Saturday, March 19, 2011

PRECIOUS CHILDREN

Share/Bookmark

http://www.chabadberlin.de/1467426

UN CLIP DESPRE RUGACIUNEA CEA MAI PRETIOASA-CEA A COPIILOR PURI..LUBBAVITCHER REBBE DESPRE PURIM



The Illuminati Game: (The future on cards)



Share/Bookmark

The Illuminati Card Game - 1995



Share/Bookmark

URMASII LUI ATTILA de Radu Theodoru

Share/Bookmark

PRECIZARE

Prezentul volum nu subscrie in nici un fel la apelul politicienilor, de aiurea si de aici, de a uita trecutul. Un popor fara memorie istorica este un popor mort. Un popor fosil. Sau cel mult o masa centrifuga, lipsita de centre gravitntionale, aflata la dispozitia oricarei forte si vointe straine. Relatiile romano-ungare nu pot fi aduse la nivelul unei colaborari reciproce avantajoase decat in momentul cand partea ungara va renunta la hungarism. Adica la imperialism. Este o crima impotriva natiunii romane, a prezentului
si a viitorului ei sa i se ceara trecerea trecutului de suferinta la arhiva, in vreme ce natiunea maghiara fanatizeaza trecutul imperialist, il sacralizeaza, proiectandu-l in prezent si mai ales in viitor.
Problema problemelor este Transilvania. Ungaria nu are nici un drept istoric asupra ei. N-a facut parte din regatui ungar, a fost principat autonom si actul formal al alipirii la Austro-Ungaria prin incoronarea imparatului Francisc losif ca rege al Ungariei la 8 iunie 1867 nu spune nimic in ordinea dreptului istoric. Cei 51 de ani cat reprezinta formal stapanirea ungureasca a Transilvaniei sunt nesemnificativi raportati la istorie, dar esentiali pentru a caracteriza structurile hungariste.
Incompatibilitatea hungarismului cu valorile statului de drept, Anacronismul lui funciar. Inghetat la nivelul feudalismului primitiv. Exista o intreaga biblioteca pe tema dreptului nostru istoric asupra Transilvaniei. Cu o argumentatie stiintifica acceptata de majoritatea istoricilor straini. Prezenta PRECIZARE afirma ca autorul se ocupa de aplicarea noilor principii ale dreptului istoric la epoca scurta cat Transilvania a fost formal alipita la imperiul Austro-Ungar intre 1867-1918 si la intervalul 1940-1944 cand o
parte din acest pamant romanesc a fost cedata Unganei prin diktatul de la Viena.
Aceste principii care largesc sfera notiunii de drept istoric se refera si la modalitatile in care Ungaria a acordat romanilor dreptul la invatatura, la limba materna, la drepturi politice si cetatenesti, la libertatea cuvantului, la libertatea religioasa, la identitate etnica si culturala, cu o rostire uzata astazi pana la tocire, in ce masura Ungaria a acordat romanilor drepturile fundamentale ale omului. Si ale natiunilor. Cea ce este foarte important pentru caracterul multinational al imperiului austro-ungar.
Mostenind fanatismele kossuthiene, Ungaria dualismului le-a exacerbat, concentrandu-le pe o idee politica aberanta: maghiarizarea fortata a celor 3 milioane de romani care alcatuiau majoritatea zdrobitoare a locuitorilor din Transilvania, Maramures, Crisana si Banat. De aici practicile criminale folosite in jurisdictie, economie, cultura, spiritualitate, culminand cu eliminarea fizica a romanilor, individual sau in masa. Deci culminand cu genocidul. Care a atins limita monstruosului in anii 1940-1944, depasind cu mult in atrocitate crimele de acest gen practicate de hitlerism si chiar si de komintemism.

URMASII LUI ATILLA
de
RADU THEODORU
Editura MIRACOL, Bucuresti 1999

Cuprins

CARTEA INTAI: CRIMELE HUNGARISMULUI ARGUMENT
Capitolul I. POLITICILE CRIMINALE ALE MAGHIARIZARII
FORTATE
Capitolul II. ALTE POLITICI CRIMINALE DE MAGHIARIZARE
FORTATA
Capitolul III. PROCESUL “MEMORANDUM”
Capitolul IV. MASACRE IN MASA. ALTE CRIME IMPOTRIVA
UMANITATII
Capitolul V. APOGEUL CRIMELOR HUNGARISTE. 1940-1944
Capitolul VI. IN LOC DE CONCLUZIE
BIBLIOGRAFIE
CARTEA A DOUA: HUNGARISMUL ASTAZI CATEVA INTAMPLARI
SEMNIFICATIVE
Capitolul I. HUNGARISMUL
Capitolul II. DIVERSIUNI HUNGARISTE
A. Problema minoritatilor
B. Eurocarpatica
Capitolul III. UDMR CREATIA HUNGARISMULUI BUDAPESTAN
Radacini. Organizare. Doctrina. Tactica
- IN LOC DE POSTAFATA
- STRICT SECRET!
- EVOLUTII PERICULOASE. PROVOCARI IRESPONSABILE.
- MARILE TRADARI
- DESPRE RAZBOIUL ATIPIC DUS DE HUNGARISM IMPOTRIVA
ROMANIEI
- POSTFATA

Descarcati si cititi cartea lui Radu Theodoru – si nu uitati sa o dati mai departe – de la FOAIE NATIONALA


PARINTELE IUSTIN DESPRE ULTIMELE EVENIMENTE

Share/Bookmark

Îndemn la pocăinţă - Pr. Iustin Pârvu despre sfîrşitul lumii, mîntuire, Japonia, tehnologie from sholarios on Vimeo.


SURSA RONCEA.RO

FOARTE INTERESANT..CE SPUNE SFINTIA SA I S-A INTIMPLAT FETEI MELE LA SCOALA-era singura decent imbracata si ceilalti copii faceau misto de ea..nu era cool ca nu era curva ca ei imbracata ca o prostituata minora.....se cultiva lookul de Lolita pentru a sataniza copiii de mici

EL BLOG DE LAS ORACIONES: Oración poderosa para peticiones

EL BLOG DE LAS ORACIONES: Oración poderosa para peticiones:

Oración poderosa para peticiones


SENOR TODO PODEROSO; DIOS DE ISRAEL Y PADRE DE
MI SENOR JESUCRISTO;
TU QUE EN EL COMIENZO DE TODO; CREASTES EL
CIELO Y LA TIERRA Y TODO LO QUE HAY EN ELLA: A
TI MI SENOR DIRIJO MI ORACION; PUES TU ERES
MI REFUGIO; MI ESPERANZA Y AYUDA EN MOMENTOS
DE ANGUSTIA: EN TI CONFIO MI DIOS; CON TODA LAFUERZA
DE MI ALMA; POR ESO TE PIDO QUE ILUMINES; BENDIGAS
Y GUIES MIS CAMINOS Y ME OTORGUES LA GRACIA QUE
TANTO DESEO(PETICION) PARA TI MI DIOS NO HAY NADA
IMPOSIBLE; PIDAN QUE SELES DARA; BUSQUEN QUE
ENCONTRARAN.

REZAR TRES DIAS AL CUARTO DIA, RECIBIRIMOS LA GRACIA
POR DIFICIL QUE SEA.

A M E N


Share/Bookmark

EL BLOG DE LAS ORACIONES: Oración del Justo Juez

EL BLOG DE LAS ORACIONES: Oración del Justo Juez:


Oración del Justo Juez



Justo Juez de mi Señor Jesucristo
Hijo de la Virgen María.
Guárdame por esta noche y mañana todo el día.
Que mi cuerpo no sea preso.

Ni mi sangre sea vertida.

Las armas de mis enemigos sean vencidas.
Y las mías sean guarnecidas.
A mis enemigos veo venir.
La sangre de Cristo me quieren pedir.

Yo no se la quiero dar.

Alabado sea el Santísimo Sacramento del Altar.
Todos mis enemigos que mis pasos me siguen.
Con dos los veo, con tres los ato,
con la del Padre †, con la del Hijo † y del Espíritu Santo †.
Vengan mis enemigos a mis pies.
Como Jesucristo fue a manos de Pilatos.

Paz, Cristo, Paz.

Una cruz cayó del cielo y pasó junto a mí.
Ella sea mi defensa, responda y hable por mí.
Amén.


Share/Bookmark

Japonia şi suspiciunile despre o crimă în masă

Share/Bookmark

i
Rate This
Quantcast


Am asteptat o saptamana intreaga inainte de a atinge subiectul cutremurului din Japonia. Im primul rand dintr-un sentiment de nespusa suparare si compasiune pentru bietii oameni. Mortii plus disparutii, adica tot morti, sunt mult mai multi decat s-a crezut initial, undeva peste 10,000. Mai este si pericolul unei explozii catastrofale a reactoarelor centralei nucleare Fukushima, desi expertii rusi de la Institutului Kurceatov din Moscova, cel mai mare centru rusesc de studii atomice, afirma ca in ciuda topirii celor 5 reactoare, posibilitatea unei catastrofe este practic exclusa. Sper ca au dreptate expertii rusi.

Unei distrugeri atat de complete nu ii mai lipseste o deflagratie nucleara (vedeti fotografii de inalta calitate aici ). Daca aveti stomac pentru a viziona devastarea produsa de valul enorm ce a lovit coastele Japoniei, iata ; singurul bine este factorul educational, care ne invata ce sa facem atunci cand vine valul (urcati in cladiri cat mai inalte si cat mai solide, din beton, preferabil hoteluri, acestea continand si importante provizii de mancare si apa, care vor fi atat de necesare in zilele ce vor urma).


Daca sunteti dintre cei care dati atentie lucrurilor din jurul Dvs. iar faptul ca cititi Lumea dupa Eufrosin sune ca sunteti, poate veti observa si niste lumini colorate pe cer, absolut neobisnuite, sau vre-un glob de plasma persistent. Acestea tind sa apara cu putin inaintea marilor cutremure de pamant cu regularitate in ultimii ani si se pare ca au fost vazute si in Japonia inainte si in timpul cutremurelor:

Dupa ce ridiculizarea rapoartelor a devenit imposibila, evident s-au gasit si cercetatori care sa nbe explice “stiintific”, cum ca radonul din atmosfera arde in timpul cutremurelor! Bietul de mine, credeam ca radonul se gaseste in pamant… In fine, nici un efort nu ramane ne-facut, pentru a ne imbarliga, exact precum se face si cu darele mortii, “chemtrails”.

Apoi au mai aparut voci care spune clar: cutremurul a fost unul provocat. Pare nebunie, nu-i asa, dar haideti totusi sa cercetam putin faptele:

Brooks Agnew, geofizician american, afirma ca inca din 1983 gasea rezerve de petrol si gaze naturale, indreptand un fascicul de microunde de numai 30 W, inspre zonele cercetate. Undele radio de 30 W, induceau o vibratie in straturile pamantului, care “raspundeau” cu propria lor vibratie, facand posibila detectia cu acuratete de 100% a pungilor subterane de petrol sau gaze naturale. Continua el: “daca numai 30 W ( puterea unui bec din frigider, pt. comparatie – nb ) pot face asta, imaginati-va ce se poate face cu un miliard de Wati ( 1 Gigawatt ) ? In locul unei vibratii blande, s-ar produce una violenta, precum ar fi un cutremur de pamant.”


Suspectul de serviciu este instalatia HAARP din Gakona, Alaska, dar parerea mea este ca asta ne este servita noua pentru dezinformare. Din fotografiile instalatiei nu se observa posibilitatea directionarii diferite a antenelor, desi nu e deloc exclus ca aceasta sa fie obtinuta nu mecanic, ci electric. Nu vad cum o instalatie militara super-secreta ar permite unor reporteri sa faca fotografii, cu ajutorul carora sa acuze mai tarziu tot felul de crime.

Benjamin Fulford, fostul corespondent in Asia al publicatiei Forbes, afirma ca a fost amenintat cu moartea daca nu isi inceteaza expunerile unor personaje precum fostul ministru de finante japonez, care se pare ca a cedat o importanta parte a economiei Japoniei, unor banci controlate de catre clanul criminal Rotschild. In secunda urmatoare spune el, i s-a facut oferta de a se inrola intr-o loja masonica, lucru care l-ar pazi de moarte, fireste cu pretul tacerii. Omul spune ca ar fi refuzat si ar fi fost avertizat atunci ca peste doua zile, un cutremur de pamant urma sa loveasca Japonia,

Faceti ce vreti cu informatia aceasta, dar afirmatia lui Fulford cum ca ” banda de criminali care a pus mana pe SUA, ameninta lumea intreaga cu cutremure si cu modificari ale vremii (uragane, secete) pentru a-si atinge scopurile lor malefice”, nu pare tocmai deplasata in contextul mondial actual.

Nu vi se pare cel putin ciudat ca in vreme ce Coreea de Nord sufera de foamete de ani buni datorita secetei, in Coreea de Sud ploua suficient incat sa le permita sa ofere in mod repetat ajutor sub forma de porumb si grane fratilor lor din nord? Apropierea lor geografica ne spune ca vremea ar trebui sa fie aproximativ identica in cele doua tari si totusi nu este.

Sa speram ca necazurile Japoniei vor inceta curand. Intre timp, daca vreti sa evitati iradierea cu radiatii ionizante, nu trebuie sa stati neaparat departe de Japonia, cat mai ales Statele Unite. Multe dintre cele 247 de scanere corporale cu raze X instalate in 38 de aeroporturi americane, au fost gasite producand de zeci sau sute de ori dozele de radiatii pentru care fusesera initial reglate. Practic, americanii sunt exterminati metodic, sub egida guvernului lor, in numele luptei impotriva terorismului. Aparatele vor fi re-calibrate dupa ce scandalul a izbucnit, dar nu vor disparea. Calatorii doar vor muri mai incet, asta e tot.

Sa mai incerce cineva sa implice ca Ben Fulford nu stie ce spune!

sursa lumeadupaeufrosin


ALI MOLA ALI MOLA ALI DAM DAM. THE REAL STORY OF HAZRAT E ALI AS.flv



Share/Bookmark

The Significance of Ya Ali Madad and Naad-e Ali!

Share/Bookmark
May Ali Help You and Call Ali!

We greet each other with a hearty "Ya Ali Madad" everyday and you see faces light up immediately but have you wondered at the history and significance of this greeting?

Even though I do not have access to scholarly texts or reference material at my disposal, I'll make a humble attempt of my own understanding of this piece of history, from oral traditions, general knowledge, web sources and, of course, my personal experience in invoking this powerful prayer. If anyone has a more detailed account or analysis, I'd really appreciate your contribution.


As we all know, Hazrat Ali (a.s.) was the first male Muslim convert (Hazrat Khatija being the first female believer) and he took up the responsibility to propagate the Holy Message delivered to our beloved Prophet Muhammad (s.a.s.) at a tender age. He was only twelve when Prophet Muhammad asked who would come to his help with this work at a family gathering at Abd-al Muttalib's (their grandfather) house.


Hazrat Ali (a.s.) was the only one who stood up and declared his allegiance and offered full support for Prophet Muhammad's (s.a.s.) mission. The Prophet blessed Imam Ali (a.s.) and said, "From now on you are my helper, my Wazir and the Khalif after me on earth."


La Fatah illa Ali - There is no hero except AliThere were many other historical incidences where Hazrat Ali was always at the Prophet's side working to forward the cause of Allah.


This meant not only educating the new Muslims about the fresh revelations but also defending the believers from the opposition to this new faith. Prophet Muhammad came to rely on Hazrat Ali's help as his chief commander of his army and with the help of his two-horned sword named Zulfiqar (which means 2-pronged), Hazrat Ali defeated many an army.


At the battle at the Fort of Khyber, Hazrat Ali had stayed behind, and when the Muslims were losing hopelessly, Prophet Muhammad called for the help of Hazrat Ali in his prayer to Allah.


Ya Ali Bilutfika Adrikani! O Ali, come to my help by Thy Favor! Hazrat Ali came riding and to the rescue of his team; he held the door of the fort across the moat, miraculously, with one arm, until all the Muslims had crossed over.


This resulted in victory for the Muslims. Songs and Qawalis about this victory abound in the Muslim world even today and here is a selection for your enjoyment and don't forget to look at the Taawiz with Naad-e Ali inscribed beautifully on this silver case.


Melodies by Abida Parveen (Real Audio files)
Naad-e-Ali Parh Naad-e-Ali (Say "call Ali! call Ali!)
Saki-e-Bawafa Manum
Meda Lal Qalandar Sohna Lal

By Nusrat Fateh Ali Khan
Ali Mowla, Ali Mowla, Ali Dumm Dumm
Dumm Mast Kalandar Mast Mast


By Sabri Brothers
Man Kuntu Mawlahu fa haza Aliyun Mawlahu
Ya Sahib-e-Jamal


Others
La fatah illa Ali, la saif illa Zulfikar
Sohna Ali Dum Dum Ali by Ali Haider
Dam Dam Haq Dam by Ibrar-ul Haq
Qalandar Mast Mast by Badar Ali Khan


Taawiz, amulet inscribed with names of Allah, Muhammad, Ali, Fatima and Nadey Ali This talisman-carrying silver box (probably used for housing a miniature Quran) is a splendid example of intricate craftsmanship and filigree work by devout Muslim calligraphers and craftsmen. The silver container bears four highly decorative hooks with holes for a string so that it can be worn around the neck or upper arm.

The front panel is engraved with the names of Allah, Muhammed, Ali, Fatima. Translation: "Allah, (Prophet) Muhammed, Ali (son-in-law and cousin of Prophet Muhammed), and Fatima (daughter of Prophet Muhammed)". (Peace be upon them all!)

The calligraphy is done in mirror-image style: sideways and in opposite direction. The back of the talisman has engravings of Nad-e-Ali (Call for Ali) -- an age old Shia Muslim supplication.

The sides of the lid are engraved with an Arabic verse for the Holy Five (Panj Tan Paak), i.e. Prophet Muhammed, Hazrat Ali, Hazrat Fatima, Hazrat Hassan and Hazrat Hussain.

Naadey Ali! Nade Ali!
Naadey Aliyyan
Mazharal Ajayeb
Tajidahu Aunun Laka Finnwaeb
Kullu Hamin wa Gamin Sayanjali
Bi Wilayatika
Ya Ali! Ya Ali! Ya Ali!

Call Ali! Call Ali!
Call aloud to Ali
Who is the epiphanic source of wonders
You shall surely find him helping in your troubles
All grief and anxiety will disappear
By Your power and Authority!
O Ali! O Ali! O Ali!
"Hazrat Ali was never defeated in a war or a combat throughout his life. His physical strength was beyond human comprehension. He removed from the hinges the strong doors of the Khyber fort with a single jolt of his hand.

Later, seven strong men with Abu Ra'fe', the famous strongman, could not lift even an inch from the ground one of the corners of the door. When asked about his wonderful display of strength, in removing the doors, Hazrat Ali replied that it was his divine power." (Sayyidul Ausiya, p. 65)

"Ali, Son of Abu Talib, Son-in-Law and first cousin of Prophet Mohammad (Peace be upon him), father of Imam Hasan and the greatest Martyr Imam Husain, the Lion of God, Gateway of Knowledge, the mightiest of mighty; does not need an introduction, He was at the same time master of the Pen and Sword -- a rare combination. Even today in the battle fields the Cry of "Ya Ali !" resounds, invoking his help.


Sportsmen, Wrestlers and Athletes, taking part in manly games, chant the Slogan of "Ya Ali !" for their victory. On the other hand, the pious devoted entirely to the service of God, almost all of them trace the spiritual lineage from Ali and believe him to be the Fountain Head of all Knowledge." - S.M.A. Rizvi


"Ali is absent today from our midst only physically. His soul even to this day is the greatest spiritual resort to everyone who seeks the help of God through his medium. Thousands and thousands of people call out to him in their difficulties, and the word "Ya Ali Madad", automatically comes to them. A famous prayer known as "NADEY ALI" (Call Ali) is recited wherever abound the lovers of Ali." - Majlisi


"Here the garrison came out in great force, and on that day every attack made by the Muslims was repulsed. "Tomorrow," said the Prophet, "will I give the standard unto a man whom God and His messenger love. God will give us the victory by his hands; he is not one who turneth back in flight."


"In his previous campaigns the Prophet had used relatively small flags as standards, but to Khaybar he had brought a great black standard made from a cloak of A'isha's. They called it 'the Eagle', and this he now gave to Ali." - Martin Lings in his book: "Muhammad - his life based on the earliest sources"


"Ali was one of the most courageous and able men in the Muslim army. He was appointed the standard-bearer at the battles of both Badr and Khaybar. At Khaybar (A.H. 7) the following tradition is related by several Sunni and Shi'i histories. This is the version found in a Sunni collection of Traditions, the Sahih of Muslim:


'The Apostle of God said on the day of Khaybar: "I shall certainly give this banner to a man who loves God and His Apostle and through whom God will give victory." Umar ibn al-Khattab said: "I never wished for a leadership except on that day."


And he also said: "And so I leapt up towards it hoping to claim it as a right." And the Apostle of God summoned Ali, the son of Abu Talib, and gave it to him and said "Go! And do not turn aside until God gives you victory."


"When the Prophet left to go on his longest expedition, to Tabuk, Ali was left in charge at Medina. According to some accounts, Ali felt insulted to be left with the women and children while, according to others, rumours spread that Ali had been left behind because it was feared he would bring misfortune to the expedition. In any case, Ali went to the Prophet voicing his discontent at being left behind.

It was at this time, according to numerous Sunni and Shi'i Traditionists, that the famous Hadith of Manzilat Harun (position of Aaron) was revealed. According to this Tradition, Muhammad said to Ali: " Are you not content to be with respect to me as Aaron was to Moses, except that after me there shall be no other Prophet."

The implication was that Ali was to be Muhammad's chief assistant in his lifetime and his successor after him." - Moojan Momen's "An introduction to Shi'i Islam" published by Yale University Press



Naad Ali

Naad Ali is a very powerful Wazeefa, It is through the sake of this Wazeefa that Khaybar was conquered when Prophet Muhammad peace be upon him and his companions were in a stalemate and no headway was made in conquering Khaybar.

It was then that Angel Hazrat Jibra'eel appeared and taught the prophet this wazeefa through the blessings of Naad Ali, Hazrat Ali appeared and defeated Khaybar.


The Benefits of Naad Ali

  1. If one is captured then they should recite Naad Ali 7 times on Earth on Friday and throw in the Air, Inshalla no harm will come to the captured one.

  2. If ones fears the enemy then recite 70 times, Inshalla one will overcome the enemy.

  3. To cure Black Magic get water from the Mosque and recite Naad Ali 110 times and blow on the water and give to the affected patient to bathe in and to drink, Inshalla all Black magic and sorcery will be destroyed.

  4. To cure all illnesses get collect rain water and recite Naad Ali 110 times and blow on the water and give to the patient to drink, Inshalla the patient will be cured.

  5. If one is in Distress, Problems, Hardship then recite Naad Ali 1000 times and inshalla by the power of Allah all problems will go away.

  6. The one who recites Naad Ali 110 times on Friday Morning will give the reciter such blessings that whoever one talks to will love him/her.

  7. If one is going to meet a official or important person and one is scared then recite Naad Ali 7 times and then go to that person and keep reciting in ones heart, Inshalla the Wazeefa will give you much benefit.

  8. To cure a Illness then recite Naad Ali 70 times and sprinkle Rain water on that person.

  9. If one wants to see the Prophet Muhammad peace be upon him then Recite Naad Ali 500 times, Before and After Darood Shareef 110 times.

  10. For Power and Blessings write Naad Ali on Paper and wear around ones right arm

  11. For Blessings and Luck write Naad Ali and wear around ones neck



Japan earthquake and tsunami: How to help

Share/Bookmark

Japan was hit by one of the largest earthquakes ever recorded on March 11. The magnitude-9.0 quake spawned a deadly tsunami that slammed into the small island nation, leaving a huge swath of devastation in its wake. Thousands of people are dead and many more are still missing or injured; almost half a million people are homeless.


In addition, the country is facing a nuclear crisis that some experts warn may be much worse than the 1979 Three Mile Island disaster.


Japan has often donated when other countries have experienced disasters, such as when Hurricane Katrina impacted the United States. Below are organizations that are working on relief and recovery in the region.


AMERICAN RED CROSS: The American Red Cross is currently supporting and advising the Japanese Red Cross, which continues to assist the government in its response. You can help people affected by disasters, like floods, fires, tornadoes and hurricanes, as well as countless other crises at home and around the world by making a donation to support American Red Cross Disaster Relief. Donate here.


GLOBALGIVING: Established a fund to disburse donations to organizations providing relief and emergency services to victims of the earthquake and tsunami. We are working with International Medical Corps, Save the Children, and other organizations on the ground to provide support. Our partners on the ground are working hard to provide immediate relief. Donate here.



SALVATION ARMY: The Salvation Army has been in Japan since 1895 and is currently providing emergency assistance to those in need. Donate here.


AMERICARES: AmeriCares and its relief workers in Japan are working to deliver medicines and supplies to hospitals, shelters and health responders to treat and care for survivors. The AmeriCares team began mobilizing within hours of the first reports of the dual disasters, dispatching an emergency response manager to Tokyo to direct the efforts of our relief workers in Sendai, the largest city closest to the impact zone. Our team is in direct contact with local officials, evacuation shelters and hospitals treating the injured in Miyagi, Fukushima and Iwate to determine health needs. Donate here.


INTERNATIONAL MEDICAL CORPS: A team of doctors flew to Sendai, where they will be delivering supplies, assessing needs, and identifying communities that have not yet been reached. We continue to coordinate with local health authorities and partners on critical gaps, providing technical expertise and assisting with logistics. Donate here.


SHELTERBOX: ShelterBox responds instantly to natural and man-made disasters by delivering boxes of aid to those who are most in need. The box includes a tent for a family of 10, cooker, blankets, water purification, tool kit and other items survivors need to rebuild their lives in the days, weeks and months following a disaster. Donate here.



BLESTEMUL AURULUI DIN APUSENI - Antena 3


In premieră: Blestemul aurului - resursa preţioasă a românilor, exploatată de canadieni

Emisiunea În premieră debutează la Antena 3 cu o anchetă despre o resursă imensă a României - aurul. Un material realizat în exclusivitate de reporterii emisiunii „În premieră" scoate la iveală cele mai mari bogăţii ale României în rezerve de metale preţioase din minele carpatine, închise de autorităţi după ce au fost declarat „secate".
Share/Bookmark

Seelenreise der Sora Schamanen 1v5



Share/Bookmark

Chukchis singing on Russian Show "Minuta Slavy"



Share/Bookmark

Olga Letykai Csonka



Share/Bookmark

Complete Inuit shaman life story 1922



Share/Bookmark

Terence McKenna - The Last Word - Ayahuasca, Shamanism and Politics - Fu...



Share/Bookmark

Friday, March 18, 2011

Temple de basm de pe Pamant-FABULOUS TEMPLES

Share/Bookmark

Temple de basm de pe Pamant

Peste un sfert din populatia lumii impartaseste credintele religioase orientale, care includ Budismul, Hinduismul, Sikhismul si Taoismul. Toti acesti oameni isi venereaza zeii si li se roaga in temple, atat de diverse arhitectural pe cat de diferite sunt si religiile intre ele. De la ruinele antice ale lui Ankor Wat pana la modernul Wat Rong Khun, exista sute daca nu chiar mii de temple extraordinare in lume.

Manastirea Cuibul Tigrului
Rezemat grijuliu pe marginea unei stanci inalte de aproape 1.000 de metri din Valea Paro, Cuibul Tigrului este unul dintre cele mai sfinte locuri din Bhutan. Legenda spune ca Guru Rinpoche, al doilea Buddha, a zburat pe aceasta stanca in spatele unei tigroaice si apoi a meditat intr-o pestera care ar exista astazi intre peretii manastirii. Lacasul de cult, denumit formal Taktshang Goemba, a fost contruit in 1692 si reconstruit in 1998, in urma unui incendiu. Astazi, manastirea nu mai gazduieste budisti asceti si nu poate fi vizitata nici de turistii obisnuiti.




Wat Rong Khun
Wat Rong Khun din Chiang Rai, Thailanda, este diferita de toate templele budiste ale lumii. Structura complet alba si intens ornamentata, abundenta in oglinzi mozaicale ce par sa straluceasca magic, a fost realizata intr-un stil distinctiv contemporan. Templul este rezultatul mintii renumitului artist thailandez Chalermchai Kositpipat. In fapt, cladirea se afla inca in proces de construire, iar arhitectul sau prevede ca acest proces va mai dura aproximativ 90 de ani . Acest lucru transforma templul budhist in echivalentul bisericii Sagrada Familia, a lui Gaudi, din Barcelona, Spania.




Prambanan
Prambanan este un templu hindus din Java Centrala, Indonezia. A fost construit in 850 d.Hr., si este compus din opt mari sanctuare principale si 250 mai mici, in jurul lor. Aproape toti peretii templului sunt acoperiti cu basoreliefuri spectaculoase, care spun povesti ale incarnarilor zeitatii supreme hinduse Vishnu, relateaza aventurile lui Hanuman Regele Maimuta, istorisesc Ramayana si alte legende. Desi nu este cel mai mare templu din Inzonezia (Borobudur este mai mare), Prambanan compenseaza prin gratie si fumusete.




Pagoda Shwedagon
Nimeni nu stie exact cand a fost construita paya sau pagoda Shwedagon din Myanmar. Legenda spune ca are o vechime de 2.500 de ani, dar arheologii estimeaza ca a fost ridicata intre secolele VI si X ale erei noastre. In general, cand oamenii folosesc formule de tipul "templul auriu", se refera in general la culoarea galbena a structurii. Dar in cazul Pagodei Shwedagon, "auriu" inseamna efectiv placat cu aur. In secolul al XV-lea, o regina a poporului Mon si-a donat greutatea ei in aur templului. Aceasta traditie s-a pastrat pana in zilele noastre, pelerinii facand ani de zile economii pentru a cumpara mici pachete de frunze din aur pentru a le lipi de peretii templului. Ca si cand tot acest aur nu ar fi fost de ajuns, domul cladirii este acoperit cu peste 5.000 de diamante si cu 2.000 de rubine - exista chiar si un diamant de 76 de carate in varf. Iar templul a gazduit una dintre cele mai sfinte relicve budiste: opt fire din parul lui Buddha.




Templul Cerului

Este un templu taoist din Beijing, capitala Chinei. Templul a fost construit in secolul al XIV-lea, de catre imparatul Yongle al Dinastiei Ming - acelasi care a construit si Orasul Interzis - ca templu personal al sau, unde avea sa se roage pentru recolte bogate si pentru iertarea pacatelor poporului. Arhitectura templului este una interesanta si remarcabila, deoarece tot ce reprezinta Raiul in templu este circular, in timp ce, la nivelul solului, unde se afla elementele caracteristice Pamantului, totul este patrat.




Templul Chion-in
Templul Chion-in a fost construit in 1234 d.Hr., in onoarea fondaturului Buddism-ului Jodo, un preot pe nume Honen, care a postit pana la deces, pe chiar locul templului. La un moment dat, complexul avea 21 de cladiri dar, din pricina cutremurelor si a incendiilor, cea mai veche cladire ramasa in picioare dateaza doar din secolul XVII. Vizitatorii templului Chion-in trebuie mai intai sa treaca de cea mai mare poarta a Japoniei: Poarta inalta de doua etaje San-mon. Clopotul templului este si el un detinator de record: cantareste 74 de tone si este nevoie de 17 calugari pentru a fi tras, cu ocazia sarbatorilor Noului An. O alta trasatura interesanta a templului Chion-in este podeaua "melodioasa" a Salii Assemblu. Denumita uguisu-bari sau podeaua privighetoare, placile de lemn care intra in componenta ei au fost special create sa trosneasca la orice pas pentru a-i avertiza pe calugari in cazul unor intrusi.




Borobudur
In secolul al XIX-lea, fortele de ocupatie germane din Indonezia au descoperit o ruina colosala ascunsa in jungele Javei. Dadusere peste complexul Borobudur, o structura gigantica, construita din aproape 55.000 de metri cubi de piatra. Templul are aproape 2.700 de basoreliefuri si 504 statui ale lui Buddha. Nici pana astazi nu stie nimeni cu precizie cand sau pentru ce a fost construit, dar nici motivul abandonarii sale absolute cu sute de ani in urma. Unii cercetatori cred ca Borobudur este de fapt un urias manual de Buddhism, deoarece gravurile sale spun povestea vietii lui Buddha si principiile invataturilor sale. Pentru a "citi", pelerinul trebuie sa treaca prin noua platforme si sa mearga pe o distanta mai mare de trei kilometri.




Templul de Aur
Harmandir Sahib, insemnand Locuinta Domnului sau pur si simplu Templul de Aur din Punjab, India, este cel mai sacru lacas de cult al Shikhismului. Pentru adeptii acestei religii asiatice, Templul de Aur simbolizeaza libertatea infinita si independenta spirituala. Locul pe care sa ridica templul era la inceput acoperit cu un mic lac, atat de linistit incat chiar si Buddha l-a vizitat pentru a medita. Mii de ani mai tarziu, Guru Nanak, fondatorul Sikhismului a trait si a meditat la randul sau pe malul aceluiasi lac. Construirea Templului de Aur a inceput in anii 1500, atunci cand al patrulea Guru Sikhist a largit lacul, care a devenit atunci Amritsar, sau Piscina Nectarului Nemuririi, in jurul caruia templul si orasul au fost ridicate. Templul in sine este decorat cu sculpturi din marmura, placat cu aur si acoperit cu pietre pretioase.




Templul din Srirangam al lui Vishnu

Templul Sri Ranganathaswamy din orasul indian Tiruchirapalli (sau Trichy) este cel mai mare templu hindus inca folosit ca atare din lume. Lacasul de cult ii este dedicat lui Vishnu, una dintre cele trei zeitati ale Hinduismului. Legenda spune ca acum mult timp un intelept s-a odihnit aici si a construit o statuie a lui Vishnu culcat pe un mare sarpe. Atunci cand a fost pregatit sa isi reia calatoria, a descoperit ca statuia nu putea fi miscata, asa ca un mic templu a fost construit in jurul ei. Peste secole, templul a "crescut", in timp ce constructii tot mai mari erau ridicate peste cele existente. Complexul de temple este masic: acopera o suprafata de 63 de hectare, cu sapte pereti cocentrici, cel exterior avand lungimea de patru kilometri. Peretii demarcheaza spatiu cu spatiu, fiecare mai sacru decat urmatorul, cele interioare fiindu-le interzise celor care nu sunt de religie hindusa. Templul din Srirangam este faimos pentru cele 21 de goupuramas ale sale, cladirea avand inaltimea de 72 de metri si fiind cel mai inalt templu al Asiei.




Angkor Wat
Cel mai mare templu din istoria umanitatii si obiect de inspiratie pentru nenumarate povesti si filme hollywoodiene este Angkor Wat. A fost construit la inceputul secolului ai XII-lea in Cambodgia de astazi. Faimos la scara mondiala, a fost primul templu hindus dedicat lui Vishnu. In secolul al XIV-lea sau al XV-lea, pe masura ce Buddhismul s-a extins prin toata Asia, templu a fost convertit la aceasta religie. Lumea occidentala a descoperit impozantul Angkor Wat atunci cand un calugar portughez din secolul XVI l-a vizitat si l-a descris, elocvent, ca pe "o constructie atat de extraordinara incat este imposibil de descris cu un creion, mai ales pentru ca nu se aseamana cu nicio alta cladire din lume. Are turnuri si ornamente, dar si toate finisajele pe care le poate concepe geniul uman". Cuvintele calugarului sunt pline de adevar si astazi. Turistii care viziteaza templul Angkor Wat se duc in general doar la ruintele lui Angkor Thom si Bayon, din apropiere, doua temple fantastice ce au servit drept capitala antica a imperiului Khmer.




Palatul Potala
Palatul Potala, construit pe varful Muntelui Rosu din Lhasa, Tibet, China, a fost construit de primul imparat al Tibetului in 637 d.Hr. Asa cum arata el astazi, palatul a fost reconstruit pe la jumatatea anilor 1600 de catre al cincilea Dalai Lama. Templul consta din doua cladiri principale: Potrang Karpo (Palatul Alb) si Portrang Marpo (Palatul Rosu). A reprezentat resedinta principala a celui de-al paisprezecelea Dalai Lama, cel actual, pana cand acesta a fost fortat sa fuga in India, odata cu invadarea Tibetului de catre China in 1959. Locul este acum un muzeu de stat.




Templul Jokhan
Templul Jokhan este centrul spiritual din Lhasa si este considerat cel mai sacru si mai important lacas de cult din Tibet. Templul a fost construit in 642 d.Hr. si de atunci gazduieste cel mai venerat obiect din Buddhismul Tibetan: o statuie sacra a lui Gautama Buddha, fondatorul Buddhismului. Orasul Lahasa are trei trasee concentrice pe care pelerinii le parcurg pentru a ajunge la Templul Jokhang. Multi chiar strabat aceasta ruta in genunchi sau taras, pentru a se purifica spiritual.




Varanasi
Varanasi din India nu este chiar un templu, ci un oras hindus sfant in sine, localizat pe malul Raului Gange. Este, adesea, denumit "Orasul Templelor", intrucat aproape fiecare drum de aici se intersecteaza cu un templu apropiat. Centru de pelerinaj - milioane de oameni vin aici anual -, orasul are legaturi si cu religiile budista si jainista.


surs descopera.ro

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites