Sunday, October 2, 2011

EVENIMENT UNIC IN ACEST AN-NAVRATRI 2011

cu UN articol despre NAVRATRI am deschis blogul BACK in time.
Anul acesta NAVRATRI a inceput in seara de 27 septembrie si se va termina pe 5 octombrie, insa nu vom avea o sarbatoare obisnuita. De ce?


Pentru ca Radha, denumita Paralakshmi (Para inseamna Suprem), care a dat nastere celorlalte zeite, coboara pe pamint pentru prima oara dupa multe mii de ani, pentru a incepe ERA DE AUR si a-si lua locul de stapina a universului...a fost adormita pina acum iar acum isi exercita dreptul de a intra in lume si a o transforma.


Navaratri trezeste pamintul din somnul sau de moarte. Acum va porni lupta pentru lumina ce este condusa de Paralakshmi, care inglobeaza toate puterile divine feminine.

Ideea din spatele acestei sarbatori este ca acum este momentul de curatare al propriului nostru rau intern si extern-ura, gelozia, ignoranta, lacomia, lasitatea exista in forma de demoni atit in sfera invizibila exterioara cit si inauntru nostru ca emotii negative ce ii hranesc.

Paralakshmi, forma straveche a lui Lakshmi/Radha este zeita primordiala a perfectiunii si puterii. Radha apare mai tirziu ca Radha Krishna ce exemplifica iubirea perfecta, sanatatea, bogatia si intelepciunea. Ea apare din nou acum si va restaura abilitatea de a gindi in cel mai profund si inovator mod.

Binecuvintati-i venirea in aceste nopti de Navaratri. Nu va aparea in forma sa benigna ci in forma sa feroce de lupta pentru ne asista impotriva lui Alakshmi, demonul saraciei.

Cind acesta incepe sa aiba putere asupra noastra, el ne distruge frumusetea, caracterul si intreaga familie va fi tinta durerii, ruinei si urei sau dispretului celorlalti.

De aceea ii sintem recunoscatori lui Lakshmi pentru ca acum ea coboara spre a-l alunga pe acesta si cohortele lui.

Lakshmi este o zeita focalizata spre a atinge un anume tel

'Lakshya' inseamna directie sau tel/tinta si fara mama divina, fara teluri nu avem nici un rost. Pe de alta parte 'Alakshya' inseamna fara directie si ignorant. O linie foarte subtire le separa pe una de alta.

Daca sintem confuzi si nu stim incotro s-o apucam atunci sintem atacati de Alakshmi si nu putem atrage bogatia.

Sfaturi pt a beneficia de Navaratri

  • Noaptea stati treji pe cit posibil ai cititi povestiri sau vedeti filme despre zeita.Acestea sint o perfecta terapie pentru trup si suflet-mitoterapia.

  • Cintati-i mantra dimineat devreme timp de o ora pentru a -i recreea prezenta prin sunet.

    Mantra pt Lakshmi:Shreem Brzee
    (shreeeem brr-zzee)

  • Faceti un ritual acasa. Cu o fotografie a zeitei in fata, oferiti o lumanare, tamiie si cintati-i mantra de 108 ori. Pentru ca ii plac florile roz frumoase, oferiti-i citeva. Lotusul si trandafirul sint preferatele ei.

  • Rugati-va sa va daruiasca directie in viata:"Lakshmi tu esti inteligenta divina. Da-mi directie, cad la picioarele tale. Nu pot sa-mi dau seama singur incotro trebuie s-o pornesc. Daruieste-mi tel!"
cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites