Saturday, October 22, 2011

Destinul misterios al lui Michael Rockefeller -THE MISTERIOUS DESTINY OF MICHAEL ROCKEFELLER

THE MISTERIOUS DESTINY OF MICHAEL ROCKEFELLER-FULL DOCUMENTARY HERE

MORE ABOUT MICHAEL HERE


Acest film documentar prezintă remarcabila poveste din spatele colecţiei Michael Rockefeller, de la Metropolitan Museum din New York. Aceasta este una din cele mai frumoase colecţii de artă primitivă din lume: obiecte impunătoare readuse dintr-o altă lume, dintr-o junglă bântuită de spirite şi vânători de capete.

Sculpturile au fost aduse în America de un tânăr pe nume Michael Rockefeller, care a dispărut căutându-le.

Născut în 1938, Rockefeller era fiul cel mai mic al guvernatorului New York-ului. Pasionat de expediţii şi arheologie, tânărul a făcut mai multe călătorii în Guineea, unde a studiat tribul Dani şi arta Asmat.

Pe 17 noiembrie 1961, Rockefeller şi antropologul olandez Rene Wassing se aflau pe un râu din regiunea Asmat, într-o canoe la 30 de metri de ţărm, când aceasta s-a răsturnat.

Doi localnici au încercat să îi salveze pe cei doi, însă fără succes. Rockefeller a încercat să înoate către ţărm pentru a scăpa, însă a dispărut fără urmă şi a fost declarat oficial mort în 1964.

Părerea majoritară este că Rocckefeller fie s-a inecat, fie a fost atacat de un rechin sau de un crocodil. Deoarece vânătorii de capete şi canibalii erau încă prezenţi în unele zone ale Asmat, au existat speculaţii că Rockefeller a fost ucis şi mâncat de localnici.

În 1969, jurnalistul Milt Machlin a făcut o expediţie în Noua Guinee pentru a investiga dispariţia cercetătorului şi a concluzionat că există dovezi conform cărora Rockefeller ar fi fost ucis.

Vizionare online film documentar subtitrat Destinul misterios al lui Michael Rockefeller


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites