Monday, April 4, 2011

Descoperire incredibila. Arheologii au gasit primul portret al lui Iisus

Share/Bookmark

autor: Daily Mail | acum 4 ore 12 minute
Isus

Imaginea e cat se poate de familiara: un barbat cu barba si cu par lung si carliontat. Dupa aproape doua milenii in care a fost acuns in pestera din Pamantul Sacru, e greu insa sa determini adevarul.


O noua viziune despre Rastignire in cele mai vechi scrieri crestine?


Extraordinarul portret face parte din recenta descoperire a celor 70 de codicile din plumb, gasite intr-o pestera cu vedere spre Marea Galillei.


Arheologii cred ca avem in fata primul portret al lui Iisus Hristos, care ar fi fost desenat chiar in timpul vietii Lui si al contemporanilor Sai. Cartea e doar un pic mai mare decat o carte de credit moderna, iar pe fata si pe spatele ei este reprezentat un barbat, pe o parte cu barba, pe cealalta, fara. Sub fiecare se afla cate un rand scris intr-un stravechi dialect evreiesc, ce nu a fost descifrat in intregime pana acum. Ceea ce banuiesc traducatorii e ca ar scrie "Salvatorul Israelului".


Teorie bulversanta: Dumnezeu a avut o sotie


Proprietarul artefactului ar fi fost un beduin pe nume Hassan Saida, care traieste in orasul arab Umm al-Ghanim. Initial, nu a vrut sa vanda cartile, dar doua dintre acestea au fost trimise pentru teste in Anglia si Elvetia.


Strabunica lui Isus, identificata! Vezi despre cine e vorba

Isus


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites