Saturday, January 8, 2011

Oingo Boingo - Wake up (It's 1984)


Wake up! won't you listen to me
Won't you listen to me

Big brother's watching, we watch him back
We see right through his disguise
He tries to scare us, with angry words
But we all know that they're lies
Whole world is waiting
Just see the fear in their eyes

Whole world is watching, observing every move
Is it beginning or the end?
Just like a chess game, but so intense
That I just don't understand
Anticipation
It's much to big to pretend

CHORUS
(Wake up), it's 1984
(Wake up), but we've been here before
(Wake up), it's 1984
(Wake up), but we've been here before, (here before)

Big brother's screaming but we don't care
Cause he's got nothing to say
Think of the future, think of the prophecy
Think of the children of today
Big brother's marching
So we all stand in his way
Open your eyes, sisters and brothers
Neatly disguised, so far away
Open your heart, try to remember
Two worlds apart, but so close

(Wake up), it's 1984
But we've been here before
(Wake up), it's 1984
But we've been here before
All our lives leading up to this day, watching and waiting

Wake up! Wake up!
Wake up! Wake up!

Open your eyes, sisters and brothers
Neatly disguised, so far away
Open your heart, try to remember
Two worlds apart, but so close

CHORUS

Whole world is watching
Anticipating
Big brother's marching
Is it beginning or the end?

Share/Bookmark

Săptămana genocidului animalelor şi semnificaţia ei spirituală

Share/Bookmark
Quantcast


Săptămâna care a trecut, a fost un adevărat dezastru pentru necuvântătoare, mai ales pentru peşti şi păsări, ambele cu conotaţii biblice, precum excelent observa un cititor. În Brazilia, au fost aduse la malul oceanului 100 de tone de somn şi sardine, lăsând pescarii muţi de uimire, ne-maiîndrăznind să îşi arunce plasele în apele parcă blestemate. Să aruncăm o privire la harta care ne va ajuta să înţelegem ceva:

Observaţi distribuţia interesantă a acestor evenimente: practic toate au avut loc în zone controlate dpv militar de către SUA. Nu s-a raportat un singur peşte mort sau pasăre căzută din cer în Rusia, China şi slavă Domnului, nici în ţările ortodoxe, unde sunt convins că firea apelor şi a tăriilor sfinţite de Bobotează, nu a permis asemenea abominaţii.

E clar că catastrofe de anvergura asta nu pot avea loc doar aşa, în ciuda explicaţiilor menite să ne insulte inteligenţa, oferite de către “oameni de ştiinţă”: s-au speriat de tunet, a dat grindina peste ele… Ptiu’ trăzni-v-ar !

Mai este clar deasemena că nişte sceleraţi se joacă cu “jucăriile” lor:

arme scalare, chimice şi probabil bacteriologice, într-o adevărată orgie satanică îndreptată cu toată ura tatălui lor spurcat împotriva creeaţiei Lui Dumnezeu. De ce au ales să îşi consume ura tocmai în săptămâna care a trecut? Simplu: a fost o săptămână plină de sărbători creştine de cea mai mare importanţă, întâia fiind Tăierea împrejur a Domnului şi Sfântul Vasile cel Mare, apoi praznicul împărătesc al Bobotezei, urmat de sărbătorirea celui mai mare om născut vre-odată din femeie, Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul.

Ca regulă, cei mânaţi de necuratul îşi revarsă ura lor diabolică tocmai de sărbătorile Creştine, cu scopul de a a le întuneca. În SUA de exemplu, valurile masive de concedieri au întotdeauna loc în preajma Crăciunului. Cum să reziste unii ca aceştia ispitei de a face rău pe scară atât de largă tocmai atunci când sufletul omului se uşurează şi se luminează cu strălucire pogorâtă chiar din ceruri ?

Minunea e însă că tot răul este limitat şi că trecerea sa îi apropie pe oameni mai mult de Dumnezeu, lucru care nu ar fii avut loc în absenţa unor circumstanţe adverse. Apoi, cu genialitatea şi atotputernicia Lui, Dumnezeu face să treacă relele lăsând în urmă oameni mai curaţi, cu sufletele întărite, oameni ce realizează că în faţa unor asemenea duhuri întunecate nu pot aştepta şi nici primi vre-un ajutor de la oameni, ci numai de la El.

Cei care au văzut răul şi s-au luat de piept cu el, sunt biruitorii pe care nici întregul iad dezlănţuit nu îi va mai clinti. Ei sunt armata echipată nu cu arme de distrugere în masă, ci cu sabia credinţei, armura dreptăţii, coiful minţii curate şi scutul rugăciunii.

Obişnuiam să cred demult că trebuie să fii pregătit fizic şi cu pivniţa plină de provizii, pentru a face faţă vremurilor grele. Acum se vădeşte că fără un spirit tare ca oţelul, primele nu mai prea contează. Important e să fim noi cei biruitori, lăsându-i pe alţii să îşi lucreze migălos şi cu obstinaţie propria lor pierzanie.

Nu super-tehnologiile ne vor salva atât viaţa aceasta cât mai ales cea veşnică, ci alegerea bună a celui care să ne umple inimile şi minţile. A fii indiferent faţă de credinţă, nici măcar nu e o opţiune, când răul ne asaltează din toate părţile. În plus, unde nu intră lumina, e întuneric beznă.

sursa eufrosin


Friday, January 7, 2011

Eight Pillars of Prosperity, by James Allen



Share/Bookmark

As A Man Thinketh Video (Based on the Book by James Allen)



Share/Bookmark

FETITA LEVITIND-LEVITATING KID

Share/Bookmark

...IN PADURILE DIN RUSIA...IMI ADUCE AMINTE DE ANASTASIA....


Sorin, antrenorul de seducţie

Este istoria omenirii scrisă de civilizaţii extraterestre?

Share/Bookmark

de Alex Ionescu

Man în black. OZN-uri. Reptilieni. Persoane răpite de extratereştrii. Industria hollywood-iană a exploatat la maxim aceste subiecte şi oficial ni se spune că „toate acestea există doar în filme”. Există civilizaţii extraterestre? Sunt acestea în contact cu Pământul? O scurtă incursiune în dosarele istoriei ne arată şi o altă faţă a poveştilor cu extratereştrii. De această dată, una care există nu doar pe ecranele cinematografelor.


Fiecare aspect al vieţii pe pământ atrage gânduri de diferite tipuri. „În timp ce lumina călătoreşte cu circa 300.000 de kilometri pe secundă, gândurile ajung practic instantaneu la locul de destinaţie. Acestea călătoresc mai repede decât lumina în toate direcţiile, pătrunzând în minţile altor oameni şi producându-le, prin fenomenul subtil al rezonanţei, gânduri similare.


Astfel, fiecare are propria lui lume a gândurilor, şi toate aceste lumi se dizolvă în marele ocean al Minţii Cosmice. Cea mai bună explicaţie este că manas, sau substanţa minţii, umple ca un eter întregul spaţiu, servind drept vehicul pentru gânduri, la fel cum prana este vehiculul pentru sentimente, lumină şi electricitate, iar aerul pentru sunet”, explică Swami Shivananda.


Există anumite aspecte care privesc toate fiinţele umane de pe acest pământ şi referitor la care oamenii au fost obişnuiţi să gândească, aproape toţi, la fel. Un astfel de aspect este mişcarea Pământului în sistemul solar; un altul este contactul cu civilizaţiile extraterestre. Percepţiile şi concepţiile comune ale oamenilor creează aşa-numita „realitate consensuală”. Aceasta nu reaprezintă întotdeauna adevărata realitate.


Cum a fost percepută mişcarea Pământului de-a lungul istoriei


„Almagesti”, lucrarea de bază a astronomiei până în timpul Evului Mediu, cuprindea, pe lângă un catalog al stelelor cunoscute, o expunere amănunţită a reprezentării geocentrice a universului – reprezentare în care Pământul este fix şi imobil, în centrul unor sfere concentrice în rotaţie pe care se găsesc diversele planete ale sistemului solar (cum îl numim astăzi).


Ptolemeu, autorul acestei lucrări, respingea ideea conform căreia Soarele se află în centrul sistemului solar. Ideea universului heliocentric a fost susţinută întâia oară de filosofii pitagorieni Aristarchos din Samos şi Seleukos din Seleukia, şi recunoscută abia după 1300 de ani, prin contribuţiile lui Nicolaus Copernic, Johannes Kepler şi Galileo Galilei.


Nicolaus Copernic scrie în 1512 „Comentariolus”, o lucrare în care descrie sistemul solar în model heliocentric. Acest manuscris era destinat doar celor apropiaţi. În 1530 Copernic încheie opera „De Revolutionibus Orbium Coelestium” („Despre mişcările de revoluţie ale corpurilor cereşti”), lucrare destinată publicului, dar care va fi publicată abia în 1543.


În tratatul său, Copernic reia vechea ipoteză heliocentrică şi descrie cele trei tipuri de mişcări ale Pământului: în jurul axei proprii („rotaţie”), în jurul Soarelui („revoluţie”) şi în raport cu planul eliptic, menţinând teza aristotelo-ptolemeică asupra universului finit delimitat pe cer de stelele fixe.


Între 1543 şi 1600 au existat puţini adepţi ai sistemului copernician, printre cei mai renumiţi aflându-se Galileo Galilei şi Johannes Kepler. Cei mai înverşunaţi oponenţi ai teoriei lui Copernic au provenit din rândul clerului, pentru că sistemul propus de acesta era în contradicţie cu doctrina oficială a Bisericii Catolice.


În vremurile respective Biserica Catolică nu putea admite ideea că Pământul ar fi o simplă planetă care se învârte, împreună cu alte planete, în jurul Soarelui. Descoperirea unui centru de gravitaţie în afara Pământului contrazicea teoria lui Ptolemeu asupra cosmosului şi intra în conflict cu doctrina aristoteliană, acceptată oficial de Biserica Catolică.

Inchiziţia a stigmatizat drept eretică această reprezentare cosmologică şi chiar i-a interzis lui Galileo Galilei să-şi susţină teoriile. Abia la sfârşitul secolului al XVII-lea, odată cu apariţia lucrărilor lui Isaac Newton asupra mecanicii cereşti, sistemul copernician a fost admis de majoritatea gânditorilor europeni.

Istoria descoperirilor referitoare la mişcarea Pământului în sistemul solar reflectă, de fapt, istoria evoluţiei viziunii dominante pe care oamenii au avut-o referitor la acest lucru. A trebuit să treacă un număr mare de ani pentru ca fiinţa umană să ajungă la viziunea corectă asupra mişcării planetelor în sistemul solar. Oare cât timp va fi necesar pentru ca omenirea să ajungă şi apoi să accepte adevărul referitor la existenţa vieţii pe alte planete şi sisteme solare?


Dovezi ale faptului că există extratereştrii


În ultimele decenii am fost destul de obişnuiţi cu romane şi filme ştiinţifico-fantastice în care apăreau fiinţe şi nave extraterestre. Prin urmare, ideea că nu suntem singuri în univers a început să dobândească forţă. Există multe dovezi care susţin acest lucru:


- numeroase fotografii realizate pe timp de zi şi pe timp de noapte, chiar înregistrări video de nave spaţiale (diferite de cele cunoscute a fi realizate cu tehnologia terestră), apărute în diverse părţi ale lumii; aceste filme au fost examinate de specialişti şi au fost găsite ca fiind autentice;


- mai mult de 3500 de rapoarte de la piloţi de avioane militare sau comerciale, despre OZN-uri (obiecte zburătoare neidentificate); multe cazuri aveau date coroborate cu informaţii radar şi martori la sol şi în aer;


- mai mult de 4000 de urme de aterizare de OZN-uri, în întreaga lume;
- sute de cazuri de interferenţă electromagnetică exercitată de navele extraterestre asupra motoarelor, radiourilor sau altor aparate electrice, care au fost observate de poliţie, personal militar şi civili;
- mai mult de 100 de martori ai unei retrageri a unei nave extraterestre, şi cel puţin patru corpuri de fiinţe extraterestre rămase în urma unei coliziuni care s-a petrecut în iulie 1947, la nord-vest de Roswell, New Mexico;


- sute de rapoarte credibile, multe având numeroşi martori, despre aterizări de nave spaţiale cu fiinţe umanoide;
- multe evenimente cu martori în care fiinţe umane au fost luate la bordul OZN-urilor;
- din rapoartele primite, aproximativ 10% din populaţia Americii (25 de milioane de oameni) au văzut OZN-uri;
- numeroase documente ale Guvernului SUA indică faptul că aceste vehicule sunt reale şi că ele au fost implicate în supravegherea Pământului mai multe decenii.



În octombrie 1999, Vaticanul admitea, în cadrul unei emisiuni la televiziunea naţională, realitatea contactelor cu extratereştrii. Monseniorul Corado Balducci, un membru al consiliului director al Vaticanului (Vatican Curia) şi apropiat al papei, a apărut la televiziunea naţională de cinci ori, pentru a susţine realitatea contactelor cu civilizaţii extraterestre. Balducci a spus că Vaticanul urmăreşte îndeaproape acest fenomen, în mod discret. Se pare că Vaticanul primeşte multe informaţii referitoare la extratereştrii şi contactele lor cu oamenii.


Experimentul Philadelphia şi proiectul Montauk


În luna iunie 1982, regizorul Stephen Spielberg i-a prezentat, în avanpremieră, filmul “ET - Extraterestrul” preşedintelui Ronald Reagan, la Casa Albă. După ce filmul a luat sfârşit, Reagan i-a mărturisit lui Spielberg: “Ştii, nu sunt nici măcar şase persoane în această încăpere care să ştie cât de adevărat este (fimul)”.


S-au scris sute de cărţi despre posibile colaborări ale guvernului Statelor Unite cu civilizaţii extraterestre. Există teorii care explică prin această prismă experimentul Philadelphia şi proiectul Montauk. Experimentul Philadelphia este unul dintre cele mai controversate experimente efectuate de către armata americană în timpul celui de-al doilea război mondial.


În anul 1943, o navă a armatei americane a fost teleportată pe o distanţă de 600 de kilometri ca urmare a unui experiment ultrasecret numit Proiectul Rainbow (Curcubeul), cunoscut publicului sub numele de experimentul Philadelphia. Mai mulţi cercetători au descoperit o legătură între acest experiment şi un altul dezvoltat în anii 1960-1970 de către armata americană cunoscut sub numele de Proiectul Montauk. În cadrul proiectului Montauk s-au realizat misterioase experimente de călătorie în timp.


Există surse credibile care afirmă că încă din 1934 preşedintele Roosevelt a făcut o înţelegere secretă cu anumiţi extratereştri. Din relatările referitoare la proiectul Montauk aflăm, de asemenea, că Nikola Tesla avea contacte cu o grupare extraterestră ce era orientată benefic în intenţiile ei. Unul din oamenii de ştiinţă care au participat la acest experiment, Alfred Bielek, afirma:


“Cu siguranţă Tesla, care era un apropiat al preşedintelui, a pus la cale întâlnirea. Extratereştrii au promis ajutor pentru scoaterea Statelor Unite din criza economică şi au oferit o tehnologie care, cu siguranţă, li s-a părut uluitoare oamenilor de ştiinţă ai anului 1934.


Cu toate că nu este vorba de extratereştrii „micii cenuşii”, ci de o altă grupare, s-ar părea că aceştia s-au divizat constituindu-se într-un subgrup care a început să devieze de la planurile iniţiale în privinţa cărora se convenise cu guvernul nostru.”

Experimentul Philadelphia, considerat de serviciile secrete ale marinei americane o modalitate de a utiliza tehnologia invizibilităţii în scop militar, ar putea fi o acţiune pusă la cale de extratereştrii - grupul umanoid K, pentru a putea pătrunde cu uşurinţă pe Pământ.


Cercetătorii, cum ar fi fraţii Bielek, care au participat direct la acest experiment şi care şi-au reamintit etapele prin care au trecut şi detalii concrete ale acestui experiment, sunt de părere că extratereştrii au realizat un studiu foarte atent asupra bioritmurilor Pământului, cu mult timp înainte de a se realiza experimentul propriu-zis, şi au ales data şi locul punerii în practică în conformitate cu rezultatele studiului. Experimentul a fost un succes tehnologic şi un eşec uman. Mulţi marinari care au participat au avut de suferit în urma experimentului, atât fizic, cât şi psihic.


Pentru extratereştrii a fost un succes, deoarece s-a realizat o gaură de 40 de ani în hiperspaţiul Pământului, prin care ei au putut pătrunde fără efort în dimensiunile spaţio-temporale ale planetei noastre. Mărturii despre aceste aspecte sunt cuprinse şi în relatările oamenilor de ştiinţă care au participat la proiectul Montauk.


Contactele cu extratereştrii, păstrate sub tăcere


Agenţia Naţională de Securitate (NSA) a recunoscut existenţa proiectului “Vărsătorul” – lansat la începutul anilor ‘60, cu scopul de a colecta toate datele ştiinţifice, tehnologice, medicale şi informaţiile de la navele extraterestre identificate. Nu există însă declaraţii oficiale ale guvernelor ţărilor în care au avut loc aterizări de OZN-uri, sau contacte clare cu extratereştrii, care să certifice aceste aspecte. Există încă publicaţii care pun la îndoială prezenţa acestor evidenţe. Să fie oare anumite ameninţări care fac să fie păstrată tăcerea asupra acestor contacte?


Există multe relatări ale celor care s-au ocupat de fenomenul OZN şi ale celor care au fost martori oculari ai aterizărilor de nave spaţiale, confirmând apariţia, după evenimentele respective, a unor persoane, de obicei îmbrăcate în negru, care îi ameninţau şi îi terorizau dacă relatau cuiva ceea ce se petrecuse. Se poate pune întrebarea dacă există vreun grup de “reducere la tăcere” care încearcă să transforme cercetarea OZN într-un câmp de luptă? Dacă da, atunci de ce şi din partea cui?


Nu suntem singuri în univers, aşa cum am fost lăsaţi să credem o lungă perioadă de timp. Nu Soarele este cel care se roteşte în jurul Pământului.


Astfel, în mod logic, apare întrebarea: extratereştrii au aflat de existenţa Pământului abia în ultimele decenii, de când se semnalează apariţia OZN-urilor? Multe din legendele diferitelor popoare menţionează fiinţe care vin din cer sau care dispar în cer, cu sau fără diferite aparate sofisticate, explicate alegoric.


Alfred Bielek, într-unul din interviuri, afirma: “ştiu cu certitudine că reptilienii s-au amestecat de multă vreme în modelul de evoluţie natural al acestei planete”. De asemenea el consideră că este o posibilitate foarte mare ca societăţi secrete, precum Illuminati, să fi stabilit legături cu grupul de extratereştrii de pe Orion.


Secretele ADN-ului şi evoluţia


Mergând în timp până la vremurile în care se menţionează prezenţa omului pe Pământ, apare o altă întrebare: “Ce anume ar fi putut să-l facă pe om să devină om începând să folosească uneltele? De unde ideea asta?


Ştiinţa vorbeşte despre “necesitate”, dar aceeaşi necesitate există şi în cazul maimuţelor... chiar şi acum”. Apare astfel ideea unei intervenţii extra-umane care a făcut posibilă trecerea de la homo erectus la homo sapiens.

O descoperire importantă a fost realizată de curând de către un grup de cercetători care au participat la proiectul de decodare a genomului uman (Human Genome Project). Ei au observat că 97% din secvenţele non-codante ale ADN-ului uman sunt de origine extraterestră.


Genomul uman conţine 3 miliarde de baze, dar numai 40% din acestea sunt organizate ca gene, restul fiind sub forma de ADN-silenţios (junk DNA), care nu codifică aparent nimic. Studii recente au arătat faptul că acest „ADN tăcut” este conservat de milioane de ani, fiind comune tuturor organismelor vii de pe Pământ, de la mucegaiuri, la peşti, inclusiv la mamifere şi oameni.


Acestea sunt versiuni „defecte” ale genelor normale funcţionale care se regăsesc si în genomul uman, fiind evaluate la 30.000. Deoarece aceste secvenţe ocupă o mare parte din genomul uman, se poate spune că majoritatea materialului genetic uman este de origine extraterestră, după cum afirmă profesorul Sam Chang, conducătorul grupului.

Profesorul Chang a înaintat ipoteza că „o formă de viaţă extraterestră superioară a fost implicată în crearea vieţii şi plantarea ei pe diferite planete”. Profesorul Chang indică faptul că „ceea ce se observă la ADN-ul uman este un program care constă din două versiuni: un cod mare şi un cod bazal.


Primul lucru este că programul complet nu a fost scris pe Pământ, aspect verificat prin decodarea genomului uman. Al doilea aspect este că genele prin ele însele nu sunt suficiente pentru a explica evoluţia; trebuie să mai fie ceva în acest joc”. Astfel, Sam Chang a ajuns la concluzia că ...”evoluţia nu este ceea ce credem că este”.

Bibliografie:

- Experimentul Philadelphia şi alte conspiraţii OZN, Brad Steiger, Alfred Bielek, Sherry Hanson Steiger, Editura Pro Editură şi Tipografie, 2007
- Proiectul Montauk - experimente în timp, de Preston B. Nichols, Peter Moon, Editura Daksha, 2000
- Scientists find extraterrestrial genes in human DNA. Do civilizations of advanced human beings exist scattered in the galaxy?, John Stokes, articol apărut în cotidianul The Canadian, 8 ian. 2007
- Puterea gândului, Swami Shivananda, Editura Deceneu, 2000
- www.stiintasitehnica.ro


Misterioasele apariţii ale mai multor OZN-uri deasupra marilor oraşe ale lumii

Share/Bookmark

Stanley A. Fulham, un fost ofiţer al forţelor aeriene SUA, anunţa în urmă cu doi ani că la data de 13 octombrie 2010 este posibilă apariţia unor nave extraterestre care vor survola cerul mai mult timp în mod intenţionat pentru a putea fi observate de către fiinţele umane.

Predicţia se adevereşte

Pe data de 13, 14, 15 octombrie 2010 au fost semnalate la posturile tv din SUA mai multe apariţii ale unor obiecte zburătoare neidentificate presupuse a fi faimoasele OZN-uri. Unele dintre regiunile menţionate sunt următoarele: Manhattan - New York, El Paso - Texas, Garden Grove şi Anheim - California, Hunter Valley - Australia, Brazilia, China, Malaezia, Moscova - Rusia, Milano - Italia.

Numeroase apariţii de nave extraterestre

Pe 13 octombrie 2010 trei obiecte neidentificate au apărut în plină zi pe cerul de deasupra cartierului New Yorkez Manhattan, sub privirile uluite ale oamenilor.

Postul tv american ABC7 anunţa pe 15 octombrie apariţia unor OZN-uri în nordul şi nord estul regiunii El Paso statul Texas.

Tot în SUA, în statul California, au fost filmate de către nişte studenţi apariţiile unui OZN auriu.

În aceeaşi perioadă a fost filmată pe cerul Braziliei apariţia simultană a mai multor obiecte zburătoare neidentificate, colorate.

Televiziunile din China au anunţat apariţia mai multor OZN-uri. În unul dintre cazuri a fost vorba de imaginea fantomatică din spatele norilor a unui obiect zburător neidentificat. Alte filmări arată clar „farfurii zburătoare”.

Deasupra zonei Chelsea a cartierului Manhattan din New York a putut fi văzut în plină zi un OZN.

În cazul niciuneia dintre apariţiile OZN-urilor autorităţile nu au putut oferi explicaţii clare.
Toate aceste evenimente extraordinare, în premieră pentru pământeni, rămân deocamdată învăluite în mister.

O sincronicitate semnificativă

Doctorul şi cercetătorul american Steven Greer detaliază în cartea „Adevărul ascuns despre extratereştrii benefici” legătura sa cu OZN-urile şi cu cei care ne vizitează din spaţiu. Greer atrage atenţia asupra faptului că extratereştrii care urmăresc să ne ajute să salvăm planeta Pământ şi civilizaţia umană de la o eventuală distrugere apocaliptică, sunt benefic orientaţi şi foarte evoluaţi spiritual în comparaţie cu oamenii.

Stanley Fulham, un fost colaborator NORAD (Centrul de Apărare Aerospaţială Nord Americană) având o bogată experienţă în comunicarea cu civilizaţiile extraterestre, a menţionat în cartea sa „Încercările care apar atunci când intervine transformarea” că evenimentul de pe 13 octombrie 2010 va fi primul dintr-o serie de mai multe intervenţii extraterestre pentru a preveni o catastrofă planetară.

Poate ca o sincronicitate, pe 13 octombrie 1917, Fecioara Maria a apărut la Fatima - Portugalia, în faţa a peste 70 000 de martori oculari anunţând un cumplit cataclism planetar care este foarte posibil să se producă pe Pământ, dacă fiinţele umane nu vor ieşi din starea de răutate, larvaritate, perversitate şi îndepărtare de DUMNEZEU în care se complac.


Thursday, January 6, 2011

The Nativity Story 1/10



Share/Bookmark

FIECARE FEMEIE E DIVINA

Share/Bookmark


CRACIUNUL DE AZI

Share/Bookmark

Este adevaratul Craciun, caci astazi s-a nascut Christos, dupa calendarul vechi, CEL ADEVARAT, dupa care vine si Lumina Sfinta din Ierusalim.

ASTAZI se naste Christos. Pruncul Iisus, fragil, a venit in aceasta lume-iad intr-un staul, smerit stiind exact care va fi sacrificiul Sau, pe care si l-a asumat de voie buna.




Baby Jesus, bebelusul pur si stralucitor, a carui aura face steaua Bethlehemului sa paleasca, doarme astazi fericit in bratele mamei Sale Maryam, leganat uneori de Yoseph, protectorul familiei si incalzit de blindele animalute, intotdeauna devotate(nu ca oamenii).



Astazi inca, lumina sfinta a fetei Sale ne va lumina miezul noptii(nu uitati sa va puneti o dorinta si sa-I multumiti ca inca o data se naste pentru noi)
Sincer, personal sper sa vina sfirsitul lumii mai repede ca nu mai suport sa-L vad an de an pe cruce again and again.
Este TIMPUL SA NE ASUMAM RESPONSABILITATEA FAPTELOR noastre ca oameni si sa mai stam si noi pe crucile pe care ni le creem singuri din ego.


Dar azi pruncul Iisus zimbeste dulce, visind ca este leganat de ingeri, in paradisul din care tocmai a coborit.

Poate in nopatea asta o sa veghem si noi nasterea sa binecuvintata, impreuna cu tot Israelul, Rusia, Serbia si Muntele Athos. La Bethlehem incep deja slujbele de noapte...



In miezul noptii sa calatorim impreuna cu magii si sa-i aducem jertfele noastre personale de aur-fala egoului, tamiie-mirosul pur al faptelor bune si smirna-moartea rautatii din inimi.



Si sa nu uitam sa ne gindim si la adolescenta Maryam, gazela desertului speriata de cinstea ce i s-a facut de a-L naste pe Salvatorul lumii, fecioara sfioasa ce a stat fata in fata cu ingerul Gabriel, si care si-a asumat moartea prin lapidare(cum era obiceiul) punindu-si soarta in miinile lui Dumnezeu.


Maryam, scumpa mea sintem cu tine in noaptea asta cind cauti in desert un loc unde sa nasti, si unde salvia, singurul arbust care ti-a dat adapost a fost binecuvintata de tine. As vrea sa te incalzesc cu lacrimile mele.
Te iubesc!



Sa veghem cu familia sfinta tinind candelele inimilor noastre aprinse, caci iata 'Vine Mirele!'

Pentru cei ce nu l-au vazut inca, iata minunatul film despre viata Maicii Domnului, asa cum este pastrata traditia in Orientul Apropiat, Maryam Al ADhraa.(subs english)

LEUL CHRISTIAN



Share/Bookmark

Ghost Car



Intr-o noapte, politia din Garden City, SUA se afla in urmarirea unui autoturism suspect. Vehiculul se misca haotic si a refuzat sa traga pe dreapta la somatiile acustice si luminoase ale echipajului de politie ce il urmarea. In videoclip, pare sa accelereze si sa incetineasca extrem de rapid si la viteze nefiresti.

In timpul urmaririi, masina intra intr-o parcare incercuita de un gard, iar iuresul pare a se termina. Brusc insa, vireaza direct catre gardul respectiv si, in mod misterios, pare sa treaca prin el, fara a-l atinge. Tot ce se mai poate vedea prin ochiurile gardului sunt stopurile masinii care se indeparteaza.

In urma nu raman semne ale vreunei coliziuni, la nivelul gardului sau in jurul sau. Masina politiei se opreste, iar vehiculul-fantoma si ocupantii sai nu sunt niciodata localizati. Supranatural sau nu, evenimentul este cu siguranta impresionant.

Share/Bookmark

=== The Amazing Sequel === Let's Dance, Starling



Share/Bookmark

TORTURI CELEBRE










Share/Bookmark

Tort cu gutui



Ingrediente (pentru 14 bucati):

Pentru gelatina de gutui : 1,3 kg gutui, 1/4 l vin alb, 1/4 l suc de mere, 25 g gelatina maruntita, 400 g zahar, putina zeama de lamaie, 2 bucati (rulouri) intregi de scortisoara, 1 baton de vanilie, 3 linguri lichior de portocale.

Pentru aluat: 300 g faina, 300 g unt, 100 g smantana acriso
ara groasa, sare, 1 lingurita zahar, 125 g dulceata de gutui (gem).

Pentru crema: 4 foi gelatina alba, 500 g branza de vaci, 250 g mascarpone (se gaseste la raioanele cu lactate), coaja rasa de la o lamaie,

6 linguri zeama de portocale, 75 g zahar pudra, 4 linguri lichior de portocale, 200 g frisca batuta.

Pentru ornat: 200 g frisca batuta + 1 lingura zahar pudra.


Mod de preparare:


Gelatina de gutui - Se sterg bine gutuile cu un servet, se taie bucatele cu coaja cu tot si se pun pe foc impreuna cu vinul, sucul de mere si 400 ml de apa. Cand dau in clocot, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba - moderat - 40-50 de minute, pana ce se inmoaie. Se trec impreuna cu zeama printr-o sita fina si se amesteca piureul de gutui astfel obtinut (circa 800 ml) cu zaharul, zeama de lamaie si gelatina inmuiata in apa rece si stoarsa.

Se adauga scortisoara intreaga si batonul de vanilie crestat pe lung, se lasa sa fiarba 3 minute amestecand intruna si se pune intr-un castron sa se raceasca.


Aluatul - Intre timp, se amesteca cu mixerul faina, untul moale, smantana, 1 varf de cutit de sare si zaharul, pana ce se obtine un aluat neted. Se inveleste cu o folie de plastic si se tine o ora la frigider. Apoi se imparte aluatul in 4 bucati si se intinde bucata cu bucata, formandu-se patrate mari de 28 x 28 cm.

Din aceste patrate se taie - cu rotita zimtata - 4 cercuri cu diametrul de 26 cm care se aseaza, pe rand, pe o tava tapetata cu hartie, se inteapa din loc in loc cu furculita si se coc 15-18 minute in cuptorul incins la 180C. Se ung, fierbinti, cu dulceata (gem) de gutui incalzita putin si se lasa sa se raceasca.

Aluatul ramas se intinde din nou (subtire), se decupeaza din el cerculete cu diametrul de 5 cm (pentru ornat), se pun pe tava tapetata cu hartie si se coc si ele 12-15 minute.

Crema - Se inmoaie gelatina in apa rece, dupa care se stoarce si se introduce in lichiorul de portocale putin incalzit, ca sa se topeasca. Se amesteca branza de vaci, mascarpone, coaja si zeama de portocala si zaharul pudra, se incorporeaza lichiorul cu gelatina topita si se tine crema 20 de minute la rece.

Din gelatina de gutui se scot scortisoara si vanilia si se incorporeaza lichiorul de portocale, iar frisca batuta se incorporeaza in crema de branza.


• Se ia o forma cu pereti detasabili (diametrul: 26 cm), se fixeaza peretii, se aseaza primul blat rotund (de aluat) si se acopera cu jumatate din gelatina de gutui (dupa ce s-au luat din ea 2 linguri pentru ornat).

Se pune deasupra al doilea blat, peste care se toarna jumatate din crema de branza si se niveleaza cu o spatula.

Se procedeaza la fel si cu celelalte 2 blaturi si se tine tortul cel putin 3 ore (sau toata noaptea) la rece.

Se orneaza cu frisca si cu cerculete din aluat si din gelatina de gutui (facute din gelatina pusa deoparte), care se aseaza din loc in loc si se pudreaza cu zahar.





Tort Malakoff




Ingrediente (pentru 12 bucati):

5 foi gelatina alba,
2 batoane de vanilie,
375 ml lapte,
170 g zahar,
3 galbenusuri mici,
600 g frisca batuta,
2 linguri rom brun,
30 g ness,
circa 60 de piscoturi,
100 g migdale taiate felii,
100 g ciocolata amaruie,
cacao pudra pentru ornat.


Mod de preparare:


• Se inmoaie gelatina in apa rece.
Se cresteaza pe lung batoanele de vanilie, se rade miezul si se pune sa fiarba impreuna cu laptele si 70 g de zahar.


Se freaca galbenusurile cu putin lapte fierbinte, se toarna peste laptele din cratita si se lasa pe foc sa se-ngroase ca o smantana, amestecand intruna.
Se trece printr-o sita intr-un castron, se adauga gelatina stoarsa si se lasa sa se raceasca, punand castronul peste un vas cu apa de la gheata.
In crema racita se incorporeaza 50 g frisca batuta.
Zaharul ramas se pune sa fiarba cu 100 ml de apa si, dupa ce s-a topit, se amesteca cu nessul si romul.

• Se tapeteaza cu hartie o forma cu pereti detasabili (diametrul: 24 cm), se aseaza pe fund un strat de piscoturi, se stropesc usor cu siropul de cafea si se acopera cu o treime din crema.

Se procedeaza la fel cu al doilea si al treilea strat de piscoturi si se tine tortul circa 5 ore la rece.

• Se rumenesc migdalele intr-o tigaie uscata si se da ciocolata pe razatoarea mica.

• Se scoate tortul din forma, se unge pe margini cu frisca si se lipesc de jur imprejur feliutele de migdala.

Restul de frisca se toarna intr-un cornet si se fac rozete mici pe suprafata tortului, peste care se presara praful de cacao si ciocolata rasa.


Tort cu ciocolata si whisky

Ingrediente (pentru 8 persoane):

Pentru blat - 70 g ciocolata amaruie, 40 g migdale intregi cu coaja, 2 oua, 75 g unt, 75 g zahar pudra, 35 g faina, 1 lingurita praf de copt, 1 varf de cutit sare, 20 g unt + 10 g faina pentru forma.

Pentru crema si ornat: 125 g ciocolata cu lapte, 125 g ciocolata amaruie, 150 ml frisca nebatuta, 80 g unt moale, 10 g pudra de cacao neindulcita, 50 ml whisky, zahar tos.


Mod de preparare:


Blatul

Radeti ciocolata amaruie, taiati marunt migdalele cu coaja cu tot si separati albusurile de galbenusuri.

• Puneti intr-un vas termorezistent ciocolata rasa, untul taiat bucatele, zaharul si sarea, asezati-l pe baia de aburi si amestecati ingredientele cu o lingura de lemn pana ce obtineti o crema neteda.

Adaugati galbenusurile, luati vasul de pe baia de aburi si continuati sa amestecati pana ce se raceste crema.

• Incingeti cuptorul la 160, ungeti cu unt si infainati o forma cu pereti detasabili (diametrul: 18 cm).

• Amestecati faina, praful de copt si migdalele taiate marunt si incorporati-le alternativ cu albusurile batute spuma in crema de ciocolata (o lingura de faina, o lingura de spuma).

Cand s-a omogenizat aluatul turnati-l in forma, neteziti-l cu o spatula si dati-l 40-45 de minute la cuptor.

Lasati-l sa se raceasca in forma (circa 10 minute) si pe urma scoateti-l pe un gratar.

• Crema

- Rupeti bucatele ciocolatele si puneti-le pe foc impreuna cu frisca nebatuta. Dupa ce dau in clocot, lasati-le sa fiarba 30 de secunde, amestecandu-le intruna.

Turnati crema intr-un castron si, dupa ce s-a racit, continuati s-o amestecati pana ce devine spumoasa.

Adaugati - tot amestecand - untul taiat bucatele si whisky-ul.

• Taiati blatul - pe orizontala - in 4 bucati de aceeasi grosime.

Puneti prima bucata pe un platou, ungeti-o cu 1/4 din crema de ciocolata si procedati la fel si cu celalalte.

Dupa ce l-ati acoperit si pe ultimul, desenati cu o furculita cateva linii si tineti tortul o ora la frigider.

Inainte de a-l servi, pudrati-l cu cacao si zahar tos.

LEACURI RUSESTI






Share/Bookmark

Practicate de sute de ani, din Siberia si pana in Cuban


Boli Stomatologice

Dureri de dinti


• Pe dintele dureros se aplica un tampon de vata imbibat cu suc de ceapa.
• Se prepara un amestec din suc proaspat de morcovi si vodca, in cantitati egale. Pe dinte si pe gingie se aplica un tampon de vata imbibat cu lichidul rezultat. Amestecul se pastreaza intr-o sticlut
a intunecata, bine inchisa.

Intarirea gingiilor si combaterea retractiei acestora

Se mesteca zilnic cate o bucatica de radacina de hrean.


Se prepara un amestec din 250 ml apa, 2 linguri de miere de albine si zeama de la o lamaie.


Bolile Sezonului Rece



Gripa

• Peste doua cepe de marime mijlocie taiate marunt se toarna 500 ml apa clocotita si se lasa sa se infuzeze timp de 20 de minute. Se administreaza indulcita cu miere de albine, cate 200 ml infuzie de trei ori pe zi, intre mese si inainte de culcare. Tratamentul dureaza 10 zile.

• Pentru a combate gripa indelungata care se incapataneaza sa nu treaca, se recomanda sa consumati numai mere proaspete, date pe razatoare, cate 1-1,5 kg/zi. Tratamentul dureaza 2-3 zile.

Tuse convulsiva


• Peste 30 g flori de gutui (sau 50 g frunze de gutui) se toarna 1 l de apa clocotita si se lasa sa se infuzeze timp de 15 minute. Infuzia se strecoara si se administreaza cate 100-200 ml de trei ori pe zi sau in timpul accesului de tuse, care va fi calmat rapid.

• Peste cateva radacini de hrean taiate in rondele se presara zahar si se lasa sa stea peste noapte in loc intunecos. Siropul rezultat se administreaza cate 1-2 linguri pe zi.

Astm, tuse convulsiva, digestie lenta, spasme intestinale


Peste o lingurita de seminte de anason se toarna 100 ml apa clocotita si se lasa sa se infuzeze timp de 10 minute. Se administreaza cate 100 ml infuzie, de trei ori pe zi, dupa masa.

Guturai si sinuzita


• De cateva ori pe zi se toarna in nas cateva picaturi de zeama de lamaie.

• Se prepara un amestec dintr-o lingurita de suc proaspat de ceapa si o jumatate de lingurita de miere de albine (de preferat miere de salcam). Cu o pipeta se toarna in fiecare nara (fosa nazala) cate 2 picaturi, iar restul compozitiei se bea. Doua-trei proceduri sunt suficiente pentru insanatosirea completa.


Faringita

Peste 1 l de apa clocotita se toarna o mana de fructe de afin si se lasa sa fiarba pana scade la jumatate. In caz de stomatite si faringite se clateste gura si se face gargara. Acelasi decoct se foloseste sub forma de comprese in caz de hemoroizi sau la spalarea eczemelor.

Boli De Stomac Si Intestine

Constipatie

Peste 30 g cicoare uscata si maruntita se toarna 1 l apa clocotita si se lasa sa se infuzeze timp de 10-15 minute, dupa care se strecoara. Infuzia se administreaza cate 200 ml dimineata sau cate 100 ml de doua ori pe zi, inainte de masa.

Diaree

Intr-un litru de apa clocotita se pune o mana de foi maronii de ceapa si se lasa sa fiarba timp de 10 minute. Se administreaza cate 500 ml pe zi.

Diaree, scorbut si afectiuni catarale

Peste 100 g afine se toarna 1 l de vodca si se lasa sa se macereze in loc intunecat si racoros timp de doua saptamani. Se administreaza cate 15-20 g de tinctura.


Ulcer gastro-duodenal


• Timp de o luna se bea de patru ori pe zi cate 100 ml suc de cartofi cruzi. Se poate adauga suc de morcovi sau miere de albine dupa gust. Sucul se administreaza cu 10 minute inainte de masa.

• Timp de o luna se consuma suc de varza proaspata, cate 150 ml de trei ori pe zi, cu 10 minute inainte de masa.

Alte Afectiuni


Migrene


• Se aplica pe frunte cataplasme cu felii de ceapa cruda. Migrena dispare in cel mult 30 de minute.

• Pe tample se pun comprese cu zeama de lamaie.


Otita


O data pe zi se toarna in ureche cate 1-2 picaturi de zeama de lamaie.


Menstruatii insotite de dureri


Peste 30 g radacini de anason se toarna 1 l de apa clocotita si se lasa sa fiarba timp de 15 minute. Decoctul se strecoara si se administreaza cate 100 ml, de trei ori pe zi, dupa mesele principale.

Remediu vermifug

Se zdrobesc coaja, pulpa si semintele unei lamai. Lamaia zdrobita se lasa sa se macereze timp de doua ore in 300 ml de apa fiarta, la care s-au adaugat 2-3 lingurite de miere de albine. Lichidul rezultat se strecoara si se bea inainte de culcare.

Guta


• Se bea zilnic cate 0,5 - 1 l de compot din mere, indulcit cu miere de albine dupa gust.

• Se coace in cuptor un nap cu tot cu coaja. Dupa ce s-a racorit putin, napul se taie in doua si cu jumatatile lui se frictioneaza locul afectat de guta.

• Se iau flori de musetel uscate si maruntite si ulei de masline in proportie de 1:8. Ingredientele se incalzesc prin metoda "bain-marie" timp de o ora sau se toarna intr-o sticla, care nu se inchide ermetic, si se lasa sa se macereze la soare timp de 4 zile, dupa care se strecoara. Uleiul rezultat se foloseste la frectii.

Dureri reumatice

Peste o capatana de usturoi data pe razatoare se toarna 200 ml ulei de masline si se lasa sa se macereze timp de 2-3 zile. Maceratul rezultat se utilizeaza la frectii ale locurilor dureroase.

Dureri reumatice, litiaza urinara, menstruatie neregulata


Peste 50 g seminte sau radacini de patrunjel se toarna 1 l de apa clocotita, se lasa sa fiarba timp de 5 minute, dupa care se mai lasa 15 minute sa se infuzeze. Se administreaza cate 100 ml de doua ori pe zi, inainte de masa.

Frumusete


Crapaturi ale sanilor


Peste o mana de samburi de gutui se toarna 150 ml apa clocotita si se lasa sa se infuzeze timp de 25-30 de minute. Infuzia se aplica pe sanul afectat sub forma de compresa.


Pistrui


• Pielea se frictioneaza cu suc proaspat de ceapa.

• Peste o ceapa taiata marunt se toarna 100 ml otet de mere si se lasa sa se macereze timp de 2-3 zile. Cu maceratul rezultat se frictioneaza pielea de 2-3 ori pe saptamana.

• Peste 2-3 castraveti de marime mijlocie, taiati in cubulete, se toarna 500 ml lapte crud si se lasa sa se macereze timp de trei zile. Maceratul rezultat se aplica de cateva ori pe piele si pistruii vor disparea fara urma.

Negi

• Negii se ung de doua ori pe zi cu zeama de papadie.

• Coaja de la doua lamai se lasa sa se macereze timp de 8 zile in 500 ml otet de fructe. Negii se umezesc de doua ori pe zi cu maceratul rezultat. Procedura se repeta pana la disparitia lor.

Masca pentru pori dilatati


Se prepara un amestec din seminte macinate de castravete, dovleac si pepene galben, luate in proportii egale. Peste 2-3 linguri de amestec se toarna doua linguri de smantana si se amesteca pana devin ca o pasta. Masca se aplica pe fata si se lasa sa actioneze timp de 30 minute, dupa care fata se clateste cu apa calduta.


Leac pentru unghii sfaramicioase, care se exfoliaza


De doua ori pe zi, timp de 10 zile, unghiile se ung cu zeama de lamaie sau suc de ceapa.

Lotiune astringenta pentru ten gras si pentru combaterea ridurilor


Cojile de la doua gutui se lasa sa se macereze cateva zile in 300 ml vodca. Se aplica pe fata de doua ori pe saptamana.

Leac pentru combaterea acneei

Peste 75 g frunze de laptuca se toarna 1 l de apa clocotita si se lasa sa fiarba timp de 20-30 de minute, dupa care se strecoara. Decoctul rezultat se aplica pe fata si se lasa sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care se clateste cu apa calduta.

Violeta Ciubotaru
(Traducere din revista Lecebnik)

Un sirag de minuni: Schitul Huta

Share/Bookmark

Un sirag de minuni: Schitul Huta

O alta "minune": biserica de la schitul Huta

* La Huta, undeva pe o creasta a muntilor Codru-Moma, departe de orice alta asezare omeneasca, intr-un mic schit, se intampla minuni. De la parintele Eftimie Mitra, calugarit in chip miraculos, si pana la porumbeii care au fost adusi aici cu rugaciune, totul poarta amprenta interventiei divine. Dar atentia lumii crestine asupra locului a fost atrasa de plansul Maicii Domnului *

Plansul Maicii Domnului

Slujba se incheiase. Preotii, invesmantati in odajdii stralucitoare, ii asteptau pe credinciosi sa se apropie de altarul improvizat in aer liber, pentru a-i mirui si a le da anafura. Oamenii veneau unul cate unul, intr-un fir viu, depanat din multimea care acoperea dealul schitului. Plecau fruntea sa le fie insemnata cu untdelemn sfintit, sarutau mana preotului, se inchinau la icoana Maicii Domnului Kazanskaia si se indepartau, mergand cu spatele si batand cruci pana la pamant.

Era cald de li se udasera camasile in spate, dar pentru prima data in vara aceea, puteai respira in voie. Deasupra padurilor salbatice, coborate din munte imprejurul schitului, cerul devenise o girueta multicolora, invartita usor de cele patru vanturi. Cantecele de slava, ridicate din piepturile crestinilor, amutisera pasaretul padurii. Peste loc plutea o pace pe care ai fi putut-o simti cu buricele degetelor, ca pe o tesatura de borangic, si despre care, mai tarziu, parintele Eftimie Mitra, staretul schitului, va zice ca era ca pacea de dinaintea furtunii.

"Ah! Icoana lacrimeaza!" - a strigat o femeie care tocmai se inchina la Maica Domnului. Parintele Eftimie a rugat pe cineva sa stearga icoana, ca o fi fost atinsa de vreo frunte miruita. Dupa alte cateva momente, altcineva a strigat ca icoana plange. De data asta, parintele Eftimie a indepartat el insusi, mangaind delicat, cu maneca straielor de sarbatoare, bobul de mir care curgea din ochiul drept al Maicii Domnului. Si s-a asezat de straja la icoana, sa nu mai faca vreun credincios "glume" ca asta.
Un sirag de minuni: Schitul Huta

Icoana care a plans


Ce-i drept, bunului parinte i se cam paruse, de dimineata, ca Maica Domnului se intristase in icoana sa cu nume rusesc, asezata in stanga altarului de vara, in care slujise Sfanta Liturghie. Dar alungase impresia aceasta prea indrazneata. Privise icoana iar si iar si o vedea tot mai trista, insa se temea ca se insala. Dar iata ca tot mai multe voci se amestecau intr-un singur glas, nerabdatoare si nelinistite: "Parinte, parinte, plange Maica Domnului, chiar plange!". Si doar nu mai lasase pe nimeni sa se atinga de ea.

Intr-adevar: o lacrima mare, de mir, isi facea drum dinspre coltul ochiului Maicii, urmand linia nasului, de parca icoana n-ar fi fost o copie pe hartie, ci un chip adevarat. Parintele incremenise, nestiind ce sa faca. Multimea tacuse uluita de intamplare. Era adevarat, sau o simpla vedenie? Atunci cineva a prins sa ingane un cantec de multumire, caruia i s-au alaturat si alte voci. Un imn de slava ce urca din sute de piepturi, spre munti. Privirea parintelui Eftimie s-a involburat deodata, iar plansul a rupt zagazurile. S-a bucurat de minune, dar a inteles totodata ca nu e semn bun ca Maica a lacrimat, caci chipul cel sfant ar fi fost vesel, iar nu umbrit de suferinta.



Era 29 august, anului Domnului 2009, de hramul schitului Huta, in muntii Codru-Moma, in Bihor. Ziua aceea a devenit memorabila nu doar pentru calugarii de acolo sau pentru sutele de credinciosi care au vazut minunea cu ochii lor, ci si pentru mii si mii de alti oameni din toata tara, care au aflat despre ea si care merg, azi, sa se inchine la icoana Maicii Domnului de la Huta. Lacrimile Maicii Domnului au facut loc de pelerinaj din schitul modest din inima muntilor, aflat la 18 kilometri de cel mai apropiat sat. Pe urmele acestei minuni am pornit si noi catre Huta, in toamna ce abia a trecut. Ajunsi la schit, aveam sa aflam despre alte minuni, cu intelesuri la fel de adanci.



Porumbeii adusi prin rugaciuni


Am pornit de la Beius, prin satul Finis, spre Huta, fara sa banuim ce ne asteapta: un drum pe care nu-l poti face decat "la pas" - rascolit de rotile camioanelor care cara arbori seculari la vale -, dar si frumuseti rare. Sfarsitul de toamna coborase peste pamant un val translucid, care filtra lumina soarelui. Pe dreapta drumului ne-a insotit pana sus un parau, care cand ne iesea indraznet in cale, cand se ascundea sfios, pe dupa palcuri de copaci golasi. Calea ne era batuta in frunze cu un luciu stins, de cupru vechi.
Un sirag de minuni: Schitul Huta

Drum de toamna spre schit


Cand am ajuns, in sfarsit, la schit, cerul devenise sticlos, de-un albastru intens si rece, iar vantul subtire care ne patrundea prin haine amintea de apropierea iernii.
Parintele Eftimie Mitra lucra ceva in curte si ne-a iesit in intampinare, vesel si primitor. Nu se-nghesuie lumea la Huta, si oaspetii sunt bineveniti. Intai de toate, ne-a aratat, cu modestie, dar si cu bucurie, bisericuta schitului, aflata in restaurare; chiliile atat de reci, ca ai putea pastra vara gheata in ele si nu s-ar topi; paraclisul, nu mai larg ca o camera obisnuita, inchinat Sfintei Maria Magdalena, unde se tin toate slujbele acum; acareturile; cainele voinic si cu privire blajina, pe care parintele se bizuie ca sa nu dea ursul; stolul de porumbei care tulbura aerul cu zbateri de aripi si apoi se aliniaza intr-o formatie perfecta, pe acoperisul pangarului.

Parintele Eftimie s-a rugat cativa ani ca sa se aciueze la schit macar o pereche de porumbei, ca il linisteste mult zborul lor, si iata ca, de un timp, rugaciunea i s-a implinit. Mai intai a venit o pereche, a ramas peste iarna, in ciuda respiratiei de gheata a muntelui, iar primavara viitoare, iarba manastirii era plina de porumbei. Acum pasarile sunt acasa la manastire, s-au inmultit si iti ciugulesc din palma, de parca n-ar fi salbatice.



Indreptarea judecatii


Cu entuziasmul omului care a reusit, parintele Eftimie ne-a purtat prin toata ograda si prin toate odaile manastirii. Pe buna dreptate, fiindca fara buna incapatanare a sfintiei sale, aici n-ar fi fost azi nimic.


Instanta n-a admis insa probele, motivand ca ea "face dreptate, si nu istorie". Secatuit de drumuri la tribunale si de nedreptati, si inspirat, poate, de un gand de Sus, parintele Eftimie a lasat atunci balta dosarele si s-a asezat temeinic la rugaciune. In fiecare zi, dimpreuna cu parintele Visarion, celalalt slujitor de la Huta, si cu oamenii care se intampla sa fie la manastire, scoteau din biserica o alta icoana puternica, a Maicii Domnului cu Pruncul (se numeste "Eu sunt cu voi si nimeni nu poate fi impotriva voastra"), si, mergand in procesiune pe hotarele schitului, rosteau rugaciuni si cantau tropare si pricesne.

Au facut asta timp de 40 de zile si apoi au asteptat sentinta. Surprinzator, chiar si pentru parintele Eftimie, judecatorul a hotarat ca terenul si tot ce este pe el sa ramana Schitului Huta, iar greco-catolicii sa primeasca despagubire, de la stat, o bucata de pamant in alta parte. De atunci, parintele Eftimie ii multumeste in mod special Maicii Domnului pentru ajutor, scotand in fiecare zi icoana Sa, in procesiune, in jurul schitului.



Prorocirea parintelui Iustin de la Petru Voda

Un sirag de minuni: Schitul Huta

Pr. Eftimie Mitra

Tanar, cu chipul tot timpul luminat de un zambet, cu ochii albastri si parul si barba aurii, parintele Eftimie are in el ceva de copil. Sade direct pe pamant si povesteste cu insufletire, jucandu-se cu degetele prin iarba ca si cum ar prefira parul unei iubite. Da, da, a avut si el o iubita, demult, inainte sa vina la manastire. Era din Oradea, ca si el, si hotarasera sa se cunune. Dar intr-o zi, fara veste, dorul de Hristos l-a lovit ca un fulger (era student pe atunci), si n-a ezitat nici o clipa sa paseasca pe noul drum.

Cate lacrimi or fi curs pe obrajii frumoasei fete? Cate nopti albe s-or fi insirat in viata ei? Dar si mai greu i-a fost mamei lui, care voia "sa-l faca om" cu tot dinadinsul si nu intelegea, in ruptul capului, cum un june aratos, cu studii superioare si bune perspective materiale, poate renunta la viata pentru a se ingropa in credinta, de viu. Se intampla pe la mijlocul anilor '90. Tanarul Mitra urma Politehnica si nu prea avea legatura cu Biserica.
Un sirag de minuni: Schitul Huta

Clopotul din padure

"Credeam in Dumnezeu, dar nu ma duceam la Liturghie si nici nu ma gandeam la asta. Despre calugari "stiam" ca sunt cersetori din astia, cu tabla legata de gat, sau oameni care s-au dus la manastire ca n-au fost in stare sa se descurce singuri, ori din deceptie in dragoste" - marturiseste parintele. Dar pentru el nu mai era drum de intors. Studentul cu ochi albastri isi gasise vocatia si, odata cu ea, si adevarata iubire. Totul a inceput intr-o zi, cand a acceptat sa o insoteasca pe mama lui la Manastirea "Petru Voda" din Neamt.

Nu manat de credinta, nici muiat de rugamintile mamei, ci cu un gand viclean. Colabora la un ziar local, iar seful acelui jurnal i-a promis multi bani daca va putea dovedi coruptia din Biserica si, mai ales, nevrednicia unor duhovnici mari. "Cand am intrat pe poarta manastirii "Petru Voda", am simtit, deodata, ca mi se umple un mare gol in suflet. Un gol pe care incercasem sa-l umplu cu fel de fel de lucruri: am facut sport de performanta, am invatat sa cant la diverse instrumente, am scris la ziar, dar degeaba.

Acum, golul acela era umplut de o stare de liniste si de o euforie extraordinara" - isi aminteste parintele. A intrat impreuna cu mama sa la parintele Iustin Parvu. "N-am stat mult. N-aveam ce-i spune, nu voiam sa ma spovedesc, iar mama voia sa-i ceara un sfat personal, asa ca am lasat-o singura". Dupa ce a iesit din chilia batranului preot, acesta a intrebat-o brusc pe femeie: "Nu lasi baiatul asta la manastire?". Biata mama s-a inrosit toata si s-a foit incurcata, caci ea venise la parintele sa-l intrebe daca e bine ca baiatul sa se insoare, ca de acum e barbat, are 24 de ani, termina facultatea si trebuie sa-si faca un rost. Stia ca parintele Iustin are darul inainte-vederii.
Un sirag de minuni: Schitul Huta

Valea Finisului

De aceea, auzind ca il cere pe baiat la manastire, odata i-a fost sagetata inima si au podidit-o lacrimile. Parintele Iustin a primit refuzul fara sa incerce s-o convinga. Dar baiatul fusese deja "atins". "Cum am iesit din manastire, cum am simtit la loc golul acela care ma innebunea. Mi-am zis: mai, inseamna ca pentru tine la manastire e bine. Ajuns la Oradea, am cautat-o pe prietena mea si i-am spus ca sa-si caute pe altul, ca eu ma calugaresc. Simplu".


Se induioseaza si acum cand isi aminteste cat a plans mama sa pentru a-l indupleca sa ramana in lume. A mers pe la preoti si a cerut ajutor, l-a dus pe la alte manastiri si l-a inchinat la sfinte moaste, dar el nu s-a clintit in hotararea sa. Nu putea sa plece insa de acasa pana nu-si impaca mama. L-a scos din incurcatura o maica de la Manastirea Sfanta Cruce din Oradea. Tot mama lui il daduse acolo, sa se roage, sa-l lumineze Dumnezeu.

"Mama plangea intr-un colt al bisericii. Era acolo o maica, Spiridona, la care m-am dus, i-am spus ca vreau sa ma calugaresc, dar mama nu ma lasa, si am intrebat-o ce sa fac. Maica a luat-o deoparte pe mama si nu stiu ce-au vorbit, dar dupa ce-am iesit din manastire, mama si-a dat acordul".



Cand l-a vazut parintele Iustin Parvu ca s-a intors, gata de calugarie, l-a primit de parca stia ca va veni. Era noiembrie 1997. Dupa un an, a fost facut rasofor, ca unul care a depasit ispitele de frate si se pregateste sa imbrace chipul ingeresc. De atunci, sufletul sau n-a mai suferit niciodata de golul care nu se poate umple. Nu e si asta o minune? Poate ca da, dar parintele se fereste sa puna degetul pe minuni.


De mila unei biserici...


"Faptul ca am ajuns la Petru Voda a fost o favoare pe care Dumnezeu mi-a facut-o. Acolo simt ca mi-e casa, acolo vreau sa fiu ingropat. Dar n-am stiut sa pastrez aceasta favoare. Am venit aici de mila si de dragul bisericii de la Huta. Imi pare rau ca am plecat de la "Petru Voda", dar si bine, ca se folosesc oamenii de aceasta noua manastire - mai ales ca aici, in zona Beiusului, e plin de obiceiuri pagane, si ortodoxia nu se prea traieste cum trebuie", spune parintele.
Un sirag de minuni: Schitul Huta

Pr. Eftimie Mitra la troita inchinata celor care au murit pentru apararea ortodoxiei


In anul 2001, a venit la inmormantarea bunicii sale. L-a adus cu masina un oradean, care a insistat sa mearga si pana la Huta, sa-i arate o biserica frumoasa, dar uitata de lume. Nu se mai slujea in ea de ani intregi. Pe timpul comunismului, veneau aici familii de stabi sa se spovedeasca, sa se cunune sau sa boteze, noaptea, in taina, cu preoti special adusi. Se temeau sa nu se afle la partid, iar biserica de la Huta era buna pentru astfel de fapte, caci e departe de orice sat. Insa, dupa revolutie, biserica n-a mai fost ingrijita de nimeni.

Iarba si arbustii crescusera pana in dreptul ferestrelor. Inauntru nu puteai patrunde din pricina panzei de paianjen. "Mi s-a facut mila de bisericuta asta singura si in ruina si mi-o fost si drag de ea. Asa ca m-am dus in audienta la preasfintitul Ioan Mihaltan, episcopul de atunci al Oradiei, om tare cuminte si credincios, si i-am cerut binecuvantare sa fac un schit aici. A spus ca se va gandi".

Intors la "Petru Voda", i-a marturisit parintelui Iustin gandul sau. Parintele i-a dat canon sa faca 40 de psaltiri neintrerupte.

Cand a terminat-o pe ultima, a fost cautat de un consilier al episcopului Oradiei, care l-a intrebat daca mai vrea sa vina la Huta. Parintele Iustin l-a calugarit si l-a lasat sa aleaga. A venit aici in vara, si cateva luni a dormit in clopotnita bisericii, apoi intr-un bordei de barne, pe care si l-a incropit alaturi. Abia spre sfarsitul toamnei a terminat de zidit o camera cu soba.



"La inceput, oamenii nu stiau ca e un calugar aici. Dar intr-o zi, a ajuns prin preajma un grup de turisti, iar unul dintre ei a cazut de pe-o stanca. Speriati, tovarasii lui au alergat in stanga si in dreapta dupa ajutor.
Un sirag de minuni: Schitul Huta

Parintele Eftimie la racla cu sfintele moaste de la schitul Huta


Au dat de mine la schit si m-au chemat. Stiind locurile, l-am gasit lesne pe baiat. Era mort, faramat tot. I-am trimis pe prietenii lui dupa politie si salvare, ca aici nu este retea telefonica sa poti anunta, si eu am ramas cu mortul. M-am rugat pentru sufletul lui si l-am pazit de animale, sa nu-l manance".


Dupa intamplarea aceasta tragica, multa lume a aflat ca exista un calugar la Huta si a inceput sa vina si sa-l ajute. Incet, incet, a reparat biserica, i-a pus acoperis nou, fain, a ridicat cateva chilii, o trapeza, un paraclis, un pangar, o casa mica de oaspeti si o troita inchinata martirilor care s-au jertfit pentru apararea ortodoxiei. I s-au adaugat inca trei vietuitori, si toti impreuna incearca sa mai adauge minunilor intamplate pana acum, inca una: sa faca din Schitul Huta, din Muntii Codru-Moma, o adevarata gradina a Maicii Domnului.

Fotografiile autorului

(Pentru corespondenta si ajutor: Schitul Huta, comuna Finis, judetul Bihor - Pr. Eftimie Mitra.)
sursa formula as

BOBOTEAZA LA CURTEA DOMNEASCA

Share/Bookmark



Efectele Aghezmei Mari asupra credincioşilor le arată însăşi rânduiala slujbei: „Şi-i dă ei harul izbăvirii şi binecuvântarea Iordanului. Fă-o pe dânsa izvor de nestricăciune, dar de sfinţenie, dezlegare de păcate, vindecare de boli, diavolilor pieire, îndepărtare a puterilor celor potrivnice, plină de putere îngerească. Ca toţi cei ce se vor stropi şi vor gusta dintr-însa să o aibă spre curăţirea sufletelor şi a trupurilor, spre vindecarea patimilor, spre sfinţirea caselor şi spre tot folosul de trebuinţă…“


“Pentru ca să se zdrobească satana sub picioarele noastre

şi să se risipească tot sfatul viclean pornit asupra noastră”

(Molitfelnic)


Boboteaza la Curtea Domneasca


Sarbatoarea Bobotezei tinea trei zile la Curtea Domneasca din Iasi. In condica de ceremonii de la 1762, Logofatul Gheorgachi mentioneaza ca la 5 ianuarie, in Ajunul Bobotezei, veneau la Curtea Domneasca din Iasi, toti egumenii manastirilor din tara. Slujba de sfintire a apei era savarsita de Episcopul de Roman.


In ziua de 6 ianuarie, de Boboteaza, domnitorul era primit la slujba cu doua faclii aprinse. Dupa doxologie, domnitorul pleca impreuna cu mitropolitul si credinciosii, spre malul raului Bahlui, locul in care se savarsea sfintirea apei. Erau scoase in procesiune icoanele facatoare de minuni si moastele unor sfinti.


Potrivit documentelor, daca iernile erau mai aspre, slujba se oficia in piata din fata Portii Domnesti.


La slujba de sfintire a apei erau prezenti atat sotia domnitorului, cat si curtenii, ostenii, domnitele, jupanesele si fetele de casa. Era sfintita apa dintr-un vas mare de argint si din doua cazi inconjurate de sfetnice cu lumanari aprinse.


In momentul in care mitropolitul atingea busuiocul de fruntea domnitorului, erau trase trei salve de tun. Dupa ce era stropit cu agheasma, domnitorul saruta moastele aduse in procesiune. Dupa el, veneau toti credinciosii sa fie “botezati”.


Slujba de sfintire a apei se incheia cu botezul copiilor orfani, carora domnitorul le daruia imbracaminte si bani. Urma Sfanta Liturghie savarsita in Biserica Domneasca, de mitropolitul Moldovei.

A doua zi dupa Boboteaza, dascalii veneau la Spatarie pentru a-l ovationa pe domnitor.


In a treia zi de la Boboteaza, domnitorul statea de vorba cu egumenii prezenti la sfintirea apei. Era momentul in care domnitorul le oferea veniturile de la ocnele de sare, pentru manastirile in care acestia se nevoiau.


“Boboteaza cailor”


In ziua de Boboteaza caii din grajdurile Curtii Domnesti, erau stropiti cu agheasma. Se credea ca toti caii stropiti cu apa sfintita, vor fi sanatosi pe parcursul intregului an. Originea acestei traditii este in parte de sorginte tatareasca.


Primii care erau stropiti erau telegarii, caii care trageau trasurile domnesti. Urmau povodnicii, caii pur-sange arab, primiti in dar de la sultan cu ocazia investiturii domnului si apoi armasarii grajdurilor domnesti. Calul imparatesc era adus la final, de comis, conducatorul grajdurilor domnesti si al cavaleriei moldovenesti.


Sursa: crestinortodox.ro/roncea.ro

Semnalat de: Cronica de sfarsit

Foto: Ziaristi Online


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites