Monday, July 11, 2011

AROME PENTRU CASA

Tamponează filtrul de aer al aspiratorului cu uleiuri esenţiale parfumate.

Tamponează filtrul de aer al aspiratorului cu uleiuri esenţiale parfumate.

Produsele din comerţ ţi se par prea scumpe, eşti alergic la beţişoarele parfumate sau pur şi simplu ai uitat să cumperi unele noi? Uneori simţim în camere un miros neplăcut şi greu şi nu ştim cum să împrospătăm aerul cât mai repede. Iată câteva soluţii rapide şi ieftine.


Parfumează în timp ce aspiri


Tamponează filtrul de aer al aspiratorului cu uleiuri esenţiale parfumate. Alege un parfum uşor, pentru un aer proaspăt. Nu folosi mai mult de 4-5 picături de ulei, deoarece filtrul trebuie să rămână în continuare uscat.


Încearcă sortimente speciale pentru combaterea unor mirosuri neplăcute cum ar fi fumul de tigară sau mirosul de animale.


O altă variantă este să introduci odorizante mici în sacul sau recipientul de depozitare al aspiratorului.


Poţi încerca biluţe parfumate sau balsam de rufe sub formă solidă (batoane). Aspiră puţin în camere sau lasă pur şi simplu aspiratorul pornit câteva minute. Parfumul se va răspândi în toată camera.


Apelează la metoda bunicii


Iată o soluţie ce promite efect imediat şi de durată. O poţi încerca deoarece nu solicită multe ingrediente şi nici un buget mare.


Amestecă o lingură de bicarbonat de sodiu cu o lingură de suc de lămâie şi 400 ml apă. Toarnă amestecul într-o sticlă cu pulverizator şi foloseşte-l în camerele cu miros închis.


Bicarbonatul are efect de neutralizare a mirosurilor neplăcute. Folosit sub formă granulată, elimină mirosurile din frigider sau cuptor cu microunde.


Sucul de lămâie poate fi înlocuit cu esenţe parfumate sau apă de toaletă.


Dă-i de lucru ventilatorului


Aşează în dreptul ventilatorului un săculeţ parfumat. Puterea acestuia va împrăştia imediat parfumul în întreaga cameră. Dacă nu ai un săculeţ parfumat, atunci confecţionează unul.


Ia o bucată de material şi aşează pe ea câteva linguriţe de cafea sau de scorţişoară. Dacă nu îţi plac aceste arome sau nu le ai momentan în debara, poţi pune puţin detergent de rufe sau săpun dat pe răzătoare.


Împrospătează natural


Levănţică este una dintre cele mai parfumate flori nemuritoare. Aceasta va răspândi tot timpul anului, are un efect calmant şi relaxant şi alungă ţânţarii. Cumpară un buchet de levănţică şi agaţă-l într-un loc în care se potriveşte sau pune-l într-o vază fără apă.

Dacă acesta nu se încadrează în decorul camerei, atunci mărunţeşte florile şi presară-le în recipiente deschise, aerisite.


Dacă mirosul este prea puternic, atunci poţi folosi o puşculiţă. Îndeasă florile în interior, iar parfumul acestora va fi eliminat treptat, doar prin orificiul puşculiţei.


Prepară o licoare magică


Când trebuie să împrospătezi mirosul în scurt timp aruncă o privire în dulapul de mirodenii. Adună următoarele condimente: scorţişoară, cuişoare, ghimbir, anason sau chimen şi pune câte o linguriţă într-un vas cu apă.

Pune-l pe foc şi lasă-l să fiarbă suficient, astfel încât aburii parfumaţi să îşi facă simţită prezenţa. Dacă poţi, adaugă şi coajă sau suc de fructe, în special citrice.

Citeşte şi:

Uite cu ce îţi parfumezi casa!

Mirosul de prăjeală dispare cu zahăr şi lămâie

Miroase urât în casă? Uite 10 soluţii!

Uite cum poţi folosi zaţul de cafea la curăţenie

sursa click.ro

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites