CURRENT MOON

Saturday, October 27, 2012

GRAHAM HANCOCK - Despre Ayahusca si Constiinta/Graham Hancock on Ayahuasca and Consciousness (2012) an interview with Sonia DoubellIstoria neobișnuită a strămoșilor tăi este adusă la lumină în fiecare joi, de Radu Moraru si Daniel Roxin, de la ora 20:00, pe Nașul Tv (pe cablu – detalii AICI sau pe internethttp://live.nasul.tv/). Iar vinerea, de la ora 22, nu uitati de emisiunea „Adevaruri tulburatoare”.

(25.10.2012)


Graham Hancock este actualmente unul dintre personajele cele mai indragite de noi, un om cu care rezonam 100%. 
 
Este o bucurie pentru noi sa va putem prezenta in premiera pe tara, un film de 30 de minute deosebit de interesant, tradus de prietenul nostru Andrei Alexandru, caruia ii multumim din suflet pentru promptitudinea si daruirea cu care a tradus aceast interviu realizat de Sonia Doubell . 
 
Graham Hancock apare in numeroase filme de pe blogul nostru si din acest motiv i-am si dedicat o intreaga categorie (GRAHAM HANCOCK)
 
Acest om deosebit merita un articol dedicat special lui si ne bucuram ca am gasit ocazia sa o facem. 
 
Graham Hancock (nascut  in 2 Aug 1950 in Edinburgh, Scotia) este un scriitor si jurnalist britanic care s-a specializat in ultimii 20 - 25 de ani pe teorii neconventionale care implica civilizații străvechi, stari alterate de constiinta, mituri antice si informatii astronomice/astrologice din trecut. 
 
Una dintre temele principale care izvoraste din multiplele lui scrieri este posibila conexiune globala cu o „cultura mamă” aflata undeva in preistorie, intr-o perioada situata poate cu mii de ani inaintea istoriei acceptate oficial, o civilizatie pierduta din constientul colectiv al umanitatii (intr-un mod voit se pare si clar intentionat) din care el crede că au apărut toate marile civilizatii din trecut. 
 
O buna parte din viata si-a petrecut-o in India unde tatal lui a lucrat ca si chirurg. 
 
S-a reintors in UK in anii studentiei unde a terminat in 1973 Universitatea Durham, unde a absolvit cu Magna cum laude, Sociologia.  
 
Ca si jurnalist a lucrat pentru multe ziare britanice importante cum ar fi , The Times, The Sunday Times, The Independent și The Guardian. El a fost co-editor pentru revista New Internationalist intre 1976 - 1979 și corespondent din Africa de Est al revistei The Economist intre anii 1981 - 1983.  
 
Hancok se vede pe sine ca fiind un jurnalist care pune intrebari bazate pe observatii de bun simt si astfel contesta (bineinteles , n.n.) adeseori viziunea acceptata ca fiind „incontestabila„ pe care sistemul educational, masss media si societatea in general o ofera ca raspuns la multiplele mistere ale acestei planete.  
 
 Cartile lui includ Lords of Poverty (Lorzii saraciei), The Sign and the Seal (Semnul si pecetea), Fingerprints of the Gods (Amprentele Zeilor), Keeper of Genesis (Detinatorul Genezei care  in US a fost editata cu numele Message of the Sphinx - Mesajul Sfinxului), The Mars Mystery (Misterul lui Marte), Heaven's Mirror (Oglinda Cerurilor, scrisa impreuna cu sotia lui, Santha Faiia), Underworld: The Mysterious Origins of Civilization (Lumea de dedesubt - misterioasele origini ale civilizatiei), si Talisman: Sacred Cities, Secret Faith (Talisman - Orasele Sacre, Credinta Secreta, impreuna cu Robert Bauval). 
 
In 1996 el a aparut in  The Mysterious Origins of Man  (un documentar pe care-l gasiti si la noi pe blog aici).  
 
Graham Hancock a scris si a prezentat de asemenea documentarele Underworld: Flooded Kingdoms of the Ice Age (LUMEA SUBACVATICA - Regatele inundate ale Erei Glaciare - 2002) and Quest for the Lost Civilisation (In cautarea civilizatiei disparute - 1998) prezentat pe canalul TV Channel 4 (dar si pe blogul nostru, in premiera pe internet in Romania cu traducere, aici). 
 
In cartea Talisman: Sacred Cities, Secret Faith, scrisa cu Robert Bauval, cei doi au prezentat o versiune a vechiului complot sionisto-masonic atat de indragit de teoreticienii conspirationisti, prin care ei sugereaza  o conexiune intre stalpii din Templul lui Solomon si Turnurile gemene din New York și de asemenea între Steaua lui David și Pentagon.
 
Cea mai recenta carte de non - fictiune scrisa de Graham Hancock , Supernatural: Meetings With the Ancient Teachers of Mankind (Supernatural - Intalniri cu invatatorii stravechi ai umanitatii), care a fost publicata in oct 2005 in UK si in aceasta autorul investigheaza petrogrifele din paleolitic in lumina modelului neuro-psihologic al lui David Lewis-Williams' explorand relatia acestuia cu mintea umana moderna completa.” - traducerea si adaptarea de aici
 
In prima lui nuvela de fictiune intitulata Entangled: The Eater of Souls (Inlantuiti - Mancatorul de suflete), prima dintr-o serie, care a fost publicata in 2010, autorul exploreaza si extrapoleaza intr-un mod deosebit de inspirat, cerecetarile lui anterioare ridicand la fileu niste scenarii plauzible, dar mai greu de dovedit in  ceea ce priveste istoria umanitatii si influentele intunecate care au dus lumea aici unde este.  
 
De asemenea stim ca pregateste o alta carte de fictiune prin care doreste sa arate faptul ca istoria pamantului a fost influentata de forte intunecate, o carte in care preznta influentele oculte, subtile,  demonice, posibil extraterestre, aflate in spatele ultimului conducator aztec Montezuma si a criminalului conchistador Hernando Cortez, cel care a cucerit America Centrala.
 
Totul pare a fi un joc sadic si satanic al unor forte aflate intr-o aparenta lupta, dar care probabil sunt mana in mana.
 
In realitate se folosesc de anumite corpuri, mai ales cele aflate la conducere, ca de niste fiinte gen Avatar (sau din filmul Matrix, sau Etajul 13) pe care le teleghideaza in propriul lor joc de strategie intergalactica prin care obtin energia negativa necesara sa se hraneasca - aceste forte intunecate hranindu-se cu energiile negative reziduale ale oamenilor si ale tuturor sacrificatilor din jocul lor bolnav
 
 Se pare ca intreaga lume este ca un joc intre fortele intunecate si fortele benefice, intre lumina si intuneric. Frica, ura, dizarmonia pe care aceste forte se straduiesc in mod continuu sa o provoace este hrana lor subtila.  
 
Autorul a simtit ca astfel poate spune mult mai multe lucruri pe care le stie ca fiind reale, dar pe care nu le poate dovedi (carte a primit-o ca inspiratie in cadrul unor ceremonii cu ayahuasca)
 
Munca de a le dovedi ar implica un efort imens din partea lui si a simtit ca nu mai are rost, el afirmand ca oricum nu are nimic de pierdut, deoarece majoritatea criticilor lui oricum spun ca si celelate carti super documentate tot de fictiune sunt.  
 
Si astfel scapa si de criticile acerbe venite de pe toate fronturile, tracasandu-l si otravindu-i viata, munca lui fiind oricum catalogata ca fiind pseudoarheologie, desi niciuni din acesti critici nu a reusit sa demonteze cu adevarat, argumentele de bun simt, aduse de-a lungul timpului in sprijinul teoriilor lui. 
 
Cea mai controversata si acerba lupta a fost dusa contra postului de televiziune BBC Horizon la sfarsitul anilor 90, un scandal despre care puteti citi in amanunt aici (sunt multe de spus si poate cu alta ocazie vom detailia).
 
Pacat ca nu apar si in Romania si celelate carti ale lui Graham Hancock
 
Cartea lui, intitlualta Amprentele Zeilor (care se gaseste si pe la noi) a inspirat celebrul film al lui Roland Emmerich , intitulat 2012,  insa viziunea lui Hancock referitoare la anul 2012 este una destul de moderata. 
 
Desi nu respinge ideea deplasarii scoartei intr-un interval de timp destul de scurt, cum este si in film, deoarece asta dovedesc doveziile geologice, el nu crede ca acest lucru se va intampla neaparat anul acesta (nimeni nu stie cand se va intampla acest lucru - posibil cand se incheie peioada preesioanala de 25 920 de ani - multi spun ca e anul acesta, dar nimeni nu stie cu adevarat)  si in niciun caz pe 21.12.2012 fiind constient ca noi influentam cu mintea, cu credintele noastre colective, desfasurarea evenimentelor pe planeta noastra.

In ultimii ani a participat la numeroase ceremonii cu ayahuasca in Brazilia, iar viata lui s-a modificat foarte mult. 
 
Atitudinea lui fata de viata, fata de propria persoana si fata de ceilalti s-a modificat enorm,  in sens benefic din punctul nostru de vedere. 
 
Noi ii urmarim evolutia inca din 2001 cand am vazut pentru prima data Quest for the Lost Civilisation. La vremea aceea il socoteam ca fiind un individ curajos, dar nu suficient pentru a depasi faza de „corectitudine deontologica” si politete specific britanica care nu deranjeaza pe nimeni. 
 
Insa viata lui de dupa acest documentar l-a provocat suficient de mult sa devina omul care este acum , un om transant, care spune lucrurilor pe nume cu sinceritate si demnitate. Si pentru asta il indragim mult mult de tot! 
 Ca de obicei cand vine vorba de ayahuasca si de alte psihedelice simtim sa va mai aratam cate o relatare interesanta despre cei care au luat deja, pe langa cele pe care le puteti gasi in cartile deja consacrate care exista si pe la noi traduse, cum ar fi AYAHUASCA sau  CIUPERCILE SACRE ALE VIZIUNII de Ralph Mentzer.
 
1) O relatare interesanta a cuiva care a participat la 3 ceremonii, in 3 nopti la rand 
(publicata in premiera pe blogul nostru -  in semn de multumire ca i-am deschis ochi catre aceasta scurtatura in evolutia spirituala - multumim pentru incredere C.)
2) O vindecare miraculoasa cu ayahuasca

De asemenea am creeat o categorie dedicata acestei plante extraordinare, o categorie intitulata AYAHUASCA/DMT unde gasiti toate materialele corelate pe acest subiect.

Acestea fiind spuse va uram vizionare placuta!

DOWNLOAD RAPID

Vezi filmul tradus, aici:
GRAHAM HANCOCK - Despre Ayahusca si Constiinta
 
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites