Thursday, March 17, 2011

Paste mediteraneene cu busuioc=de post

Share/Bookmark

Diversifica retetele de post si incearca salate pe baza de paste. Atat in editia de martie a revistei Good Food cat si pe site, vei gasi propuneri delicioase, incepe cu aceasta reteta usoara si savuroasa de paste mediteraneene cu busuioc.

Timp: 40 de minute
Portii: 4

Ingrediente:
2 ardei rosii, curatati de seminte, taiati in bucati
2 cepe rosii, taiate in sferturi
2 ardei iuti, curatati de seminte si tocati
3 catei de usturoi, tocati grosier
1 lingurita de zahar brun
2 linguri ulei de masline, plus extra pentru sevit
1kg de rosii mici, taiate in sferturi
350g de paste
1 mana frunze de busuioc si 2 linguri de parmezan ras (optional, pentru cei care nu tin post), pentru servit

Mod de preparare:

1. Se incalzeste cuptorul la 200º C/gaz 6. Intr-o tava mare, se presara ardeii, ceapa rosie, ardeii iuti si usturoiul. Se presara zaharul, se stropeste cu uleiul de masline si se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa la cuptor 15 minute, se adauga rosiile si se mai lasa 15 minute, pana cand se inmoaie toate legumele si devin aurii.

2. In timp ce se fac legumele, se fierb pastele intr-o oala cu apa sarata, conform instructiunilor de pe pachet, pana cand se inmoaie, dar nu de tot. Se scurg bine de apa.

3. Se scot legumele din cuptor, se adauga pastele peste ele si se amesteca usor. Se rup frunze de busuioc si se presara deasupra, impreuna cu parmezanul.

sursa gustos.ro

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites