Wednesday, October 16, 2013

Dupa dezvaluirile de la NASUL TV, directorul Institutului Geologic Roman a fost demis

Dupa dezvaluirile de la NASUL TV, directorul Institutului Geologic Roman a fost demis 

 | miercuri, 16 octombrie 2013 | 17:46 | 6 comentarii
Dr-Stefan-MarinceaDupa dezvaluirile facute luni seara la “Cronica de noapte”, Stefan Marincea, directorul Institutului Geologic Roman a fost demis prin fax.
Dr. Stefan Marincea, Directorul Institutului Geologic Roman, a demostrat - in editia de luni 14 octombrie a “Cronicii de noapte” – ca exact in zona in care va fi amplasat lacul de decantare al cianurilor exista trei falii, care se pot detecta din satelit, cea principala fiind falia Corna. Pe langa acestea exista numeroase fracturi secundare in scoarta terestra, care ar putea duce la un dezastru ecologic major.
Din hartile prezentate de RMGC ca garantie pentru siguranta lacului de decantare lipsesc faliile si fracturile care ar periclita avizarea proiectului. Mai mult decat atat, Stefan Marincea a declarat ca geologii au descoperit in 2011, in zona vizata pentru exploatare, alunecari de teren in doua trepte si izvoare. “Eu n-as fi linistit daca as vedea asa ceva in sistemul orogenic carpatin”, a adaugat directorul Institutului Geologic Roman.
El a mai adaugat ca daca barajul s-ar rupe – ca in 1971 la Certej – toate localitatile din aval, ar fi disparea in intregime, inclusiv Abrudul.
 
 
 
00:00
 
00:00
 
 
 
 
 
 
 
 

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

Share/Bookmark 





0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites