Wednesday, December 12, 2012

A MURIT RAVI SHANKAR

Ravi Shankar, "naşul muzicii mondiale", cum a fost numit de The Beatles, a murit la 92 de ani


ravi shankar Protv Ad


Unul dintre marii artisti ai Indiei, Ravi Shankar, a murit la varsta de 92 de ani, anunta in aceasta dimineata BBC.co.uk.
sursa INTERNET PROTV
  Avand 52 de discuri lansate in cariera sa, Ravi Shankar reprezinta unul dintre cele mai importante nume ale muzicii indiene, fiind recunoscut drept un maestru al sitarului, un instrument indian traditional. Acesta a decedat dupa ce a stat o saptamana intr-un spital din San Diego, pentru a se recupera in urma unei interventii chirurgicale extrem de delicate.

Vestea mortii lui Ravi Shankar a lansat un val de emotie si regret in toata India, dar si in restul lumii. Prim-ministrul Indiei, Manmohan Singh, a declarat in urma anuntului decesului: "Este o comoara nationala si un ambasador global care a reprezentat cultura Indiei."

Sotia si fiica acestuia, Sukanya si Anoushka, au declarat: "Din pacate, eforturile noastre si ale doctorilor nu au fost indeajuns ca sa-l pastram in viata."

Prezent pe scena si pe albumele celor de la The Beatles, chemat sa cante la Woodstock si denumit de catre uriasul George Harrison de la Beatles "nasul muzicii mondiale", Ravi Shankar va ramane in memoria si inima nu numai a populatiei Indiei, dar si a Americii, unde s-a stabilit in ultimii ani, locuind alaturi de familia sa in California.



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0 Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites