Saturday, May 7, 2011

Sfaturi de la cel ce a fost marele spirit Valeriu Popa

Share/Bookmark


Description: Description: cid:1.2527398333@web120215.mail.ne1.yahoo.com

Frica micsoreaza diametrul vaselor de sange, ca urmare a unei varsari excesive de adrenalina in sange. Acest fapt duce la o subalimentare a tuturor organelor, ceea ce cauzeza boli organice, cum ar fi boala coronariana (ischemia), hepatita, impotenta si frigiditatea sexuala, boli de piele, nevroze si psihoze.

Cand cineva te jigneste nu te razbuna pe el, nu-l uri si nu te supara pe el intrucat aceasta jignire este un dar de la Dumnezeu. Daca n-o accepti urmeaza ca purificarea sufletului sa se infaptuieasca prin boli si nenorociri, iar daca nu esti pregatit nici pentru aceasta ea vine prin moarte Aceasta forma de purificare ne este data prin intermediul celor apropiati, de aceea in masura in care reusim sa-i iertam, in aceeasi masura sunt posibile schimbari interioare de profunzime.

Se cuvine sa iertam nu numai in gand ci si cu sufletul. Cel mai mult ne leaga de trecut supararile neiertate.

Iertand un om care ne-a jignit sau ne-a suparat ne putem vindeca de o boala grava. Roaga-te in permanenta ca toti cei din jurul tau sa fie fericiti, sanatosi si intreaga lume sa fie binecuvantata. Aceasta rugaciune v-a iradia atat de multa iubire catre intreaga lume incat iubirea se va intoarce la tine din belsug.

Cum daruiesti asa primesti. Razbunandu-te te faci egal cu adversarul. Iertandu-l te arati superior. Iertand ne eliberam pentru a ne putea inalta. Sa fim constienti ca iertand ii eliberam pe cei care ne-au gresit, deci iertand oferim libertate. Sa alegi calea iertarii, pentru ca numai ea desface rana inclestata in timp. Ca de nu iertati voi, nici Tatal vostru nu va va ierta voua greselile.

Dependenta naste frica, indoiala, depresia si supararea. Nu cautati plata, nici lauda si nici o rasplata, orice ati face. Savarsind ceva bun noi pretindem imediat recompensa. Aceste dorinte aduc ca rezultat suferinta. Cu cat veti intensifica dorintele omenesti cu atat va creste nivelul de agresivitate si se va intari programul de autodistrugere.

Orice dorinta cand se agata de tine devine stapanul tau.

Cand esti manios, mania devine stapanul tau, te acapareaza complect. Astfel mania ta, in aceasta stare, va face lucruri pe care mai tarziu le vei regreta.

Dependenta naste agresivitatea. Iar agresivitatea produce boala. Boala purifica sufletul omului si ii fortifica sistemul imunitar. Dependenta de dorinte, frica, depresia si supararea atrag gelozia. Cu cat este mai puternica dependenta de persoana iubita, cu atat mai numeroase sunt pretentiile noastre fata de ea. Cearta, mania, nerabdarea emit in tacere o mare forta destructiva. Numai prin iubire poate seca izvorul rautatilor

Sa nu vorbiti despre nenorocirile traite pentru ca ele pot prelungi durata lor. Cand nu vorbim cuiva despre problemele noastre noi ne indepartam de ele. indepartarea de ele este primul pas pentru depasirea acestora. Esential este cand vorbiti despre problemele si emotiile dvs. sa nu cautati mila sau compatimiri. tantarii si furnicile apar cand este prezenta trufia. Cand tantarul va inteapa este o umilinta pentru dvs. El este de mii de ori mai mic decat dvs. si reuseste sa va intepe simtitor. in aceasta situatie daca nu va enervati trufia descreste. Deci tantarii ne pot ajuta la ameliorarea destinului si micsorarea trufiei..

Daca aveti o mare suparare sau tristete incercati sa nu aduceti sentimente acasa. Iesiti in strada- cu deosebire in locurile inverzite – si plimbati-va. Nu faceti din casa dvs. o groapa de gunoi energetic. Daca locuiti de cativa ani si a-ti saturat spatiul cu regrete, suparari si spaime, amintiti-va momentele in care v-ati certat si suparat, asezati-va in acel loc, iertati, anulati agresivitatea fata de iubire, rugati-va.

Daca vorbim la telefonul mobil in primele 30 de secunde energia organismului blocheaza influentele negative, ulterior incepe sa cedeze lent. O convorbire telefonica ce dureaza mai mult de un minut se poate rasfrange negativ asupra sanatatii. De altfel, oricat ar parea de straniu, cel mai puternic patimeste nu zona capului, ci zona sistemului genito-urinar. Dupa o convorbire de trei minute are loc deformarea campului in zona capului, in zona sternului (adica are loc slabirea sistemului imunitar) si, de asemenea, in zona primei chakre. O convorbire telefonica care depaseste un minut este de nedorit.

Mancatul este un serviciu divin si, ca atare, nu trebuie sa se desfasoare intr-o atmosfera apasatoare. Mancarea ne poate da energii superioare daca este binecuvantata de Dumnezeu si este gatita cu devotament spiritual. Cea mai buna mancare, cel mai sanatos meniu natural, se transforma in otrava in corpul dvs. Daca atmosfera in care gatiti (gandurile si sentimentele) si mancati este tensionata.

Munca nu trebuie sa ne omoare, ci sa ne dezvolte. inseamna ca supraincarcarile nu trebuie sa fie permanente si in fiecare ocupatie sa gasim placerea. Daca nu exista placere, orice activitate se poate transforma intr-o suprasolicitare si va dauna sanatatii.

Daca un om fura si inseala pe altii o viata intreaga, el va fi pedepsit sa suporte si pagubele pe care le-a facut altora. in concluzie, cel care a facut bine va recolta binele, iar cel care a facut un rau fizic sau spiritual va recolta raul fizic sau spiritual.

Atasamentul inseamna alipirea sufletului de ceva sau cineva (parinti, persoana iubita, copii, profesie, obiecte, daruri etc). Atasamentul fata de cele pamantesti produce un urias rau lucrului de care ne atasam, in acelas timp sufera si cel ce se ataseaza. Daca omul se ataseaza sufleteste de: hrana, placeri sexuale, casa, avere, bani etc. sufletul lui este cuprins de lacomie, de ura si frustare. in aceasta situatie el trebuie sa piarda toate bunurile pentru a-si purifica sufletul. Omul stie foarte bine ca nu va lua nimic cu sine in mormant. Cu cat suntem mai atasati de stabilitate cu atat mai greu suportam schimbarile vremii si suntem mai bolnaviciosi. Atasamentul fata de dorinte duce la destramarea relatiilor familiare si a acelora din afara familiei.

In dragostea omeneasca trebuie intotdeauna sa existe o detasare de omul iubit. Cu cat aveti mai multe pretentii, iritari si nemultumiri fata de omul apropiat cu atat mai mult creste dependenta de el. Dependenta de valorile umane ne va omori incetul cu incetul si spiritul si sufletul.

Cand casatoria este bazata numai pe sentimente sexuale, ea nu poate fi indelungata. Cand sentimentele slabesc intervine inselarea, iar casnicia se destrama.

Familiile care sunt intemeiate in primul rand pe prietenie si respect sunt fericite si dureaza mult. Un sot trebuie sa evite sa o transforme pe sotie intr-o copie fidela a sa. Fiecare om are personalitatea lui proprie si astfel de tentative sunt impotriva firii, ducand in timp la destramarea cuplului. Nu-l considerati pe celalalt ca fiind un obiect destinat sa va serveasca, ci ca pe o fiinta divina, cu individualitate si cerinte proprii.


Casatoria trebuie studiata intai cu ochiul, apoi cu microscopul si in sfarsit cu telescopul. Cu cat ne concentram launtric asupra vietii imbatranim si ne despartim repede de viata.

Gelozia de regula provoaca scaderea vederii, auzului, scleroza in placi, traumatismele capului, diabet, inflamatii articulare. Daca gelozia este grevata de trufie, atunci este de doua ori mai periculoasa.

Femeia geloasa si suparacioasa ataca in plan subtil partenerul sau. in aceasta situatie sotul fie se va imbolnavi in permanenta, fie va deveni alcoolic, fie va divorta. Daca sunteti gelos si va amplificati sentimentele agresive de profunzime, atunci puteti avea probleme cu orice animal, veti putea avea si alergie si boli contactate de la ele. De asemenea, veti putea deveni obiectul agresiunii din partea animalelor.

Este mai bine sa plangeti decat sa urati. Daca n-ati reusit sa va invingeti pe dvs. insiva, agresiunea se acumuleaza in mod inevitabil. Atunci cand plingeti agresiunea aparuta se distruge.

Dragostea are o mare putere de vindecare fizica, mentala, emotionala si spirituala. Placerea de a barfi, minti si rani alti oameni provoaca efecte karmice devastatoare pentru sufletul care critica. El se condamna singur sa traiasca in inchisoarea nelinistii interioare.

Adevarata cauza a narcomaniei si alcoolismului este un nivel scazut de iubire. Aceasta apare din cauza unor puternice frustari, a reprimarii dragostei fata de oameni. Omul trebuie sa inceteze sa mai poarte suparare pe lumea din jur, sa intre in armonie cu ea.

Gandirea noastra dispune de cea mai puternica forta creatoare din intregul univers. Gandul este cel care aduce pacea si linistea in sufletul nostru. Gandul este cel care atrage binele sau raul in existenta noastra. Toate gandurile emise plutesc in aer ca niste mine amenintatoare pentru a lovi pe cel ce le-a produs. O gandire sau o actiune negativa este resimtita dureros de mii de organisme. De aceea exista o lege a naturii si a stiintei conform careia raul pricinuit altora ne face rau si noua insine.

De aceea straduinta de a ierta dusmanii si de a indrepta spre ei numai ganduri de pace si iubire constituie un act protector pentru noi.

Potrivit legii bumerangului, tot ceea ce emitem in atmosfera, din punct de vedere vibratoriu: ganduri, vorbe, dorinte, fapte, sentimente etc. se intorc la noi producand efecte perturbatoare in campul nostru energetic. De aceea nimeni nu poate face rau altuia fara sa plateasca. De aceea oricand aveti ganduri negative despre o persoana sa va rugati in permanenta pentru sanatatea ei. Cand ne gandim la cineva se creeaza instantaneu o punte energetica intre noi si omul la care ne gandim. De aceea, orice gand rau reprezinta un atac energetic care aduce un prejudiciu omului respectiv. Astfel ne atacam si ne omoram unul pe altul in mod inconstient, de multe ori fara sa ne dam seama de acest lucru.
Orice expresie dura, afirmata pe un ton categoric poate provoca un rau atat siesi cat si unui alt om.

Imaginatia are puterea de a crea realitatea. Campul parintilor incepe sa distruga campul copilului si acesta se va naste bolnavicios, fricos, obsedat.

Supararea este una din cele mai raspandite incalcari ale legilor universului,care poate determina diferite neplaceri in viata, atat a celui pe care te superi, cat si in propria ta viata. Supararea copilului pe parintii sai, a parintilor pe copii creiaza ruperea si deformarea celor mai fine structuri energetice, cu consecinte din cele mai grave. Femeia trebuie sa fie linistita si rabdatoare si nu trebuie sa se supere sau sa traiasca sentimente negative. Ea trebuie sa accepte cu seninatate realitatea, asa cum este si sa nu admita parerile de rau in legatura cu trecutul sau sa grabeasca viitorul.

Egoismul, cruzimea inchid canalele energetice de legatura cu Dumnezeu si omul respectiv nu mai primeste energia necesara intretinerii vietii. in aceasta situatie el este nevoit sa ia energia de la alti oameni, devenind vampir energetic. Acest lucru distruge sistemul de protectie al corpului.
Egoismul si interesul personal ne izoleaza de restul oamenilor si acest simt al separarii ii face pe oameni insensibili la nevoile altora. O persoana egoista manifesta un atasament excesiv pentru ea insasi, este o plaga sociala. Egoistii au foarte putini prieteni. Cateva cunostinte si relatii superficiale le umplu viata. Contactele cu ceilalti sunt limitate. Prin felul de a gandi se inchid in lumea lor stramta. Prin gandurile voastre puteti sa schimbati un egoist facandu-l generos. Sa se emita spre el numai vibratii de generozitate si bunavionta.

Dispretul fata de noi si profunda nemultumire fata de sine constituie o agresiune fata de Dumnezeu. Dispretul si blamarea omoara inainte de toate iubirea fata de un alt om. Orice ticalosie ar comite un om impotriva noastra noi nu avem dreptul sa respingem iubirea fata de el.

Barbatul care dispretuieste femeia se degradeaza spiritual, incepe sa sufere de diferite boli si imbatraneste mai repede ca de obicei. Trebuie sa va schimbati atitudinea fata de femei si fata de situatiile legate de ele.


Trufia si dispretul fata de oameni genereaza lipsa dorintei de a trai, sentimentul pierderii sensului vietii.

Ura este o forta care te leaga de persoana pe care o urasti. Ancorarea de intelepciune da nastere dispretului. Acesta incepe de la cap. De aceea se blocheza biocampul in regiunea capului.. in curand dispretul se intoarce impotriva propriei persoane. De aceea, se deterioreaza campul in jurul rinichilor si apare distrugerea acestora.

Nimeni nu poate strange bani daca-i dispretuieste. Zgarcenia si economia aduc boala si dezastre.


Tibetian Yoga Masters 1/3



Share/Bookmark

Lama Ole Nydahl - Mahamudra



Share/Bookmark

Flowers of the Earth



Share/Bookmark

WINNETOU-THE WARRIOR


Share/Bookmark

A CLASSIC, HERE(ENGLISH WITH ROMANIAN SUBS), FOR THE NOSTALGIC

CERUL DE DEASUPRA ATLANTISULUI

ULTIMUL EPISOD DIN GOSSIP GIRL-THE LAST EPISODE OF GOSSIP GIRL-4/20

Friday, May 6, 2011

RETETE DIN BASARABIA

Share/Bookmark

Placinta cu praz


Ingrediente: Pentru aluat (10 bucati) - 500 g faina, 2 oua, 50 g margarina, 100 g smantana, 20 g drojdie, sare. Pentru umplutura - 8 oua, 100 g smantana, 2 fire de praz, 2 linguri branza de vaci (sau de oi), o lingura ulei, sare, piper.


Mod de preparare: * Aluatul: Drojdia se dizolva in putina apa calduta sau lapte si zahar. Se introduc cu atentie pe rand ouale batute cu putina sare, smantana si faina cernuta. Se framanta un aluat. Spre sfarsitul framantatului se adauga untul topit sau margarina, se incorporeaza bine amestecandu-se cu mana si se pune la cald pentru 1-1,5 ore sa se ridice de 2-3 ori. Cand e gata, se mai framanta
putin si se trece la modelarea placintelelor.


Umplutura: Prazul se taie in cerculete mici si se caleste in ulei. Ouale se fierb tari, se trec prin apa rece si se curata. Se dau prin razatoare ori se trec prin masina de tocat si se amesteca cu prazul, smantana si o lingura-doua de branza. Se sareaza, se condimenteaza cu piper. Aluatul se intinde cam de 0,5-0,7 cm si se taie in patratele nu prea mari. La mijlocul patratelului se pune umplutura si se strange sub forma de plic. Se mai lasa sa se ridice vreme de 20-25 de minute, se ung cu ou batut si se coc la cuptor. Se servesc calde, cu smantana.
Nota: Din astfel de aluat se mai prepara placinte cu cartofi si ciuperci, mere, dovleac, visine, carne.


Invartite


Ingrediente: Pentru aluat: 500 g faina, 300 g unt, 4/5 pahar apa, 1 ou, o lingura otet, o jumatate lingurita sare, 2 pahare faina de calitate superioara, 200 g unt sau margarina, 200 g smantana, o jumatate lingurita sare, o lingura de otet de vin.
Pentru umplutura: Cu carne - 500 g carne ori ficat, 2 cepe, 2 oua, jumari de pui, sare, piper.


Cu branza de vaci - 500 g branza, 1 ou, 1-2 linguri zahar, 1-2 linguri stafide, un praf vanilie.
Cu branza de oi - 500 g branza, 1 ou, marar, ceapa verde.
Cu cartofi - 700 g cartofi, 2-3 cepe, jumari de pasare, sare, piper.
Cu varza acra - 1 kg varza acra, 2-3 cepe, jumari, sare.
Cu mere - 5-6 mere mari, putin acrisoare, 3-4 linguri zahar, miezul a 10-15 nuci, o lingura pesmet, scortisoara.
Cu dovleac - 700 g dovleac, 3 linguri zahar, 2 linguri ulei, o mana stafide, un varf de cutit scortisoara, miezul a 15-20 nuci.


Mod de preparare:

Aluatul - 300 g unt ori margarina abia scoase din frigider se maruntesc cu cutitul pe o scandura, se adauga 500 g de faina de grau cernuta si se amesteca impreuna, timp de 4-5 minute. In faina se face o adancitura, in care se toarna 4/5 de pahar de apa cu un ou batut, o lingura de otet si 1/2 lingurita sare. Se amesteca, se framanta aluatul, i se da forma de sfera, se acopera si se pune la rece pentru 30-40 de minute. Si mai bine e sa se pregateasca din el invartite a doua zi.
Mancaruri de Pasti din Basarabia
Din acest aluat, se intind foi cat mai subtiri, care se ung cu umplutura si se ruleaza. Se rasucesc putin si se invart in forma de spirala. Ca sa aiba un aspect frumos, sa fie rumene, inainte de a fi puse la copt, se ung cu ou batut.


Umplutura se prepara astfel:


* Cu carne: Carnea de porc, vita ori amestecata sau ficatul se fierb, se racesc, se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa cruda ori prajita, cu ouale fierte tari si cu cateva jumari de pasare. Se sareaza si condimenteaza dupa gust.
* Cu branza de vaci: Branza se amesteca cu un ou crud, 1-2 linguri zahar, stafide bine spalate si zvantate si un praf de vanilie.
* Cu branza de oi: Se adauga un ou crud, cozi de ceapa verde si marar, taiate marunt cu cutitul. Daca branza nu e prea grasa, se adauga in ea bucatele de unt proaspat.
* Cu cartofi: cartofii se fierb in coaja, se curata, se dau prin razatoare sau masina de tocat, se amesteca cu ceapa prajita si cu cateva jumari de pasare. Se sareaza si pipereaza.
* Cu varza acra: varza se scurge de moare (zeama), se taie marunt si se prajeste impreuna cu ceapa (se poate si praz). Se amesteca cu jumarile si se condimenteaza.
* Cu mere: merele se dau prin razatoarea cu gauri mari, se lasa sa se scurga, se adauga zaharul, pesmetele, miezul faramitat de nuci, praful de scortisoara. Cand invartitele-s gata, este bine sa turnam peste ele un sirop din zahar, apa si praf de vanilie (1-2 linguri de zahar la un pahar de apa fiarta) ori miere de albine incalzita.
* Cu dovleac: se trece dovleacul prin razatoare si se inabusa in ulei. Spre sfarsit i se adauga zaharul, nuca trecuta prin masina de tocat, stafidele si scortisoara.



Salata de peste


Ingrediente: 2 cutii sprot afumat, 200 g cascaval, 4 cartofi, 2 morcovi, 5 oua, 2 cepe, 400 g maioneza.


Mod de preparare:

Separat, punem la fiert cartofii, morcovii si ouale. Sprotul se mixeaza cu furculita. Cand s-au racit ouale, albusul se separa de galbenus. Albusul se trece prin razatoarea cea mai marunta si se amesteca cu cascavalul, la fel, dat prin razatoarea mica. Ceapa se curata si se taie fin, se trece prin apa fierbinte, astfel capatand un gust deosebit.

Pe un platou se aseaza in straturi:1/2 cantitate sprot, peste care se intinde un strat subtire de maioneza, apoi se pun 1/2 cartofi, 1/2 ceapa, 1/2 morcovi, 1/2 albus+cascaval, 1/2 maioneza, 1/2 galbenus faramitat. Repetam straturile in afara de albus si galbenus. Dupa ce se pune iar maioneza, se presara albusul+cascavalul, deasupra galbenusul si verdeata. Se lasa salata pentru cateva ore la rece sa se imbibe.


Salata de sfecla rosie cu nuci si usturoi
Mancaruri de Pasti din Basarabia

Ingrediente: 1 kg sfecla rosie, un pahar miez de nuci prajite, 3 oua, 500 g maioneza, 4-5 catei de usturoi, sare.


Mod de preparare:

Se spala bine sfecla si se fierbe in coaja cam 2 ore (sau se coace). Se raceste si se curata de coaja, se rade. Nucile se sparg si se prajeste miezul. Ouale se fierb cat mai tari si se trec sub dusul rece. Sfecla si ouale se trec prin razatoare. Nucile se sfarama mai mascate (nu prin masina de tocat). Se aseaza pe un capat de prosop si se invelesc cu celalalt. Se trece pe deasupra cu sucitorul. Se amesteca toate cu sfecla, maioneza si usturoiul pisat, se potriveste de sare.


Costita de porc in foi de varza acra


Ingrediente: 1 kg costita de purcel, 200 g orez, 200 g ciuperci, 0,5 kg prune uscate, 2 cepe, un praz, un morcov, un ardei dulce, o radacina telina, o radacina patrunjel, 2 linguri bulion de rosii, ulei, cate o legatura marar si patrunjel.


Mod de preparare:

* Costita de porc se taie bucatele mai mici, se spala, se scurge de apa, se sareaza si se rumeneste pe o tigaie. In grasimea lasata, se calesc ceapa si prazul taiate felii. Cand prind culoare, se adauga bulionul de rosii.

* Separat, se taie marunt morcovul, ardeiul, ciupercile, radacina de telina si patrunjel. Se amesteca totul cu orezul, verdeata si condimentele, se sareaza dupa gust.

* Foaia de varza murata se croieste dupa dimensiuni potrivite, se clateste putin in apa rece sa nu fie prea sarata ori acra. In fiecare foaie pregatita se pune cate o costita si un pic de umplutura si se invartesc ca sarmalele. Printre straturi se mai aseaza si prunele uscate. Se da totul la cuptor pentru 1,5-2 ore.


Miel umplut


Ingrediente: un mielut de 1,5-2 kg, 3-4 cepe, otet de mere, vin alb, condimente (cuisoare, rozmarin, coriandru, piper negru, frunze dafin).


Umplutura: 1 kg maruntaie de miel, dintre care sa predomine ficatul, 2-3 cepe, un praz nu prea mare, o lingura de orez, un pahar nuci prajite, 3 oua, un borcanas maioneza, sare, condimente.


Mod de preparare: Se curata bine mielutul, se sareaza pe dinauntru si dinafara, se pregateste marinata din vin alb, putin otet de mere, ceapa, sare si condimente si se pune mielul la marinat pentru vreo 12 ore. * Maruntaiele se fierb si se toaca, orezul, la fel, se fierbe, nucile se prajesc si se maruntesc. Ceapa si prazul se calesc in ulei si se trec prin masina de tocat.

Se amesteca toate, se adauga 1-2 linguri maioneza, ouale, sare dupa gust, condimente. Se umple cu aceasta compozitie mielul, se coase, se unge cu maioneza si se da la cuptor. Din cand in cand, se mai unge cu maioneza, pana ce se rumeneste.


DULCIURI


Mule


Ingrediente: 1 kg branza de vaci, 200 g stafide, 2 oua, o lingura zahar tos, un plic zahar vanilat, un pachet unt. Pentru coca - 5 oua, 1 litru lapte, o lingura zahar, o lingurita ulei, un varf cutit sare, faina cat sa iasa o compozitie mai subtire ca smantana.


Mod de preparare: Se prepara mai intai coca ca pentru clatite din ingredientele recomandate, apoi se coc pe tigaie foile cat mai subtiri. Branza se amesteca cu stafidele, ouale, zaharul tos si vanilat. Foile se taie in fasii cam de 3-3,5 cm latime.

La capatul fiecarei fasii se aseaza cate o lingurita din amestecul de branza si se modeleaza in forma de triunghiuri mici, asa-zisele, in Basarabia - mule. Se aseaza intr-un cazanel uns cu unt si intre fiecare strat de mule se mai pun bucatele de unt. Se dau la cuptor pentru o jumatate de ora si se servesc calde cu smantana.


Trandafiri


Ingrediente: Pentru aluat - 500 g margarina pentru copt, 5 galbenusuri, 1,5 pahare smantana, esente aromate, faina cat cuprinde. Pentru crema - 5 albusuri, 3 linguri zahar, 2-3 pahare miez de nuci macinat.
Mancaruri de Pasti din Basarabia

Mod de preparare:

Se framanta un aluat potrivit de tare din ingredientele propuse. Aluatul se da la frigider pentru cateva ore. Se intind apoi cu sucitorul foi de 2-3 mm grosime. Separat, se bat ouale cu zaharul, spuma, se amesteca cu miezul de nuci trecut prin masina de tocat (in loc de aceasta umplutura se poate folosi dulceata de trandafir). Se ung foile si se ruleaza. Se taie din aceasta rulada bucatele de pana la 3 cm lungime, se intorc pe verticala si se desfac putin sub forma de trandafir. Se coc la cuptor sau rola, la foc incet si, cand sunt gata, rostogoliti-le prin zaharul pudra.


Pliculete cu visine


Ingrediente: 250 g margarina pentru copt, 100 g smantana, 3 galbenusuri, un borcan de 1kg cu visine in suc propriu, faina cat cuprinde, esente aromate, zahar pudra.


Mod de preparare: Se framanta din aceste ingrediente un aluat potrivit de vartos. Apoi se modeleaza din el bilute nu prea mari si se pun intr-o punga la frigider pentru cateva ore. Visinele se scurg in sita si se indulcesc daca e nevoie. Fiecare biluta se lateste cu sucitorul, se pun la mijloc visine si se strang in forma de pliculet. Se coc la foc domol, se scot si, fierbinti, se pudreaza.


Chisinau, Basarabia

Poem of the Butterflies (Bab'Aziz)



Share/Bookmark

Bab'Aziz - Armand Amar, Nusrat Fateh Ali Khan & Nemes Levente



Share/Bookmark

THE DOVE'S LOST NECKLACE




Share/Bookmark

What can I say about this amazing movie? I can't label it..a sufi spiritual movie about jinns, long lost wisdom words, love and the reuniting of the dream world with this one and most of all about DEATH, our best friend and spiritual master who watches over us every moment..a must see..

Torrent here
You can watch it online here in arabic with french subtitles Fulldescription HERE

A plus for the director Nacer Khemir who directed the famous
Bab Aziz

Le collier perdu de la colombe 1 de esclavedelabsolu

Barcelona - Sagrada Familia

Share/Bookmark

Sagrada Familia a fost ultima opera de pe traseul Gaudi in care am intrat.
Am pornit de la hostel de dimineata in speranta ca voi fenta coada, insa odata ce am iesit din metrou visul meu a fost spulberat de sute de turisti ce inconjurau biserica, aliniati cate trei, inghesuiti, dotati cu pliante si ghiduri turistice, umbrele si pelerine fiindca batea un vant de-ti tiuiau urechile.


Asteptarea a fost grea si obositoare, lumea se misca incet, si cu cat ne apropiam mai mult de intrare cu atat lumea era mai nerabdatoare si mai irascibila. La ghiseu pretul de 12 euro mi s-a parut mult pt o biserica, chiar si proiectata de Gaudi, mai ales fiindca e extraordinara din exterior, interiorul e interesant dar nu se poate compara cu alte opere a artisutului.

Totusi m-am gandit ca dau banii acestia pt finalizarea ei, care probabil se va intampla in 2016! De altfel toata constructia s-a ridicat cu ajutorul donatiilor si a biletelor vandute catre turisti!


Fiindca eu nu sunt foarte religioasa nu stiu sa va povestesc despre fiecare element al bisericii, fatada, etc, stiu doar ca fiecare fata reprezinta altceva si are alta nunata de culoare, ca vor fi la sfarsit 8 turnuri iar unul din ele este cel mai mare turn clopotnita construit vreodata, ca e imensa din exterior iar in interior incap 13 000 de persoane si ca dupa parerea mea e cea mai frumoasa biserica-opera de arta pe care am vazut-o vreodata!!!

Din exterior


Sculpura de pe biserica si interiorul


Tavanul


Detaliu de pe fatada



Biserica ce domina Barcelona




Run From The Cure: How Cannabis Cures Cancer And Why No One Knows

Share/Bookmark


Cannabis sativa hemp, the miracle plant, contains the cure for cancer and other ailments


My name is Rick Simpson. I have been providing people with Hemp Oil medicines, at no cost, for about three years. The results have been nothing short of amazing. Throughout man's history hemp has always been known as the most medicinal plant in the world. Even with this knowledge, hemp has always been used as a political and religious football. I want this knowledge out there for everyone to learn!


Watch the documentary Run From The Cure to understand more about using cannabis as a cure for cancer and other medical problems!
The current restrictions against hemp were put in place and maintained, not because hemp is evil or harmful, but for big money to make more big money, while we suffer and die needlessly.


Look at a proposal such as this; if we were allowed to grow hemp in our back yards and cure our own illnesses, what do you think the reaction of the pharmaceutical industry would be to such a plan?


Many large pharmaceutical companies that still exist today sold hemp based medicines in the 1800's and early 1900's. They knew then what I have recently found out. Hemp oil if produced properly is a cure-all that the pharmaceutical industry can't patent.


To learn more about my and hemp oil, visit www.PhoenixTears.ca and watch the documentary Run From The Cure. Below the posted videos you will find more studies and research about cannabis curing cancer!

Rick Simpson outside court, 2007Rick Simpson outside court, 2007RUN FROM THE CURE: A Film By Christian Laurette


After a serious head injury in 1997, Rick Simpson sought relief from his medical condition through the use of medicinal hemp oil.


When Rick discovered that the hemp oil (with its high concentration of T.H.C.) cured cancers and other illnesses, he tried to share it with as many people as he could free of charge, curing and controlling literally hundreds of people's illnesses... but when the story went public, the long arm of the law snatched the medicine - leaving potentially thousands of people without their cancer treatments - and leaving Rick with unconsitutional charges of possessing and trafficking marijuana!


Canada is in the middle of a CANCER EPIDEMIC! Meet the people who were not allowed to testify on Rick's behalf at the Supreme Court of Canada's Infamous Rick Simpson Trial on September 10, 2007... INCLUDING A MAN WHO WAS CURED OF TERMINAL CANCER USING HEMP OIL!

Part One


CERUL IN MISCARE

Falsele amintiri introduse în minte ne pot face să mâncăm mai sănătos!

Share/Bookmark

Falsele amintiri introduse în minte ne pot face să mâncăm mai sănătos!

Credeaţi că Inception este doar un film şi că a «planta» memorii false în mintea cuiva nu este posibil? Fals! Un grup de psihologi americani au demonstrat că această tehnică este posibilă şi că poate fi folosită pentru a ne face să mâncăm mai sănătos!


În două experimente efectuate pe 231 voluntari, cercetătorii au indus subiecţilor ideea că sparanghelul era încă din copilărie una din mâncărurile lor preferate.


În comparaţie cu persoanele din grupul de control, voluntarilor cărora li s-a sugerat această idee au fost convinşi că le-a plăcut sparanghelul încă de prima dată de când l-au mâncat.


Această credinţă falsă a avut consecinţe pentru cei care le-au format: sparanghelul le-a oferit mai multă satisfacţie atunci când îl consumau, au început să dorească să mănânce sparanghel la restaurant şi au fost dispuşi să plătească mai mult pentru a cumpăra această legumă.


Evaluările fotografiilor făcute de subiecţi după ce le-a fost introdusă memoria falsă arată că sparanghelul le pare mai apetisant şi atrăgător. Acest lucru ar putea explica schimbările petrecute în felul în care aceştia îşi aleg mâncarea.


Rezultatele au demonstrat că adulţii pot fi făcuţi să creadă că au avut parte de o experienţă pozitivă legată de anumite alimente în copilărie, iar aceste convingeri ar putea avea consecinţe pozitive asupra nutriţiei acestora.

Sursa: PsycNET


Blestemul comorilor. Blestemul aurului.

Share/Bookmark

In Tara Luanei, Tezaurul de la Pietroasa si-a rescris propria legenda
Misterul cel mai mare in ceea ce priveste Tezaurul de la Pietroasa consta in raspunsul la intrebarile: de la care popor provin piesele si in ce perioada au fost lucrate?
In anul 1979, satenii din Pietroasa au ridicat pe locul unde a fost descoperita celebra Closca cu puii de aur un monument simplu, pe care a fost sapat urmatorul mesaj:
"In acest loc in 1837 a fost descoperit Tezaurul «Closca cu puii de aur» de la Pietroasa de doi pietrari: Ion Lemnaru si Stan Avram. Tezaurul este compus din 22 de piese si cantareste 19 kilograme".
Urmasii celor care au dat de nebanuita comoara in timp ce scoteau piatra pentru podul de peste Calnau au ramas cu legenda si cu credinta ca aurul gasit in pamant aduce mai mult necazuri decat bucurii.
Se gandesc la cei doi pietrari care au murit in arest si celelalte neplaceri la care inaintasii lor au fost supusi. Ei, cei de azi, stiu ca localitatea lor a devenit celebra in lume, dar nici ei, nici noi nu stim sigur de unde vine tezaurul. Specialistii care au cercetat piesele nu au ajuns la o concluzie unanima si certa in ceea ce priveste provenienta pieselor Clostii cu puii de aur.
ODOBESCU SI TEORIA SA.
Alexandru Odobescu a facut din studiul Tezaurului de la Pietroasa opera sa de capatai, "La tressor de Petrossa". Rezultatele cercetarii sale se gasesc publicate in trei volume ce compun monumentala sa opera. El sustine ca datele locuirii zonei Pietroasa ar merge undeva prin secolul al IV-lea d.Hr. Dar alti oameni de stiinta afirma ca piesele tezaurului descoperit acolo nu par a fi lucrate toate in aceeasi epoca. In timpul lui Odobescu exista un raspuns unitar.
Alaturi de el, istoricii si arheologii Bock, Linas si Lasteyrie au fost de parere de la inceput ca este vorba despre un tezaur apartinand gotilor, adica unei populatii germanice din veacul al IV-lea d.Hr. Si astazi exista multi sustinatori ai acestei teorii.
Cei care afirma provenienta germanica argumenteaza cu faptul ca pe "patera", una dintre piesele tezaurului, se afla reprezentate o serie de zeitati sincretice care apartin neamurilor germanice, dar inrudite cu lumea clasica greco-romana. Acest lucru a fost pus in legatura cu regele vizigot Athanaric care a trait in acea perioada.
Cercetatorii cred ca momentul ingroparii pieselor de aur a fost intre anii 376, cand are loc marea invazie a hunilor dinspre rasarit, si anul 380, cand Athanaric a parasit teritoriile nord-dunarene pentru a se refugia in imperiu.
Specialistii aduc ca argumente si faptul ca piesele din tezaur sunt lucrate in trei stiluri diferite: primul stil este caracteristic pieselor din aur masiv, fara alte incluziuni, lucrate in atelierele de traditie greco-clasica ale Imperiului Roman;
al doilea stil, cel policrom, include piesele impodobite cu pietre pretioase si semipretioase ale tezaurului, care nu este gotic sau germanic, ci a luat nastere in partile de rasarit ale Imperiului Roman;
din cea de-a treia categorie fac parte piesele simple, cum este colanul cu incriptie runica, realizate in ateliere mai primitive.
TRACO-ROMANII. Gheorghe V. Carlan, autorul lucrarii "Tezaurul de la Pietroasa si printesa Khnumet", lanseaza insa ipoteza conform careia tezaurul nu a apartinut nici vizigotilor, nici ostrogotilor, ci traco-romanilor. Istoricul il citeaza in lucrarea sa pe Nicolae Densusianu cu cartea "Dacia preistorica", in care acesta afirma ca modul de formare a poporului roman si a limbii romane nu este cel de romanizare a dacilor de catre romani in cei 165 de ani. Dimpotriva, acesti doi autori sustin ca romanii existau pe aceste meleaguri inainte de venirea romanilor.
Revenind la cartea despre printesa egipteana Khnumet, aflam ca aceasta fiica a faraonului Amenemhet al II-lea (1914-1876 i.Hr.) avea un logodnic in Carpati care i-a oferit in dar mai multe bijuterii din aur. Profesorul Carlan citeaza in acest sens cartea lui H.W. Muller, "Comorile faraonilor".
Istoricul roman compara cele doua cosulete ale Tezaurului de la Pietroasa – octogon si dodecagon – cu bijuteriile printesei si vede mari asemanari, de unde trage concluzia ca bijuteriile printesei provin intr-adevar din zona carpatica.
Gh. Carlan a constatat legaturi stranse intre Tracia antica si Egiptul antic. Autorul sustine ca studierea paterelor de la tortile celor doua cosulete fac trimitere la cele pictate pe peretii Mormantului Campana al Etruscilor.
MISTERUL UNEI SINUCIDERI. Ca "aurul ucide" o stiau foarte bine contemporanii lui Ion Lemnaru si Stan Avram, care si-au gasit sfarsitul in arest, inainte sa afle sentinta procesului privind tezaurul. Culmea ironiei este ca tocmai ei, care habar nu aveau de valoarea lucrurilor descoperite, au avut de suferit pana la moarte tot felul de torturi in beciul igrasios de la Bucuresti. Nicolae Baciu, complicele celor doi in dosirea "comorii", murise si el de tuberculoza, si nici altora din sat, care "suflasera" cate ceva, nu le fusese prea bine la ancheta din Capitala.
Odobescu a suferit si el. Mai intai, imaginea sa a fost sifonata de articole rauvoitoare si pline de venin si minciuni scrise de invidiosul Cezar Bolliac in "Trompeta Carpatilor", acesta lansand zvonul ca Odobescu vanduse tezaurul dupa Expozitia universala de la Paris din 1867. Mai apoi, scrie Corneliu Stefan in cartea "Tezaurul de la Pietroasa – impactul cultural-istoric" ca Alexandru Odobescu s-ar fi sinucis in 1895 nu din dragoste, ci pentru ca aurul tezaurului ar fi avut si asupra lui o influenta negativa.
AVENTURILE VALOROSULUI TEZAUR
"Pe langa aceste 10 bucati pierdute, s-ar mai putea adauga si obiectele urmatoare, anume «o cupa de aur rotunda, cu niste pietre la gura in felurimi de fete, ca niste margele, iar intr-insa avea doua pietre verzi de smaragd, in marime ca doua nuci de cele mici, si trei nasturi mici de aur si doua cerculete tot de aur» (...) si un lant de aur putin mai subtire decat pana de gasca"
Alexandru Odobescu = "La tressor de Pietrossa"
In primavara anului 1837, Stan Avram si ginerele sau, Ion Lemnaru, doi tarani din Pietroasa Mica de Buzau, in timp ce scoteau piatra din cariera, au descoperit ceea ce astazi este cunoscut sub numele de Tezaurul de la Pietroasa. "Unul din acesti tarani – avea sa scrie ulterior Odobescu –, inchipuindu-si ca aceste obiecte erau de arama, ar fi dat o bucata din ele unui tigan ca sa-i carpeasca cu dansa o tingire, iar acesta, neputand sa dea de capat lucrarii, ar fi zvarlit cat colo bucata de metal, zicand stapanului ei ca nu e buna de nimic".
S-a intamplat ca in 1838 sa ploua foarte mult, iar apele umflate ale raului Calnau din apropiere sa darame podul construit de Kiseleff peste apa. A fost numit ca antreprenor la lucrarile de reparare a Podului Anastase Tarba Verusi, un "aventurier balcanic", cum avea sa fie numit de Odobescu. Cei doi tarani i-au propus lui Verusi sa vada lucrurile ciudate gasite de ei.
Verusi Arnautul le-a dat 4.000 de lei vechi, pretul unei perechi de boi, niste mici cadouri si a primit de la ei obiectele de o valoare istorica inestimabila. Pentru a nu bate la ochi marimea pieselor, a taiat in patru, cu toporul, tava uriasa de aur de 8 kg. Verusi a luat in total 40 de kilograme de aur pe mai nimic.
DENUNTUL. Gheorghe Frunza Verde, arendasul mosiei Pietroasele, a aflat ce comoara are Verusi si, santajandu-l, a obtinut si el o parte din ea, dar, pentru ca n-a primit cat a vrut, l-a parat pe Verusi la Episcopie, iar parintele econom Filotei, mai tarziu episcop, a facut denuntul. La inceput, ancheta a fost drastica si corecta. Banul Ghica Mihalache, ministrul "trebilor dinlauntru", dar si "nenea mare" al lui Alexandru Ghica Voda, s-a ocupat personal de mersul anchetei. A dat ordin ca "fara minut de zabava sa ridice pe toti aceia cati dupa tainica cercetare se va dovedi ca s-au impartasit de asemenea lucruri".
Au fost arestati si dusi la Bucuresti: Lemnaru, Avram, Baciu, cel la care tineau obiectele in ultimul timp, si cei doi fii ai sai, precum si Verusi. Acesta din urma a marturisit ca ingropase obiectele pe malul stang al Calnaului. Ancheta a durat un an, dar a inceput sa lancezeasca in momentul in care s-a aflat ca este implicat vizitiul postelnicului Dumitrache, asupra caruia s-au gasit "doua tablite mici de aur" si "pietre verzi" provenind din tezaur.
Vizitiul a declarat ca restul aurului era la mosierul Alecu Ghica, ruda "indepartata" a domnitorului. Abia in 1842, Tezaurul a fost asezat in muzeu. In 1867, Alexandru Odobescu a dus la Paris la Expozitia universala pretioasa descoperire istorica, unde a fost regina incontestabila. Toata lumea cunostea acum ca pe teritoriul Romaniei fusese gasit cel mai valoros tezaur antic, cel al lui Tutankhamon inca nu se descoperise.
TEZAURUL DE LA PIETROASA IN PREZENT
Astazi, Tezaurul "Closca cu puii de aur" se afla la Muzeul National de Istorie a Romaniei din Bucuresti. El are 12 piese cu o greutate totala de 19, 820 kilograme de aur. Piesele care compun tezaurul sunt: o fibula mare in forma de vultur (care poarta pe piept marele caboson oval, marginit simetric, in cruce, de patru cabosoane mci si rotunde), o fibula mica, doua fibule mijlocii, o tava, o cana-oenoche, o patera, doua cosulete poligonale, un colan cu inscriptie, un colan simplu, un colan cu balama. Intre 1917 si 1956, tezaurul a fost la Moscova.


NECAZURI DE PE URMA DESCOPERIRII AURULUI
Misterul din jurul numarului pieselor din tezaur nu este nici astazi elucidat, s-au recuperat doar 12 obiecte, dar se crede ca au fost 22 sau chiar 24. Se crede, de asemenea, ca Verusi a mituit autoritatile cu aurul topit din restul pieselor nepredate de el si de aceea a fost achitat. Taranii au fost obligati sa-i restituie banii aventurierului antreprenor, Nicolae Baciu, care a ajutat la dosirea comorii la inceput, a murit de tuberculoza in 1840.

George si Achim Baciu
au fost pedepsiti cu 30 de lovituri de bici, Stan Avram si Ion Lemnaru au murit in beciul arestului inaintea terminarii procesului. Arendasul Frunza Verde a murit ca boier de rangul doi in 1857, postelnicul Dumitrache, complicele lui Verusi, a disparut misterios in urma unui incendiu care i-a mistuit casa, pierzandu-i-se urma.

Mai multi tarani din Pietroasele au fost dusi in lanturi la Bucuresti pentru ancheta. Ba pana si podul care trebuia reparat cu banii cheltuiti de antreprenor s-a prabusit cu totul in 1841. Banul Mihalache s-a indragostit asa de tare de tezaur, incat l-a tinut incuiat intr-un seif al Departamentului si a refuzat sa-l dea muzeului pana in 1842, la caderea din domnie a lui Ghica Voda.


FURTUL DE LA MUZEUL DE ANTICHITATI
In noaptea de 19 spre 20 decembrie 1875 fusese un viscol puternic in Bucuresti. Fiul unui preot din Titu, Grigore Pantazescu, exclus din seminar pentru ca iubea mai mult gimnastica si circul decat ceaslovul, a facut un numar de circ in acea noapte si a furat tezaurul din sala Muzeului National de Antichitati, adapostit in cladirea Universitatii.

Aruncase in zapada colanul si o bucata din taler pentru ca "il jenau la mers". A stat in puscarie 6 ani. Cu cateva zile inainte de eliberare, a murit in mod misterios. Oficial, a fost impuscat in timp ce voia sa evadeze.
Sursa TEXT: Jurnalul National.
Fotomonajul-mesaj, imi apartine.
Dupa cum se observa, ENIGMELE acestui TEZAUR sunt multe si raman.
Iar daca tot romanul, participa la sportul national al "datului cu parerea",
lansez si eu o IPOTEZA: TEZAURUL DE LA PIETROASA este AUTOHTON, din
Tara legendarului Rege LUANA.
Denumirea improprie "Closca cu puii de aur", a derutat si indepartat din pacate, atat pe specialisti cat si pe amatori, de adevar. Daca ar fi analizat constructiile megalitice din Muntii BUZAULUI, INSCRIPTIILE de pe COLANUL taiat cu toporul, si le-ar fi CONEXAT cu PUZDERIA DE INSCRIPTII RUNICE din TARA LUANEI,
altul ar fi fost AZI rezultatul cercetarilor!
Vom discuta despre si aceasta, intr-un viitor subiect!
Admin
P.S.: In luna aceasta, TEZAURUL plecat la ROMA de anul trecut,
intr-o EXPOZITIE timp de 4 luni
TREBUIE sa REVINA.

sursa romaniamegalitica

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites