autoritate în această chestiune.

Într-un cuvânt, Mihai Eminescu  a întreprins tot felul de acţiuni subversive, îndreptate împotriva imperiilor vecine care stăpâneau teritorii ce nu li se cuveneau.

Aceste acţiuni politice ale lui Eminescu, au condus la defăimarea sa şi în cele din urmă, chiar la asasinarea sa de către cei interesaţi să menţină starea de facto în regiunile menţionate.mihai-eminescu

Mihai Eminescu este luat  cu forţa şi internat la ospiciu lansându-se zvonul unui nebunii inexplicabile asociată unei boli venerice (sifilis), activitatea sa gazetărească fiind trecută sub tăcere şi pusă la index de structurile puterii. Titu Maiorescu, îşi aduce şi el aportul ridicând manuscrisele poetului.

În timpul şederii sale în ospiciu, Eminescu este otrăvit lent cu mercur, chipurile pentru a i se trata sifilisul şi moare în disgraţie în anul 1889.

Concluzie: Mihai Eminescu nu a murit de moarte bună, în urma unei boli, fie ea şi venerică ci a fost victima unei maşinaţiuni politice menite să-l discrediteze şi în cele din urmă să-l scoată din circuit!

Aşa cum arata d-na Cezarina Bărzoi si  dl. Ionuş Băiaş: „Asasinarea lui Eminescu a continuat şi continuã şi în prezent prin trecerea sub tăcere a activităţii sale de jurnalism politic, a atitudinilor sale naţionaliste şi anti iudeo-masonice. Continuã prin prezentarea sa în şcoli în mod voit deformat, în ipostazã numai de poet genial, sărac şi fustangiu.

Continuã şi prin eliminarea din opera sa poeticã a acelor poezii cu caracter profund naţional, cum ar fi versiunea adevărata a poeziei Doina. Continuã prin atacurile tot mai dese şi abia disimulate ale aşa-zisei elite culturale române. … 

Dar cel mai mult, continuã prin lipsa noastră de cinstire a marelui român Mihai Eminescu, prin lipsa de informare asupra operei, a luptei şi a dorinţelor sale pentru neamul românesc.”

Mihai Eminescu, poetul nostru nepereche, nu se poate apăra de abjecţiile cu care-l împroaşcă cei ce-l vor acoperit de uitare. E datoria noastră, a celor ce-am ramas, sa-l apărăm, să-i facem cunoscută întreaga operă, să-i pastrăm neîntinată amintirea. 

E datoria noastră a celor ce credem în viitorul României, să nu-l pierdem nici pe Mihai Eminescu, nici limba română , nici nimic altceva din ceea ce aparţine spiritualităţii şi culturii poporului roman !
sursa:www.quadratus.wordpress.com
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

THE VAMPIRE DIARIES

 

CEL MAI NOU EPISOD AICI
  
RESTUL SERIEI AICI
 
 
THE NEWEST EPISODE HERE

ALL SERIES HERE
 
 TRAILER OF LAST EPISODE:



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

GHARIB - GORANI KURDI :)



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

REFLEXII IN OGLINDA

REFLEXII IN OGLINDA ESTE O INITIATIVA A LUI SORIN

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0



Share/Bookmark

PERLE DIN ARMATA ROMANA


 
 
 
1.Fruntasul Popescu va fi pedepsit cu 5 zile de arest pe motiv ca a
fost gasit cu o persoana de sex feminin la gardul unitatii în loc sa
fie în pat...

2.Sergentul Popescu va fi pedepsit cu 5 zile de arest pe motiv ca
imitând vocea locotenentului Ionescu a urlat ca un bou...

3.Instructia domnului medic militar Ionescu, cu tema "Cum ramân
sanatos" se amâna pe motiv de boala...

4.Bagati la tartacuta, regulamentul nu poate fi încalcat absolut
niciodata, cu exceptia situatiilor prevazute de regulament!

5.Sa nu mai prind picior de soldat nebarbierit prin unitate!

6.Mai rahat, nu mai misca în formatie ca te manânc!

7.O mâna criminala a dat cu piciorul si a spart chiuveta!

8.Am auzit un zâmbet în formatie!

9.Bateti trei pasi si începeti sa cântati cu stângul!

10.Sa nu mai prind televizorul mergând noaptea prin camera!

11.Daca sunteti prosti si nu tineti minte cumparati-va un carnetel si
un pix si tineti-le la buzunarul de la piept, si va puteti nota. Uite
asa ca mine...

12.Unuia i se face morala în fata plutonului: Aveti în fata un magar
si un porc...(urmeaza mustruluiala si la  sfârsit)...treci la loc în
formatie magarule!...

13.La instructia de front, dom' plutonier ordona: "Pluton, alinierea
în front câte unul! Pentru verificarea bocancilor, ridicati piciorul
drept!" Unul dintre soldati ridica, din greseala, piciorul stîng, la
care dom' plutonier, vazând si un bocanc stâng ridicat, striga
imediat: "Ba, care ai ridicat amindoua picioarele?"

14.Sergentul catre soldati: -Trebuie sa tineti dusmanul tot timpul în
ochi...Ce te holbezi asa la mine soldat!?....

15.Dupa dus: V-ati parfumat ca niste curve! Numai nevasta-mea si
fiica-mea se mai parfumeaza asa.

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

SUPPRESSED: New Evidence of Early Man



From the EMMY AWARD WINNING Producers of "The Mystery of the Sphinx" and the Producers of "The Mysterious Origins of Man" comes a new ground breaking film about "New Evidence of Early Man: SUPPRESSED." What happens when scientific evidence conflicts with theory? In the early sixties, discoveries were made in Central Mexico, which were the handiwork of early man. 

Exquisitely carved animal bones and advanced spear points caused much excitement, including a Life Magazine article, until the dates came in. 5 mutually exclusive geological tests revealed they were over 250,000 years old. In spite of the geochronology, archaeologists insisted the dates were too ridiculously old. This world-class archaeological region became off-limits for official research, a "professional forbidden zone."

This is the story of the shocking events that occurred, told first-hand by many of the actual participants. It reveals how one field of science can conflict with another and how new discoveries must battle evidence vs. belief, exposing what some have called "the dark side of archaeology."


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Thursday, February 21, 2013

SA MAI SI RIDEM-THOREAL

BECAUSE HE'S WORTH IT!


PENTRU CA MERITA!


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Ushering the Lunar New Year 2013!



CELEBRATIONS AND BLESSINGS FOR THE NEW YEAR CONTINUE TILL 24TH FEBRUARY..


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Amazing! Fossilized Spine Found in Mars Photo



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

UFO: Miracle Of The Unknown




VERY HARD TO FIND DOCUMENTARY


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Ancient Alien Pyramid Mystery - Full Feature




From UFOTV®, accept no imitations. Feature Length - Join David Hatcher Childress in Egypt where he meets up with British engineer Christopher Dunn. Together they explore the Giza area, going to ancient pyramid sites, underground catacombs and megalithic quarries not usually visited by tourists. 

Here they examine saw marks, advanced lifting and moving techniques found at the Giza Plateau, Abu Rawash, Abu Garab, and the underground catacombs of the Serapeum and other areas. Finally Dunn explains his theory of the Giza Power Plant and his view that the pyramids at Giza were originally part of a plan to "drive the earth into harmony." A mind-blowing look at solid evidence for extraordinary ancient technology.

For more information go to our web site - http://www.UFOTV.com.



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

RETETE IRANIENE

Faloodeh



Ingrediente:

  1. 100 gr taitei de orez
  2. 180 ml apa
  3. 125 gr zahar
  4. 2 linguri apa de trandafir
  5. suc de lime proaspat stors
  6. gem sau suc de visine ptr servit
  7. fistic,petale de trandafir, menta optional ptr ornat

Mod de preparare:

Din apa si zahar se face un sirop.

Se amesteca aceste doua ingrediente si se pun intr-o oala pe foc.

Se amesteca pana cand se topeste zaharul si se adauga apa de trandafiri.

Taiteii de orez se pun intr-un bol peste care se toarna apa fierbinte si se lasa la inmuiat 5 minute.

Se scurg taiteii si se amesteca impreuna cu siropul.

Se pun intr-un bol, se taie in bucatele mai mici si se pune in congelator.
 
Peste o ora se scoate si se amesteca bine cu furculita si se introduce bolul inapoi in congelator.

Se repeta procesul de vreo 3-4 ori sau pana se obtine consistenta dorita.

Se pune in pahare sau boluri ptr inghetata si se serveste cu sucul de lime si sucul sau gemul de visine si alte ingrediente din lista ptr ornat 
 
 

Khoresht-e Fesenjan

Ingrediente:

  1. 1 kg de piept de pui taiat bucatele
  2. 250 grame de alune de padure sfaramate sau nuci
  3. 4 cepe mici
  4. 4 pahare de suc de rodii
  5. 2-3 linguri de zahar
  6. 1/2 ceasca de ulei
  7. 1/2 de lingura de sare
  8. 1/2 lingurita de sofran Nota: ingredientele sunt pentru 4 portii

Mod de preparare:

Turnati 5 pahare de apa calda intr-o cratita si fierbe apa. Adauga sarea, alunele macinate si sucul de rodii. Daca sucul de rodii este acru, adauga 2-3 lingurite de zahar sosului khoresht.

Dati focul incet si lasati sa fiarba incet pentru aproximativ 45 de minute, adaugand mai multa apa daca este necesar.  Decojiti ceapa si taiati in felii subtiri. Prajiti in ulei pana devin usor aurii.

Spalati bucatile de pui si prajiti-le alaturi de ceapa cu jumatatea de lingurita de sofran, pana ce isi schimba culoarea. Apoi adaugati puiul in sosul khoresht si lasati la foc mic pentru 30 de minute.

Ar trebui sa aveti grija la gatirea khoresht-ului sa fie suficient de bine gatit astfel incat sa iasa uleiul din alune si sa aiba o consistenta

Khoresht Fesenjan se serveste de obicei cu orez simplu.

Dificultate: redusa

Timp preparare: 1 ora

 

CUBA PATETA-CHIFTELE IRANIENE 

)

 

Ingrediente:

  1. 1 kg cartofi fierti in coaja, zdrobiti si raciti
  2. 5 linguri cu stafide micute si negre
  3. 100 gr felii de samburi de migdale
  4. 100 gr muguri de pin
  5. 1 ceapa mare alba tocata marunt
  6. 5 catei de usturoi tocati marunt
  7. 2 oua intregi
  8. patrunjel
  9. piper, sare, nucsoara praf, boia de ardei dulce cate putin din fiecare
  10. optional se poate adauga carne tocata de orice fel, inclusiv peste, dar nu mai mult de 250 gr.

Mod de preparare:

totul se amesteca cu mana pana devine o compozitie omogena apoi formam cu mainile chiftele de forma unei mingi de rugbi sau o alta forma pe care o preferati si se dau prin pesmet; se pot obtine cam 24 buc;

se prajesc in baie de ulei incins tare pana capata o culoare rosietica, nu mai mult de 5 minute pe fiecare parte;

se scutura tigaia usor cu atentie sa nu sara uleiul din ea dar sa se miste chftelele lejer;

se scot incet cu paleta si se aseaza pe hartie absorbanta;

nu uitati sa varsati uleiul rezidual racit, intr-o sticla cu dop sigur inainte de a-l arunca pentru a proteja mediul(apele noastre) de poluare;

Halva

Ingrediente:

  1. 100 g zahar pudra
  2. 100 g unt
  3. 2 oua
  4. 100 g faina alba, cernuta
  5. 50 g migdale macinate
  6. 1 lingura de esenta de migdale
  7. 1/2 linguri scortisoara macinata
  8. 2 linguri sirop auriu sau miere
  9. 1 lingura de apa calda
1.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 4 / 180 grade Celsius.

2.

Se pune zaharul si untul intr-un castron si se amesteca pana cand se obtine o crema.

Se adauga un ou si jumatate din cantitatea de faina, apoi se omogenizeaza.

3.

Se adauga al doilea ou si restul de faina.

Se pun migdalele macinate, esenta de migdale si scortisoara.

4.

Se rastoarna crema intr-o tava de copt, unsa cu ulei si tapetata cu faina, cu latura de 20 cm si se coace 20 minute pana cand capata culoarea aurie.

5.

Se impunge suprafata cu furculita in cat mai multe locuri.

Se amesteca siropul sau mierea cu apa calda si se toarna cu lingura pe suprafata prajiturii.

5.

Se lasa la racit si se taie in 9 patrate.

Pofta mare! 
 
SURSA GUSTOS.RO
 
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

BRAVE

 
Un alt desen animat la care am plins-excelent, o poveste cu radacini in mitologia celtica, despre curaj, iubire, vraji si lupta cea mai apriga, cea cu mindria noastra.
Recomandat, aici subtitrat
Excellent soundtrack by the way

EXCELLENT MOVIE, NOT ONLY FOR KIDS, WITH ROOTS IN THE CELTIC MYTHOLOGY-SPLENDID, FULL HERE



IMDB description here 

TRAILER:
 

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Wednesday, February 20, 2013

PEOPLE ARE AWESOME 2013 (Hadouken! - Levitate)



Share/Bookmark

CHINA-MIERCUREA FARA CUVINTE











WW ESTE INITIATIVA LUI CARMEN


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites