Thursday, November 22, 2012

WORKSHOP GRATUIT PT FEMEI- KRAV MAGA

Krav Maga – sau cum sa nu-ti mai fie frica niciodata cand vei fi agresata pe strada

Stim cu toate cum e sa fim fluierate pe strada atunci cand purtam o fustita mini sau cum e sa auzim “papusa” ori alte asemenea apelative atunci cand atragem, fara sa vrem, atentia unor domni pe strada. 

De multe ori, acestea sunt intamplari nevinovate. Ce se intampla insa cand acestia intrec masura, ne invadeaza spatiul personal si devin agresori? Cel mai eficient raspuns la aceste situatii: Krav Maga.

Krav Maga este un sistem complet de lupta pentru civili, derivat din metoda militara folosita de fortele armate din Israel. Nu este un stil de arte martiale, ci inglobeaza cele mai eficiente dar si foarte simple tehnici si tactici de autoaparare din karate, box, kickboxing, jiu jitsu, box thailandez si wrestling.

La inceputul saptamanii, am stat de vorba cu Vlad Cepraga, instructor la Academia de Krav Maga din Bucuresti. 

Krav Maga te ajuta sa deschizi ochii; cu alte cuvinte, sa fii mereu atent la mediul inconjurator, sa evaluezi cu rapiditate situatia in care te afli si sa reactionezi cu precizie. "Apararea trebuie sa fie decisiva, pentru ca si agresorul e decisiv!", spune Vlad Cepraga.

Workshop gratuit de autoaparare pentru femei

Pentru a marca Ziua internationala pentru combaterea violentei impotriva femeilor, Academia de Krav Maga organizeaza duminica un workshop gratuit de autoaparare pentru femei. Timp de doua ore, instructorii Vlad Cepraga si Adrian Matei te vor invata cum sa te aperi in cele mai comune agresiuni impotriva femeilor.

Vei invata tehnici de baza de autoaparare, ce sa faci in cazul in care esti impinsa ori te impiedici si lupta se muta la sol, cum sa ataci in punctele cele vulnerabile ale corpului uman (ochi, gat, plexul solar, zona genitala etc) si cum sa te ajuti de ceea ce ai in mana in momentul respectiv, fie ca este telefonul, mascara sau setul de chei.  

Procedeele pe care se bazeaza Krav Maga functioneaza indiferent de statura agresorului sau forta proprie!

Workshopul gratuit are loc pe 25 noiembrie, de la ora 15.00, la sediul Academiei de Krav Maga, din Strada Selimbar nr. 1 (langa Spitalul Coltea). Pentru a putea participa, trebuie doar sa trimiti un mail la adresa contact@academiadekravmaga.ro. Mai multe detalii despre seminar poti gasi pe pagina evenimentului.

Poti vedea tehnici mai avansate de autoaparare pe canalul video al Academiei de Krav Maga si pe pagina lor de Facebook.
Statisticile despre violenta impotriva femeii, cu adevarat ingrijoratoare

Cel putin una din trei femei a fost batuta, fortata sa faca sex sau abuzata pe perioada vietii, conform unei cercetari bazate pe 50 de sondaje din  intreaga lume, afirma Violenta Impotriva Femeii

In Romania, 29% din femeile casatorite actualmente sau anterior au declarat ca au suferit o forma de agresiune din partea unui partener (violenta verbala, fizica sau sexuala), conform Studiului Sanatatii Reproducerii din 2004.
sursa foto: kravchicks.org

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

2 comments:

O idee foarte buna pentru femeile timide. Eu una sincer nu cred ca as avea nevoie de Krav Maga, sunt destul de agresiva si asa, e de la natura :))) ... o zi frumoasa!

si eu sint agresiva dar intr-o confruntare pe strada trebuie sa stii UNDE si CUM sa dai, altfel un adversar antrenat te doboara in 20 de secunde..un weekend minunat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites