Monday, August 22, 2011

UPGRADE LA POENARI

Turism horror

Pasionatii de filme de groaza au acum un loc unde pot vedea cum se desfasurau pe vremuri executiile.

La cetatea Poenari din Arges, resedinta secundara a domnitorului Vlad Tepes, au fost montate o spanzuratoare si un jug, iar pentru a completa peisajul si-asa sumbru, manechine pline de sange zac infipte in tepe.

Sinistru. Manechinele insangerate baga spaima in turisti
Panorama. Cetatea Poenari se afla in apropiere de barajul Vidraru din judetul Arges
Senzatie. Dupa ce a urcat cu greu treptele, reporterul CANCAN a testat jugul in care erau pusi pe vremuri hotii

Construita in 1453 ca fortareata contra otomanilor, Cetatea Poenari devine accesibila dupa un efort consistent: trebuie sa urci pana acolo 1.447 de trepte.

La capatul acestui drum anevoios, pe turisti nu ii asteapta vreo terasa cu sucuri si bere sau vreo piscina, ci un esafod dotat cu butuc, un jug si doua tepe mari in care sunt infipte niste manechine stropite cu vopsea rosie ca sangele. Tamplarii din atelierul Muzeului Judetean Arges sunt autorii obiectelor de tortura montate la Poenari. Atat de terifianta este imaginea care li se infatiseaza ochilor, incat turistii se sperie.

De manechine, cel putin, se apropie cu mare sfiala, datorita veridicitatii cu care sunt reproduse detaliile.

Pentru ca totul sa fie ca la carte, printre obiectele de tortura apar uneori si cativa actori care infatiseaza domnite si boieri de la acea vreme, inclusiv domnitorul Tepes, iar seara se aprind torte care produc si mai multi fiori celor care se afla in zona.



Mister. Abatia Carta din Sibiu ascunde legende intunecate
Abatia Carta, raiul fantomelor

Mii de turisti straini, in special germani si francezi, poposesc an de an la fosta Abatie Cisterciana de la Carta, judetul Sibiu. Curiozitatea lor nu e legata doar de ruinele manastirii ridicate in urma cu peste 800 de ani, ci si de legendele care spun ca vechea abatie e bantuita de fantome.

"Se intampla lucruri stranii. In odaile de la parter si in beciuri se misca scaunele si tremura zidurile. Fostul preot era absolut convins ca sunt fantome aici. N-ar fi exclus, pentru ca in curtea manastirii la fiecare palma de pamant poti gasi oseminte omenesti", spune preotul Michael Reger.










Impresie. Castelul din Hunedoara este privit cu groaza de straini
Castelul Corvinilor, a doua cladire infricosatoare din lume

Un alt loc din Romania unde iti patrunde frica in oase este Castelul Huniazilor din Hunedoara. Un clasament realizat de Lonely Planet il plaseaza pe pozitia a doua a celor mai infricosatoare cladiri din lume, dupa templul budist Wat Rong Khun, din Thailanda. Monumentul, construit in secolul al XV-lea de Iancu de Hunedoara, este mai infricosator chiar si decat Cernobilul, in viziunea strainilor. Unic in Romania ca arhitectura, castelul este vizitat anual de mii de turisti straini.







cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites