Monday, April 4, 2011

Cat de dispusa esti sa fii victima unei talharii sau a unui viol?

Share/Bookmark

4 April 2011

Eu sunt genul de prost care, in cercul nostru de prieteni, da din gura ca motopercutorul, ciocanind in acelasi punct: siguranta personala.


De fiecare data cand se deschide discutia asta (sau se ajunge la ceva inrudit) toata lumea isi pune mainile in cap… Iar incepe bunicul! Iar eu nu pot sa-i dezamagesc, iar incep sa explic ca nu poti sa iesi din casa seara de capul tau, ca nu umbli pe strazi noaptea singura, ca atunci cand vezi ca e cineva necunoscut in scara blocului nu intri neatenta si cu nasu-n telefon… sunt un fel de soacra.


Ei, acum cateva zile una dintre prietenele noastre a fost atacata de un individ, in scara blocului. A ramas fara geanta, are un ochi vanat si gura sparta, si e ingrozita cand trebuie sa mai iasa din casa.


Cand s-a apropiat de intrarea in scara blocului a observat ca era unu’ care o bananaia citind avizierul, dar n-a suspectat nimic, cu toate ca era ora 21:00. A intrat in scara, i-a spus individului “Buna seara!” si el i-a raspuns foarte elegant, intorcandu-se si punandu-i cutitul la gat, cu “Da geanta si taci, fa!“.

N-a apucat sa mai faca nicio miscare ca animalul i-a dat un pumn in gura, ea a cazut, a luat-o de par si i-a mai dat una in fata, i-a luat geanta si dus a fost.


A urmat masa si dansul… Politie, declaratii, identificari dupa poze… tot tacamul! Ca-l prind sau nu… slabe sanse, si oricum n-o mai ajuta pe ea cu mare lucru. Dar, trecand peste toate cele negative ale situatiei, bine ca a scapat cu viata, iar intamplarea asta o sa-i fie invatatura de minte.


Caci fetele nu realizeaza pericolul…


Ma duc sa iau o paine de la non-stop. E la parterul blocului, n-am ce sa patesc. Gresit!

Vezi ca ies la o cafea cu Silvia. Ma intorc pe la vreo 12. Da’ tu culca-te, ca iau masina si vin eu singura. Gresit!

Fetelor, eu am plecat, nu ma conduceti ca e statie de taxi-uri aici, la colt. Gresit!

Pe bune, chiar m-ai suparat! Ma duc sa ma plimb ca sa-mi limpezesc gandurile, plimbarile noaptea ma linistesc, nu ma mai bate la cap! Gresit!

Si as putea da inca 279 de exemple intalnite frecvent in alegerile gresite ale fetelor.


Nu iesi singura din casa seara. Punct. Nu iesi in oras decat daca stiu ca e cineva care sa te insoteasca in momentele cand esti vulnerabila. Punct. Nu intri in scara blocului daca e un necunoscut acolo – suni la interfon sau la telefon la un vecin (la naiba, daca nu ai alta solutie suni la Politie si stai pana vin si si-l legitimeaza pe individ). Punct.


Daca va lasa taxi-ul acasa seara, dati-i omului inca 3 lei in plus si rugati-l sa va conduca pana la intrarea in lift. Nu va expuneti aiurea!


Fetelor, va expuneti aiurea si, din pacate, cand realizati asta o faceti cu pretul unei batai, a unei experiente traumatizante, a unui viol… De ce?!


via cabral


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites