Thursday, December 6, 2012

RETETE RUSESTI

Placinta tarinei

Postat de RuxyRux/bucataras.ro

O reteta din bucataria rusa, cu cartofi, branza si smantana, un fel de budinca de cartofi as spune eu, tare tare gustoasa... 

Ingrediente

  • 10 cartofi
  • 4 oua
  • 100 ml smantana
  • 3 fire de ceapa verde
  • 200 gr branza( eu am pus feta, se poate pune telemea, etc..)
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare dupa gust
  • branza pentru ras deasupra( parmezan)
  • Portii: 8Portii: 8
  • Timp de preparare Timp de preparare: sub 60 minute

Mod de preparare reteta Placinta tarinei

Se fierb cartofii( ca pentru piure) se scurg si se zdrobesc, ceapa se toaca marunt, iar branza se rade si se amesteca cu cartofii.
Ouale se bat si se amesteca cu smantana si ceapa tocata si patrunjel, apoi amestecau se toarna peste cartofi, se condimenteaza si se amesteca bine.
Compozitia se aseaza intr-o tava de jena unsa cu unt, deasupra se rade branza si se rumeneste in cuptorul incins( cam o jumatate de ora). Se scoate si se serveste fierbinte.


Citeste cele mai proaspete retete direct de pe telefonul tau mobil : m.bucataras.ro




TORT DE CLATITE

Autor: rodyrozy

Ingrediente

Ingrediente clatite:
-200g faina
-400 ml lapte
-2 linguri zahar
-1 sticluta esenta de rom
-1 plic zahar vanilat
-4 oua

Ingrediente crema:
-100g lapte
-200g frisca
-1 plic zahar vanilat
-1 lingura esenta de rom
-50g zahar
-2 oua
-cacao
-200g nuca macinata.
1 borcan dulceata de visine cu mult fruct.

Mod de preparare
Intr-o craticioara punem laptele, adaugam si zaharul, esenta de rom si ouale,adaugam faina in ploiaie si amestecam pana obtinem un aluat omogen de consistenta unei smantani mai groase.Dupa ce sa incorporat faina, lasam compozitia la frigider 20 minute, intre timp ne apucam sa facem crema.

Preparare crema:
Intr-o craticioara punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, laptele, si le punem la fiert, amestecand mereu pana se ingroasa, cand s-a ingrosat crema o dam de pe foc si o lasam sa se raceasca complet, intre timp noi ne apucam sa preparam clatitele.

Coacerea clatitelor:
Se pune cate un polonic din compozitie in tigaia unsa cu ulei la foc potrivit, si trebuie sa avem grija caci se rumenesc foarte repede, le rumenim pe ambele parti sa arate cat mai frumos.
Crema se amesteca cu frisca bine pana se omogenizeaza complet, punem esenta de rom si zaharul vanilat, cacao si nuca macinata.

Asamblarea tortului:
Clatitele se umple cu dulceata de visine si se ruleaza, apoi se aseaza pe un platou cate un strat de clatite rulate apoi punem crema, si asa pana ce terminam toate clatitele.(Clatitele trebuie asezate pe platou astfel incat sa ia forma unui tort). Pe deasupra punem un strat mai gros de crema si ornam cu nuca macinata. Pofta buna! 
 
 
KANAPEURI RUSESTI
 
 
Nota 5 (2 voturi)
*****
     Inca o sugestie de aperitiv pentru mese festive si nu numai - desi este destul de simpla si banala ca ingrediente sa stiti ca are un gust perfect. Toate ingredientele se combina si sunt absolut delcioase si arata bine pe masa. Platourile cu peste sunt populare la o masa festiva, incercati servirea hering-ului anume in asa fel si vedeti ca dispare repede de pe farfurie, inca pe drum, din bucatarie :)

Ingrediente

File de peste sarat in ulei
3 buc
se mai numeste Matias(de la Ocean Fish in Romania), sau orice file de peste marinat/sarat care va place
Franzela alba
1 buc
Unt
30 g
Pasta de tomate
1 linguri

Pasi de urmat

1Franzela se taie felii groase de 1 cm grosime apoi se taie marginile - in asa fel ca sa fie exact de marimea fileurilor care le-ati cumparat.
Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 1
2Feliile de paine se rumenesc pe o tigaie fara ulei, pe ambele parti.
Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 2
3Intr-un bol puneti untul moale si pasta de rosii.
Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 3
4Cu o furculita mixati bine amestecul.
Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 4
5Apoi cu un tel sau mixer il uniformizati.
Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 5
6Si acum incepem sa montam kanape-urile:
- fiecare felie se unge cu pasta de unt si rosii
- deasupra se pune file-ul de hering
Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 6
7Acum sa aveti la indemana un cutit ascutit si niste servetele - taiati kanape-urile sa fie cam de 1 cm grosime, cu miscari ferme si dupa fiecare taietura stergeti cutitul cu servetel sau il spalati.
Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 7
8Le serviti pe un platou, cu ceva ceapa verde si masline - sigur o sa fie un HIT - de fapt numele retetei asa si este - Kanape-uri HIT. Incercati si vedeti de ce :)
Pofta Buna!
Kanape-uri rusesti cu hering marinat - Pas 8
Cantitate: 300 g (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare: 10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
 
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites