Tuesday, October 4, 2011

SPIRITED AWAY-IN SFIRSIT SUBTITRAT


BEST ESOTERIC ANIME EVER, FROM THE CULT CREATOR OF MANGA, HAYAO MIYAZAKI. Dragons, witches, water spirits, cleaning spirits and face dancers, in a dreamtime world which sometimes opens up to ours.
FULL HERE

Trailer:

HAYAO MIYAZAKI, povestitorul japonez vrajitor, cel ce a fermecat o lume intreaga cu filmele sale cult, creatorul curentului manga si anime, este un creator de vise. L-am descoperit intimplator, cautind filme de desene animate pentru copiii mei si am ramas iremediabil indragostita.

Dupa cum a declarat, se inspira numai din bogatul folclor japonez. Creaturile hibride, dragonii oameni, sau stapinii muntilor, spirite ce apar sub forma unor animale uriase si pufoase, ca si lupii imparati ai padurilor, sint fiinte ce par fioroase dar care sint gardieni ai pamintului si protectori ai copiilor.

In toate fimele lui Miyazaki personajele principale sint copiii, cei ce au calitatile supranaturale ale sensibilitatii si perceperii unor alte lumi mirifice.

Ei risca intotdeaun pentru a proteja padurea, animalele sau pe cei iubiti, si cistiga, indiferent de cit de grea este lupta, de obicei cu alti oameni ce vor sa distruga prin lacomie si egoism habitatul natural si lumile fermecate ce se ascund in paduri.

Copiii, cu puritatea lor patrund in lumi ce nu mai sint accesibile adultilor prea ocupati cu mincarea (ca in Spirited Away) sau cu exploatarea nemiloasa a padurilor pentru minereu(ca in Princess Mononoke).

Gardieni ai frumosului si magicului, copiii sint cei ce ne inspira si pe noi sa ne intoarcem in timpul mitic al frumusetii sufletesti.
Pentru adulti si copii, povestea plina de tilc a lui Chihiro si a dragonului copil, ce o ajuta intr-o aventura incredibila, care o va face sa se maturizeze.

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites