CURRENT MOON

Wednesday, April 3, 2013

MUNTII BUZAULUI-UN LOC MISTERIOS

Unii dintre istorici sustin ca muntii Buzaului reprezinta leaganul crestinismului din Romania. 

In asezarile rupestre din masivul Crucea Spatarului au locuit la doar 300 de ani dupa Hristos primii misionari crestini sositi din Orientul Mijlociu, ca sa propovaduiasca invatatura lui Hristos.

 Cea mai veche asezare, dintre cele aproape 20 cate sunt in complexul de vestigii rupestre, este grota numita Fundul Pesterii, care a fost locuita inca din secolul 6 IEN. Are incrustate pe pereti mai multe scrieri nedescifrate, dintr-un alfabet local.

http://dordeduca.ro/impresii/muntii_b...... (less)
http://www.newsin.ro/chilii-mun%C5%A3...

In muntii Buzaului la Coltul Carpatilor se afla singura localitate din Romania in care se gaseste chihlimbar. Excursie in masivul Siriu la Lacul Vulturilor (lacul fara fund). Legenda lacului

.
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark 

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

2 comments:

Super tare, habar n-aveam de asa ceva. Daca urmaresti Dor de Duca banuiesc ca te pasioneaza turismul. Atunci poate ca te intereseaza concursul organizat pe MeritaCitit.ro, unde PensiuneaTohanita.ro ofera un weekend gratuit, cu servicii de 4 stele in regiunea Bran-Moeciu. Spre rusinea mea, eu n-am facut trasee in Muntii Buzaului. Sper sa reusesc vara asta. Iarna nu fac trasee, mi se pare periculos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites