Friday, August 31, 2012

Michio Kaku: The Universe Is a Symphony of Vibrating Strings



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Michio Kaku: The Multiverse Has 11 Dimensions



Share/Bookmark

All Kids are born geniuses,but are crushed by society itself - Michio Kaku



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Worth your time! Michio Kaku - Physics of the Future



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Dark Matter & Dark Energy - The Universe Part 1/3 (HQ)



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

THE BEST OF BRITISH: THE MIND BENDERS (1962 12 b/w)



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Les sept merveilles de l'Islam - Documentaire arte



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Michio Kaku: Telepathy Is Easier Than You Think



Share

Michio Kaku: The Universe in a Nutshell



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Michio Kaku on Life After Death, Creationism and Scientific Evidence of ...



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

DAVID ICKE ABOUT THE MEGA UFOS ON SATURN'S MOONS-ENGLISH/ FRENCH



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

ENGLISH/FRENCH INTERVIEW ABOUT ET-CANADIAN MISTER-AVEUX SUR LES REPTILIENS EXTRATERRESTRES , LA VERITE .....



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

WHEN THE MOON WAS BLUE-LUNA ALBASTRA

WHEN THE MOON WAS BLUE - ENID BLYTON

When the moon was blue
the sea was made of lemonade
and my boat was a rasberry bun
...

All the trees where golden cheese
which melted in the sun

I went to a school in a swimming pool
with a teacher who was a seal

I dressed up in a banana skin
with a hat of orange peal

My house had feet and roamed the street
to a differant place each night

It got up and ran passed the garbage man
and gave him a terrible fright

All kinds of flowers rained for hours
until the city looked like a fair

People had roses under their noses
and daffodils in their hear

I was alowed to choose some special shoes
which walked on walls and ceilings

I went up like a fly 10 storries high
it was a fantastic feeling

My wooden bed was a rocket ship instead
and it took off one afternoon

On a long flight which lasted the night
and landed me on the moon

When the moon was blue.

Vineri, pe 31 august 2012, are loc a doua Luna Plina din august, pe axa Pesti (Luna)- Fecioara (Soarele). Fiind a doua Luna Plina din august, este ceva mai speciala, purtand numele de Luna Albastra. Luna Albastra nu are semnificatie astrologica, dar este un eveniment astronomic notabil, care are loc la cca doi ani si jumatate (urmatoarea Luna Albastra va fi in 2015).

Efectele Lunii Pline vor fi simtite inca dinaintea formarii opozitiei la grad perfect intre Soare si Luna, dar si trei zile dupa aceea.

Harta ridicata in momentul de Luna Plina indica un Ascendent in Capricorn (cu stapanul sau in casa a 9-a, in Balanta) cu Luna si Soarele in casele astrologice II- VIII.


Ca la orice Luna Plina, energia descarcata este uriasa, iar unele zone din viata noastra pot atinge apogeul, implinirea sau concretizarea. Nu este momentul inceputurilor si deciziilor majore in acest sens, insa este momentul potrivit pentru bilanturi sincere si pentru a privi cu atentie la tot ce se intampla, atat in exteriorul nostru, cat mai ales in interior.

E posibil ca unii dintre noi sa culeaga roadele inceputurilor asumate in februarie, cand a fost Luna Noua in Pesti. De asemenea, acum putem face bilantul si putem intelege rostul tuturor demersurilor facute in acest interval de timp (februarie-august).

Provocarile sunt oportunitati de vindecare

Aceasta Luna Plina, aflata in conjunctie cu Kiron si fiind "impregnata" cu energia lui Neptun, aflat in opozitie cu Mercur, aduce un potential major de vindecare la toate nivelele fiintei. Emotiile pot fi extrem de intense, mintea poate fi confuza, ne poate fi greu sa intelegem starile pe care le experimentam sau evenimentele la care asistam.

Cu toate acestea, avand in vedere ca emotiile reprezinta cel mai puternic radar al nostru, e foarte important sa le observam, intrucat ele ne vor indica nivelul la care ne aflam in anumite domenii de viata, precum si ce este de transformat acolo. Daca ceva ne doare acum, daca suntem nemultumiti de ceva, daca simtim frica sau dezgust, inseamna ca exact segmentul care provoaca aceste trairi necesita a fi vindecat.

Avem sansa uriasa de a vindeca programe vechi mentale, de a transforma profund anumite credinte, daca ne asumam responsabilitatea, in loc sa ne victimizam si sa dam vina pe altii.

Caci exista o puternica tendinta de victimizare in aceste zile, iar daca ne lasam prinsi in aceasta capcana, nu facem decat sa inchidem ochii si sa ne complacem in continuare in tipare repetitive, insatisfactii persistente si suferinta.

Asadar, asumarea responsabilitatii, plasarea in ochiul "uraganului" si viziunea de ansamblu sunt sansa noastra de renastere, chiar daca procesul este, pe alocuri, dureros.

Despre asta vorbesc Marte in Scorpion (aflat in trigon cu Luna si sextil cu Soarele), Pluto in Capricorn (sextil cu Luna si trigon cu Soarele), Ascendentul in Capricorn (structurare).

Marte si Pluto indica posibilitatea unor mari realizari, daca avem curajul sa privim in fata greselile facute pana acum si ne asumam puterea de a depasi orice obstacol.Purificarea are loc acum la toate nivelele: spiritual, mental, emotional, fizic...

Din punct de vedere fizic, e bine sa consumam multa apa in aceste zile si sa adoptam o dieta cat mai usoara, urmand cu sfintenie semnalele date de organism si mesajele pe care acesta ni le transmite. De asemenea, este binevenita schimbarea unor obiceiuri alimentare

Jupiter(Gemeni, casa a V-a) se afla in aspecte disonante cu Luna Plina, ceea ce inseamna ca sunt de evitat riscurile majore, jocurile de noroc, speculatiile si toate demersurile (mai ales financiare) aflate la limita legii. De asemenea, aceste aspecte vorbesc despre identificarea iluziilor, falselor credinte si aspiratii.

Exista tendinta de a ne agata de "adevarul" propriu si a-l ridica la rang de adevar absolut sau de a da vina pe tot felul de circumstante si oameni. Insa tocmai aceasta atitudine este de evitat.

Daca ceva nu merge, daca suntem nemultumiti, inseamna ca e timpul sa ne reorientam, sa schimbam abordarea, sa ne reinventam, sa fim creativi. Caci noi suntem primii responsabili pentru tot ce suntem, facem si avem in viata noastra.

E important de mentionat ca Luna Plina se formeaza pe fondul careurilor Venus (Rac)- Saturn (Balanta), inca activ, si Uranus (Berbec)- Pluto (Capricorn). Asta inseamna ca unele relatii, parteneriate si asocieri se cer reconfigurate. Nu prea mai exista loc de echivoc, asa ca e posibil ca multi dintre noi sa spuna "gata, mi-a ajuns!".

Prin urmare, acolo unde nu mai avem nicio "tragere de inima" sa stam, pur si simplu inchidem usa si plecam, fara sa mai aducem argumente sau sa ne mai gandim. In acelasi timp, in unele relatii simtim nevoia de mai multa claritate, de reguli si coordonate noi, de structura.

In aceste situatii, suntem incurajati sa ne asezam la masa, sa intoarcem cartile pe fata si sa avem curajul de a transa lucrurile. E timpul pentru claritate, o mai mare eficienta, abordare mai practica a vietii si a dorintelor noastre. Daca pana acum am visat o multime de lucruri, acum triem aceste vise.

E in avantajul nostru sa fim clari in privinta a ceea ce ne dorim si, mai ales, sa eliminam negativismul, pesimismul si neincrederea. Atitudinea hotarata si pozitiva ne este un bun aliat, iar forta de care dispunem in urmatoarea perioada ne poate conduce catre succes, in orice domeniu al vietii noastre.

Axa caselor astrologice II-VIII, sediul posesiunilor materiale, dar si al stimei de sine, autoaprecierii si transformarii spirituale, vorbeste despre stabilirea unui echilibru intre "a fi" si "a avea".

Mai corect spus, sa nu uitam ca mai intai "suntem" si apoi "avem", asa ca e important sa pastram aceasta ordine, pentru a culege binecuvantarile spirituale si apoi materiale, ale tuturor experientelor pe care alegem sa le traim, constient sau inconstient.

Cu alte cuvinte, acum e momentul sa ne uitam la darurile noastre si sa le punem la treaba. Sa fim constienti ca fiecare vine cu daruri speciale, iar neimplinirea pe care e posibil sa o simta unii oameni vine nu din faptul ca ei nu au daruri, ci din lipsa constientizarii si urmarii acestora.

E important, in acest context, sa fim contributie pentru altii, sa invatam sa ne punem in serviciu (Fecioara) si sa manifestam compasiune atat pentru ranile noastre cat si pentru ale altora (Pesti). Sa ne imbratisam experientele si alegerile, exact asa cum au fost. Sa ne imbratisam pe noi insine, cu compasiune. Sa cultivam iubirea si acceptarea de sine!

De asemenea, e momentul sa ne lasam sprijiniti in procesul nostru de transformare si crestere, sa cerem sprijin Divinitatii, Ingerilor, *Arhanghelilor si altor entitati de lumina, sa primim darurile pe care ni le ofera cei din jur si sa manifestam mai multa smerenie, chiar daca in contextul astral actual ne sunt stimulate ambitiile, vointa, puterea, si poate exista o nevoie exacerbata de control si manipulare.

Sa ne amintim ca adevarata putere se afla in inima noastra si consta in vulnerabilitatea pe care doar iubirea o cunoaste si o accepta.

* Ii poti invoca pe Arhanghelii: Rafael (pentru vindecari fizice), Indriel (pentru vindecarea emotionala), Gabriel (pentru claritate in privinta misiunii spirituale), Mihail (pentru inlaturarea fricii si negativitatii).


Zonele cel mai puternic influentate pentru fiecare zodie:


Berbec- emotional, fizic, spiritual. Cauta raspunsurile de care ai nevoie in interior!

Taur- relatii de prietenie, proiecte, aspiratii. Anturajul se reconfigureaza, spre binele tau.

Gemeni- profesie, cariera. Da voie schimbarilor sa se produca!

Rac- evolutie, intelepciune, clarviziune. Fii atent la mesajele subtile!

Leu- posesiuni, castiguri, transformare personala. Gaseste echilibrul intre spirit si materie!

Fecioara- parteneriate, relatii, asocieri. Fii gata pentru reconfigurari ale parteneriatelor!

Balanta- loc de munca, sanatate. Stabileste coordonate clare la locul de munca si reformuleaza prioritatile!

Scorpion- relatie afectiva, proiecte, creativitate, copii. Descatuseaza creativitatea!

Sagetator- casa, familie, securitate. Adapteaza-te la schimbarile ce vizeaza familia si locuinta!

Capricorn- deplasari, invatare, comunicare. Fii deschis sa inveti si sa acumulezi informatiile necesare!

Varsator- bani, afaceri, stima de sine. E timpul sa-ti pui darurile la treaba, cu incredere!

Pesti- evolutie, scop personal, atitudine. Vindeca blocajele in exprimare, descopera adevaratele dorinte!

O Luna Plina magica!

Nicoleta Svârlefus


cybershamans
(karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0Share/Bookmark

FOSILE CARE PUTEAU SCHIMBA PREISTORIA OMENIRII

„Radiatorul” din Curbura Buzăului.

Într-o străveche aşezare umană descoperită în anul 1979 lângă cătunul Găvane, situat pe raza comunei Bozioru, judeţul Buzău, au fost găsite tuburi ciudate realizate dintr-un material necunoscut, fixate în sol în poziţie verticală sub formă de radiator.

Curiozitatea consta, în special, în faptul că „radiatorul” a fost reperat între un strat arheologic având ceramică grosieră şi unelte specifice paleoliticului şi un alt strat, situat la adâncime mai mare, în care existau unelte rudimentare din piatră şi fragmente de ceramică foarte grosieră, nivel ce părea a se încadra în paleoliticul timpuriu. Pe unele fragmente de vase existau impresiuni ale degetelor umane.

Specialiştii prezenţi la faţa locului nu au observat în sondaj urme ale unor inversări de straturi geologice, fenomen ce ar fi condus la o modificare în timp a stratificării arheologice.

Pentru clarificarea enigmei, tuburile au fost preluate de laboratoarele unor muzee din ţară, pentru analize chimice. În mod inexplicabil, nici unul dintre laboratoare nu furnizat detalii asupra rezultatelor analizelor.

În particular se vehicula ideea că ar fi vorba de chihlimbar fosilizat, iar ceva mai târziu s-a spus că acele tuburi erau realizate dintr-un material imposibil de analizat cu mijloace de laborator actuale (?).

Cea de a două concluzie la care au ajuns cercetătorii a avut darul să alimenteze presupunerea, lansată de câţiva jurnalişti, că „radiatorul” nu ar fi fost de natură terestră.

În susţinerea acestei prezumţii era invocată şi existenţa în subsolul așezării a unui strat de arsură compactă de circa 0,70 metri grosime, prezentând aspectul unei combustii totale aparent rezultată în urma unor temperaturi foarte înalte (foto 1), ce acoperea un nivel de locuire caracterizat prin prezenţa masivă a ceramicii din epoca bronzului (foto 2).

foto 1foto 2

Pentru ca „radiatorul” să atingă punctul de fierbere, cercetători nonconformişti aruncară paie pe foc atrăgând atenţia asupra faptului că într-o grotă din apropiere existau incizii străvechi care redau destul de convingător o scenă de „război cosmic”, în care o navetă spaţială atacă Pământul (foto 3). Ceea ce era întrucâtva adevărat.

foto 3

Cum se cerea explicată existența acelor stranii obiecte, săpătorii trecutului omenirii au emis o ipoteză de lucru, căreia i-a dat glas un arheolog academician*.

Potrivit opiniei sale, tuburile fosilizate descoperite ar putea fi conducte pentru drenarea apelor freatice din jurul unor stâlpi din lemn, ce susţineau probabil unele construcţii din acea aşezare.

Aşezare de tip regal, a precizat academicianul. Conducte din chihlimbar fosilizat şi aşezare tip regal, în paleolitic? - ridicau din sprâncene alţi arheologi.

În opoziţie cu opiniile savanţilor, profesorul care a descoperit împreună cu elevii săi acea aşezare şi misterioasele tuburi era de altă părere. El susţinea că erau tulpini fosilizate de plante şi că savanţii au scăpat din vedere un lucru esenţial.

Că acele fosile existente în sol în poziţia lor naturală, se aflau deasupra unui nivel de locuire străveche, atestată de probe arheologice concludente. Prin urmare, dacă s-ar fi luat în calcul timpul necesar fosilizării acelor plante, ar rezulta o locuire umană în acel perimetru de câteva milioane de ani, ceea ce ar fi fost în măsură să mute centrul de greutate al antropogenezei în perimetrul carpatic.

În febra disputelor academice pe această temă, nu s-a ţinut cont însă de părerea sa. În scurt timp, tuburile „radiatorului” din Curbura Buzăului au dispărut.

Au rămas doar câteva imagini într-un film documentar de televiziune, în care mai pot fi văzute misterioasele artefacte în poziţia lor iniţială şi după ce au fost dislocate din sol. Rămân în suspensie două întrebări: ce erau de fapt acele tuburi şi cine avea interesul ca ele să dispară.

Se pare că întâmplător sau nu, savanţii au trecut pe lângă o şansă extraordinară în ce priveşte localizarea atropogenezei în spaţiul carpatic.

------------------

*Autorul nu are dezlegare să menţioneze numele academicianului implicat în acea anchetă arheologică. Fiul distinsului arhelog a urmat profesia tatălui său şi este membru în Comisia Naţională de Arheologie.



cybershamans
(karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

METACONTACT

DESPRE RAZBOIUL PARAPSIHOLOGIC-F IMPORTANT

DESPRE CARTEA LUI DIMITRI FONAREV, TIPARITA LA NOI, UN INTERVIU CU AUTORUL


AICI




cybershamans
(karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

SUPPRESSED: New Evidence of Early Man


From the EMMY AWARD WINNING Producers of "The Mystery of the Sphinx" and the Producers of "The Mysterious Origins of Man" comes a new ground breaking film about "New Evidence of Early Man: SUPPRESSED." What happens when scientific evidence conflicts with theory? In the early sixties, discoveries were made in Central Mexico, which were the handiwork of early man. Exquisitely carved animal bones and advanced spear points caused much excitement, including a Life Magazine article, until the dates came in. 5 mutually exclusive geological tests revealed they were over 250,000 years old. In spite of the geochronology, archaeologists insisted the dates were too ridiculously old. This world-class archaeological region became off-limits for official research, a "professional forbidden zone."

This is the story of the shocking events that occurred, told first-hand by many of the actual participants. It reveals how one field of science can conflict with another and how new discoveries must battle evidence vs. belief, exposing what some have called "the dark side of archaeology."

New Evidence of Early Man: SUPPRESSED - Coming to DVD from UFOTV®. For More Information Go to http://www.UFOTV.com



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

Share/Bookmark

"The World in 2030" by Dr. Michio Kaku


‎"The World in 2030" by Dr. Michio Kaku (1:04:01) "The World in 2030: How Science will Affect Computers, Medicine, Jobs, Our Lifestyles and the Wealth of our Nations"

Dr. Michio Kaku is a theoretical physicist and the Henry Semat Professor at the City College of New York and the Graduate Center of the City University of New York, where he has taught for more than 30 years. He is a graduate of Harvard University in Cambridge, Massachusetts, and earned his doctorate from the University of California at Berkeley.

Dr. Kaku is one of the founders of string field theory, a field of research within string theory. String theory seeks to provide a unified description for all matter and the fundamental forces of the universe.
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Regimul alimentar YANG



de Alexandra Neda

Bazat preponderent pe vegetale şi cereale YANG, regimul alimentar YANG este o alternativă sănătoasă la tendinţele actuale de alimentaţie care sunt preponderent YIN. Fără a fi drastic, precum regimul YANG Oshawa care se bazează exclusiv pe câteva sortimente de cereale, regimul YANG presupune hrănirea cu produse naturale YANG.

Ce înseamnă YIN şi YANG

Conform tradiţiei Taoismului, întreaga Creaţie ia în permanenţă naştere din interacţiunea a două aspecte polar opuse: YIN sau forţa feminină şi YANG, sau forţa masculină. Aspectul YIN (-) este principiul receptiv, se regăseşte în partea stângă, repezintă apa, pământul, frigul, ceea ce este umed, întunecat, expansionat, exterior, jos, difuzat, iar aspectul YANG (+), principiul emisiv, solar, se regăseşte în partea dreaptă, reprezentat de foc, aer, de ceea ce este cald, uscat, luminos, profund, puternic, interior, sus, condensat. YIN-ul ne hrăneşte şi ne susţine să existăm, iar YANG-ul ne dă imboldul aspiraţiei şi autodepăşirii.

Deşi întâlnită extrem de rar în această epocă, îmbinarea perfect armonioasă a calităţilor YIN cu cele YANG în universul lăuntric uman, conduce la realizarea unei purităţi ideale care permite reintegrarea într-un mod euforic şi divin în cadrul Creaţiei. Din contră, dizarmonia YIN-YANG conduce la îndepărtare, confuzie şi ignoranţă atât faţă de adevărul spiritual, profund al existenţei noastre cât şi faţă de semnificaţia întregii Creaţii ce ne înconjoară.

Cum ne influenţează aspectele YIN-YANG

În Manifestare, nimic nu este numai YIN sau numai YANG, interacţiunea celor două fiind într-o continuă transformare dinamică. Ele pornesc unul din altul şi se potenţează unul pe celălalt, în permanenţă. De exemplu, ziua urmează nopţii şi pe măsură ce noaptea scade, ziua creşte. Zorii şi amurgul sunt nişte momente de aparent echilibru pentru că, în realitate, aceasta este doar o rapidă trecere dintr-o stare în alta. Conform Taoismului, YIN-ul şi YANG-ul nu constituie stări, ci doar aparenţe. Ceea ce noi vedem acum, deja nu mai este. Boala pe care noi o constatăm în prezent, a apărut înainte de a avea o expresie clar percetibilă.

În cazul fiinţelor umane, predominanţa YIN-ului sau a YANG-ului determină structura fizică, psihică, mentală şi spirituală. În general, femeile tind să manifeste preponderent aspectul YIN, iar bărbaţii pe cel YANG. Dizarmonia de tip YIN face să apară, în general, stări de oboseală, apatie, tristeţe, convenţionalism, disimulare, viclenie, impuritate, confuzie, limitare, complacere, receptivitate necontrolată, haos. Dizarmonia de tip YANG duce în general la stări de orgoliu exacerbat, aroganţă, neiertare, abuzuri, uscăciune, nervozitate, duritate, încrâncenare, rigiditate în exces, severitate, despotism, dogmatism.

Din punctul de vedere al tradiţiei taoiste, în cazul în care aspirăm să ne ameliorăm sănătatea şi să trăim împliniţi şi fericiţi, este necesar să avem în vedere armonizarea celor două principii complementare, YIN-YANG, în propriul univers lăuntric.

Clasificarea alimentelor YANG

Având în vedere că într-o anumită măsură „suntem ceea ce mâncăm”, alimentaţia este o importantă cale prin care ne putem rearmoniza într-un mod profund atât structura fizică cât şi stările psihice. În zilele noastre, hrana noastră este preponderent YIN, din cauza numeroşilor conservanţi şi aditivi extrem de toxici puşi în alimentele pe care le găsim pe piaţa de consum. Hrănirea cu produse naturale preponderent YANG ne poate ajuta foarte mult să reechilibrăm balanţa YIN-YANG în universul nostru lăuntric, creând astfel premisele pentru o viaţă mai activă, mai pură, mai sănătoasă.

În funcţie de predominanţa energiei YANG, alimentele pot fi moderat YANG, accentuat YANG sau extrem YANG.

Cereale şi produse din cereale
Moderat YANG
: grâu integral, orez integral, orz integral, ovăz integral, porumb integral, secară integrală, grâu bulgăresc, griş din grâu integral, mălai din porumb complet, orez expandat, pâine neagră.

Accentuat YANG : hrişcă, mei, orez Basmati, orez semidecorticat, amarant, sorg.

Extrem YANG : germeni de cereale, orez sălbatic.

Fructe
Moderat YANG : fragi, gutui, măceşe, mure negre, stafide, afine vineţii, agrişe, coacăze negre, răchiţele, rodii.

Accentuat YANG : afine negre, dracilă, mere, zmeură, coacăze roşii, merişor, mure roşii, porumbar – fructele proaspete.

Extrem YANG : porumbar – fructele uscate, mere pădureţe, mere pitice.

Fructe oleaginoase
Moderat YANG
: măsline negre, castane comestibile.

Accentuat YANG : alune, nuci, nuci de Cajou.

Extrem YANG : fistic, migdale.

Legume
Moderat YANG
: ţelină (rădăcină), ceapă albă, ceapă verde, dovlecel, dovleac de copt, fasole verde, păpădie, ridiche albă, ridiche de lună, spanac, usturoi verde, varză albă, anghinare, gulie, nap turcesc, napi, rutabaga, scorţonera, topinambur, varză de Bruxelles, varză Kohlrabi.

Accentuat YANG : andive, ceapă roşie, conopidă, morcov, pătrunjel rădăcină, praz, urzică, barba caprei (salsifi), broccoli, cardon, celeriac, dovlecel patison, haşmă, lotus, varză chinezească, varză creaţă.

Extrem YANG : varză roşie.

Leguminoase
Moderat YANG : fasole Mung.

Accentuat YANG : năut, soia, fasole Adzuki.

Extrem YANG : nu există.

Produse lactate
Moderat YANG
: lapte de capră.

Accentuat YANG : brânză de capră, ghee (unt clarifiat).

Extrem YANG : nu există.

Diverse
Moderat YANG
: ou de ţară (gălbenuş), brânză de soia, ou de prepeliţă (integral), icre de orice fel.

Accentuat YANG : ou fecundat (gălbenuş), mânătarcă (integral), pastă de susan (Tahini).

Extrem YANG : polen, sare.

Uleiuri
Moderat YANG : ulei de măsline, ulei de porumb, ulei de migdale.

Accentuat YANG : ulei de soia, ulei de muştar, ulei de rapiţă, ulei de ricin.

Extrem YANG : ulei de floarea soarelui, ulei de susan.

Condimente
Moderat YANG
: ţelină - frunze, anason - seminţe, hrean - frunze, mărar - frunze, mentă - frunze, mentă de grădină - frunze, muştar alb - seminţe, pătrunjel - frunze, tarhon - frunze, turmeric - rădăcină, arpagic, leurdă, leuştean, leuştean scoţian, nucşoară -fructe, piper verde - seminţe, rapiţă - frunze, usturoi de Egipt.

Accentuat YANG : ardei iute, busuioc, cimbru de cultură, chimen, coriandru, dafin, ghimbir, hrean - rădăcină, mărar - seminţe, muştar negru - seminţe, piper negru - seminţe, scorţişoară, usturoi, şofran - flori, angelică - rădăcină, ardei de Cayenne, asmăţui - frunze, cardamom - seminţe, creson, ienibahar fructe, mentă creaţă, monarda, năsturel, negrilică - seminţe, salvie, schinduf - seminţe.

Extrem YANG : cimbru de grădină, ghimbir - rădăcină uscată, rozmarin - frunze, şovârf - flori, cuişoare - muguri florali uscaţi.

Plante de leac
Moderat YANG
: anghinare, brad - muguri, captalan, coada şoricelului - flori, coada racului - frunze, fragi - frunze, gălbenele - flori, muşeţel - flori, pin - muguri, pir - rădăcină, plop negru - muguri, răchitan - frunze şi flori, rostopască - frunze, sânziene galbene - flori, sunătoare - flori, traista ciobanului - partea aeriană, turiţă mare - frunze, bătrâniş - partea aeriană, călţunaşi - flori, căpşun - frunze, castan sălbatic - frunze, crăiţe - flori, fumariţă - partea aeriană, iarba şarpelui - partea aeriană, iarba Sfântului Ion - flori, ienupăr - fructe, mătăciune - frunze, pufuliţă - partea aeriană, schinel - frunze, sclipeţi - partea aeriană, verbină - partea aeriană.

Accentuat YANG : afin - frunze, coada calului - frunze, ghimpe - frunze, isop - frunze, nuc - frunze, pelin - frunze, unguraş - frunze, zmeur - frunze, busuioc sălbatic - partea aeriană, camfor - lemnul, ceai - frunze, creţuşcă - flori, grindelia - partea aeriană, lăcrămioare - flori, mirt - frunze, mur negru - frunze, năpraznic - partea aeriană, roaibă - rădăcină, splinuţă - partea aeriană.

Extrem YANG : cerenţel - rădăcină, cruşin - scoarţă, iarbă mare - rădăcină, obligeană - rădăcină, stejar - scoarţă, arnică - flori, calomfir - frunze, gingko - frunze, lemnul Domnului - frunze, pedicuţă - partea aeriană, scânteiuţă - partea aeriană, siminoc - flori.

Plante Vitalizante
Moderat YANG
: armurariu - seminţe, brusture - rădăcină, păpădie - rădăcină, urzică - rădăcină, ashwagandha - rădăcină, orz verde - planta tânără, untul pământului - rădăcină.

Accentuat YANG : cicoare - rădăcină, crucea pământului - rădăcină, dovleac - seminţe.

Extrem YANG : floarea soarelui - seminţe, susan - seminţe, gingseng - rădăcină.

Câteva reţete delicioase pentru regimul preponderent YANG

Salată de crudităţi
Se dau pe răzătoare gulii, morcovi, mere şi ridichi. Se adaugă măsline, ceapă, pătrunjel sau mărar tocat mărunt, ulei (de măsline, de susan sau de floarea soarelui), sare şi condimente după gust. După preferinţe, se presară susan copt sau se poate servi cu maioneză vegetală YANG care se prepară din gălbenuş de ou de ţară, seminţe de muştar măcinate, sare, ulei şi condimente după gust.

Salată de soia
Soia se ţine la înmuiat 12 ore, se spală şi se fierbe în apă cu sare. Se strecoară zeama, se lasă să se răcească şi se adaugă ulei după gust, cimbru verde, ceapă tocată, morcov ras, verdeaţă, susan şi condimente.

Gomasio
Se prăjesc uşor seminţele de susan, se macină în aşa fel încât să fie zdrobite uşor nu pulbere şi se adaugă 10 % sare grunjoasă. Se păstrează maxim opt zile la întuneric, într-un recipient închis ermetic. Este bine să fie consumat împreună cu pâine din făină completă făcută în casă sau orez basmati. Are ca efect eliminarea gradată a acidităţii sângelui.

Dovlecei pane
Se iau doi dovlecei mici şi se taie pe lung în felii subţiri. Se sărează îndeajuns şi se condimentează după gust. Separat, se bat 4-5 gălbenuşuri de ouă de ţară. Se pune cam jumătate de cană de ulei la încins. Se trec dovleceii pe ambele părţi mai întâi prin făină integrală iar apoi prin gălbenuşul bătut şi se pun imediat în uleiul încins. Se prăjesc la foc potrivit. Opţional, putem amesteca făina cu 3-4 linguri seminţe de susan.

Chiftele Falafel
Se fierbe năutul pus la înmuiat de cu seara în apă caldă cu o linguriţă de bicarbonat. După ce a fiert se dă prin maşina de tocat, se adaugă sare, mentă verde, condimente, usturoi, câteva gălbenuşuri de ouă de ţară, 3 linguri făină integrală. Din compoziţia rezultată se fac chiftele rotunde care se prăjesc în ulei încins.

Humus
Năutul fiert bine se pasează, se amestecă după gust cu câteva linguri de Tahini (pastă de susan), mentă verde, busuioc verde, piper alb, ulei de măsline, sare. În reţeta originală se adaugă şi zeama de la o lămâie dar atenţie, deoarece lămâia este un aliment YIN. Dacă pasta este prea groasă se mai adaugă un pic din apa în care a fiert năutul. Se serveşte cu lipii făcute din făină integrală şi salată de crudităţi.

Lipii
Se amestecă făină integrală, sare şi apă până obţinem o cocă din care formăm lipii care se coc pe plită la foc potrivit. Opţional, putem adăuga în această cocă puţin ulei de măsline, o linguriţă ghee, susan măcinat, condimente. Lipiile se pot praji şi în ulei (cca. 1 cană ulei la o tigaie mare), iar apoi le lăsăm un pic la scurs.

Pastă de brânză de capră
Amestecăm brânză de capră sărată cu ulei de măsline, măsline, rozmarin şi busuioc verde (sau orice alte condimente care ne plac).

Sushi
Se fierbe orez basmati cu sare, se scurge, iar la sfârşit se adaugă puţin ulei sau ghee şi ghimbir după gust. Întindem algele pătrate pe un platou de lemn şi punem cca. 3 linguri de orez de-a lungul uneia dintre laturi. De preferat ca orezul să fie încă fierbinte atunci când facem aceasta. Mai putem adăuga deasupra două fâşii de omletă din gălbenuş de ou de ţară şi o lingură de diverse legume YANG tăiate foarte subţiri (cum ar fi morcovi sau dovlecei) eventual călite în prealabil. Rulăm apoi sushi şi îl lăsăm 10 minute deoparte să se pătrundă. Apoi, îl tăiem felii de cca. 2-3 cm grosime, aranjăm pe un platou şi punem deasupra după gust, sos de soia.

Plăcintă de dovleac
Se taie în bucăţele de cca. 4-5 cm, jumătate de kg. de dovleac. Separat, se căleşte în ulei o ceapă tăiată mărunt la care se adaugă bucăţelele de dovleac, un pic de apă şi sare. Se fierb împreună. Pentru foaia de plăcintă se amestecă o ceaşcă de făină integrală, 3 linguri ulei (putem adăuga şi ulei de susan), sare, 2-3 linguri scorţişoară şi puţină apă. Se întinde din jumătate de compoziţie o foaie care se aşează într-o formă de tartă. Se pune apoi compoziţia de dovleac peste care aşezăm şi câteva bucăţele de măr în prealabil curăţat. Putem adăuga şi o lingură de ghee. Se acoperă totul cu foaia făcută din cealaltă parte de compoziţie. Se unge cu gălbenuş de ou, se decupează cu un cuţit o cruce deasupra şi se coace la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o oră.

Tartă de mere
Se garniseşte o tavă cu aluat preparat ca la plăcinta de dovleac. Se aşează pe acesta, în tavă, bucăţi de mere, stafide, nuci, scorţişoară. Se toarnă deasupra un sos din făină integrală de grâu, două gălbenuşuri de ou de ţară, două linguri de ulei şi puţină apă. Opţional putem adăuga şi o lingură de ghee. Se dă la cuptor 30-40 de minute.

Clătite din făină integrală
Din făină integrală şi apă se face o cocă subţire, ca la clătitele clasice. Ouăle sunt opţionale. Dacă dorim ca aceste clătite să fie sărate putem adăuga un vârf de cuţit de sare. Dacă le dorim dulci şi aromate, adăugăm 4-5 linguri de scorţişoară, după gust. Într-o tigaie mare punem jumătate de linguriţă ulei iar când se încinge turnăm un polonic mic din compoziţia de clătite şi învârtim tigaia pentru ca aluatul să se distribuie uniform. Pentru umplutură, amestecăm migdale măcinate pudră, cu o linguriţă de ghee şi cu stafide înmuiate în puţină apă. În cazul în care ne-am hotărât să includem şi mierea în regimul nostru preponderent YANG, putem face o cremă din miere, ghee şi nuci prajite şi măcinate (mierea este un aliment YIN).

Indiferent că este vorba despre fructe, legume, cereale sau lactate, hrănirea preponderentă cu alimente YANG cât mai naturale este o modalitate practică de reechilibrare şi purificare a propriului univers lăuntric. În cazul în care ne aflăm pe o cale spirituală, adoptarea măcar pentru anumite perioade de timp, în funcţie de posibilităţi, a unui regim preponderent YANG sau exclusiv YANG, ne va ajuta să ne trezim şi să ne amplificăm puritatea lăuntrică, luciditatea, aspiraţia spirituală şi astfel să conştientizăm rolul important al alimentaţiei în practica YOGA.

Bibliografie: YIN-YANG Secrete şi Reţete de profesor yoga Gregorian Bivolaru


yogaesoteric
30 iulie 2012

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Romania Megalitica: Lacul dracului. Enigmaticele coincidente. Din Cheile Nerei, Caras Severin, in ... Cueva Melissani din Grecia

Romania Megalitica: Lacul dracului. Enigmaticele coincidente. Din Cheile Nerei, Caras Severin, in ... Cueva Melissani din Grecia

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Harish Johari at Daksh Mandir 1988



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Thursday, August 30, 2012

Jakob Böhme

This summary is not available. Please click here to view the post.

Mathematical Music...!!



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Tuesday, August 28, 2012

TOUCH-THE HIDDEN SAINTS OF THE WORLD


Am vazut un serial care m-a atras pentru ca in descriere este vorba despre un baietel cu puteri paranormale. Serialul este TOUCH si in afara de exceptionalul joc al lui Kiefer Sutherland, filmul este de fapt despre doctrina kabbalistica a celor 36 de sfinti ascunsi in lume TZADIKKIM NISTARIM.

Pornind usor ca un film despre un copil ce nu vorbeste de 11 ani dar care se exprima prin numere, gasind tiparul universului in sirul lui Fibonacci si putind sa prevada cu ajutorul ecuatiei de aur evenimentele ce se vor petrece, filmul se dezvolta intr-un extrem de interesant expozeu kabbalistic.

Vi-l recomand cu MARE CALDURA, unul dintre serialele must see.
Si surpriza..spre deosebire de celelalte tari (ca HEX si AWaKE) chiar s-a prelungit si un sezon 2 (wow).

TRADUS AICI

A MUST SEE for the spiritual seeker, TOUCH is a series about the reparation of the world by the 36 hidden saints, TZADIKIM NISTARIM as they are called in Kabbalah.

The autistic 11 year old son of a man refuses to speak and communicates only through numbers....but in fact he corrects the universe...

FULL HERE


AND THE TRAILER:








cybershamans
(karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Monday, August 27, 2012

TRUE BLOOD-SEASON 5 FINALE


WOW I'LL CRY TEARS OF BLOOD TILL NEXT YEAR

FULL EPISODE HERE

FULL SERIES HERE


cybershamans
(karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

DUENDE REAL - PINK MONDAYS



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites