Wednesday, December 11, 2013

Ce-au făcut infractorii din parlament, luni noapte, în timp ce noi dormeam

2013 DECEMBER 11 AT 3:05 PM
Ce-ați făcut luni noapte? Ați dormit, ca orice om normal, nu-i așa? Ca orice om normal, cu excepția infractorilor, evident, care, după cum știți, lucrează la adăpostul întunericului.
Bun, acum să vă spun ce-au făcut parlamentarii noștri, în timp ce noi dormeam. Au avut niște treabă cu Codul Penal, în care au reintrodus infracțiunile de insultă și calomnie. Nu, nu e glumă, au făcut-o noaptea, pe furiș, iar, ieri dimineață, mizeria a și fost adoptată în plen. Fără consultare publică, fără nimic. 

Asta înseamnă o întoarcere cu vreo 8 ani în urmă, o lovitură gravă la adresa libertății de exprimare și o încercare de a închide definitiv gura presei, atâta câtă mai e ea. Și nu numai a presei, pentru că orice cetățean care se va exprima pe rețelele sociale la adresa aleșilor va putea incriminat. Da, chiar și tu, cititorule!
Uite un exemplu la îndemână, așa, ca să facem haz de necaz: dacă legea trece de președinte, eu aș putea să intru rapid sub incidența Codului Penal pentru că i-am numit “infractori”, în cele de mai sus, pe parlamentarii noștri care, în loc să legifereze pentru noi, cei care îi plătim, nu fac decât să-și asigure un context mai bun pentru hoțiile și jaful la care supun zilnic această țară (mă afund, deja i-am făcut și “hoți”). 

Pentru că mizeria cu insulta și calomnia nu e singura pe care au făcut-o la adăpostul întunericului. Luați loc, ca să nu vă spargeți capul, în cazul în care o să leșinați de nervi, de la ce urmează să citiți.
Citez din ziarul România liberă, de aici:
Au modificat Codul Penal astfel încât să nu mai poată fi anchetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru o serie de infracţiuni grave cum ar fi abuzul în serviciu, conflictul de interese, primirea de foloase necuvenite, falsul şi uzul de fals, trafic de influenţă şi nici să nu mai poată fi verificaţi de Agenţia Naţională de Integritate pentru incompatibilitate sau conflict de interese. (…) Cea mai brutală modificare este restrângerea infracţiunii de conflict de interese care NU se mai aplică parlamentarilor, miniştrilor, aleşilor locali-primari, consilieri locali, judeţeni, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene- şi al şefilor de instituţii ca regiile autonome, societăţile comerciale la care statul are pachete majoritare sau profesiile liberale ca avocaţi, notari , executori, experţi, care NU au carte de muncă. Aceştia NU mai sunt consideraţi funcţionari publici şi nu pot fi cercetaţi. Cu alte cuvinte, se goleşte de conţinut Agenţia Naţională de Integritate, care NU mai poate face investigaţii pentru conflicte de interese, cnu mai poate verifica emiterea de acte normative administrative, cum ar fi, spre exemplu, contractele încheiate de autorităţile locale alese sau ordinele de ministru .
Afectată este şi Direcţia Naţională Anticorupţie, care nu mai poate ancheta conflictul de interese, abuzul în serviciu, falsul, uzul de fals, nu mai poate ancheta emiterea unor acte nelegale de către aleşi. Nu mai poate ancheta nici ordinele miniştrilor ( spre exemplu în legătură cu achiziţiile publice), nici traficul de influenţă.
Prin aceste modificări ale Codului Penal se acordă protecţie pentru fapte penale aleşilor şi şefilor de instituţii care NU lucrează cu carte de muncă.
Un alt amendament la Codul Penal reduce termenul de prescripţie specială care poate înlătura răspunderea penală.
Culmile aberaţiei sunt prevederi care scapă de răspunderea penală pe aceia care fură din banii publici.
Spre exemplu, cei care fură 500.000 de euro, dacă sunt prinşi şi dacă returnează banii nu mai merg la puşcărie, ci primesc o amendă administrativă. Cei care sunt prinşi cu furtul a 100.000 de euro, dacă îi returnează NU PĂŢESC NIMIC!
In schimb, pentru jurnalişti ( tot profesie liberală) s-au reintrodus ca fapte penale pedepsite cu închisoarea insulta şi calomnia, precum si obligativitatea de a face proba verităţii celor scrise sau filmate.
OAAAAU, nu-i așa? Cu alte cuvinte, rezumând, luni noapte, în timp ce noi dormeam, aleșii noștri au eliminat din calea corupției toate instituțiile care îi mai puteau împiedica să fure și să se comporte ca și cum le-ar fi luat mă-sa țară: presa, DNA, ANI. Singura speranță, din punct de vedere al procedurilor, e ca legea să nu fie promulgată de Băsescu. 

E posibil să nu promulge, pentru că e la război cu USL-ul. Doar că el nu poate cere rediscutarea legii decât o singură dată. Dacă i se întoarce la fel… potopul. Sau emigrăm sau ieșim în stradă, ca la Kiev. E destul de liniște, în ultima vreme, părem destul de sleiți și de indiferenți. Inofensivi chiar. Dar aud cum crește în oameni revolta, pe zi ce trece. Revolta și ura.


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

Share/Bookmark

1 comments:

Hm... Ma refer doar la calomnie… Inchisoare probabil ca nu se va face pentru calomnie (cand nu e ceva super exagerat), dar tocmai rea n-ar fi o astfel de prevedere. Totusi, calomnia era si pana acum incriminata, desi cei mai multi stiu ca nu... A fost scoasa, apoi reintrodusa - textele de lege sunt pe net. Revenind: as zice ca orice jurnalist care se respecta nu s-ar teme de acuzatiile de calomnie daca e corect informat si-si verifica informatiile din cel putin 3 surse. Tocmai de aceea exista “proba veritatii”: dovedeste clar ca unul e infractor, bine; nu dovedeste... trebuia sa adune probe, nu vorbe - parera mea. Am auzit o multime de info trunchiate; afirmatii scoase din context s.a. Si e bine sa fie introdusa: nu doar “persoanele publice” sunt calomniate - oricine poate ajunge s-o pateasca! Poate se va mai stopa valul de aberatii care umplu Internetul! Unul scrie despre mine ca-s hot de buzunare! Si lumea crede! Ce dezmintire? Chiar toti cei care au citit “info” vor citi dezmintirea? Nu. Asa ca, il chem la judecata - in penal - pe autor si, mai devreme sau mai tarziu, altii se vor gandi inainte de a posta orice le trece lor prin minte. Zic si eu...
Altfel, stiu ca cei mai multi politicieni sunt derbedei. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites