Monday, September 26, 2011

GURU


KARMAPA KHENNO KARMAPA KHENNO KARMAPA KHENNO! LAMA KHENNO LAMA KHENNO LAMA KHENNO!

NESTE baieti enervati probabil ca s-au simtit atacati de articolele mele despre lipsa de bun simt a organizatorilor(fosti) seminariilor gurului meu, au ripostat intr-un comment spunind sa dau search pe net ca sa vad eu cum lama al meu nu este un guru autentic.

In afara faptului ca stiu mult mai multe despre el decit se scrie in biografia oficiala de pe site, dinsul fiind o persoana foarte modesta, pe TOT INTERNETUL nu exista decit un singur articol in care cineva intreaba daca stie cineva de guru si daca este autentic. AIci.Cam asta.

Ce pot spune si pe Iisus l-au minjit cei deranjati de invataturile sale revolutionare pentru acea vreme, ar trebui sa o iau mai incet si sa nu ma mai enervez.

Unul dintre cei cinci disciploi apropiati ai lui Karmapa 16 considerat cel mai mare maestru tibetan din secolul trecut, guru ramas orfan de mic, s-a jurat ca intr-o zi o sa ajunga un om important ca sa ii hraneasca pe toti copiii fara parinti.
Si asta s-a si intimplat.

Mai multe despre dinsul mai jos o sa citez de pe site.

In afara de ce este scris acolo numai cei ce l-au cunoscut cu adevarat stiu despre ce vorbesc-un autentic maestru, care si-a pus viata si sanatatea in slujba atingerii unui ideal foarte inalt-unirea tuturor oamenilor pentru a atinge inainte de a fi prea tirziu eliberarea.

Stiu ca sint un elev imperfect si ca fac multe greseli, dar tot ce este mai bun in mine se datoreaza incercarii mele de a nu-l dezonora, si chiar daca dau cu batul in balta nu o fac din rautate, ci din neputinta si ma ridic din nou, incercind sa fiu pe cit posibil la nivelul IMENS al invataturilor sale.


Povestea vieţii Maestrului Tanpai Rinpoche

Maestrul nostru, Guru Karma Tanpai Ghyalţen Acharya s-a născut în Tibet, în munţii sfânţi Kailash - Palatul Divin, Secret al Zeului Atotputernic Shiva Narayan şi a zeiţei Uma Devi cu auspiciile favorabile aducerii păcii şi unităţii în lume.

La vârsta de şase ani şi-a însoţit iubiţii părinţi în pelerinaj în Nepal (locul unde s-a născut Atotputernicul Buddha) unde a primit iniţieri religioase puternice şi învătăţuri importante de la Domnul Dharmei, Eminenţa Sa primul Drubsing Rinpoche şi mulţi alţi învăţători onorabili devenind cetăţean al frumosului Nepal.

În 1969, la o vârstă tânără, Master a plecat pentru a se alătura renumitei Universităţi Sanscrite din Varanasi, din măreaţa India unde a petrecut zece ani studiind buddhismul, hinduismul şi alte filosofii divine religioase şi învătăţuri.

Master a spus: "Prin extrem de buna generozitate a sponsorizării mi-a fost acordată cea mai mare oportunitate de către măreaţa India, casa tuturor religiilor şi credincioşilor de a studia acolo şi a obţine titlul Acharya (Maestru al filosofiei) în 1979.

Pentru totdeauna sunt recunoscător măreţei India şi tuturor guruşilor divini, iluminaţi, pentru iubirea necondiţionată şi cunoaşterea divină m-au binecuvântat şi inspirat pentru totdeauna să-mi dedic viaţa în folosul tuturor fiinţelor umane măreţe şi respectării şi glorificării tuturor religiilor într-o singură inimă a unirii păcii şi iubirii eterne."

17. Gyalva Karmapa
Sfinţia Sa Gyalwa Karmapa al 17-lea,
eliberatorul suprem şi protectorul fiinţelor


Inima divină a lui Buddha, dulcele Jamgon Kongtrul al 4-lea,
recunoscut de către Sfinţia Sa Gyalwa Karmapa al 17-lea Ogyen Trinley Dorje

Ulterior, Master s-a alăturat retragerii tradiţionale de trei ani, trei luni de practică intensivă a meditaţiei pentru iluminare şi un an adiţional de practică Hevajra şi Kalachakra sub îndrumarea Sfinţiei Sale Karmapa al 16-lea şi a Eminenţei Sale Bokar Rinpoche ca Maestru de retragere împreună cu şaisprezece lamaşi remarcabili în centrul de retragere aflat deasupra mănăstirii Rumtek din Sikkim, India.

Ulterior a devenit Maestru autentic al Meditaţiei şi Iluminării.

Atât experienţa beatifică a finalizării retragerii, cât şi dureroasa trecere dincolo a maestrului de rădăcină, Karmapa al 16-lea au lăsat un impact profund asupra Masterului şi l-au condus la determinarea puternică de a proteja linia divină Karma Kagyu şi următorul autentic Karmapa.


Din inimă îl preamărim pe Tai Situpa al 12-lea,
cel de încredere, care l-a recunoscut pe Karmapa al 17-lea conform scrisorii perfecte de prezicere a precedentului Karmapa, în care el avea cea mai mare încredere
Actualul măreţ Gyaltshabpa cel inseparabil de rozariul de aur al tuturor Karmapa

Pentru a îndeplini dorinţa lui Karmapa, începând cu 1984 Master a fost adesea invitat în ţările vestice pentru a-şi împărăşi cunoaşterea şi tehnica divină a realizării iluminării. Astfel mii de studenţi au avut şansa să primească înţelepciunea iluminării şi tehnica aflării păcii şi armoniei interioare pentru folosul lor şi pentru eliberarea omenirii şi a fiinţelor umane.

Întâlnind stundenţi şi prieteni foarte generoşi şi buni în ţările prospere Singapore, Malaezia, măreaţa Indonezia, Hong Kong şi frumoasa Thailanda, în 1990 Master a fondat şi a început construcţia Mănăstirii Regale Albe şi a Institutului pentru Studii Religioase din Kathmandu, Nepal.

Fiind una dintre cele mai mari şi importante mănăstiri din Nepal, Mănăstirea Regală Albă admite permanent şi acordă cazare gratuită, hrană şi educaţie religioasă la sute de călugări şi călugăriţe, tineri sau bătrâni (mulţi dintre ei provenind din clasele sărace şi dezavantajate ale societăţii).

Pe lângă grija acordată călugărilor şi călugăriţelor mănăstirii, Maestrul încearcă să susţină vârstnici şi săracii care au nevoie de ajutor. De asemenea, primeşte şi găzduieşte cu toată dragostea pe toţi prietenii şi studenţii săi din întreaga lume care vin să-l viziteze şi să stea acolo.

Mănăstirea Regală Albă este un colţ de rai al studenţilor religioşi, al practicanţilor meditaţiei şi al prietenilor, indiferent de baza religioasă şi culturală, unde se pot bucura de ospitalitate extraordinară cu învăţături de limpezimea cristalului şi îndrumare adevărată.


Royal White Monastery in Kathmandu

Prin acţiunile sale, Maestrul arată exemplul personal a celei mai umane şi altruiste iubiri a tuturor fiinţelor simţitoare; prin învăţăturile sale, el îi încurajează pe toţi să elimine furia, egoismul şi emoţiile negative şi să dezvolte compasiunea plină de iubire prin practica toleranţei şi a iertării; în mod fundamental să cultive inima iubitoare universală şi înţelepciunea iluminării.

Maestrul accentuează ferm că practica religioasă trebuie, cu puritate şi altruism să se concentreze pe eliberarea şi ajutorul tuturor fiinţelor simţitoare şi de asemenea, să rămână independentă de interesele politice şi financiare.

Cel mai important lucru pe care îl subliniază este unitatea tuturor religiilor şi a umanităţii, evidenţiind esenţa tuturor religiilor, îndeamnă pe toţi să ajute omenirea să găsească pacea statornică şi eliberarea şi să protejeze toate fiinţele simţitoare.


cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites