Tuesday, August 16, 2011

Televizorul îţi scurtează viaţa cu 22 de minute pe oră!

Televizorul îţi scurtează viaţa cu 22 de minute pe oră!

Fiecare oră pe care o petrecem uitându-ne la televizor are drept consecinţă scurtarea vieţii cu 22 de minute, arată un nou studiu efectuat în Australia.

"Dacă estimările noastre sunt corecte, atunci uitatul la televizor este la fel de nociv ca fumatul şi ca obezitatea", susţine conducătorul studiului, Dr. Lennert Veerman de la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii din Queensland, Brisbane.

Această cercetare nu este prima care descoperă o legătură între pasiunea pentru televizor şi sănătatea: un studiu australian efectuat anul trecut a descoperit că persoanele care petrec o oră pe zi uitându-se la televizor prezintă un risc cu 8% mai mare de a muri prematur.

Conform acestui nou studiu, fiecare oră petrecută în faţa televizorului după vârsta de 25 de ani reduce durata de viaţă cu 22 de minute. Ţinând cont că o ţigară reduce durata de viaţă cu 11 minute, Dr. Veerman susţine că uitatul la televizor constituie un viciu la fel de nociv.

O analiză a tuturor studiilor publicate pe această temă în jurnalul American Medical Association, cea mai importantă organizaţie medicală din lume, concluziona că o oră petrecută în faţa televizorului reduce durata de viaţă cu doar 5 minute.

Dr. Veerman explică această diferenţă prin faptul că celelalte studii s-au concentrat asupra anumitor grupe de vârstă şi din cauza felului diferit în care acestea defineau "uitatul la televizor". În studiul său au fost incluse doar persoanele care nu efectuau o altă activitate, precum gătitul, în timp ce urmăreau programele TV.

Cu toate acestea, nu există un dezacord în ceea ce priveşte efectul nociv al TV-ului, ci doar asupra numărului de minute din viaţă pe care acesta ni le răpeşte.

Sursa: The Australian/descopera.ro

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites