Friday, April 27, 2012

Află cum te poţi trata cu flori de primăvară


Mai citeşte azi în “Click! pentru femei”:De ce te îngraşi;Momente jenante care strică romantismul
Mai citeşte azi în “Click! pentru femei”:De ce te îngraşi;Momente jenante care strică romantismul
Ne bucurăm de frumuseţea lor în fiecare primăvară, fără să ştim că ele au puteri vindecătoare: e vorba de vedetele acestui sezon, florile. Citeşte în revista „Click! pentru femei" ce remedii poţi prepara din petalele, frunzele sau rădăcinile lor şi în ce afecţiuni îţi sunt recomandate.


Florile de liliac vindecă ficatul
De la această plantă poţi folosi florile, frunzele, mugurii şi scoarţa, care au efect vasodilatator, tonic, antireumatic şi astringent. Afecţiunile în care sunt recomandate remediile cu liliac sunt bolile hepatice, cele respiratorii, digestive şi articulare.
Infuzia preparată din flori uscate de liliac atenuează stările de disconfort hepatic (balonări, stări de vomă, dureri sub coaste), stimulând producţia de bilă. Unguentul cu flori de liliac se prepară din 40 g flori de liliac care se lasă la macerat într-un litru de ulei, timp de două săptămâni.
Este indicat în durerile reumatice. Un buchet de liliac costă între 3 şi 5 lei.

Iasomia te ajută să învingi depresia
Atât sub formă de ceai, cât şi de ulei esenţial, iasomia este recomandată dacă suferi de depresie, anxietate, atacuri de panică, insomnie. 10ml de ulei odorizant de iasomie costă între 2 şi 4 lei.
Decoctul de iasomie, preparat din 250 ml apă şi 2 linguri de flori de iasomie, este excelent pentru afecţiunile bucale. Îţi clăteşti gura de câteva ori pe zi dacă ai abces, afte sau alte afecţiuni în această zonă.

Lăcrămioarele au grijă de inima ta
Preparatele din lăcrămioare stimulează activitatea inimii şi calmează palpitaţiile. Aceste plante sunt indicate şi în stările de covalescenţă şi ameţeli, dar şi ca diuretice şi antispastic.
Torni un pahar cu apă clocotită peste o linguriţă de flori de lăcrămioare şi laşi să fiarbă 10 minute. Laşi să se răcească, după care strecori şi bei câte o lingură, de trei ori pe zi. Acest decoct ete un excelent tonic cardiac. Buchetul de lăcrămioare costă 2-3 lei.

sursa click.ro

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites