Thursday, March 28, 2013

DESCHIDEREA CELUI DE AL TREILEA OCHI


'Daca ati vedea ce e in jurul vostru acum, ati innebuni pe loc" Parintele Cleopa

Toata lumea din cercurile 'spirituale' are impresia ca deschiderea celui de al treilea ochi e o chestie glamurous, cool, esti tare daca 'vezi'. Not so much.
Ce inseamna clarvederea si este aceasta acelasi lucru cu 'vederea' omului cunoasterii?

Sa le luam pe rind-clarvederea este acel vritti ce apare in momentul cind Ajna Chakra este perfect curatata si iluminata prin urcarea integrala a lui Kundalini. Nu exista clarviziune fara Kundalini si fara perfecta curatare a petalelor de pe ajna chakra, care sint 96, impartite in 2 mari felii-EGO si SUPRA-EGO.

Cind Ego-ul a fost cucerit prin moartea initiatica si Supra-Ego-ul contactat prin diferite tehnici printre care aflarea ingerului pazitor, atunci se poate spune ca incepem sa ne deschidem al treilea ochi si sa avem clarviziune.

Desigur exista posibilitatea sa venim din alte vieti cu acest calitati karmic dormind si la un moment dat al vietii ele sa se deschida, DAR PROCESUL ESTE ACELASI(chiar daca in cazul celor cu karma coapta el se va petrece intr-o secunda).

'Vederea' omului cunoasterii este complet altceva. Vederea este o calitate abstracta a centrilor cunoasterii activati, ceva asemanator cu discernamintul(vritti pe Anahata) dar mai complex.

Omul cunoasterii este cel care, fara graba si fara sa se abata din drumul sau, poate sa descifreze secretele puterii si cunoasterii. El si-a infrint cei 4 mari inamici:
1-frica
2-cunoasterea
3-puterea
4-virsta inaintata

El vede energia cum curge liber prin univers, vede tesatura universala si fibrele prin care sintem toti legati intrinsec, vede desfasurarea evenimentelor intr-un permanent acum si aici si mai ales vede fara patima ca toti sintem sclavii mintii predatorului. Singurul sau tel neabatut este cautarea libertatii si saltul final.

Aceasta este adevarata vedere si restul nu sint decit siddhisuri pe care yoghinii autentici le descurajeaza-daca ele apar in mod spontan in procesul purificarii e ok, trebuie sa le folosim ca pe niste ochelari pina suferim operatia de corectare a vederii, iar cind ne-am corectat-o, trebuie sa le dam la o parte.

Multi ucenici se pierd in acest punct si isi fac un tel din viata in exploatarea/investigarea siddhisuruilor. Aceasta este una dintre cele mai mari capcane spirituale, in afara de cea a egoului care are mii de cai de a ne inhata, atit de subtile uneori incit nu ne dam seama decit cind e prea tirziu si sintem posedati.

Asa cum spunea Buddha: 'Cind il intilnesti pe Buddha pe cale, ia o sabie si ucide-l!'

Arya Mata


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

VENITI CU NOI IN ISRAEL!

2 comments:

Cu cit aflu mai multe, cu atit imi dau seama ce putin stiu si incep sa-mi simt ignoranta!

cunoasterea duce la eliberare:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites