Thursday, March 24, 2011

CURE DE SLABIT EFICIENTE

Share/Bookmark


REGIMUL 1

Prima zi: banane, nimic altceva.

Ziua a 2-a: legume fierte, cu sau fara sare (nimic altceva).

Ziua a 3-a: paine prajita cu carne slaba de pui sau vita, fripta pe gratar.
In celelalte zile se mananca normal, dar fara grasimi, aluaturi si dulciuri (inclusiv lichide) in exces.


Este un regim hranitor, cu aport de proteine (carne), vitamine si saruri minerale (legume), potasiu (bananele).
Poate fi repetat in fiecare saptamina pina la pierderea kilogramelor dorite.


REGIMUL 2
REGIMUL CEPEI

3 cepe taiate, curatate de coaja, se fierb 20 de minute intr-un litru de apa. Se strecoara si se bea o ceasca in fiecare seara, timp de 5 zile. Dar atentie, pulpa cepei are un efect laxativ, asa ca nu trebuie sa abuzati. Dupa cele 5 zile, luati cateva zile pauza.


In timpul regimului reunutati la zahar, dulciuri si piine, in rest mincati orice.



REGIMUL 3
METODA PARIZIANA

Metoda pariziana (am botezat-o asa datorita originii sale) m-a ajutat sa slabesc in conditii alimentare normale, adica mese usoare si dese (gratare cu garnituri, peste, multe legume si fructe) si nu sarmale, ciorbe si prajituri.


Procedeul e cat se poate de simplu: mancati un mar, o para sau un cartof fiert in apa, cu o ora inainte de mese (dimineata, la pranz si seara, sau si mai des). Aceasta gustare joaca rolul de dop digestiv, diminuandu-va considerabil apetitul.


Daca regimul e tinut consecvent, se slabesc 3-4 kilograme pe luna. Autoarea retetei e o dieteticiana celebra in Franta (Marie Francoise Plisier). Din precautie, se renunta total si la zahar (inlocuindu-l cu miere) si se reduce cantitatea de sare (retine apa in organism)


REGIMUL 4
RETETA MAICII TEREZA

Eu am slabit 4 kg intr-o luna, fara nici un efort. Nu trebuie sa tineti regim alimentar, trebuie doar sa respectati regulile de mai jos:
Reteta o veti incepe, obligatoriu, intr-o zi de miercuri. Va cumparati un pahar nou si miercuri seara, inainte de culcare (mereu la aceeasi ora), umpleti paharul pe jumatate cu apa, apoi adaugati atatea boabe de orez, cate kilograme doriti sa slabiti.

Joi dimineata, pe nemancate, umpleti paharul cu apa, apoi beti toata apa, lasand la fundul paharului boabele de orez.


Umpleti din nou paharul pana la jumatate cu apa si lasati-l asa pana vineri dimineata cand, pe nemancate si la aceeasi ora ca joi, il umpleti cu apa si beti tot, inghitind si boabele de orez. Miercurea urmatoare se repeta operatiunea. Reteta se va tine timp de patru saptamani.

Retineti: se incepe numai miercurea; se va respecta cu strictete ora (de exemplu in fiecare miercuri seara puneti boabele de orez in apa la ora 22, iar joi si vineri beti apa la ora 7). Paharul nu trebuie folosit intre timp de altcineva.



REGIMUL 5

Regimul care ajuta sa se slabeasca 1,5 kg pe zi

Ora 8: o cana ceai de fructe, fara zahar (eventual cu indulcitor), un strugure.
Ora 9: o cana ceai verde, 2-4 biscuiti cu miere, un mar.
Ora 10: o banana sau un kiwi.


Inaintea orei pranzului se pot consuma doua feliute de branza sau 3 felii de piept de pui fiert (fara pielita).


Pranz: salata de cruditati cu iaurt, orez (integral sau obisnuit) cu verdeata


Ora 17: un mar.
Inainte de cina, o felie subtire de sunca.
Cina: carne slaba la gratar, o salata de fructe.
Inainte de culcare, o cana de ceai verde si soia preparata dupa dorinta.


REGIMUL 6
Regim pentru persoanele care retin apa in tesuturi


Ora 8: o ceasca de ceai verde neindulcit sau o cafea amara.
Ora 10: un ou rascopt sau un cartof copt.
Ora 12: o salata de varza cu putina zeama de lamaie si putin ulei de masline; o bucata de pui fiert (doar piept).
Ora 16: 2 linguri de branza de vaci, un mar.
Ora 19: peste fiert sau fript (o bucata).
Seara, se poate bea o cana cu ceai verde fara zahar.

REGIMUL 7

Cura Waerland
Cura Waerland
- Dureaza trei zile pe saptamana. Se pierd 4 kg in 7 zile-


Este un regim de slabit foarte drastic, propus de dieteticianul suedez, Ake Waerland. Nu trebuie tinut mai mult de trei zile. Aduce doar 600 de calorii pe zi.

Se compune din 500 g cartofi si 500 g de telina pe zi. Cele doua legume se curata si se fierb, se dau prin sita si se transforma intr-un piure care trebuie amestecat cu o lingurita de seminte de in si foi tocate de patrunjel. In plus, trebuie sa se bea doi litri de apa minerala sau obisnuita, la temperatura camerei.

Avantajul acestei cure este ca se pierd foarte repede kilogramele: patru kilograme in sapte zile. Telina are o actiune diuretica. Se pierde apa si se slabeste usor. Are efect dezintoxicant.


Inconvenientul curei este ca pot sa apara deranjamente gastro-intestinale sub forma de gaze sau diaree. In plus, e si foarte monotona. Cei care o practica trebuie sa aiba multa vointa.

REGIMUL 8

Cura cu fructe

Cura cu fructe
- Se tine trei zile pe saptamana. Se slabesc 2 kg in 7 zile -


Fructele constituie un aliment bogat in hidrati de carbon, dar contin o cantitate nesemnificativa de proteine sau grasimi. Pe de alta parte, ele au din abundenta fibra vegetala, vitamine si minerale. Fructele sunt alimente accesibile. Bune la gust si cu un aspect agreabil, au fiecare in parte o alta savoare si se pot combina usor.

Fructele produc foarte repede senzatia de satietate, datorita volumului mare pe care il au si datorita marii cantitati de fibre si apa pe care le contin.
Succesul acestei cure consta in faptul ca aduce putine calorii - intre 800 - 1200 pe zi. Are un efect diuretic, datorat cantitatii ridicate de lichide care se ingereaza.


Produce un efect laxativ si dezintoxicant si faciliteaza tranzitul intestinal. Produce o scadere notabila a colesterolului si a tensiunii arteriale si aduce organismului un mare aport de vitamine si minerale. Durata ei este de trei zile pe saptamana (dar numai fructe) si se compune din fructe proaspete sau suc de fructe preparat proaspat, in fiecare zi. Nu exista limita cantitativa.

REGIMUL 9

Dieta "Max-Planck"
Dieta "Max-Planck"
Regimul pe care vi-l propun este recomandat de cercetatorii Institutului de nutritie "Max-Planck" din Germania. Cine tine aceasta dieta doua saptamani nu-si va mai modifica greutatea timp de trei ani. De ce? Pentru ca ea determina o schimbare a metabolismului (arderile calorice) si se formeaza un camp contra ingrasatului.


Ce este absolut interzis la aceasta dieta? Nu se bea nici un fel de alcool (bere, vin, tarie etc.).
Important: se foloseste numai sare dietetica; se beau lichide cat de mult (de preferinta peste doi litri): ceai cu lamaie, cafea, apa minerala (nu sifon!).
Cu aceasta super-dieta slabiti in 14 zile pana la 9 kg.


REGIMUL 10
Regimul pentru o saptamana

Luni: Dimineata - cafea (fara zahar sau lapte). Pranz: 2 oua fierte tari + spanac fiert (cu putina sare), cat vreti. Seara: 1 gratar (mare) de vaca + salata verde si telina, cat vreti.

Marti: Dimineata - cafea (far
a zahar sau lapte). Pranz: 1 gratar (mare) de vaca + salata verde si fructe, cat vreti. Seara: sunca slaba, cata vreti.

Miercuri: Dimineata - cafea (fara zahar sau lapte) + 50 g paine intermediara. Pranz: 2 oua fierte tari + salata verde si rosii, cata vreti. Seara: sunca slaba + salata verde si telina, cata vreti.

Joi: Dimineata - cafea (fara zahar sau lapte) + 50 g paine intermediara. Pranz: 1 ou + morcovi fierti (sau cruzi) + cascaval (nu gras), cat vreti. Seara: fructe cu iaurt, cate vreti.

Vineri: Dimineata - cafea (fara zahar sau lapte) + morcovi cruzi cu lamaie. Pranz: peste fiert + rosii, cat vreti. Seara: 1 gratar de vaca + salata verde, cata vreti.

Sambata: Dimineata - cafea (fara zahar sau lapte) + 50 g paine intermediara. Pranz: pui la gratar, cat vreti. Seara: 2 oua fierte tari + morcovi, cat vreti.

Duminica: Dimineata - ceai cu lamaie. Pranz: 1 gratar de vaca + fructe, cat vreti. Seara: orice vreti si cat puteti (mancarea preferata). (Nu alcool sau dulciuri!)
Atentie: Luni se reia dieta inca o saptamana! Nu se schimba sau se inlocuieste absolut nici un aliment. Succes!

REGIMUL 11

Cura cu cartofi si iaurt
Cura cu cartofi si iaurt
Le propun cititoarelor revistei "Formula As" o reteta de slabit, pe care am tinut-o cu mare succes, fiind la moda in timpul studentiei mele. Regimul dureaza trei zile pe saptamana si se pierd - dupa ce procesul de slabire se declanseaza - doua-trei kilograme. Se poate repeta in luna urmatoare sau atunci cand avem cateva kilograme in plus.


Reteta: se consuma trei cartofi mari (fierti) pe zi si trei pahare de iaurt, deci - la fiecare masa un cartof si un iaurt. Se beau obligatoriu unu-doi litri de apa plata sau minerala (mai slaba) si o cafea fara zahar.


Sugestii: fiindca regimul e destul de greu de tinut, trebuie practicat in zilele de alergatura, cand stai cu ochii pe ceas si n-ai timp sa te gandesti la mancare.
Le doresc succes tuturor cititoarelor care vor urma acest regim.

REGIMUL 12

O super-silueta cu frunze de zmeur


Intr-un articol publicat de o revista de diete, un medic britanic, Martin Thoresby, scrie: "Frunzele de zmeur sunt printre cele mai eficace remedii care va ajuta sa va regasiti sau sa va pastrati o silueta frumoasa. S-a aflat acum catava vreme - spune el - ca in Japonia, fetelor care urmau un program de slabire li se dadea in fiecare zi o infuzie de frunze de zmeur si se zice ca dupa o luna, rezultatele erau miraculoase".



Thoresby mai adauga: "Umilul dvs. servitor a avut ocazia sa lucreze cu o >
tanara care avea o silueta superba.
Secretul ei era ca bea de trei ori pe zi, intre mese, o infuzie din frunze de zmeur si facea acest lucru chiar si la serviciu.

Regimul de mai sus, combinat cu doi kilometri de mers pe jos in fiecare zi, au facut-o sa castige, la 39 de ani, un concurs de frumusete unde, printre cele 100 de candidate, erau multe care pareau ca vor invinge detasat".


REGIMUL 13
CURA DE STRUGURI

Cura de struguri
S-au cules viile si rodul lor (mai bogat anul asta) se revarsa din nou in piete: struguri rosii, albastri si albi. E momentul ideal pentru cura anuala de sanatate si de slabit cu struguri.



Reteta e simpla
: doua zile pe saptamana se mananca in exclusivitate 1,5 kg de struguri pe zi. Rezultatul: 1 kg mai putin la capatul saptamanii. Explicatia: fructele contin mult potasiu care elimina prisosul de apa din organism.


La capatul lunii, cand constatati efectiv ca surplusul de kilograme a disparut, oferiti-va un regal culinar, tot pe baza de... struguri: prajiti in ulei un piept de pui de 150 g, impreuna cu o jumatate de ceapa tocata si un pahar de boabe de struguri desfacute in doua si curatate de samburi. Lasati totul sa mijoteasca 5 minute sub un capac.

REGIMUL 14

Regimul cu legume fripte
- Se obtin rezultate exceptionale si este usor de tinut -

Baza acestui regim o constituie legumele fripte in tigaia de teflon sau pe o placa de fier, fara nici un fel de grasime, eventual cu putina sare. Se pot frige orice legume, in felii: dovlecei, rosii, ceapa, sparanghel, ardei, morcovi...

Se beau 2 l apa pe zi, se face miscare, nu se mai mananca nimic dupa ora 18.
Se mai consuma:

8 oua de prepelita fripte in foarte putin ulei de masline (o data pe saptamana se poate pune pe deasupra o felie de cascaval).

salate de orice fel

peste fript sau friptura, fara nici o garnitura

fructe intre mese

cafea sau ness.


REGIMUL 15

Cura cu salata verde
Cura cu salata verde
Se cunosc mai multe specii de salata verde, dar cea cu frunza lunga (laptuca) are o valoare nutritiva mai mare decat celelalte.

Contine multa fibra si mult potasiu, fier, calciu, fosfor, iod, magneziu, arsenic, betacaroten. Abunda in vitaminele A, B, C, D, E. Atentie: in 3 zile, cantitatea de vitamina C scade, daca laptuca nu se mentine cu radacinile in apa. Eu scap de cateva kilograme si apoi ma mentin la greutate constanta in felul urmator:


Luni, miercuri si vineri: consum 4-5 portii de salata verde pe zi, in cantitati moderate, la care adaug patrunjel verde, zeama de lamaie; stropesc cu putin ulei de masline presat la rece si cate o felie de tofu, marinata in sos de soia. Sarea se va adauga foarte putina, pentru ca sosul de soia este sa
rat.


Marti, joi, sambata si duminica, prepar aceeasi salata cu ingredientele respective, dar inlocuiesc tofu cu cate o lingura plina cu ton conservat in apa, la fiecare portie de salata.


Tofu este inlocuitorul carnii si al branzei, bogat in proteine, dar sarac in calorii si colesterol.


Tonul este o sursa excelenta de acizi grasi Omega 3, de asemenea, sarac in calorii si colesterol.


Nu trebuie sa uitam ca este obligatorie si miscarea, cat mai multa (mers pe jos, mersul cu bicicleta, urcatul scarilor) si 2-2,5 l lichid pe zi (apa plata sau ceai de plante). Cu aceasta dieta, slabitul este garantat. Cu o pauza de o saptamana, puteti sa repetati dieta (aveti grija ce mancati in aceasta pauza, ca sa nu puneti la loc kilogramele pierdute).

REGIMUL 16

10 kg in doua luni

10 kg in doua luni

Aceasta dieta are numeroase avantaje: este accesibila din punct de vedere financiar, poate fi tinuta timp indelungat fara a afecta sanatatea (pe tot parcursul anului) si ofera posibilitatea unui meniu divers.

Principiul care sta la baza acestei cure este masura: mesele trebuie sa fie mici cantitativ, alcatuite dintr-un singur fel de aliment, succedandu-se la un interval de trei ore (minimum cinci mese pe zi) pana la ora 19.00. Intre mese, se consuma doar lichide neindulcite.

Alimente permise:

* Carne slaba de orice animal, fiarta sau la gratar, inclusiv mezeluri slabe (parizer, crenvursti, sunca slaba); * Lactate - lapte degresat, iaurt, sana, lapte batut, branza de vaci, cas, urda, telemea de vaca (slaba, desarata); * Oua fierte, tari - 2-4 pe saptamana; * Fructe; * Legume verzi, fierte sau inabusite (conopida, spanac, varza, fasole verde, dovlecei, vinete, sparanghel etc.); * Salate - de rosii, ardei, castraveti, salata verde, preparate cu ulei vegetal (15 ml); * Cartofi fierti sau copti (2-3 pe zi); * Orez fiert sau mamaliga (2-3 linguri pe zi); * Supe si ciorbe slabe - nu instant! * Ceaiuri, sucuri neindulcite, apa, apa minerala, sifon, zeama de compot si compoturi indulcite cu zaharina; * Condimente naturale - frunze de marar si patrunjel, ceapa, usturoi.




Alimente interzise:

* Alcoolul de orice fel - ingrasa la fix!; * Zaharul si mierea (cremele, inghetatele, prajiturile, gemurile, ciocolata, cacao), sosurile dulci - cresc glicemia!; * Grasimile animale (unt, untura, frisca, smantana, telemea grasa, cascaval, branza topita, carne si mezeluri grase, pestele gras) - cresc colesterolul!; * Fasolea, mazarea si lintea uscate; * Bananele, strugurii, prunele si perele dulci, nucile, alunele, fisticul, fructele zaharisite (stafide, curmale, smochine); * Painea si fainoasele (taitei, paste fainoase, biscuiti, aluaturi, sosuri cu faina), prajelile, rantasul; * Sarea si condimentele iuti - sporesc apetitul!


Exemplu: o masa poate fi compusa dintr-o bucata de carne sau de branza, dintr-un iaurt sau un fruct (150-200 g), sau supa (ciorba).


Eu va recomand aceasta dieta cu toata increderea. Pana sa o incerc, tinusem mai multe cure, fara nici un alt rezultat decat infometarea si inrautatirea sanatatii. Trebuie, insa, sa aveti rabdare si sa mai faceti si miscare (mers pe jos, gimnastica, chiar si yoga ajuta). Rezultatele nu se lasa asteptate si va vor aduce satisfactie.

Cum sa infrangem foamea de lup

Cum sa infrangem foamea de lup
Majoritatea dietelor de slabit pe care le incepem esueaza din cauza foamei de lup.


Rezistam cateva zile, o saptamana, si tocmai cand credem ca pariul a fost castigat, intindem mana dupa o punga cu saratele. "N-o sa fie sfarsitul lumii, daca o sa rontai un biscuit", ne spunem. Si rontaim. Ce-i drept, pentru o jumatate de ora, foamea dispare, pentru ca apoi sa reapara si mai furioasa ca inainte.

Hidratii de carbon continuti in faina ridica rapid nivelul zaharului din sange, dar sunt tot la fel de repede asimilati. Din fericire, exista si hidrati de carbon "pozitivi", fructe si fainisuri care tin glicemia (si odata cu ea si energia) stabila. Tabelul care urmeaza are rostul de a va ajuta sa al >
egeti "graul bun" de neghina, adica alimentele bogate in hidrati de carbon, care satura, dar nu ingrasa. Includeti-le in retetele de slabit si foamea n-o sa va mai dea tarcoale.



Index Glicemic

Alimente care nu ingrasa
si dau energie

Alune
Cirese
Prune
Grapefruit
Linte
Piersici
Pere
Mere
Portocale
Paste integrale
Paine integrala
Inghetata
Suc de portocale

Alimente care ingrasa
si dau energie
pe termen scurt

Bagheta (chifle)
Miere
Cornflakes
Mei
Biscuiti
Paine alba
Piure de cartofi
Stafide
Chipsuri
Zahar (dulciuri)
Briose

selectie din formula as





2 comments:

Foarte interesant si util in acelasi timp pentru cei ce vor sa slabesca.http://dietedeslabiteficiente.blogspot.ro/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites