Saturday, August 13, 2011

AZI LUNA PLINA IN VARSATOR


LUNA PLINA IN VARSATOR -13 AUGUST 2011 ORA 21: 57 ORA ROMANIEI – “ CULEGEM CE AM SEMANAT “

Posted by: Adriana In: Fazele Lunii
“Invata de la ape sa ai statornic drum,
Invata de la flacari ca toate-s numai scrum.
Invata de la umbra sa taci si sa veghezi
Invata de la stanca cum neclintit sa sezi
Invata de la soare cum trebuie s-apui,
Invata de la piatra cat trebuie sa spui
Invata de la vantul ce-adie pe poteci
Cum trebuie prin lume de linistit sa treci.”
R. Kipling

Luna plina este momentul cand Luna se afla in opozitie cu Soarele, in cazul nostru Luna se afla in Varsator gradul 20:41 iar Soarele in Leu gradul 20:41.

Astrologic vorbind faza de Luna Plina este un aspect provocator (opozitie, 180 grade ) ce induce un puternic conflict interior, ne face mai nervosi si plini de energie, este accentuata lipsa claritatii in gandire, o minte incetosata, dezechilibru comportamental, un puternic zbucium sufletesc suportat cu dificultate, dezechilibru comportamental fata de celalalt sex, inconstanta, lipsa de claritate a gandirii, nervozitate .


Raporturile sociale in aceasta perioada nu ofera sanse prea multe, este un timp al conflictelor de tot felul, al neintelegerilor. Tensiunea implicata de un aspect provocator dinamic ne forteaza sa actionam pentru a schimba conditiile care nu ne satisfac, atat launtric cat si in exterior ,o rezolvare eficienta a provocarilor vietii in aceasta perioada poate aduce satisfactii imense.

Ascendentul momentului de Luna Plina este in Berbec gradul 4, vorbim de un semn cardinal de foc ce poate aduce conditii noi de viata, o schimbare importanta, noi initiative, nerabdare, “viata freamata ‘in aceasta perioada .

Aceasta energie vrea “ ceva nou “ dar cu Mercur , Uranus , Neptun , Pluto retrograde noutatea se bate cap in cap cu refacerea unor directii gresite si tocmai de aici pot rezulta destule stari de instabilitate, nervozitate.

Guvernatorul ascendentului prin pozitia in casa astrologica arata domeniul din viata noastra care capata o importanta mare si in care ne putem investi energia .

Cu Marte in Rac in casa IV dar slabit si mai mult de Pluto si Uranus , putem vorbi de o agresivitate exercitata in familie si in camin ca urmare a agitatiei necontrolabile . Marte in Rac in opozitie cu Pluto retrograd in Capricorn aduce in prim plan situatii complicate, primejdioase, crize de tot felul.

Conjuncturile vietii pot reprezenta focuri de tensiune prin fel de fel de obstacole ascunse, dusmani secreti ( pluto), in ciuda eforturilor facute pentru a depasi obstacolele, acestea parca se extind .

Pluto retrograd in conjunctie cu casa carierei poate aduce crize profesionale, repunerea in discutie a reusitei sau reputatiei, pierderea unei situatii, convulsii sociale .

Marte in aspect provocator cu Uranus retrograd in Berbec aduce imprudenta, relatii pasionale bazate doar pe atractii fizice de moment , riscuri profesionale spectaculoase, totul are in ecuatie –imprudenta , precipitare, lipsa indulgentei .

Uranus retrograd in casa XII poate accentua unele necazuri datorate unor lucruri neterminata din trecut. Gandurile pot fi salbatice, secretele pot conduce la anxietate, nervozitate .

La un nivel pozitiv, aceasta energie ne poate ajuta sa dezvoltam o credinta profunda in individualitatea noastra, sa invatam sa avem incredere in calitatile noastre unice (Uranus!) care sa ne elibereze de orice limitare .

In conjunctie cu Marte in Rac este asteroidul Amor 1221 . Acest asteroid atunci cand face aspecte importante ne vorbeste despre iubirea neconditionata, armonia cu un partener, marea iubire romantica iubirea recunostinta , iubirea spirituala .

Amor in aspect cu Marte dar in opozitie cu Pluto retrograd ne poate ajuta sa intelegem condtitionarile impuse de o iubire ce blocheaza dragostea si acceptarea unor conditii din trecut, sa stabilim anumite limite in numele iubirii.

Aspectele lui Amor cu Marte si Pluto amplifica iubirea plina de sacrficii, abandon si daruire extrema. Exista in aceste zile o lista mare cu asteptari incercari , dificultati in drumul catre o uniune intensa cu un final fericit .

Acum putem sa ne dam seama
daca conexiunea cu partenerul este una sortita , scrisa sus in cer sau daca intensitatea de moment ne-a atras in relatii nestatornice .

In aceste zile romantismul pluteste in aer prin pierdere sau prin regasire dupa incercari (Pluto retrograd ), exista o dorinta de apropiere emotionala sau o dizolvare a dorintei .

Marte in conjunctie cu Amor ( lupta pentru iubire ) are un sustinator si in asteroidul 3671 Dionysos. In mitologie Dionysos este zeul vinului si dansului , semnifica starea de frenezie sub influenta unor substante .

Adesea , dorinta lui de a bea este pentru a-si elibera mintea de griji si necazuri . Extrem de atractiv era capabil sa se transforme intr-o multitudine de animale ca un mijloc de auto-protectie si inselaciune .

Dionysos este de asemenea in legatura cu dorinta nebuna de razbunare iar ca un elev pasionat al lui Chiron el este de asemenea legat de magie , initiere .

In acest moment de Luna Plina poate aparea o dorinta de a scapa de problemele iubirii ( Amor ) prin folosirea unor substante dar mai ales a alcoolului , poate aparea un
gand de razbunare pentru o iubire pierduta sau care raneste sufletul.

In acelasi timp suntem ajutati sa intelegem ca trebuie sa ne ridicam deasupra placerilor trecatoare cautand magia vietii prin cunoastere , spiritualitate, studiu .

Luna Plina in Varsator gradul 20:41 activeaza axa VI-XII , o axa a sanatatii dar si limitarilor, aducand in prim plan confruntarea cu suferintele create de anumite renuntari dar si greseli in dragoste, munca, cariera, karma, renuntari ce au generat insatisfactie si agresivitate reprimata.

Este o provocare acest moment de Luna Plina ce poate deslusi misterul unei suferinte, propriei singuratati si dorinta de a transforma aceste probleme in ceva creativ .

Luna in Varsator ne indeamna catre comunicare , detasare , idealism, originalitate dorinta de a elimina falsul si idealurile false, ipocrizia si tot ce nu corespunde noilor conditii de viata.

Este o energie instabila dar originala ce ne ajuta sa facem fata schimbarilor bruste din viata noastra.

Luna plina in casa XII amplifica emotivitatea , izolarea , nervozitatea, apar framantari pentru probleme lipsite de importanta, putem ascunde destul de bine adevaratele sentimente, putem fi usor raniti. In opozitie cu Luna in Varsator se afla Venus in Leu, acest aspect amplifica capriciile , deceptiile, prieteniile superficiale .

Vanitatea sau risipirea sentimentelor conduce la disocieri, afacerile dau gres datorita credulitatii in alegerea partenerilor.

Soarele in Leu in conjunctie cu Venus in Leu ofera farmec , gusturi rafinate, dorinta de elevare sociala . Cu Venus slabita in acest moment de Luna Plina , aspiratia amoroasa este imperioasa, libera, dificil de stapanit .

Nodul Nord in Sagetator ( soarta ) gradul 21:50 sprijina in mod benefic aceasta Luna Plina in Varsator iar plasarea lui in casa IX arata ca vom invata din propriile greseli utilizand cunostintele mai mari , spiritualitatea, filosofia .

Trebuie sa invatam ca adevarul inseamna mult mai mult decat problemele cotidiene si decat cunostintele inmagazinate in mintea noastra, sa ne dezvoltam intuitia, credinta, sa privim spre orizontul mai larg din fata noastra .

Nodul Sud in Gemeni ( automatismul, trecutul, obisnuinta ) este in conjunctie cu asteroidul 26 Proserpina si cu asteroidul 100 Hekate.

In mitologie, Proserpina ( Persefona ) este o zeita rapita de Hades -Pluto si transformata fara
voia ei in iubita, sotie . Personalitatea acestei zeite este calcata in picioare de dorintele lui Pluto, nevinovatia si ignoranta ei o conduc la o transformare profunda printr-o experienta foarte grea .

In acest moment de Luna Plina, prin aspectul Proserpina –Nodul Sud putem vedea consecintele unei situatii nedorite, neasteptate din trecut dar plina de sacrificii, durere .

Exista o lipsa a controlului in relatiile romantice infaptuite, relatii bazate mai mult pe dorinta unui partener, pe sexualitate . Deoarece Proserpina devine regina lumii intunecate, ea primeste sufletele mortiilor fiind un ghid pentru alte taramuri, pentru cele mai profunde locuri ale psihicului.

In consecinta , putem fi ajutati sa gasim o cale de iesire din cele mai intunecate relatii , situatii , poate fi un ghid important pentru sufletul nostru .

Hekate este o Zeita misterioasa si puternica responsabila de toate lucrurile intunecate , inclusiv noaptea dar si lumea spiritelor . Ea calatoreste in toate cele trei lumi: cer, pamant si lumea de jos.

Astfel ea a devenit zeita care vede in toate directiile in trecut , in prezent si in viitor fiind un ghid important pentru cei care se afla “ la o rascruce de drumuri” . Rolul lui Hekate in acest moment de luna plina este de a ne ajuta sa vedem in profunzime alegerile trecutului si sa ne lumineze calea cea buna .

Ea are “o torta in mana “ pentru cei care au nevoie de aceasta ghidare indiferent daca este cerut sau nu ajutorul ei, darul ei de lumina este neconditionat . Hekate este intotdeauna
langa noi in vremuri grele ajutandu-ne sa ne departam de tot ceea ce ne constringe , ne ajuta sa ne eliberam de un trecut plin de sacrificii .

In conjunctie cu Soarele in Leu ( scopul vietii,vitalitatea, esenta vietii ) se afla asteroidul 149 Medusa . Daca ne intoarcem iarasi la mitologie, gasim in Medusa o fata foarte frumoasa renumita mai ales pentru farmecul ei aproape divin, pentru parul ei bogat dar si pentru atragerea pretendentilor pe care ii refuza ramanand sa-si admire in continuare frumusetea .

Poseidon ( Neptun ) s-a indragostit de Medusa si in cele din urma a violat-o ( in unele povesti apare relatia lor intima acceptata de amandoi) chiar in templul lui Pallas Athena –zeita razboiului si intelepciunii .

Pe langa faptul ca Medusa a atras gelozia Athenei din cauza frumusetii si pretendentilor ei, a atras si mania acestei zeite din cauza actului sexual consumat in templul ei sfant .

Astfel, Medusa a fost transformata intr-o bestie hidoasa si blestemata ca orice atinge privirea ei sa se transforme in piatra . Medusa anterior frumoasa, curtata, dorita de toti , devine un monstru cu serpi in cap in loc de par si izolata pe o insula de la marginea oceanului , o insula care in timp s- a umplut de forme pietrificate -victimile privirii ei.

Perseus cu ajutorul sfatului primit la Oracolul din Delphi dar si cu sustinerea lui Jupiter , Pluto, Mercur si Athena , reuseste sa-i taie capul Medusei iar din capul ei taiat au iesit doi gemeni : Pegasus –calul inaripat si Chrysaor –razboinicul de aur .

Perseus a folosit in multe randuri capul Medusei pentru a-si invinge dusmanii - dupa salvarea Andromedei el aseaza capul Medusei pe un pat de alge marine nascandu-se astfel coralul –planta care traieste in apa dar care se pietrifica expusa la aer.

In cele din urma , capul Medusei ajunge la Athena care-l purta pentru a pietrifica dusmanii ei .

Soarele reprezinta scopul, esenta noastra in contrast cu Luna –personalitatea ,masca sufletului . Soarele poate fi privit ca un mit al scopului nostru , al vitalitatii noastre, eforturile care trebuiesc facute pentru a ne simti intregi .

Orice planeta, asteroid in conjunctie cu Soarele da o aroma specifica scopului, esentei noastre .

Medusa ( frumusete , gelozie , transformare , intelepciune , protectie in final ) in conjunctie cu Soarele ( scopul vietii, sensul vietii, barbatul, autoritatea ) dar in opozitie cu Luna ( suflet, sentimente ,femeia, mama ) poate arata provocari nascute din punerea in lumina a unui talent aparte , acest lucru poate atrage gelozia , invidia celorlalti pana la pedepse transaformatoare, izolare .

Pe de alta parte , tinand cont de semnificatia Lunii Pline, se poate spune ca in aceste zile putem culege roadele unui talent aparte ce ne-a transformat radical, talent folosit si de cei din jurul nostru ca o arma de protectie .

Nu trebuie uitat ca si dupa ce Medusa a fost transformata ea a continuat sa fie o provocare , dar nu Medusa a cautat acest lucru ci cei din jurul ei , in consecinta fiti atenti ce priviri atrageti , pe cine deranjati cu talentele voastre, poate cel mai bine ar fi sa nu vorbiti prea mult despre planurile voastre , relatiile voastre, pana nu va convingeti de adevaratul caracter al oamenilor carora vreti sa va destainuiti .

Daca Medusa a impresionat prin frumusete , pretendenti , dupa transformarea ei a continuat sa fie in centru atentiei prin puterile ei transformatoare iar dupa moartea ei , puterea ei a fost folosita ca o protectie pentru cei care i-au facut rau .

Acest moment de Luna Plina ne spune ca un talent , o relatie , o situatie se poate transforma in ceva benefic pentru noi ( ne da forta ) cu conditia sa stam cat mai departe de oamenii invidiosi .

Jupiter in Taur continua sa ii sprijine pe cei care muncesc sa-si dezvolte calitatile native , aceasta energie norocoasa ne ajuta prin sinceritate , entuziasm .

Punctul Norocului este in Balanta in casa VII –casa naturala a Balantei accentuand astfel importanta calitatii unei relatii dar si noroc prin relatii parteneriate cu oameni bogati material dar si sufleteste .

Aceasta Luna Plina ne ajuta sa culegem roadele muncii noastre incepute la Luna noua in Varsator din 3 februarie 2011 , depinde doar de voi ce “seminte” ati plantat si cum le-ati ingrijit pana acuma .

LUNA PLINA IN VARSATOR poate sa ajute sa eliminam idealurile false , relatiile care ne fac rau , situatiile care ne tin pe loc .

Uranus retrograd in Berbec conduce aceasta Luna plina in Varsator dar intr-un mod destul de provocator prin Crucea Cosmica pe care o creaza cu Marte in Rac ( actiunea, dorinta ) Pluto in Capricorn ( tranformarea ) si Juno in Balanta ( relatia , partenerul) .

Este un moment in care suntem trasi in mai multe directii, de aceea este important sa ne gasim echilibru interior, sa realizam o nota –sinteza a evenimentelor trecute, a experientelor noastre, doar asa putem gasi directia in care trebuie sa ne concentram intreaga energie .

Sa fim perseverenti in eforturile noastre este un alt pas catre realizare . Si daca este o Cruce Cosmica pe ce , atunci exista in sens pozitiv multa hotarare, vointa, concentrare, transformarea unor valori in ceva concret.

Alegeti acest drum caci este cel mai bun .

http://adriana-astro.com/luna-plina-in-varsator-13-august-2011-ora-21-57-ora-romaniei-%E2%80%93-%E2%80%9C-culegem-ce-am-semanat-%E2%80%9C/


Editeaza-ti textele fato ca am orbit, altfel f bun imputul astrologic!@

cybershamans
(karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0
Share/Bookmark

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites