Thursday, January 6, 2011

CRACIUNUL DE AZI

Share/Bookmark

Este adevaratul Craciun, caci astazi s-a nascut Christos, dupa calendarul vechi, CEL ADEVARAT, dupa care vine si Lumina Sfinta din Ierusalim.

ASTAZI se naste Christos. Pruncul Iisus, fragil, a venit in aceasta lume-iad intr-un staul, smerit stiind exact care va fi sacrificiul Sau, pe care si l-a asumat de voie buna.




Baby Jesus, bebelusul pur si stralucitor, a carui aura face steaua Bethlehemului sa paleasca, doarme astazi fericit in bratele mamei Sale Maryam, leganat uneori de Yoseph, protectorul familiei si incalzit de blindele animalute, intotdeauna devotate(nu ca oamenii).



Astazi inca, lumina sfinta a fetei Sale ne va lumina miezul noptii(nu uitati sa va puneti o dorinta si sa-I multumiti ca inca o data se naste pentru noi)
Sincer, personal sper sa vina sfirsitul lumii mai repede ca nu mai suport sa-L vad an de an pe cruce again and again.
Este TIMPUL SA NE ASUMAM RESPONSABILITATEA FAPTELOR noastre ca oameni si sa mai stam si noi pe crucile pe care ni le creem singuri din ego.


Dar azi pruncul Iisus zimbeste dulce, visind ca este leganat de ingeri, in paradisul din care tocmai a coborit.

Poate in nopatea asta o sa veghem si noi nasterea sa binecuvintata, impreuna cu tot Israelul, Rusia, Serbia si Muntele Athos. La Bethlehem incep deja slujbele de noapte...



In miezul noptii sa calatorim impreuna cu magii si sa-i aducem jertfele noastre personale de aur-fala egoului, tamiie-mirosul pur al faptelor bune si smirna-moartea rautatii din inimi.



Si sa nu uitam sa ne gindim si la adolescenta Maryam, gazela desertului speriata de cinstea ce i s-a facut de a-L naste pe Salvatorul lumii, fecioara sfioasa ce a stat fata in fata cu ingerul Gabriel, si care si-a asumat moartea prin lapidare(cum era obiceiul) punindu-si soarta in miinile lui Dumnezeu.


Maryam, scumpa mea sintem cu tine in noaptea asta cind cauti in desert un loc unde sa nasti, si unde salvia, singurul arbust care ti-a dat adapost a fost binecuvintata de tine. As vrea sa te incalzesc cu lacrimile mele.
Te iubesc!



Sa veghem cu familia sfinta tinind candelele inimilor noastre aprinse, caci iata 'Vine Mirele!'

Pentru cei ce nu l-au vazut inca, iata minunatul film despre viata Maicii Domnului, asa cum este pastrata traditia in Orientul Apropiat, Maryam Al ADhraa.(subs english)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites