Tuesday, February 22, 2011

Lista celor mai toxice legume şi fructe!

Share/Bookmark

Vezi cum le poţi curăţa de pesticide

Ţelina, piersicile, merele, căpşunile, afinele, spanacul, varza, cartofii şi cireşele sunt printre cele mai nocive alimente, fiindcă ele asimilează o cantitate foarte mare de substanţe chimice care se folosesc în agriculturp la stropirea lor pentru a accelera procesul de creştere. De asemenea în timpul transportului ele sunt stropite cu alte substanţe chimice pentru a rezista drumurilor lungi şi pentru a ajunge "proaspete", pe piaţa din România.

Ţelina
este pe primul loc în topul celor mai nocive legume, conform cercetătorilor americani, deoarece conţine până la 67 de compuşi chimici.

Piersicile au o structură fragilă şi se alterează foarte repede, motiv pentru care sunt stropite cu substanţe chimice care au rolul de a le păstra "proaspete".

Căpşunile conţin până la 53 de compuşi chimici şi sunt lipsite de substanţe nutritive, din cauza folosirii substanţelor toxice.

Merele conţin până la 47 compuşi chimici, iar afinele au cel mult 13 astfel de substanţe, în timp ce ardeiul se află la concurenţă cu ţelina, datorită celor 63 de tipuri de compuşi chimici din structura sa.

Oamenii de ştiinţă avertizează asupra pericolului mare de îmbolnăvire în urma consumul acestor legume şi fructe pline de pesticide şi recomandă spălarea acestora cu apă caldă, roşiile trebuind ţinute sub jetul de apă cel puţin trei minute. Bine ar fi ca tomatele să fie puse într-un bol cu apă în care se adaugă bicarbonat de sodiu, care anihilează pesticidele, conform gandul.info.


0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites