Friday, May 20, 2011

KUMANTONG MISTERIOSUL BAIAT CE ADUCE NOROC


Share/Bookmark

Am pus ieri
aici si aici doua clipuri ciudate poate pentru unii, asa ca vreau sa detaliez azi despre ce e vorba, deoarece mi se pare din punct de vedere antropologic si shamanic foarte interesant.

In Asia de Sud se considera in trecut( sec 13-17), ca orice luptator trebuie sa fie versat in arta magiei pentru a-si putea proteja tara si caminul. Din acea perioada au ramas multe practici care azi pot parea ciudate, dar care atunci erau foarte raspindite.
KMT este unul dintre faimoasele artefacte magice care au ramas din acea perioada.

Se crede ca el poate aduce noroc, protectie, charisma posesorului si ca il poate apara de atacuri magice sau fizice.
Cel ce il creeaza trebuie sa aiba o minte puternica si curaj, sa completeze citirea unor sutre budiste si sa poata fi capabil sa controleze spiritele malefice.


KMT este prima oara mentionat in scrierea clasica
Kun Chang-Kun Pan(1491). Pra Surinreuchai comanadantul sef al armatelor a fost cit pe ce sa fie otravit de sotia sa intorcindu-se de la lupta; bineinteles ca a omorit-o ca sa se apere si, fiind gravida i-a scos copilul din burta incercind sa-l salveze, dar acesta s-a nascut mort.


Folosindu-se de inaltele sale cunostinte de magie a facut un ritual prin care mumificindu-i bebelusului trupul la foc mic, i-a chemat inapoi spiritul pastrindu-l astfel linga el ca sa-l ajute si creeind primul KMT despre care avem cunostinta.

Ca talisman KMT arata ca un baietel ce are parul ras in afara de un mic smoc in virful capului, imbracat cu costum popular din sudul Asiei, insa fara camasa.


Modul traditional in care este creeat in concordanta cu cartile magice este aproape neschimbnat. Se ia un baietel mort in pintecele mamei sale intr-o zi de simbata sau marti si se coace la foc mic pina se usuca complet, apoi se lacuieste si se acopera cu foaie de aur.


Mai tirziu s-a considerat ca aceasta modalitate este ilegala si imorala si procesul a fost modificat, folosindu-se in schimb un amestec de 108 plante si materiale magice
precum sarea sfintita, pamint de morminte, argila din pesteri si pulbere de oase de la cadavre cremate intr-o marti.

In mod traditional magicienii spuneau anumite rugaciuni si apoi il rugau astfel:
"Baiatul meu te iubesc si vreau sa fii copilul meu. Vino si locuieste cu mine, iar eu te voi creste si te voi face fericit"


De aceea si azi cei ce poseda un KMT il hranesc zilnic cu dulciuri, bauturi dulci si lapte, vorbind cu el si ingrijindu-se de el.
Unii magicieni ce practica magia neagra, sau unii posesori de KMT foarte lacomi, il hranesc in mod eronat cu singe si carne, ceea ce este COMPLET INTERZIS, pentru ca entitatea devine astfel foarte puternica si malefica, nemaiputind fi controlata. Unii KMT astfel imputerniciti devin ucigasi, sau pot innebuni pe dusmani sau chiar pe magician.

In mod traditional, dupa ce persoana s-a imbogatit trebuie sa elibereze KMT care, facind fapte bune si-a purificat karma.

Astfel, trebuie chemat si vorbind cu un ton dulce ca de obicei, trebuie sa-i spui:
"KMT a venit timpul sa ma parasesti. Te rog lasa-ma si sa fii renascut intr-o viata mai buna in care sa nu mai suferi. Iti spun asta pentru ca te iubesc."


Apoi se ingroapa in pamint, se pun flori deasupra in semn de felicitare si se spune:
"Corpul tau fizic se va transforma in praf, mama si tatal tau ti-au ingropat corpul pentru a te trimite intr-o lume mai buna. Dar inainte de a pleca te rog primeste cele 5 Precepte:
1-nu ucide
2-nu fura
3-nu comite adulter
4-nu minti
5-nu bea alcool.
Te rog primeste aceste 5 precepte de la parintii tai si astfel si tu si noi vom avea merite
.
A doua zi trebuie mers la templu si facute rugaciuni astfel incit sa renasca sub forma unui inger in viata urmatoare.

cybershamans (karmapolice) / CC BY-NC-ND 3.0

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites