Thursday, September 1, 2011

Alexandru Pesamosca, părintele pediatriei, a murit!

Este inadmisibil ce s-a inimplat cu acest MARE OM, de o modestie nemaintilnita, simplu, care nu a luat bani de la pacienti niciodata in viata!
Eu numesc asta EROISM.Tata Pesi stiu ca o sa ajungi in rai...te iubim si ne rugam ca sufletul tau sa fie inconjurat de ingeri cu cintarile lor minunate.
(karma)

Prof. dr. Alexandru Pesamosca

Prof. dr. Alexandru Pesamosca

Alexandru Pesamosca a murit astăzi la spitalul Budimex din Capitală. Doctorul a operat mii de copii şi era alintat Tata Pesi. Este cunoscut în România ca "părintele pediatriei".


UPDATE: Familia a sosit la faţa locului şi le-a cerut medicilor să nu facă nicio declaraţie.

Alexandru Pesamosca avea 81 de ani. El suferea de insuficienţă cardiacă şi renală. În iunie, medicul a fost supus mai multor investigații din cauza unor tulburări cardiace.

Profesorul Pesamosca care a muncit mulţi ani la spitalul Budimex, nu a avut o casă şi de aproape 30 de ani locuia într-o cameră a spitalului.

La începutul verii, profesorul s-a simţit rău şi a fost internat din cauza unei tulburări cardiace, un prim diagnostic fiind insuficienţă cardiacă şi renală.

Prof.dr. Alexandru Pesamosca (81 de ani), a lucrat ca chirurg pediatru la Spitalul Clinic de Urgenţă "Marie S. Curie" din Bucureşti, şi a practicat meseria timp de 50 de ani.

Considerat de specialişti ca fiind titanul medicinii româneşti, profesorul a realizat peste 50.000 de intervenţii chirurgicale. La împlinirea vârstei de 70 de ani s-a pensionat, ca urmare a deciziei ministrului Sănătăţii.

Citeşte şi:

Alexandru Pesamosca a trăit izolat pe un pat de spital şi uitat de lume! VIDEO

Adrian Mogoş: «Când aveam un an, doctorul Pesamosca mi-a salvat viaţa»

Alexandru Pesamosca: «Nu mai am nimic decât casa asta, este bogăţia mea» VIDEO

Iată cine a fost doctorul Alexandru Pesamosca

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites