Friday, January 20, 2012

Anul financiar 2012


de astrolog Rodica Purniche

Nativii Capricorn

Foarte mulţi dintre nativii acestei zodii este posibil să se simtă motivaţi financiar în 2012, din multe raţiuni care, la prima vedere, sunt mai mult decât corecte.

Este posibil ca Dumnezeu să le accepte motivaţiile (conştiente sau nu) şi, spre sfârşitul acestui an, aceşti nativi să alcătuiască două categorii:

categoria celor ce vor realiza că au pierdut mult prea multe aspecte importante ale vieţii fiind focalizaţi doar asupra banilor, şi categoria celor care vor fi poate chiar şocaţi să constate că tocmai această prioritate este cea mai joasă motivaţie existenţială.

Există însă şi o a treia categorie – cea a nativilor Capricorn care, ştiind despre Legea ocultă a cererii, aşa cum a fost ea formulată de către Iisus („cere şi ţi se va da, bate şi ţi se va deschide”), Îl vor implica pe Dumnezeu în nevoile lor financiare şi vor avea de fiecare dată atât cât le este necesar, fiind astfel liberi să se ocupe de priorităţile fundamentale ale vieţii lor.

Nativii Vărsător

Este posibil ca aceşti nativi să fi intrat în noul an cu foarte multe planuri de viitor, cu proiecte măreţe sau cu acte de caritate deja începute. Poate fi vorba despre obiective sau proiecte de mult dorite şi care până acum nu au avut posibilitatea să se realizeze, dar care, iată, din 2012 sunt posibile mai mult ca oricând. Este totuşi bine ca aceşti nativi să fie foarte atenţi la atitudinea fiinţei iubite faţă de investiţiile lor financiare.

Vărsătorii cheltuitori pot avea un minunat sprijin în cei care îi iubesc, deoarece îi vor ajuta să fie ceva mai temperaţi în privinţa banilor sau, dimpotrivă, pot fi aduşi la sapă de lemn de cei dragi.

Vărsătorii zgârciţi pot primi, în ciuda tuturor precauţiilor, o lecţie foarte severă din partea celor dragi – fie vor avea de ales între relaţia de dragoste şi strânsul banilor la ciorap, fie vor întâlni fiinţe despre care putem spune că-şi mănâncă de sub unghii, oglindindu-i astfel aproape perfect şi ajutându-i, chiar fără voia lor, să-şi reconsidere atitudinea faţă de bani.

Nativii Peşti

Este limpede că nativii Peşti au de învăţat să administreze cu curaj aspectul financiar al vieţii. Este posibil ca „socoteala de acasă să nu se potrivească deloc cu cea din târg”, dar important este că vor reuşi să planifice, să ajusteze, să împartă şi să distribuie banii pentru fiecare necesitate sau urgenţă.

Cei foarte lacomi sau învăţaţi cu luxul şi cu „etichetele de firmă” ale produselor vor trebui să reducă într-un fel sau altul motoarele, în vreme ce aceia care muncesc foarte mult vor trebui să aleagă dintre multele lor dorinţe, neîmplinite de ani de zile, doar câteva.

O categorie vizată sunt artiştii, care este posibil să muncească mult pe nimic sau să aibă tot felul de surprize financiare din partea celor care îi angajează sau le comandă lucrări. Ar fi indicat ca mai întâi să vadă contractele şi apoi să accepte comenzile. Unii nativi este posibil să primească în mod neaşteptat moşteniri sau bani în dar, în vreme ce aceia care nu au simţul măsurii vor trebui să vândă din casă spre a-şi plăti creditele.

Nativii Berbec

Nativii Berbec par a avea un an financiar greu sau solicitant, în care este posibil să facă tot felul de „mişcări” spre a realiza tot ce vor ei şi, mai ales, familia lor. Poate că puţină disciplină în casă în acest sector ar face bine tuturor. Pentru cei mai mulţi, cheltuielile necesare copiilor sau afacerilor proprii vor fi suficient de mari spre a nu mai rămâne resurse şi pentru alte chestiuni considerate urgente.

Anul nu este bun pentru rezolvări imobiliare şi nici pentru acte de caritate în privinţa părinţilor. Urgenţele acestea e posibil să se amâne pentru 2013. Dacă, însă, nativii Berbec vor cu orice preţ să rezolve totul, să aibă în vedere şi un eventual concediu medical de lungă durată, la care vor apela ca să-şi refacă sănătatea. Dacă Dumnezeu se va decide să le dea în mod direct o mână de ajutor, atunci e posibil ca ei să treacă prin reduceri salariale sau chiar suspendări temporare de muncă.

Nativii Taur

„Profesiile cuvântului” nu sunt mari aducătoare de resurse financiare pentru nativii Taur în 2012, sau, dacă sunt, ele vor fi de genul „când la bal, când la spital”. Nativii aflaţi pe băncile şcolii e posibil să renunţe sau să-şi amâne studiile din cauza taxelor greu de suportat sau vor fi nevoiţi să-şi caute diverse munci pentru a duce şcoala la bun sfârşit.

Nativii care vor avea probleme de sănătate este posibil să chetuiască foarte mult pe medicamente sau, forţaţi de acest aspect, să-şi revizuiască modul de viaţă pentru a se tămădui cu ajutorul dietei şi al plantelor de leac, mult mai potrivite pentru buzunarele lor.

Ar fi bine însă ca proverbialul lor simţ al acumulării să fie activ şi anul acesta, deoarece spre sfârşitul lui octombrie este posibil să aibă nevoie de banii strânşi cu atâta drag.

Nativii Gemeni

Deşi aceşti nativi au un deosebit simţ practic şi comercial, şi învârt banii la fel de bine şi uşor precum cuvintele, anul 2012 nu este deloc roz pentru ei. Nu sunt susţinute în cazul lor deloc profesiile imobiliare, vânzările sau cumpărările de case, procesele ori litigiile de succesiune ori testamentare, partajele ori cheltuielile de divrorţ.

De asemenea, este posibil ca dorinţa lor de a fi „cineva” să se soldeze cu eşecuri mari mai ales de natură medicală, deoarece ambiţiile prosteşti pot fi însoţite de sacrificii de tot felul, de mult timp pierdut sau cheltuit spre a face activităţi ce se vor dovedi în final prost plătite şi, evident, urmate de o sănătate dată cu totul peste cap. Simţul măsurii în ceea ce priveşte aspectul profesional va induce automat şi un necesar echilibru financiar.

Nativii Rac

Aceşti nativi vor experimenta a nu ştim câta oară adevărul proverbului care spune că „banii n-aduc fericirea”. În special femeile tinere care doresc să aibă o căsnicie frumoasă trebuie să fie atente la posibilitatea căsătoriilor din interes, deoarece acestea le pot răni sufletul chiar pentru toată viaţa.

Bărbaţii care încă trăiesc strâns lipiţi de fusta mamei, finanţând serios familia părinţilor, este posibil să nu mai facă faţă responsabilităţilor lor exagerate şi să aibă de ales între familia copilăriei lor şi familia formată prin căsătorie.

Fala de a ajuta tot neamul sau mania grandorii susţinută de traiul pe picior mare nu vor mai fi posibile şi nativii Rac vor trebui, odată cu restructurările lor băneşti, să realizeze şi o de mult necesară ordine relaţională în viaţa lor. În anumite cazuri, creditele de orice fel sau eventuale moşteniri le pot afecta relaţiile şi chiar viaţa, poate pentru totdeauna.

Nativii Leu

Nativii Leu sunt expuşi în acest an foarte multor dificultăţi financiare mai ales acolo unde este vorba şi de relaţiile cu străinătatea. În cazul lor, mai mult decât la oricare altă zodie, parcă nu ar exista nicio legătură între efortul profesional şi retribuţia muncii. Investiţiile pe care intenţionează să le facă vor da roade foarte bune, dar este nevoie de multă răbdare şi de mult timp ca să se bucure de ele.

Cheltuielile pot atinge praguri nebănuite în special în cazul Leilor foarte îndrăgostiţi sau al părinţilor Leu exageraţi, care pot da banii cu găleata pe orice moft sau pe un mod de viaţă ce le depăşeşte vizibil posibilităţile.

Atenţia faţă de detalii şi administrarea chibzuită a banilor se pot dovedi adevărate leacuri pentru sănătatea lor. Cei învăţaţi cu bani sau cu funcţii de conducere bine plătite e posibil să treacă prin momente grele şi să realizeze, poate chiar cu preţul propriei sănătăţi, că nimic nu e veşnic, mai ales acest gen de mărire efemeră şi mincinoasă, care strică fiinţa.

Nativii Fecioară

Se pare că acestor nativi le merge foarte bine financiar în 2012, nu neapărat fiindcă au muncit mult ci pentru că Dumnezeu vrea ca ei să aibă de unde cheltui pentru toţi ai casei. Mai mult decât atât, sunt şi foarte norocoşi în acest an, aşa că am face foarte bine să avem pe lângă noi un nativ Fecioară fiindcă el aduce „noroc de bani”, doar prin simpla sa prezenţă, tuturor acelora pe care îi iubeşte.

La modul personal şi direct, este posibil ca aceşti nativi muncind în mai multe locuri, să primească bani din mai multe părţii, dar asta poate însemna şi tot felul de probleme de sănătate, multe şi mărunte, cărora le va veni rândul ceva mai târziu. De asemenea, mulţi dintre aceşti nativi e posibil să aibă spor ca urmare a unor contracte de muncă în străinătate, pe termen scurt, contracte ce pot antrena apoi eventuale plecări (chiar definitive) din ţară.

Nativii Balanţă

Probabil că pentru aceşti nativi banii sunt aproape vitali şi în acelaşi timp un adevărat butoi cu pulbere care le poate arunca în aer cele mai importante relaţii ale vieţii. În plus, este posibil ca ei să fie cei mai mofturoşi nativi ai anului 2012 căci, indiferent cât de mulţi bani le-ar aduce profesia, nu-i va încânta deloc numărul lor câtă vreme nu le place ceea ce fac.

Aşa că, dacă au timp de căutat „calul de dar” şi de plimbat dintr-o slujbă într-alta, este posibil să treacă prin adevărate colapsuri financiare şi să trăiască adevărate coşmaruri deopotrivă băneşti, relaţionale şi familiale. Am spune că nu este timp pentru ei anul acesta de estetică şi rafinament „exterior”, ci de responsabilităţi mari, asumate, fiindcă, financiar vorbind, 2012 nu este anul lor, ci al celor de a căror existenţă răspund.

Nativii Scorpion

Pentru nativii Scorpion anul financiar 2012 este tare intereseant, deoarece vor avea şi de dat, şi de luat, vor fi şi păgubiţi, vor păgubi şi ei la rândul lor, cu voie sau fără voie, mai mult sau mai puţin. Probabil că acest an profetic nu i-a găsit foarte bine la capitolul „bani” şi e posibil ca soarta să se joace de câteva ori cu ei până la următorul revelion, dar, per total, înainte de 1.01.2013 vor fi în regulă.

Pe de o parte este posibil să primească sume importante de bani de la cei care le datorează de mult timp aşa ceva; pe de altă parte este posibil să aibă multe datorii de achitat sau să dea mită pentru a-şi păstra locul de muncă. Am spune că, într-un fel sau altul, nativii Scorpion vor accepta o formă de prostituţie (la propriu sau la figurat), pentru a traversa cu bine acest an.

Cei care vor avea curajul să rămână morali şi curaţi în această corupţie generală, vor avea parte totodată de adevărate miracole pe care Dumnezeu le va face ca să le vină în ajutor.

Nativii Săgetător

Fiindcă aceşti nativi sunt tot mereu cu Dumnezeu de mână, este posibil ca banii să vină din toate părţile şi de la oricine, mai ales de la prieteni. Deşi sunt nativii care vor munci cel mai mult în acest an la serviciu, vor fi însă nativii cu cele mai ciudate forme de remuneraţie – de la greşeli în ştatele de plată care îi pot lăsa fără salariu chiar o lună întreagă, până la oferte temporare de muncă la negru plătite incredibil de bine.

Am mai putea adăuga faptul că o minte sănătoasă şi încrezătoare în forţa Vieţii şi în Graţia Divină le poate aduce enorm de mult chiar şi în perioadele cele mai neplăcute.

Poate că ar fi bine, aceia care au bani în bănci, să şi-i retragă şi să-i investească în ceva, deoarece din septembrie e posibil ca băncile, pe plan mondial, să nu mai aibă bani de înapoiat populaţiei. Nativii Săgetător care sunt angajaţi la bănci ar fi bine să aibă în vedere alte profesii şi alte locuri de muncă deoarece finalul anului 2012 îi poate găsi şi fără serviciu, şi fără bani.

yogaesoteric
17 ianuarie 2012

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites