Saturday, December 10, 2011

Internetul a devenit prea periculos pentru francmasoneria mondială


SUA şi UE vor să restricţioneze internetul şi la nevoie chiar să-l închidă complet. Google limitează accesul la unul dintre cele mai populare servicii ale sale: Google Video

Dezvăluirile şi informaţiile alternative oferite în principal de către bloggeri şi comunităţi nedependente de mass-media corporatistă au devenit în ultima vreme tot mai numeroase şi mai credibile, punând în real pericol campaniile de manipulare colectivă la nivel global. Planul masonic de stăvilire a acestei adevărate treziri mondiale conţine 2 elemente:

1.
Controlul şi restrictionarea internetului pe diverse motive: de securitate, comerciale, administrative etc. Astfel se creează bazele unei cenzuri globale a internetului după modelul experimentat în China, a detectarii şi reprimării opozanţilor dictaturii noii ordini mondiale.
2. Preluarea subiectelor asa-zis „conspiraţioniste” de către mass-media aflată sub control masonic. Crearea de falşi opozanţi şi directionarea curentului de trezire pe linii moarte.

Una din măsurile de control apărute recent în SUA este o propunere legislativă ce ar acorda Preşedintelui Obama autoritatea de a închide reţelele publice şi private de comunicaţii - incluzând restricţiile de trafic internet - ca parte a unui plan de urgenţă. Proiectul de lege a fost introdus de Jay Rockefeller, mare mason şi senator democrat de Virginia de Vest.

The Cybersecurity Act of 2009 îi oferă de asemenea preşedintelui posibilitatea de a declara „o stare de urgenţă în ciber-spaţiu” astfel încât se poate merge până la închiderea sau limitarea drastică a traficului pe internet în „interesul securităţii naţionale”. Documentul nu specifică însă limpede care sunt condiţiile necesare declarării unei astfel de stări de urgenţă în ciber-spaţiu, conceptul de interes al securităţii nationale fiind definit prea vag.

Şi în Europa există demersuri similare de cenzurare a internetului, mascate sub reglementări comerciale şi ale telecomunicaţiilor. În luna mai urmează să fie votate în Parlamentul European propuneri legislative ce vor limita accesul la internet. Dacă sunt adoptate, legile vor permite providerilor de internet să impună ce aplicaţii sau site-uri avem voie sa folosim în internet. Download-ul peer-to-peer ar putea fi interzis şi de asemenea sunt vizate limitarea aplicaţiilor care permit telefonia gratuită prin internet.
(Detalii la: http://www.laquadrature.net/Telecoms_Package)

Toate aceste îngrădiri la nivel european vin după o serie de planuri promovate anterior, de cenzurare a blogurilor la nivelul UE, implementarea unui sistem centralizat de supraveghere de tip web 3.0 şi implementarea unor legi abuzive privind internetul în Franţa.

Nici Google nu este în afara acestui plan de îngrădire a libertăţilor. Compania a închis recent pentru publicul larg posibilitatea de a face upload la fişiere de tip video pe portalul său specializat „Google Video”. De asemenea, accesul la facilităţile de tip „cele mai vizionate/cele mai postate filme”, a fost desfiinţat. Această măsură vine fără îndoială în urma succesului gigantic de care s-au bucurat la nivel global filme on-line precum Endgame, The Obama Deception, The Big Picture şi alte filme ale curentului ce se opune dictaturii mondiale masonice ce utilizează tehnologia într-un mod malefic.

Nicolas Sarkozy face presiuni pentru implementarea unei legi abuzive privind internetul

Pe 2 februarie 2009, preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy, a anunţat că va lua toate măsurile pentru ca până la finalul lunii martie, noua lege „Creaţie şi Internet” să fie adoptată de Adunarea Naţională. Această lege instaurează un control strict asupra internetului şi încalcă dreptul la viaţă privată, sub pretextul combaterii pirateriei.

Proiectul de lege a fost prezentat pe 18 iunie 2008 Consiliului de miniştri, iar pe 20 octombrie 2008 a fost votat de Senat, doar după o primă lectură, fără dezbateri şi cu o unanimitate covârşitoare. Însă el intra în contradicţie cu prevederile Amendamentului 138 din Pachetul Telecom al UE, care defineşte cadrul legislativ pentru telecomunicaţii şi internet. Amendamentul 138 prevede că „nu poate fi impusă nicio restricţie care încalcă drepturile şi libertăţile fundamentale ale utilizatorilor (libertatea de exprimare şi de informare), fără o decizie judecătorească.”

La presiunile Franţei, pentru a facilita implementarea acestei legi, miniştrii telecomunicaţiilor din cele 27 de ţări membre UE, s-au înţeles pe 28 noiembrie 2008 să ceară desfiinţarea Amendamentului 138. Nicolas Sarkozy i-a cerut personal acest lucru preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso. Însă este vorba despre un amendament votat în luna septembrie 2008 în Parlamentul european cu o majoritate covârşitoare (573 de voturi pentru şi 74 împotrivă).

Noua propunere legislativă franceză a iscat puternice discuţii, atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi în Franţa. „Acest amendament constituie o garanţie că legislaţia Telecom nu va duce la un transfer de putere de la autoritatea juridică spre autoritatea administrativă. El este astfel formulat încât să lase statelor membre o marjă pentru a respecta legi fundamentale, în special cele privind dreptul la viaţă privată, dreptul la proprietate, dreptul la recurs şi dreptul la liberă exprimare şi informare.”

Dacă această lege va fi aprobată, aşa cum şi-a propus Nicolas Sarkozy, cei care nu îşi vor instala în computere programele de tip spyware, impuse de HADOPI (Înalta Autoritate pentru difuzarea operelor şi protejarea drepturilor de autor pe internet) se vor trezi cu abonamentele suspendate.

Comisia naţională de informatică (CNIL) s-a opus vehement acestui proiect de lege. CNIL a criticat mai întâi raţiunea de a fi a acesteia, şi anume protejarea industriei culturale şi de divertisment: singurele motive invocate de guvern pentru a justifica introducerea acestei legi fiind cele legate de scăderea vânzărilor în aceste industrii. CNIL atrage atenţia şi că această lege acordă providerilor competenţe nepermise, care sunt de apanajul autorităţilor judiciare şi încalcă Constituţia franceză.

Sursa: fatanevazutaalumii.blogspot.com

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Love, Reality, and the Time of Transition



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

MESSAGE TO OCCUPY WALL STREET-Mesaj Deschis catre Miscarile de Rezistenta !



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Din învăţăturile lui Padmasambhava către Dakini Yeshe Tsogyel (I)



de Iulia Bontaş
Venerat atât în Tibet, cât şi în India şi Nepal, ca un mare GURU (Ghid spiritual), precum şi ca o manifestare divină – este considerat a fi o încarnare a lui BUDDHA AMITABHA – Padma Sambhava a fost un celebru yoghin tantric care a trăit în secolele VIII-IX.

Acele timpuri au fost considerate o perioadă de glorie şi de maximă înflorire spirituală a Tibetului, mărturie stând însăşi nenumăratele fiinţe umane cărora Padma Sambhava le-a fost Ghid spiritual, multe dintre ele atingând, cu ajutorul său, starea de iluminare spirituală.

El este cel care a dus în Tibet învăţăturile tantrice şi a răspândit budismul tantric, ajutând poporul tibetan să scape de sub tirania unei tradiţii în mod funest marcată, printre altele, de practica magiei neagre.

Se spune astfel că el a reuşit să convertească chiar şi nenumăraţi demoni, care au fost astfel ajutaţi să îmbrăţişeze practica spirituală şi să aspire sincer către Dumnezeu.

Secole de-a rândul, numeroşi aspiranţi au beneficiat de învăţăturile sale remarcabile şi de graţia acestui măreţ Ghid spiritual. Fragmentele care urmează sunt un extras din învăţăturile sale spirituale ce se impun prin claritatea şi valoarea lor practică inestimabilă pentru orice aspirant care doreşte să atingă succesul în practica yoga.

Lucrarea Din învăţăturile lui Padmasambhava către Dakini Yeshe Tsogyel, din care provin aceste fragmente, este structurată ca un dialog iniţiatic între Ghidul spiritual (Padma Shambava) şi Yeshe Tsogyel.


Zece calităţi (virtuţi divine)
Marele GURU (Ghid spiritual) Padma Sambhava a spus: Este necesară apariţia şi manifestarea a zece virtuţi divine ca semne ale practicării corecte a DHARMA-ei (îndatoririlor spirituale, practicii spirituale).

Yeshe Tsogyel a întrebat: Care sunt aceste virtuţi divine?

GURU-l a răspuns: Dacă poţi să depăşeşti gândirea discursivă, acesta este un semn că ai început să trăieşti stări superioare de conştiinţă, recunoscând starea naturală de conştienţă a fiinţei umane.

Dacă starea de înţelepciune s-a trezit în fiinţa ta şi eşti capabilă să te manifeşti mai mereu în mod înţelept, detaşat şi imparţial, acesta este un semn că învăţăturile spirituale în care ai fost iniţiată au devenit eficiente în fiinţa ta, graţie practicii perseverente.

Dacă îţi percepi în mod firesc Ghidul spiritual ca pe o fiinţă desăvârşită spiritual, acesta este un semn al devoţiunii sincere faţă de acesta.
Dacă eşti deschisă să primeşti în mod direct ajutorul şi binecuvântarea Ghidului tău spiritual, acesta este un semn al faptului că filiaţia spirituală a SIDDHA-şilor este neîntreruptă.

Dacă atunci când priza de conştiinţă se face cu efort, poţi să îţi modifici starea mentală cu uşurinţă, aceasta este virtutea (meritul) de a fi dobândit deplina putere a conştientizării.

Dacă nu resimţi oboseala deşi practici diferite modalităţi spirituale zi şi noapte, aceasta este virtutea de a fi atins punctul cheie al ansamblului minte – PRANA (suflu subtil).

Daca nu există nicio diferenţă în claritatea conştiinţei atât în timp ce practici tehnici spirituale, cât şi în restul timpului, acesta este un semn că ai descoperit secretul meditaţiei (încrederea în rezultatele meditaţiei).

Dacă poţi să-ţi reaminteşti de DHARMATA (natura înnăscută a minţii şi a fenomenelor), indiferent ce gânduri sau percepţii legate de aparenţele exerioare îţi apar, acesta este un semn că ai devenit capabil să foloseşti chiar şi lumea exterioară a aparenţelor iluzorii ca pe un ajutor pe calea spirituală.

Dacă nu mai apar în cazul tău manifestări inconştiente ale emoţiilor perturbatoare, sau dacă totuşi ele apar, dar poţi să le linişteşti imediat, acesta este un semn că ai învins spontan cele cinci otrăvuri (ale tendinţelor inferioare, şi anume: orgoliul, mânia, dorinţele pasionale, invidia şi prostia).

Dacă eşti de neînvins în faţa suferinţei şi a dificultăţilor, acesta este un semn că ai înţeles faptul că totul este trecător, impermanenţa fiind o caracteristică a SAMSARA-ei (lumea aparenţelor efemere şi iluzorii).

În orice caz, virtuţile se trezesc în fiinţa ta atunci când practica spirituală începe să dea roade. În cazul fiinţelor umane care nu au credinţă, răbdare, perseverenţă şi inteligenţă, acestea rareori manifestă vreo virtute.

Semne ale succesului
Marele GURU Padma Sambhava a spus: Atunci când DHARMA se realizează spontan în inima ta, vor apărea diferite semne ale succesului în practica spirituală.

Yeshe Tsogyel a întrebat: Care sunt aceste semne?

GURU-L a răspuns: Atunci când lăcomia te afectează din ce în ce mai puţin, acesta este un semn că ai reuşit să învingi tendinţa demoniacă de a fi ataşată de (fixată în) aşa-zisa „realitate” a lumii materiale, concrete.
Atunci când ataşamentul tău scade, acesta este un semn că te-ai eliberat de tirania ambiţiei.

Atunci când emoţiile tale perturbatoare apar din ce în ce mai rar şi sunt din ce în ce mai puţin intense, acesta este un semn că cele cinci otrăvuri (ale tendinţelor inferioare, şi anume: orgoliul, mânia, dorinţele pasionale, invidia şi prostia) încep să fie alchimizate şi depăşite în interiorul fiinţei tale.

Atunci când nu mai manifeşti aproape deloc egoism, acesta este un semn că ai învins tendinţa demoniacă de a te agăţa, de a fi ataşată de propriul ego (egoismul).

Atunci când te-ai eliberat de prejudecăţi, precum şi de idei fixe şi închistatoare şi nu te mai agăţi de niciun punct de referinţă, acesta este un semn că începi să îţi trezeşti adevărata stare de înţelepciune şi astfel nu mai apar în cazul tău percepţii eronate care te-ar putea amăgi.

Atunci când în conştiinţa ta sunt unificate conceptele de „cel care meditează” şi „obiectul meditaţiei” şi nu pierzi niciodată din vedere natura ta înnăscută (Sinele Suprem nemuritor), acesta este un semn că ai început să trăieşti stări autentice de iluminare spirituală.

Atunci când orice percepţie apare ca o experienţă imparţială de sine stătătoare, acesta este un semn că ai ajuns la esenţa practicilor meditative, care ţi-au trezit o viziune corectă.

Atunci când percepi SAMSARA şi NIRVANA ca fiind indivizibile, fiind una şi aceeaşi realitate, acesta este un semn al faptului că deplina realizare spirituală se trezeşte în fiinţa ta.

Pe scurt, dacă nu mai eşti ataşată nici măcare de propriul tău trup, acesta este un semn al eliberării totale de orice ataşament.
Atunci când nu te mai afectează suferinţa şi dificultăţile, acesta este un semn al faptului că ai înţeles că lumea aparenţelor este o iluzie.

Atunci când nu mai manifeşti decât într-o măsură foarte mică cele opt griji (preocupări) lumeşti (dorinţa de a obţine câştiguri materiale, plăcere, mândrie şi faimă, precum şi respingerea sau teama de pierdere, durere, reproşuri şi proastă reputaţie), acesta este un semn al faptului că ai recunoscut cu adevărat natura iluzorie a minţii.

În orice caz, atunci când semnele interioare ale succesului încept să se manifeste vizibil în exterior, este precum în cazul unui copac care a înfrunzit. Atunci când semnele exterioare sunt observate de ceilalţi oameni, este ca şi cum fructele copacului s-au copt şi pot fi savurate de ceilalţi.

Mulţi practicanţi ai DHARMA-ei, datorită superficialităţii şi lipsei de consecvenţă în practica spirituală, nu au dobândit nici măcar o singură calitate (virtute divină) şi în cazul lor nu se manifestă deloc semnele succesului.

Fiinţele care au atins realizarea spirituală sunt extrem de rare şi tocmai de aceea este esenţial să faci eforturile necesare, cu o perseverenţă exemplară, în practica meditaţiei.

Notă. Cuvântul DHARMA, în budismul tantric tibetan, desemnează deopotrivă legile divine, tradiţia spirituală, cât şi (în mod particular) învăţăturile budiste. DHARMA înseamnă de asemenea şi îndatorire sau practică spirituală şi se referă în mod special la menirea proprie a unei anumite fiinţe umane.

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Dionysus: Born of a Virgin on December 25th, Killed and Resurrected after Three Days


Dionysus: Born of a Virgin on December 25th, Killed and Resurrected after Three Days


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

How Shamans Dream the World Into Being - Spirit of Change Magazine


How Shamans Dream the World Into Being - Spirit of Change Magazine


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Pyramid UFO's



Share/Bookmark

CHAIN OF COMMAND-Lantul Supunerii



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

WALL STREET BROKER BREAKS THE SILENCE-Un broker de pe Wall Street, rupe tacerea !



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

If You Dont Believe Watch This- Recent Mass UFO Sightings 2011



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Pure Illusion of Self


You do not exist. That is the truth. That sense of I and YOU, the sense of separateness, is an illusion. It does not really exist.
Share/Bookmark

How To Feed the Homeless - PRICELESS!

funny

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

NOI SUNTEM….CINE SUNTEM NOI?

ROMANIA-DACIA: NOI SUNTEM….CINE SUNTEM NOI?: Zona geografică în care se află astăzi România, a fost în urmă cu peste 10.000 de ani, vatra lumii, locul unde a început cu adevărat civiliz...

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

BREAKING NEWS. ROMÂNIA INTRĂ în acordul privind SALVAREA EURO

sursa gandul.info

BREAKING NEWS. ROMÂNIA INTRĂ în acordul privind SALVAREA EURO

UPDATE 15.25 Jurnaliştii britanici de la Sky News au surprins cele mai grăitoare şi amuzante imagini ale summitului de la Bruxelles. Ei l-au surprins pe preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy cum refuză să dea mâna cu premierul britanic David Cameron.

UPDATE 13.15 Banca Naţională a României trebuie să contribuie, împreună cu celelalte cinci bănci centrale ale statelor non-euro, cu 50 de miliarde euro

Statele UE din afara zonei euro, inclusiv România, ar trebui să contribuie, prin băncile centrale, cu 50 miliarde euro la împrumuturile în valoare totală de 200 miliarde euro pe care Uniunea Europeană vrea să le acorde Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru combaterea crizei. Citeşte mai departe

UPDATE 11.00 România şi alte cinci state care nu fac parte din eurozonă au acceptat să respecte prevederile noului Tratat de integrare fiscală

Ţările din zona euro şi alte şase state din afara blocului monetar, printre care şi România, vor încheia, până în luna martie, un tratat interguvernamental care vizează consolidarea şi intregrarea fiscală puternică la nivelul UE.

Acordul presupune în principal reglementări fiscale pentru echilibrarea bugetelor şi coordonarea politicii economice la nivel european, potrivit comunicatelor transmise vineri de Consiliul Uniunii Europene după discuţiile de joi de la summit-ul de la Bruxelles.

Printre obligaţiile pe care şi România va trebui să le respecte se numără modificarea Constituţiei sau a unei legi fundamentale echivalente, pentru a include obligaţia de a nu depăşi un deficit bugetar anual de 3% din PIB, dar şi contribuţia financiară suplimentară la FMI. Statele semnatare ale acordului trebuie să strângă 200 de miliarde de euro, pentru FMI, prin acorduri bilaterale. Citeşte mai departe

Citeşte mai departe BREAKING NEWS. ROMÂNIA INTRĂ în acordul privind SALVAREA EURO, va da BANI în fondul de 200 de MILIARDE de euro al FMI şi ar putea SĂ-ŞI MODIFICE CONSTITUŢIA

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Selah Sue - Please (Ft. Cee-Lo Green)

Friday, December 9, 2011

REŢETĂ MIRACULOASĂ CU USTUROI


...Suntem ACASA: REŢETĂ MIRACULOASĂ CU USTUROI: Această reţetă a unui farmacist antic a fost găsită în 1972 într-o mănăstire budistă din Munţii Tibetului. Acest preparat din extract de us...

Share

Locurile sfinte ale Iordaniei

Autor: Claudia Moşoarcă

Locurile sfinte ale Iordaniei

La nord de Marea Moartă, râul Iordan trasează cu apele-i verzi şi înguste graniţa dintre Iordania şi Israel, hrănind întinderile deşertice sub toropeala lui octombrie. Până să vină iarna cu ploile sale, culmile cu nisipuri aurii privesc cum valurile de căldură dansează deasupra lor şi cum orizontul se afundă în aerul albicios. Tufişurile uscate şi măslinii peticesc pământul, iar turmele răzleţe de cămile abia se zăresc pe povârnişurile maronii.

De mii de ani, Valea Iordanului leagă drept Lacul Tiberiada (Marea Galileii) şi malul sărat al mării, cu aceeaşi stăruinţă. Doar ceva s-a schimbat: cum se socoteşte timpul, din vremea când Isus a fost botezat de către Ioan în apele de atunci ale râului.

Locurile sfinte ale Iordaniei înseamnă azi urmele paşilor profeţilor, ai lui Isus sau ai primilor creştini ziditori de biserici în această vale istorică şi împrejurul Mării Moarte. În anul jubiliar 2000, Papa Ioan Paul al II-lea vizita aceste tărâmuri cu semnificaţie religioasă, confirmând că Bethany Beyond Jordan (Betania de Transiordania), Muntele Nebo, Mukawir, Anjara şi Tall Mar Elias sunt centre oficiale de pelerinaj pentru credincioşii din întreaga lume.



Locurile sfinte

Chiar pe malul stâng al Iordanului, înainte de vărsarea lui în Marea Moartă, arheologii au descoperit zidurile unei biserici din primele secole ale erei noastre, iar legătura cu descrierile biblice a dat certitudinea că aici, în zona sitului Betania, Ioan l-a botezat pe Isus în apa din albia pe atunci largă.

De pe Muntele Nebo, Moise a privit spre Ţara Făgăduinţei, înainte de a-şi încredinţa sufletul Dumnezeului său. La Mukawir, zidurile vechii fortăreţe au auzit cum stăpânul lor Irod Antipa a ordonat ca Ioan Botezătorul să fie decapitat, după dansul Salomeei.

Peştera de la Anjara i-a adăpostit pe Isus, pe mama sa Maria şi pe discipoli, pe parcursul călătoriei lor, iar Tell al-Kharrar (Tall Mar Elias) este anticul oraş al profetului Ilie. Se crede că acesta a fost ridicat în ceruri cu un car de foc de undeva din spaţiul Betaniei de Transiordania.



Şi nu doar atât. Cartea Genezei se referă la Valea Iordanului ca fiind "Grădina Domnului", adică Edenul biblic. La Pella, s-a dus încrâncenata luptă dintre Iacob şi Dumnezeu apărut sub forma unui înger. As Salt este oraşul lui Iov, iar pe malul Mării Moarte se află peştera unde s-au refugiat Lot şi cele două fiice ale sale, după ce Sodoma şi Gomora din apropiere au fost distruse prin foc.

Umm Qays este unul dintre cele zece oraşe unde Isus a predicat şi a înfăptuit miracole. La Mádaba se producea, în secolele IV-VII, excepţionale mozaicuri bizantine, o parte dintre ele păstrată în biserici şi în case, o parte în Parcul Arheologic din oraş.


Toate aceste locuri sfinte se răsfiră pe harta Iordaniei, din nordul ţării şi până în sudul Mării Moarte şi de-a lungul Drumului Regilor, cea mai veche rută de comunicaţie folosită neîntrerupt în istoria cunoscută a omenirii.




Într-un tur de o zi

Cu greu ai reuşi să parcurgi în întregime centrele religioase iordaniene, într-o singură zi. Deşi distanţele dintre Umm Qays şi Mukawir s-ar acoperi lesne cu o maşină, nu ai avea cu adevărat timp pentru a le vedea şi pentru a fi părtaş la atmosfera specială care le încarcă semnificaţiile. Alegând un traseu strâns, am pornit din Amman spre Mádaba, apoi spre Muntele Nebo, de aici la situl Betania şi, în final, scurta călătorie s-a oprit pe malul Mării Moarte.

Drumurile din afara capitalei, libere, netede, curg sinuos pe dealuri uscate. În septembrie-octombrie, soarele dogoritor se mai domoleşte, devenind suportabil, la fel ca în lunile de primăvară, când ploile sunt urmate de înverzirea şi înflorirea ţinuturilor.



În "oraşul mozaicurilor", Mádaba, la 30 km de Amman, primul popas a însemnat curtea Bisericii Ortodoxe Sf. Gheorghe, unde printre pini înalţi am aşteptat terminarea slujbei de dimineaţă.

Numărul turiştilor l-a depăşit pe cel al copiilor ce se îngrămădeau la şcoala din apropiere. Curând, uşile din lemn au lăsat liberă intrarea în răcoroasa bisericuţă, având pereţii decoraţi cu multe mozaicuri înfăţisând scene religioase şi sfinţi. În mijlocul lăcaşului, de sub un covor imens, a apărut însă o hartă uimitoare.

Peste 2 milioane de piese de mozaic colorat s-au îmbinat pe această podea, în secolul al VI-lea, pentru a da cea mai veche imagine a Ţării Sfinte şi a cetăţii Ierusalimului. O mărturie arheologică unică, dar şi o dovadă a măiestriei artizanilor locali. Pentru a descifra amalgamul de oraşe şi ape al hărţii, oricare dintre cărţile din magazinul muzeului de alături îţi poate fi de folos, atunci când îţi lipseşte ghidul local.



Din micul oraş, după doar zece minute pe şosea se ajunge la Muntele Nebo, ridicat la 817 m deasupra Văii Iordanului şi stând cu faţa spre Ierihon (Israel), precum spune şi Vechiul Testament. Odată intrat pe pavajul cald al potecii în urcuş lin, tulburi parcă pacea tăcută dintre măslini şi pini.

O piatră sculptată vorbeşte despre anul 2000 şi despre includerea muntelui în circuitul pelerinilor creştini. Pe o alta, aparent brută, cu margini dantelate, stă scris "Memorialul lui Moise", căci undeva aici mormântul profetului se ascunde încă de arheologii insistenţi.

Săpând pe cel mai înalt vârf al muntelui, ei au dat de ruinele unei biserici din a doua jumătate a secolului al IV-lea, de un mozaic frumos acoperindu-i podeaua şi de şase morminte în subsol. Mai târziu, bazilica a fost lărgită şi reconstruită, iar acum o capelă bizantină stă în umbra măslinilor plantaţi de către Papa Ioan Paul al II-lea în 2000.

De pe o terasă largă de lângă mica biserică, Valea Iordanului a Ţării Făgăduinţei se pierde în faţa ta, precum în faţa lui Moise, demult. Când clarul depărtărilor face concesii privitorilor, Ierusalimul (40 km), Bethleemul (50 km), Ierihonul (27 km) şi Marea Moartă îşi împart linia orizontului.
Lângă tine, o cruce înaltă, cuprinsă de trupul din bronz al unui şarpe, a fost aşezată pentru a aminti de simbolurile religioase creştine.

Coborând pe serpentine spre Iordan, durează o vreme până ajungi la situl Betania de Transiordania, cuprins într-o buclă alungită a râului. După ce plăteşti intrarea, o maşină specială te transportă în turul bine organizat şi păzit, căci graniţa cu Israel are lăţimea mică a firului apei. O biserică ortodoxă (Biserica Ioan Botezătorul a Patriarhiei Ortodoxe Greceşti) apare dintre tufişuri şi mici palmieri, cu un turn de strajă sclipind în soare.

Deşertul îţi pune sub picioare un pământ galben, ca o pulbere de aur. Prin el, Iordanul tulbure te ademeneşte subtil să-i atingi apele, ca pentru un botez neştiut. Puntea de lemn de pe mal te fereşte de soare cât timp stai să priveşti cum oamenii îşi spală mâinile şi feţele cu apa considerată sfântă, luată dintr-un vas mare de piatră de sub acoperişul cu stuf. Peste mal în Israel, o construcţie ca o fortăreaţă şade încremenită sub palmieri.




Ghidul ne conduce, puţin mai târziu, într-o plimbare de-a lungul râului, spre locul unde a fost botezat Isus, amintind că, acum 2000 de ani, albia Iordanului, mult mai largă, urma alte rute prin solul nisipos. În secolele V-VI, trei capele succesive au fost construite pe malul apei, cu podele din marmură şi cu mozaicuri bizantine.

Nişte scări din marmură leagă bisericile de Izvorul lui Ioan Botezătorul, acolo unde apa acestuia se vărsa pe atunci în Iordan. Inainte ca Isus să intre în râu pentru a primi botezul, el şi-a lăsat haina pe mal, iar acel loc este azi marcat de o capelă mică şi inscripţii.
Când se pleacă din Betania, se lasă tăcerea printre turişti. De vină poate fi căldura, melancolia sau pioşenia...

În după-amiaza târzie şi caldă, o ultimă oprire potrivită ar fi pe ţărmul aspru al Mării Moarte, la 400 m sub nivelul mării (cel mai coborât punct al uscatului), într-un peisaj ce pare desprins dintr-un decor selenar. Apele sărate şi lipsite de viaţă acoperă un fund adânc de nămol negru, ale cărui calităţi terapeutice sunt vestite. Coastele şi malurile adună straturi albicioase de sare, căci salinitatea acestui mare lac este de nouă ori mai mare decât cea a apei oceanice.


Foto 13
Pe partea de est a Mării Moarte, câteva plaje publice şi câteva hoteluri de lux deranjează doar în parte sălbăticia întinderii de apă. Un complex turistic cu facilităţi dintre cele mai atractive (piscină, palmieri, cabine şi duşuri, un restaurant pretenţios, o cafenea cu terasă şi un magazin cu produse cosmetice originale) te poate primi ospitalier după ce te-ai săturat de plutit în mare.

Căci pluteşti, nu înoţi. Nici să te îneci nu se poate, adâncurile sunt impenetrabile. Dacă nu eşti atent, apa se joacă cu tine şi te răstoarnă, usturându-ţi ochii şi lăsându-ţi pe buze amăreală. Altfel, stai şi citeşti sau priveşti pânza albastră, odihnindu-te la plajă, în apă. Şi zâmbeşti, fiindcă experienţa este unică şi amuzantă, sub apusul întârziat.


În vremurile de demult, zona Mării Moarte a fost locul de refugiu al regelui David, iar de numele ei se leagă şi povestea Sodomei şi a Gomorei. Esenienii şi-au scris aici istoria, pe manuscrisele îngropate în peşterile din apropiere. Pe timpul lui Irod cel Mare, una dintre primele staţiuni ale lumii apărea pe malurile mării.



Sfârşind ziua şi turul, îţi dai seama că istoria şi religia au povestea lor deosebită în Iordania, o ţară surprinzătoare. Platourile aride şi văile deşertice, cu locurile lor sfinte, ţi-au acaparat definitiv memoria, iar imaginilor cu castele medievale, rezervaţii naturale, oraşe săpate în stâncă şi ape limpezi în Golful Aqaba li se adaugă încă una: o mică biserică, undeva, în Valea Iordanului.

sursa descopera.ro

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Manu Chao - Libertad



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Killuminati - Tupac demascandu-i pe Illuminati! [1din3]



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

BREAKING NEWS: GOV. ACTIVATING "FEMA CAMPS" ACROSS U.S.



cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Domnia lui Apollo (Apollon, Apulu, Aplus, Belis) –...

ROMANIA-DACIA: Domnia lui Apollo (Apollon, Apulu, Aplus, Belis) –...: Dupa Hercule, in listele lui Manetho figureaza Apollo, ca rege al Egipetului . La Homer, Apollo are adeseori titlu de anax (rex imperator...

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

MORNING COFFEE


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites