CURRENT MOON

Tuesday, September 11, 2012

ROMANIA CENTRU DE PUTERE

Am spus de multe ori cu toate ca mi-au sarit multi in cap ca, daca printul charles vine aici asa de des nu e deloc de bine.

Faptul ca ei stiu ce centru de putere este aici in Romania si ca vor sa-l foloseasca exclusiv, punind discret bete in roata turismului romanesc cu toate ca pe fata realizeaza documentare despre cit de frumoasa e transilvania, este strigator la cer.

Am primit pe email textul de mai jos care mi s-a parut f interesant.....daca stie cineva sursa sa mi-o spuna si mie..

De ce nu iubesc Iluminaţii, România(de fapt o iubesc chiar f mult-n.e.)

Păi,din destule motive!
Teritoriul pe care se află România pare să fi fost Vatra Lumii, locul din care s-a răspândit civilizaţia umană! La Bugiuleşti(Vâlcea), Nicolăescu-Plopşor a descoperit un femur uman vechi de două milioane de ani.

Pe Valea Oltului au fost descoperite urmele unor locuinţe vechi de un milion de ani, iar la Tărtăria, pe Mureş, au fost descoperite trei tăbliţe continând cea mai veche scriere din lume, cu o vechime de sapte mii de ani.

Aşezarea de la Româneşti - Dâmboviţa datează din anii 30.000 î.e.n. Aici a fost inventat arcul, s-a născut legenda lui Prometeu, au apărut primele mine şi furnale din Europa , aici s-au format popoarele indo-europene.

De aici au pornit o serie de popoare ca pelasgii, sciţii, cimmerienii , ilirii, ligulii, bascii, sarmaţii, elenii (ahei şi dorieni, hitiţii, carienii, italicii sau frigienii ), etc. Aici s-au pus bazele Troiei şi apoi ale Romei .

De altfel, vechea Romă a existat pe locul actualului oraş Roman, iar cuvântul Roma este de origine tracică.
Traco-dacii reprezintă cea mai veche cultură de pe Terra , anterioară sumerului şi totodată cea mai numeroasă şi mai extinsă populaţie a antichităţii.

Puteau fi găsiţi în întreaga Europă (Balcani, Ucraina, Ungaria, Austria, Germania, Polonia, Italia, Franţa, Spania, Turcia Europeană), Tadjikistan, Asia Mică, Africa. Chiar şi burii din Africa de Sud sunt neam dacic !

Cu multe secole înainte de cucerirea romană, dacii reuşiseră să obţină un an de 365,242197 zile, faţă de anul astronomic modern de 365,242198 zile, sau faţă de cel Iulian al alexandrinului Sosigenes de 365,25 zile .

Homer a remarcat unitatea lingvistică, etnică şi de civilizaţie a tracilor începând cu mileniul V î.e.n., de când acest spaţiu a iradiat cultură.

Tot el ne spune că numai ei ştiau să lupte călare şi să folosească arcul ca armă de luptă .

Traco- macedonenii au creat şi primul imperiu din Europa, cel al lui Alexandru Macedon, care a creat şi cultura "elenistică". Dascălul său , Aristotel din Stagiro-Makedonia , era tot un traco-macedonean .

Scrisul a apărut mai întâi în spaţiul tracic, apoi în cel greco-roman . Primii poeţi au fost tot de origine tracă . Traco-dacii se remarcau printr-o corectitudine deosebită, toate convenţiile fiind încheiate doar verbal.

De pildă, lipsa de acasă era semnalată printr-un băţ aşezat la poartă. De remarcat că acelaşi obicei îl aveau şi mayasii ! Oare cine îi invăţase să traiască într-un asemenea identic spirit de cinste?

Dacia a avut cea mai veche agricultură din Europa. Dacii erau singurul popor din lume care foloseau cercul pentru măsurarea timpului (vezi actualele ceasuri)! Minele de aur din Dacia erau cele mai bogate din Europa .

Numai tezaurul regal al lui Decebal jefuit de romani conţinea 1640 de tone de aur şi 3310 tone de argint. Cu el, Imperiul Roman a scăpat de faliment, permiţând ca locuitorii Romei să fie scutiţi de impozite timp de un an, să primească fiecare câte 650 de denari şi să se finanţeze timp de 123 de zile serbările de la Roma cu peste 10.000 de gladiatori si 11.000 de fiare sălbatice!

Primul popor antic European care a realizat o unificare a tuturor triburilor având aceeasi etnie a fost cel dac. Ocupaţia romană a întrerupt procesul de unificare naţională pentru 1812 ani ... Unde ar fi fost acum România, fără aceste vicisitudini ale istoriei?

De reţinut: pentru cucerirea Daciei, Traian a fost nevoit să mobilizeze peste 60% din armata imperiului! In secolele VI-V î.e.n. civilizaţia dacică era atât de dezvoltată , încât se putea măsura cu cea persană a lui Darius (522-486 ien.). Herodot afirma că "tracii sunt cel mai numeros popor după inzi".

In această zonă, se înregistrează cea mai veche locuire în bordeie din lume (18.000 de ani), cea mai veche activitate de minerit din lume, cel mai vechi topor-tarnăcop de miner, cel mai vechi harpon şi cel mai vechi vârf de lance cu două caneluri(tip baionetă) din lume (toate peste 18.000 de ani vechime) cea mai veche activitate din metalurgia aramei din lume (8.000 de ani), cea mai veche exploatare şi prelucrare a aurului din Europa şi cea mai veche scriere din lume (7000 de ani).

Limba română este cea mai unitară limbă din Europa ,vorbită de cel mai mare număr de oameni şi cuprinde cel mai mare număr de cuvinte de
origine latină în raport cu celelalte limbi neolatine. In fapt romanii descindeau din marea şi nobila gintă a traco-dacilor .

Pe la 1400 î.e.n. în Dacia nord-dunareană a apărut cea dintai şcoală cu local propriu de pe Terra, ANDRONICONUL, unde preoţii zalmoxieni predau toate disciplinele universitare începând cu teologia, astronomia şi astrologia.

Pitagora şi elevii săi şi-au completat studiile universitare la şcoala zalmoxiană întrucât după mărturiile lui Platon şi Socrate în Dacia nord-dunareană erau cei mai învăţaţi medici din lume superiori medicilor greci.

Hesiod scria că Zalmoxa "a promovat o învaţatură despre un trai nou, mai înţelept decât al grecilor". Tot Zalmoxa a introdus în şcoala sa studiul Dreptului , Belaginele, care stau la baza civilizaţiei umane. Pe atunci, evreii erau încă sclavi in Egipt!

Platon, Socrate, Orfeu, Achile, Traian vorbeau limba daco-tracă. In Dacia se scria cu litere latine, care erau şi litere dacice!

In această limbă comună i-a scris Decebal lui Traian pe o iască de fag .

Marele lingvist italian Giaccomo Devoto stabileşte "începutul tranziţiei daco-romane dincolo de anul 2000 î.e.n.", când evreii nu existau nici măcar ca păstori!

De unde vine denumirea de Dacia? De la prima regină a statului dac străbun, Dacia-Dokia-Sorita, slujitoarea Soarelui, Marele Zeu, care a fost preoteasă şi regină pe la 3.000 î.e.n . La impactul cu romanii, dacii credeau în nemurirea sufletului şi erau deja monoteişti.

Din punct de vedere al concepţiei filosofico-religioase erau şi au rămas net superiori romanilor. Ei nu credeau decât într-un singur om-zeu, Zalmolxis, care avea să devină model pentru Iisus Hristos mai târziu, aşa cum Kybele-Kotys avea să devină sursa de inspiraţie pentru Fecioara Maria.

Geţii cinsteau crucea văzând că una din cele mai frumoase constelaţii din emisfera boreală ( 50 de stele vizibile) are principalele stele dispuse în cruce, în dreptul Căii Lactee. Numele constelaţiei Lebăda este astfel un omagiu adus Păsării Divine pentru daci.

Iată ce ne arată Platon în "Charmides" , unul din celebrele lui dialoguri, din care extragem un pasaj absolut senzaţional:

"Aşa stau lucrurile,Charmides, şi cu descântecul nostru. L-am învătat, cu prilejul unei expediţii, de la unul dintre medicii traci ai lui Zalmoxis , despre care se zice că au şi darul de a te face nemuritor! Căci, spunea el,
toate se trag din suflet, atât cele rele, cât şi cele bune, ale trupului şi ale fiintei noastre întregi revărsându-se din suflet aşa cum se răsfrâng de la cap asupra ochiului.

Ca urmare, mai ales sufletului trebuie să îi dăm îngrijire, dacă vrem că deopotrivă capul cât şi restul trupului să o ducă bine. Iar sufletul spunea el, se îngrijeşte cu anumite descântece, care sunt, la rândul lor, spusele şi gândurile frumoase!"

Si încă o informaţie care ne lasă fără grai : într-o locuinţă de pe dealul Grădiştei a fost descoperită o trusă medicală cu bisturiu şi pensetă din bronz; la Piatra Rosie un scalpellum tot din bronz, iar la Poiana sonde medicale şi un schelet cu craniul trepanat!

Religia geţilor spunea că la naşterea celor doi Fraţi Divini, Apollo şi Artemis, care a avut loc la solstiţiul de iarnă, Domnul Ceresc a luminat şi a încălzit pămantul, încat zapezile s-au topit şi au înflorit merii .

In acelaşi timp, numele Zeitei Mame, Maria-Maris însemna şi "floare de măr". De atunci , de când au înflorit merii iarna, Anul Nou care era la 1 martie a fost mutat la 1 ianuarie, dată preluată mai târziu şi de romani .

S-a mai spus apoi ca Iisus Hristos a fost influenţat, în filosofia sa,de esenieni. Numai ca esenienii au fost iniţiaţi de traci, de preoţii lui Zalmoxe. Acest lucru este recunoscut pană şi de JosePhus Flavius , fostul răzvrătit iudeu împotriva Romei, devenit...mare istoric în "Antichitaţile iudaice":

"Ei nu trăiesc prea diferit de lume dar viaţa lor aminteste în cel mai înalt grad de cea a dacilor numiţi pleistai ". După cum ne arată JosePhus Flavius în "Razboiul iudaic" esenienii constituiau practic prima confererie de tip comunist din istorie;

Ei dispreţuiau bogaţia, între ei nu vindeau şi nu cumpărau nimic, jurau sa respecte dreptatea faţă de oameni, trăiau în "frăţii" cărora işi predau
toate veniturile şi bunurile, gestionate in comun.

...Aşa cum Biblia a fost "prelucrată" timp de 1000 de ani, aşa şi dovezile istorice privind primordialitatea universală a Traco-Daciei de Centru al Lumii , au fost distruse cu perseverenţă pe parcursul ultimelor două milenii!

Istoria mai are multe mistere şi unul dintre acestea, absolut senzaţional, poate fi modul în care două popoare înrudite, traco-dacii şi romanii , care dominau lumea antică, au putut fi asmuţite unul împotriva celuilalt .

Oare întâmplător vizionarul Indian Sundar Sing a prevestit prin anii '30, ca România va fi Noul Pămant al Făgăduinţei , iar Bucureştiul Noul Ierusalim ?

In care se va afla Casa Popoarelor descrisă în Biblie şi realizată întocmai de Ceauşescu sub denumirea de Casa Poporului!


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites