Saturday, December 31, 2011

TIBET


FULL DOCUMENTARY HERE


Filmul „Tibet” face o incursiune în istoria, tradiţiile şi spiritualitatea Ţării celor o mie de Buddha. Acoperişul lumii, Tibetul a fost o ţară mult timp ascunsă şi închisă, locul unde se află Shangri-La. De o frumuseţe ce-ţi taie răsuflarea, Tibetul e mai mult decât o ţară, e un tărâm spiritual.

Cu toate că este o regiune autonomă a Chinei, Tibetul este unic. Situat în Nord-Estul munţilor Himalaya, este cea mai înaltă regiune de pe Glob, la o altitudine de 4.900 de metri. Teritoriul a devenit imperiu unificat în secolul al VII-lea, dar a fost curând divizat în mai multe teritorii, care au fost conduse fie de chinezi, fie de mongoli.

În 1951, în urma unui conflict armat, regiunea a fost inclusă în Republica Populară Chineză. Există până în ziua de azi în Tibet conflicte cu privire la statutul politic al teritoriului. În ceea ce priveşte cultura din Tibet, ea este dominată de principala religie din regiune, budismul.

În timpul Revoluţiei culturale din China, aproape toate mănăstirile călugărilor tibetani au fost distruse de Garda Roşie. O mare parte din ele au început, însă, reconstrucţia începând cu anii ’80. Urmăriţi în cele ce urmează un film documentar prin care veţi descoperi lumea magică a Tibetului.

Vizionare online film documentar subtitrat Tibet

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites