Wednesday, December 5, 2012

Idei de cadouri homemade pentru familia si prietenii tai



Idei de cadouri homemade pentru familia si prietenii tai
Comenteaza

Sarbatorile de iarna sunt tot mai aproape, iar goana dupa cadourile de Craciun a inceput deja! Iti doresti sa le oferi familiei si prietenilor tai daruri cat mai speciale, personale si... naturale? 

Daca da, de ce nu le-ai pregati chiar tu la tine acasa? Iata cateva sugestii de cadouri homemade pe care le poti pune si tu in aplicare!

Ulei hidratant pentru par

Un cadou potrivit pentru o femeie care este mandra de podoaba ei capilara pe care o ingrijeste cu atentie ar putea fi un ulei hidratant de par. 

Exista o sumedenie de retete homemade la care poti recurge, dar, pentru a nu da gres, noi iti propunem una destinata tuturor tipurilor de par.

Ingrediente

  • cca. 65 ml ulei de jojoba
  • cca. 25 ml ulei de germeni de grau
  • 30 picaturi de ulei esential de trandafir
  • 10 picaturi de ulei esential de rozmarin (pentru brunete si roscate) sau 10 picaturi de ulei esential de musetel (pentru blonde)

Ingredientele se amesteca intr-o sticla. Tratamentul pentru par obtinut (care se aplica fierbinte) ar trebui sa reziste cel putin 1 an. La folosire, se toarna 3-5 linguri intr-un vas care este, apoi, asezat deasupra unui recipient cu apa clocotita. 

Dupa ce s-a incalzit, se aplica pe parul uscat care trebuie, apoi, infasurat intr-un prosop. Tratamentul trebuie lasat sa actioneze timp de 30 minute - 1 ora. La final, parul trebuie spalat.


Fotografii pe placi ceramice

Te-ai saturat sa descoperi in magazine acelasi tip de rame foto, complet lipsite de imaginatie? Vrei sa oferi un cadou original si deosebit? Ei bine, in acest caz nu iti ramane decat sa pui in aplicare sugestia noastra: fotografiile cu placi ceramice pe post de rame!

Suna complicat? Afla ca nu este deloc. Nu trebuie decat sa dai o fuga la un magazin de specialitate si sa iti cumperi placi ceramice (gresie, faianta) de diverse marimi, urmand ca apoi sa aplici pe suprafata lor pozele dorite.


Imprima pe hartie fotografica acele poze pe care vrei sa le faci cadou, la dimensiunile necesare pentru a le putea aplica cu succes pe placile ceramice. Nu uita sa folosesti un lipici lichid, cat mai performant, pentru a elimina riscul dezlipirii pozelor.

 

Balsam de buze homemade

Un alt cadou natural si cat se poate de folositor si delicios este balsamul de buze homemade. Internetul abunda in retete de balsam de buze, care mai de care mai frumos parfumate si mai ispititoare, iar noi iti propunem una absolut tentanta, pentru un balsam de buze cu cacao si menta.

Ingrediente

  • 1 lingura de ceara de albine rasa
  • cca. 25 ml de ulei de nuca de cocos
  • 1/2 lingura de unt de shea
  • 1/2 lingura de unt de cacao
  • 1/2 lingurita de miere
  • 1 lingurita de pudra de cacao
  • 2 picaturi de ulei de vitamina E (sau continutul a 2 capsule de vitamina E)
  • 3 picaturi de ulei esential de menta

Adauga untul de shea si pe cel de cacao intr-un vas, dupa care toarna uleiul de cocos. Pune vasul pe foc (focul trebuie sa fie foarte mic) si lasa amestecul sa se incalzeasca timp de 20 minute. Amesteca din cand in cand.

Adauga apoi ceara de albine si amesteca bine. Dupa ce aceasta s-a topit complet, ia vasul de pe foc si adauga uleiul esential, mierea, vitamina E si pudra de cacao, amestecand bine in tot acest timp. La final, toarna amestectul obtinut in recipiente precum cutiute metalice si lasa balsamul de buze la intarit pret de 3 ore.



Sursa foto: crunchybetty.com
sursa STUDENTIE.RO 

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

2 comments:

Foarte interesante idei! Multumesc!
Seara placuta!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites