Saturday, November 20, 2010

FILMUL DE WEEKEND-PHOTOGRAPHING FAIRIES



Share/Bookmark

PHOTOGRAPHING FAIRIES, un film interesant despe zine, supravietuire, mistere celtice si copii frumosi.
Torentul aici Subtitrarea in engleza( ca in romana nu e, aici)

INSTITUTUL PRANIC HEALING SI CURVELE PROASTE

Share/Bookmark
Nu stiu cum de diavolul si-a bagat coada si am ajuns pe lista de cretinibunidespamat a Institutului Pranic Healing.
Oops ba imi aduc aminte. I-am scris o data lui GM-vestitul guru mucii(artameditaTIEI si calatoriispirituale) si cum e clar ca el da toate adresele de email celor cu care are afaceri la schimb, madam Cerasela Pere imi tot da spamuri,
I-am scris ca nu ma intereseaza cursurile ei.I-am zis sa ma dezaboneze.
Ei, as.In fiecare saptamina primesc cu spor si veselie spamuri despre cursurile organizate la ei, de obicei de cite doua ori ca sa fie siguri.
Acum nu m-as fi bagat peste fata, ca m-am saturat sa tot scriu despre porcariile spiritiste din rromania, da' m-a iritat nesimtirea ei la max.

Cerasela Pere este o tanti despre care niste cititori mi-au scris ca este o escroaca ordinara, care a furat de la Avon cit a putut, si dupa aia s-a bagat in afaceri 'spiritiste' ca sa mai suga de la prosti.

Cum e fata chiar nu ma intereseaza dar nesimtirea de care da dovada cu spamurile si cu emailurile care NU AU LINK DE DEZABONARE-logic ca doar nu m-am abonat- spune totul.

Fata a prostit lume din strainatate, ca sa aduca in rromania unele tehncii care nu sint nasoale poate, dar care expuse de ea dau prost.
Bici, get a life si nu te mai baga unde nu ai coaie!

FACEBOOK-FILMUL

Share/Bookmark

THE SOCIAL NETWORK, sau filmul despre cum Mark Zuckerberg fondatorul(oficial) al Facebook-ului i-a futut pe toti furindu-le ideea retelei, si devenind astfel cel mai tinar miliardar din lume.
L'Chaim!


P.S.- un accent special pe muzica divina a lui Trent Reznor (Nine Inch Nails)

Versiunea 1.(subtitrat)

Versiunea 2.(subtitrat)


The Last Legion Trailer - In Theaters August 17th


PRIMELE SECUNDE, DIN NOU STEAGUL LUI ARTHUR
Share/Bookmark

DE UNDE VENEA REGELE ARTHUR?


RASPUNSUL LA MINUTUL 1.31
OH YEAH!
Share/Bookmark

Forêt de Brocéliande en Bretagne, terre de légendes



Share/Bookmark

Sustinem autonomia Tinutului Secuiesc




Share/Bookmark

BROCELIANDE, PADUREA UNDE MERLIN VISEAZA

Parcarea subterană ar putea înghiţi "strămoşul" Universităţii

Share/Bookmark


Săpăturile pentru viitoarea parcare subterană ce urmează să fie construită lângă Universitatea Bucureşti au scos la iveală existenţa unui sit arheologic.

Istoricii susţin că vestigiile ascunse în subteran ar putea "cântări" greu, însă doar Ministerul Culturii va decide importanţa acestor rămăşite istorice.

Investiţie. Lucrările la parcarea subterană de la Universitate ar  trebui să fie finalizate în primăvara lui 2012
Investiţie. Lucrările la parcarea subterană de la Universitate ar trebui să fie finalizate în primăvara lui 2012
Amintire. Biserica "Sf. Sava" a fost construită în  secolul al XVI-lea
Amintire. Biserica "Sf. Sava" a fost construită în secolul al XVI-lea
Informat. Dan Falcan ne-a povestit ce ascunde situl arheologic  descoperit la Universitate
Informat. Dan Falcan ne-a povestit ce ascunde situl arheologic descoperit la Universitate
Muncitorii care participă la săpăturile pentru noua parcare de la Universitate au declarat că au dat peste oase, bucăţi de ceramică şi ziduri. Lucrările nu au fost oprite tocmai pentru a scoate la lumină întreg situl arheologic.

Specialiştii vor întocmi un raport către Ministerul Culturii, care va hotărî dacă lucrările la parcarea subterană vor continua sau dacă locul va fi declarat patrimoniu naţional. Dan Falcan, istoric al Muzeului Municipiului Bucureşti, a povestit pentru cititorii CANCAN că vestigiile descoperite acolo au peste 400 de ani şi aparţin Bisericii "Sf. Sava" şi Academiei Domneşti.

"În secolul al XVI-lea, în zona aceea s-a construit Biserica «Sf. Sava», în cadrul căreia în 1694 Constantin Cantacuzino şi Constantin Brâncoveanu au fondat Academia Domnească, «strămoşul» Universităţii, care a avut sediul acolo până în a doua jumătate a anilor 1800", ne-a spus Falcan, care a mai adăugat că dacă zidurile scoase la iveală de lucrările la parcare sunt întregi, ele ar trebui să devină patrimoniu naţional.


FREE STREET KARAOKE

Share/Bookmark

de la manafu..mi s-a parut genial


La 3 luni de la lansarea propriei retele sociale, Avon a lansat clipul de mai sus. Mi-a placut ideea. In acest moment, AvonConnects numara aproape 25.000 de conturi. (via)

Bărbaţii, pipăiţi în zonele genitale, iar femeile pe sâni, în aeroporturile americane

Share/Bookmark

Americanii sunt enervaţi de înăsprirea normelor de securitate de pe aeroporturi şi vor să boicoteze procedurile de control pe 24 noiembrie.

>

Pe 24 noiembrie se aşteaptă ca numărul de călători din Statele Unite să se mărească, din cauza faptului că foarte mulţi vor merge acasă de Ziua Recunoştinţei care se sărbătoreşte pe 25 noiembrie. Mai exact aeroporturile sunt pregătite pentru un flux de aproximativ 25 de milioane de pasageri care este posibil să boicoteze măsurile extreme de securitate, din ultima vreme, mai ales că s-a atentat şi la pudoarea oamenilor care au fost pipăiţi în zonele genitale.

De altfel, deja s-au inventat nişte obiecte din cauciuc care acoperă zonele intime prin care nu pot trece razele X ale scannerelor.


Friday, November 19, 2010

CURSURI DE..DE TOATE







Share/Bookmark

IA UITE..S-A MAI TREZIT CAREVA...BRAVO!

Cursuri de... de toate!




„ Si fiind întrebat de farisei cand va veni Împaratia lui Dumnezeum le-a raspuns si a zis: Împaratia lui Dumnezeu nu va veni în chip vazut. Si nici nu vor zice iat-o aici, iat-o acolo. Caci iata împaratia lui Dumnezeu este înauntrul vostru.” (Luca – cap 17. 20,21) „ Dumnezeu nu este un Dumnezeu al mortilor ci al viilor, caci toti traiesc în El.” (Luca – cap 20. 38) „Cu neputinta sa nu vie smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin!” (Luca – cap 17. 1)


Primesc aproape zilnic prin email invitatii de a participa la diverse cursuri din domeniul incert al parapsihologiei. Spun incert pentru ca atunci cand e vorba despre acest subiect cu greu un neavizat poate face distinctia între cei ce au într-adevar ceva cunoastere si sarlatanii ce fac totul în scopuri materiale.


Constat ca se mizeaza prea mult pe dorinta fireasca a oamenilor de a fi fericiti, de a-si realiza cat mai usor dorintele sau de a avea anumite capacitati psihice si spirituale cu care sa-i cunoasca sau sa-i controleze pe ceilalti. Se profita prea mult de dorinta de evadare din stresul cotidian, de speranta omului neavizat, ca prin participarea la respetivul curs, un miracol se va întampla si astfel va iesi instantaneu din banalitatea vietii cotidiene.

Se profita de naivitate, de curiozitate si mai ales de... banii celor dornici de un rapid „profit spiritual”.
Fiecare e liber sa faca ce vrea si cei cu o mare inventivitate si dorinta de castig facil pot crea tot felul de metode si cursuri si initieri pentru a-i „ajuta pe ceilalti” sa fie mai buni. Totusi unele mi se par prea de tot si avand în vedere libertatea de care dispunem cu totii, am decis sa-mi spun parerea asupra acestui subiect.

N-o sa dau decat cateva exemple si am sa încep cu cel ce în acelasi timp m-a distrat si m-a întristat cel mai tare. Nu voi da nume de persoane si nu am de gand sa intru în vreo polemica. Îmi spun doar parerea în virtutea libertatii de opinie, pe care cu totii o avem.

CURS DE INITIERE IN ARHANGHELI!


Adica arhanghelii lui Dumnezeu sunt la dispozitia cuiva, om desigur ca toti oamenii, iar acela le faciliteaza calea celorlalti, adica „muritorilor de rand” la energia divina a arhaghelilor. "Razele initiatice ale arhaghelilor" le apartin, si pentru ca sunt ei „mai cu mot”, contra unei sume de bani le dau ei acces si celorlati la... aceste raze. Sa fim seriosi! Arhanghelii fac parte din ierarhia îngerilor si sunt în slujba lui Dumnezeu.

Sunt fiinte energetice eterice, inteligente, cu o vibratie foarte înalta. Ei Îl slujesc pe Dumnezeu, ajutandu-i pe cei care le cer ajutorul si al carui scop este acceptat de divinitate. Dumnezeu dincolo de orice este Inteligenta si Iubirea perfecta si scopul lui este evolutia noastra. Putem observa asta uitandu-ne în jur si fiind atenti la micile si marile evenimente din viata noastra. Nimic nu e întamplator.

Multi stim deja asta din experientele zilnice. Prezenta lui Dumnezeu în viata noastra de zi cu zi, în tot ceea ce facem se simte atunci cand suntem atenti. Se simte si prezenta îngerilor sai, si chiar a arhanghelilor, iar pentru asta NU ESTE NEVOIE DE NICI O INITIERE! E nevoie doar sa ne rugam din tot sufletul, spunand ceea ce dorim lui Dumnezeu, sa ne dorim din tot sufletul sa reusim ceea ce am pornit sa facem si acel lucru sa nu fie unul dintre cele ce contravin legilor lui Dumnezeu.

Arhanghelii nu sunt proprietatea nimanui. Si au o relatie speciala cu toti cei care se opresc o clipa din iuresul cotidian si mediteaza asupra lor cerandu-le ajutorul. Cam atat despre asta.


CURS DE INITIERE ÎN SHAMANISM!

Multi vor sa fie samani, adica vrajitori. Cam asta este un saman. În Romania nu exista asa ceva. Noi avem babele de la tara si tigancile. Dar cate din ele mai stiu cate ceva si mai ales cate mai au cu adevarat putere? Putine... si acelea nu pot actiona asupra oricui si în orice conditii. Nu am sa explic acum de ce. Pentru cine vrea sa se documenteze în privinta samanismului, recomand cea mai buna si realista carte despre samani aparuta la noi si anume „Lumi oculte” de Juan Jose Revenga.

Este un reportaj extraordinar de la fata locului, despre adevaratii samani de prin America de sud, Africa, etc... Veti vedea acolo ce este de fapt un saman si veti învata lucruri interesante chiar si despre cum se „fabrica” un zombi. În general samanii sunt oameni foarte simpli, marea majoritate negativi, lucreaza cu forte oculte si stiu ca vor muri tineri pentru ca informatia cu care lucreaza îi afecteaza si pe ei.

Nu poti emite o informatie daca nu o ai in tine. Daca o ai te afecteaza! Unii, e drept, se ocupa si de vindecari, prin transmutarea energiei malefice din omul bolnav într-un animal pe care ulterior îl sacrifica. O astfel de vindecare este totusi un pact ce... se plateste într-un fel sau altul, si nu numai de catre saman.


Calitatile care te fac saman se mostenesc în general de la înaintasi, iar eventualii ucenici din afara, petrec ani buni în compania „maestrului” pentru ca energiile se preiau în timp, secretele se învata vazand si facand. Omul se încorporeaza energetic în mediul în care traieste si ajunge în timp sa îi semene.

Ucenicul formeaza un corp energetic cu samanul. Samanii lucreaza cu energii puternice, dar repet, ele nu sunt date prin initiere, ci prin nastere sau prin sacrificul de a trai mult timp în preajma samanilor. Chiar si Isus care a fost mult mai mult decat un saman, a avut nevoie de ceva timp pentru a-si crea ucenicii si a-i face sa devina... urmasii sai, respectiv apostoli. Nu i-a initiat ci si-a petrecut timp cu ei. Nu poti deveni saman într-un weekend si nici platind o suma de bani. Sunt iluzii, dar... unii se distreaza si se îmbogatesc amagind.


CURS DE RECONECTARE!


Reconectare la ce? La Dumnezeu. Dar oameni buni, traim cu toti în Dumnezeu, mai simplu spus în Împaratia Lui si nu am fost niciodata altundeva! Isus ne spune, Eu în El si El în Mine. Mai spune, veti ridica o piatra si Eu voi fi acolo... sau daca dai cuiva un colt de paine Mie îmi dai. Nu dau citate exacte acum, dar va invit sa recititi Biblia si veti vedea ca este asa. Si pentru cine nu este crestin se pot studia celelalte Carti sfinte.

Mai nou pentru cei ce nu le au cu religia, exista diverse dovezi si teorii stiintifice care afirma ca în acest Univers, totul este legat, ca totul e o Holograma, ca e un fel de Matrice, ca este TOTUL ÎN TOT, redescoperind astfel justetea spuselor marilor initiati de demult.


PRECUM ESTE SUS, ESTE SI JOS – ne spune Hermes.
PRECUM ÎN CER ASA SI PE PAMANT – zice Isus.
Precum este ÎN SUFLET asa este si ÎN REALITATEA ce ne înconjoara.

Nu trebuie sa vina cineva sa ne conecteze la Dumnezeu. Suntem conectati la El. Sufletul este poarta spre El, mintea este conducatorul, credinta este forta sau energia ce ne vine în ajutor. Trebuie doar sa dorim acest lucru si sa credem. Nimeni nu ne poate conecta la Dumnezeu în afara de noi însine, este un efort personal. Nimeni nu-l poate face în locul nostru. Nici chiar Isus.


Am citit cartea numita „Reconectarea”. Interesanta. Mi-a placut! Este vorba despre un tip ce a devenit vindecator energetic, fara sa vrea, fara sa faca ceva cursuri în acest sens. Sunt de acord ca a primit aceste daruri, dar în nici un caz nu pot fi de acord cu faptul ca ne poate el conecta sau reconecta la ceva... Cresterea energetica este ceva personal, la fel si trezirea spirituala, sau trezirea lui kundalini.

Pot fi acordate, insa numai de Dumnezeu si fiintele lui de Lumina. S-au întamplat multor oameni, în genere dupa varsta de 30 de ani. Îi stiu pe unii din ei, dar... cei din preajma lor nu ai devenit clarvazatori sau bioterapeuti. De ce? Pentru ca e un dar sau har individual, nu se poate primi de la alt om prin particiarea la un curs de weekend.


Universul e inteligent! Nu va lasati pacaliti. Traiti în El, sunteti conectati la El, va trebuie doar... intentia clara si scopul exact, credinta si uneori un pic de rabdare. Veti constata lucruri uimitoare, si mai ales ca sunteti la fel de puternici si conectati la Dumnezeu ca si „maestrii” care va promit... o conectare contra cost.


CURSURI DE VAZUT AURA.


Iarasi vorbim despre un dar primit, nu învatat. Stiu persoane care au participat la astfel de cursuri si unii au reusit sa vada „putin” campul energetic existent în jurul fiecarui om, ca o lumina. Dar nu au reusit sa distinga ceea ce în mod usor disting acei clarvazatori care chiar vad aura. Adica informatii despre persoane, despre ganduri, trecut si viitor...

Se poate învata sa vezi aura, dar... repet în marea majoritate a cazurilor la un nivel nesatisfacator, iar acest dar deseori nu e usor de dus pentru cei care îi detin. Îti trebuie întelepciune, stapanire de sine si nervi de otel. În fine, sa spunem ca acesta este un curs ce ne-ar putea învata ceva, pe unii... daca au un nivel energetic ridicat si un instructor bun. Dar nimic nu este garantat, iar timpul si exercitiile sunt absolut necesare.


CURSURI DE MUNAI-KI...


La care primesti noua initieri provenind... de unde credeti? De la vechii samani incasi. Desigur ca si aceste initieri ne dau acces la Lumina, ca si cum aceasta ar fi proprietatea cuiva! N-am studiat legile vechilor incasi. Habar n-am ce sunt acestea si nici cum au avut acces la ele acesti „maestri initiatori”. Stiu doar ca Lumina nu este proprietatea nimanui si ca inventivitatea oamenilor este mare. La fel si lacomia si dorinta de a profita de disperarea sau naivitatea celor aflati în cautarea unei raze de speranta.


Pentru cei ce doresc sa-si alunge singuratatea aceste cursuri sunt o solutie. Pentru cei ce doresc sa-si faca prieteni si cunostinte cu aceleasi preocupari nu sunt o idee rea. Pentru cine vrea sa afle informatii superficiale si de cele mai multe ori subiective despre alcatuirea Universului sau despre divinitate nu sunt un lucru de neglijat.


Totusi cine vrea cu adevarat sa aiba acces la cunoastere si la Lumina divina ar trebui sa faca apel la propria ratiune si la samanta de Dumnezeu ce exista în fiecare din noi si sa se gandeasca de doua ori înainte de a alege sa creada în fanteziile celorlati semeni de care nu se deosebesc cu nimic. Decat poate prin faptul ca acei „initiatori” de diverse cursuri, plini de initiative si initieri, sunt ceva mai inventivi si deseori mai profitori.

Toate cele de mai sus îmi dau convigerea ca traim vremurile Apocalipsei, acesta însemnand Revelatie si dupa cum ne-a fost proorocit de demult este vremea cand multi hristosi mincinosi se vor ridica si-i vor amagi pe oameni.
Deci atentie cui dati banii, dar mai ales ATENTIE CUI ACORDATI ÎNCREDEREA.


Nu contest în nici un caz cursurile serioase ce-si au radacinile în întelepciunea ancestrala a omenirii. Cursurile de yoga, de reiki, de astrologie, de meditatie, de psihoterapie, indiferent de scoala ce le-a creat si de orientarea promovata. Contest doar micii escroci profitori, ce sfideaza legile bunul simt. Atat.


Ceea ce am afirmat mai sus este o parere personala si o constatare pe care am facut-o bazandu-ma pe cunoasterea pe care o detin. Este adevarul meu. Cautati-l fiecare pe al vostru. Cand îl veti gasi nu-l veti mai pierde niciodata. Daca el va va aduce pace în suflet, bucurie în viata si împlinirea celor mai frumoase vise, atunci veti sti ca nu sunteti amagiti. VETI STI, pur si simplu ca ati întalnit Lumina si Adevarul. Iar ADEVARUL VA VA FACE LIBERI.


Si nu uitati spusele lui Isus:
„Orice veti cere de la Tatal în numele meu El va va da. Cereti si veti primi, ca bucuria voastra sa fie deplina...” (Ioan – cap 16, 23,24)

Carla von Vlad


Noua medicina. Legatura creier-boala






Share/Bookmark



Doctorul german Ryke HAMER(foto) a tratat cu succes peste 31.000 de pacienti doar stand de vorba cu ei. Nu facea nimic magic, decat ca le explica logic si rational despre stransa legatura dintre starea mentala si boala. Adica fiecare om s-a imbolnavit din cauza unui program mental distructiv, nascut in urma unui SOC emotional.

El a numit acest soc dupa numele fiului sau : Dyrk Hamer Syndome sau DHS (sindromul Dirk Hamer).

Povestea doctorului Ryke Hamer

Dr. Hamer era in anii '70 Cercetator si Sef al Clincii de Oncologie din Munchen unde trata cancerul folosind, la fel ca ceilalti doctori, tratamentele clasice de tratarea cancerului, care se dovedeau a fi mai mult sau mai putin eficiente.
Insa cursul vietii doctorului Hamer avea sa se schimbe radical, in luna decembrie a anului 1978, cand a primit teribila veste ca fiul sau DIRK , de doar 19 ani, a fost impuscat mortal. Mai mult decat atat, la cateva luni de la eveniment a murit sotia lui

Aceste socuri l-au ranit la nivel un profund, insa ,ca si cum n-ar fi fost destul, peste cateva luni s-a imbolnavit de CANCER la TESTICULE.
Ajunsese un doctor care trata pancientii de cancer, iar in paralel trebuia sa se trateze pe el insusi de cancer. Era speriat de rata mare de insucces a tratamentelor clasice, pe care ar fi trebuit sa le urmeze si el, insa nu mai avea incredere in ele . Desi pare descurajator, acest context urma sa-l ajute pe Dr. Hamer sa revolutioneze lumea medicala.

Ce-a descoperit de fapt ?
Povestind zilnic cu pacientii pe care ii trata de cancer, a constatat ca fiecare dintre ei a suferit un soc emotional puternic cu mai putin de un an sau maximum 2 in urma.
A realizat ca acelasi tip soc puternic, care-l descriau multi pacienti, l-a avut si sotia lui in momentul in care a murit copilul, si acelasi l-a avut si dr. Hamer insusi cand a ramas fara familie.

In urma acestor constatari a intuit o posibila legatura intre socurile emotionale si cancer.. Pentru a verfica aceasta ipoteza, i-a rugat pe pacientii sa-si sa faca o tomografie(film al creier), pe care dr. Hamer le-a studiat in amanunt in incercarea de a gasi ceva revelator. Si a gasit!
In urma studiului a sesizat o LEGATURA intre diferitele zone creiereului si anumite organe.

Mai exact,a sesizat aparitia unor vibratii mai anormale, vizibile sub forma de cercuri concentrice pe tomografie, in diferite zone ale creierului. Mai interesant era ca, oamenii cu acelasi tip de cancer, aveau vibraii mai intense in EXACT aceleasi zone ale creierului.
Cu alte cuvinte, fiecare tip de cancer avea o zona corespondenta in creier, care nu mai functiona corect.

Cu aceasta descoperire a pus bazele a ceea ce se numeste NOUA MEDICINA(pentru care va fi desconsiderat de ceilalti doctori, dupa care i se va retrage dreptul de a mai profesa, pentru ca strica afacerile marilor companii farmaceutice)

Dr. Hamer si-a dedicat urmatorii ani exclusiv studiului in acest sens, reusind sa faca cunoscut in intreaga lume conceptul de NOUA MEDICINA, prin care vindecase dupa primii ani in jur de 6000 de pacienti cu o rata de succes de 97%.

Noua medicina porneste de la 'Regula de Fier a Cancerului'.

Regula de Fier a Cancerului:

a. Fiecare cancer sau alta afectiune grava, are drept cauză un CONFLICT care genereaza UN SOC EMOTIONAL: numit DHS (Sindromul Dirk Hamer) care imbolnaveste omul mai intai la nivel mental, cand apar dereglari in creier, iar in final boala se rasfrange asupra unui organ.

b. Tipul conflictului care a generat SOCUL EMOTIONAL(DHS) determină ZONA in care apar vibratii anormale in creier . Zona de pe creier in care apar aceste inele concentrice, determina organul in care va aparea boala.

c. Cu cat dureaza mai mult conflictul, cu atat se imbolnaveste mai rau organul corespunzator acestui tip de conflict.

Aceste concluzii au rezultat in urma experimentelor practice pe care dr. Hamer le-a facut pe oameni si pe animale.
A demonstrat mai intai cum, si animalele, la fel ca oamenii, sunt predispuse bolilor un urma unui conflict care genereaza un soc emotional.

A aratat cum o caprioara care isi pierde puiul, si nu face in scurt timp altul, dezvolota in perioada imediat urmatoare o forma de CANCER LA SAN. In schimb, daca dupa ce a pierdut puiul se imperecheaza din nou, cancerul nu mai apare sau chiar daca a aparut, SE VINDECA (in general se calcifeaza, devenind inofensiv).

De ce se intampla asta?
Pentru ca, prin nasterea altui pui, ea rezolva conflicul emotional aparut la nivel incostient, cand a pierdut primul pui.
De ce cancer la san?E o lege a naturii!

Pe fondul conflictului, se porenste automat un program natural si inconstient care intensifica activitatea glandelor mamare, pregatindu-si corpul pentru a face un pui nou si a-l alapta. Insa daca nu are posibilitatea de a face alt pui, se produc dereglari la nivelul glandelor mamare care duc spre cancer. E modul prin care natura o determina instinctiv sa mai faca pui.

De aceea 90% din tomorile descoperite la animale sunt calcifiate, deoarece ele rezolva instinctiv si natural conflictul.

Studiile dr.-ului Hamer au mers mai departe demonstrand ca EXACT acelasi principiu functionaza pentru oameni.

O femeie care pierde un copil este predispusa in urmatorul an la cancer de san. Pentru a scapa, ea trebuie sa rezolve acest conflict emotional facand ALT copil, adoptand unul sau atasandu-se de un animal sau om cu aceleasi sentimente pe care le avea pentru primul copil.

Partea si mai REA este ca o femeie care are copilul sanatos, insa traieste mereu cu frica ca-l va pierde, se expune unui risc urias de cancer la san, exact pe acelasi mecanism.
Pe acest sistem actioneaza TOATE conflictele emotionale.

Adica: o femeie care afla ca sotul o inseala cu o femeie mai tanara, va avea parte de un conflict de inferioritate generat de o stare de inutilitate sexuala.
Acest tip de sentiment duce intotdeuna la cancer de uter. Aceasta femeie poate scapa de cancer daca sa impaca cu sotul sau isi gaseste alt barbat cu care sa faca sex.

In caz ca nu reuseste, aceasta framantare interioara o va imbolnavi.
SAU un barbat care a fost parasit de sotie va putea trece în faza de autovindecare(explic imediat ce e), numai după ce se va împăca cu aceasta sau va avea alta femeie cu care sa faca sex.

SAU o persoana care a iesit la pensie si se simte INUTIL se va imbolnavi mai mult ca sigur.
El va putea trece în faza de vindecare a bolii DOAR după ce se va inscrie la un club sau să isi va gasii o noua pasiune sau o noua ocupaţie.

SAU oamenii cu stima de sine scazuta, se expun mai devreme sau mai tarziu la bolile de oase (decalcifiere, osteoporoza etc.), pana in momentul cand constientizeaza si rezolva aceasta nemultumire care genereaza un coflict emotional de tip DHS.

Acelasi sistem, ca mai sus, functioneaza pentru TOATE BOLILE(nu numai cancerul), insa fiecare tip de conflict emotional afecteaza alt organ.

Un alt principiu esential in NOUA MEDCINA este ca toate bolile se desfasoara in 2 FAZE:

Faza de imbonavire(de conflict) si Faza de vindecare(post conflict)
Conform dr. Hamer, fiecare boala are:

a. Faza de Conflict Activ (de Îmbolnăvire) în care se instalează o stare de tensiune şi nelinişte, lipsa poftei de mancare însoţită cu pierderi în greutate, si lipsa somnului(insomniile) .
Mainile si picioare devin mereu RECI, pielea devine sensibila sau iritata iar starea generala e una de tensiune continua - semne care indica faptul ca tumoarea/boala este in plina devoltare si contiuna sa creasca.

Insa, odata ce omul constentizeaza si rezolva conflicutul emotional corpul intra in:

b. Faza Conflict Rezolvat (de Autovindecare) In aceasta faza corpul se VINDECA.
Primul semn e ca mainile si picioarele devin din nou CALDE !
Insa, vindecarea poate manifesta si prin diferite BOLI si STARI de OBOSEALA prelungite(asemenea conceputului de criza de vindecare din homeopatie).

Cand una din aceste probleme apar, ele sunt intotdeauna boli "calduroase", gen febra sau hipertensiune, si nicodata nu vei avea mainile si picioarele reci daca esti in faza de vindecare, decat daca te afli in faza de imbolnavire(de conflict emotional).

Asadar cand incepe faza vindecarii apare cel putin o starea de de epuizare si oboseala excesiva cu o nevoie puternica de a dormi MULT, deoarece corpul face eforturi imense pentru a se regenarea si reechilibra.

În această fază PROCESELE apărute pe timpul fazei de imbolnăvire sunt REVERSATE: Tumorile sunt eliminate sau capsulate(calcifiate), iar leziunile de tip necroză sau ulcer sunt inlăturate prin regenerarea naturala a tesuturilor. La sfarsitul fazei de AUTOVINDECARE, tesuturile şi organele afectate sunt refacute complet, şi deseori devin mult mai rezistente decât au fost înainte de aparitia SOCULUI deoarece organismul si-a format anumite mecanisme de aparere si preventie.

Ca exemplu pentru fazele de imbolnavire-vindecare dat de dr. Hamer e o mama care-si vede copilul lovit de o masina. In drum spre spital mainile si picioarele ii devin reci ca gheata, ii dispare complet pofta de mancare si in acea noapte are insomnie. Toate acestea pana cand doctorul anunta a doua zi ca totul este in regula si nimic rau nu se poate intampla.

Atunci mainile si picoarele femeii redevin calde, ii revine pofta de mancare si poate dormi profund noaptea.Totusi, este foarte posibil sa faca febra usoara sau diferite 'bube' sa-i apara pe corp in perioada urmatoare, deoarece corpul face eforturi imense pentru a regenera tesuturile stricate.

Eu chiar am o prietena care, dupa un accident teribil de masina, s-a umplut de bubite mici pe corp, care au disparut singure in 2-3 saptamani. Atat a durat pentru ea faza de autovindecare dupa acel soc emotional.

Atentie!

* Conflictul emotional NU este determinat direct de eveniment ,ci de modul în care persoana resimte la nivel psihic evenimentul declansator. In functie de această dimensiune interioara a evenimentului poate sa apara sau nu, un conflict emotional, iar intensitatea şi localizarea efectelor acestuia vor depinde de intensitatea şi tipul trăirii interioare.

Legatura dintre organ si conflictele emotionale:

Boli la:

Colon - Conflict peste care nu poti trece nicicum
Oase -Lipsa stimei de sine, inferioritate

Intestinul subtire - Ura care nu poate fi ' digerata'
Uter - Sentiment de inferioritate sexuala
Prostata - Conflict/cearta pe latura sexualitatii
Tiroida - Te simti neputincios, fara control
Plamani - Frica puternica fata de alta persoana
Piele - Lipsa integritatii, om coruptibil 'fara coloana vertebrala'
Testicule, Ovare - Pierdere valoroasa ce nu poate fi recuperata
Pancreas - Conflict cu membrii familiei
Urechea interna - Sentimentul de imposibilitate de a afla ce vrei 'adevarul'
Sanul stang - Conflict care pun in pericol copilul,casa,familia
Sanul drept - Conflic cu partenerul sau cu persoanle rivale
Rectul - Frica de a fi nefolositor
Gura - Nu poti 'mesteca'(suporta) o problema/situatie
Caile respiratoprii - Conflict teritorial(nesigur in privinta casei)
Laringe - Frica Frica si ingrijorare pentu un anumit eveniment
Stomacul - Ai inghitit prea multe impotriva vointei tale
Esofag - Dorinta acuta de a refuza,de a nu 'inghiti'
Inima - Frustrare legata de copii
Cervixul - Frustrare adanca si persistenta
Glandele suprarenale - Te indrepti intr-o directie in care refuzi sa mergi
Ficat - Frica(stress) inconstienta de a ramane fara manacre(bani pt a procura mancare) sau iti simti viata in pericol.

Principiile pentru VINDECARE !

A. In primul rand: Pacientul devine 'stapanul absolut' al tratamentului. E 100% responsabil pentru conditia lui si nu-si pune sperantele in numeni mai mult decat in el insusi.

B. Apoi pacientul va lucra la intelegerea CAUZEI care a provocat conflictul si implicit boala.

C. In final va colabora constructiv cu doctorul pentru a crea un plan eficient de de rezolvare a conflictului atat MENTAL cat si PRACTIC.

*Este absolut necesar ca pacientul la inteleaga cat mai bine CE se intampla de fapt cu el, pentru a putea sa aiba o atitudine constructiva si motivata in procesele de autovindecare.

Alte reguli de viata

* Dr. Hamer pune accentul pe rezolvarea EMPIRICA(practica) a orcarui conflict emotional, insa pot fi benefice si psihoterapia, terapiile prin hipnoza si regresie sau altele de acest fel.

* Frica de cancer/moarte poate genera alt conflict, pe langa cel existent. E nevoie sa renunti total la astfel de ganduri, pentru ca faza de vindecare sa se desfasoare fara probleme.

* O persoana sanatoasa, bine hranita, odihnita,relaxata,cu activitate fizica zilnica si care are convingeri pozitive, va face mult mai usor fata orcarui conflict, si de asemenea se va lovi de mult mai putine.

* Persoanele cu situatie materiala buna au un risc mult mai mic de a se imbolnavi spre deosebire de cei saraci (care nu au bani pentru a rezolva anumite conflite)

* La femeile insarcinate orice forma de cancer sau de tip cancer se va vindeca/elimina pe cale naturală, începând cu a 3-a lună de sarcina, deoarece sarcina are prioritate absoluta, spune dr. Hamer.

Asadar, indiferent ce boala ai avea, intreaba-te intai DE CE TE-AI IMBOLNAVIT, si doar apoi gandeste-te ce medicamente ai nevoie sau daca ai nevoie de vreun medicament.

P.S. : Dupa descoperirile revolutionare pe care le-a facut, dr. Hamer nu numai ca NU a fost apreciat de catre Colegiul Medicilor, ci i-a fost retrasa licenta iar apoi a fost bagat in puscarie pentru cativa ani! Dupa eliberare, in majoritatea tarilor din Europa a fost pus sub urmarire, mai putin in Spania, tara care i-a oferit sprijin, si in care locuieste si in ziua de astazi. El a scris o carte despre NOUA MEDICINA care este vanduta in toata lumea ,insa care nu este inca disponibila in limba romana.

Probabil sunteti uimiti de ce i s-a intamplat, insa la acest fel se pune problema cand incurci marile companii farmaceutice care, pentru a supravietui, trebuie sa vanda anual citostatice, vaccinuri, medicamente care dau dependenta si masti de protectie(o absurditate sa crezi ca o esarfa mica la gura te apara de bacteriile microscopice)

NOUTĂŢI DESPRE EMInESCU, FRATELE SĂU MATEIU ŞI ALTE MULTE ÎNTÎMPLĂRI

Share/Bookmark


poza_la_cine_si_ce_scria_inainte_de_1989

Convorbire cu Gheorghe Eminescu, ultimul descendent apropiat şi purtător pe linie masculină al numelui Eminescu - S-au împlinit 125 de ani de la naşterea căpitanului Mateiu Eminescu, unul dintre cei mai cunoscuţi fraţi ai marelui nostru poet naţional. Fiul său, colonelul în rezervă Gheorghe Eminescu, în etate de 87 de ani, este astăzi ultimul purtător pe linie masculină al acestui nume celebru.

Bătrînul - el însuşi un intim al artei condeiului, fiind autorul unei foarte interesante monografii "Napoleon" - ne dă o idee despre cum ar fi trebuit să arate marele poet dacă ar fi apucat vîrsta senectuţii.

Asemănarea izbitoare dintre ei - statura mijlocie, robusteţea fizică, nasul acvilin, bosa frunţii, gura puternic conturată, cu un surîs amar - este infirmată doar de părul alb al bătrînului şi de ochii săi albaştri.
- Ştim că nu mai aveţi nici un act sau obiect care au aparţinut poetului. Cu toate acestea, făcînd un apel la memorie, presupunem că ne-aţi putea comunica unele noutăţi despre acesta.


Într-adevăr, nu mai am nimic privitor la poet. Totul se află în vasta colecţie a lui Augustin Z. N. Pop, care intenţionează, de altfel, să deschidă un mare muzeu "Eminescu". La el se găsesc foarte multe obiecte şi manuscrise ale acestuia, procesele-verbale originale ale "Junimii", cele 22 de scrisori ale tatălui meu Mateiu despre familia lor, adresate lui Corneliu Botez, rochia de doliu a Veronicăi Miele, care se vede chiar de la intrare, într-un cuier, fotografii ş.a. Nu de mult, am dat peste unele lucruri de interes privitoare la poet şi la familia sa.

Este vorba despre o casetă de mahon, pe care el îşi scrijelase numele, o carte de vizită a lui Maiorescu îndoită la colţ, ceea ce însemna pe atunci că nu l-a găsit acasă şi prin care poetul era invitat seara să vină să facă lectura "Luceafărului". De asemenea, am mai descoperit o scrisoare a lui Rădulescu-Motru către tatăl meu, de mulţumire pentru donaţia cărţilor poetului făcută fostei biblioteci "Carol", Monitorul Oficial din 1894, unde tatăl meu cerea schimbarea nume-lui de Eminovici în Eminescu etc.


- Unde aţi dat peste ele?
- Ele au aparţinut unui nepot al Silviei Maieru, cea de-a treia soţie a tatălui meu, care i le-a vîndut lui A. Z. N. Pop. Am ferma convingere că fostul lor posesor mai are destule acte şi obiecte de mare interes.


- Ce vă povestea tatăl dumneavoastră despre fratele său, poetul?
- Ce mi-a spus mie a spus şi altora, aşa că mai toate amintirile care îl legau de el sînt deja publicate. Totuşi, mai păstrez în minte cîteva întîmplări inedite pe care le spun şi cititorilor dumneavoastră.

Era pe vremea cînd Eminescu lucra ca redactor la "Timpul". Prin plecarea din redacţie a lui Slavici, Caragiale ş.a., poetul rămăsese să ducă greul ziarului. Oboseala şi surescitarea sa nervoasă sporeau şi datorită amestecului lui Maiorescu în relaţiile sale cu Veronica Micle.

Poetul era într-una din acele clipe de proastă dispoziţie cînd răspundea la întrebări monosilabic: da, nu. În această stare l-a găsit tatăl meu care a venit de la Rîmnicu Sărat ca să-l vadă. Au mers împreună la "Union" să bea o cafea. Prin faţa mesei lor tocmai trecea Duiliu Zamfirescu, care căuta de mult, cu asiduitate, să se apropie de poet. Eminescu însă nu îl prea înghiţea.

Fie că acesta debutase la revista lui Macedonski "Literatorul", fie că avea o morgă de aristocrat, astfel încît la cuvintele acestuia "salut maestre", unchiul meu - poetul - s-a ridicat nervos în picioare şi i-a spus: "Ce-ai cu mine, domnule, de ce nu mă laşi în pace? Iţi datorez ceva? Ce, vrei să scriu că ai talent? N-ai, domnule, lasă-te de poezie!".
- Ceea ce era în mare parte adevărat, pentru că, după cum se ştie, Duiliu Zamfirescu a intrat în istoria literaturii noastre ca prozator . . .


- O altă întîmplare inedită pe care mi-a povestit-o tata scoate în lumină mîndria pe care au moştenit-o copiii căminarului Eminovici, deci şi poetul, de la bătrîn. într-o bună zi s-a oprit la poarta casei lor din Ipoteşti caleaşca hatmanului Başoiă, descendent al unei trufaşe familii de pe vremea lui Răzvan Vodă. Acesta i-a spus unui ţăran: "Cheamă-l pe căminarul Eminovici!". Ţăranul s-a dus, l-a chemat, dar a primit următorul răspuns: "Spune-i lui boier Başotă că tot atîta cît îi de la mine pîn' la el, îi şi de la el pin' la mine".

Şi fiindcă tot vorbeam despre documentele aflate în posesia lui A. Z. N. Pop, printre care se află şi procesele-verbale originale de la "Junimea", iată cum am descoperit un... fals. Un fals literar datorat sau relei intenţii, sau lipsei de memorie a lui Gheorghe Panu. Acesta, în cartea sa "Amintiri de la Junimea", istoriseşte, pe opt pagini, impresia dezastruoasă pe care ar fi produs-o citirea de către Eminescu a nuvelei "Sărmanul Dionis":

"Eminescu continuă, continuă în mijlocul unei mari plictiseli. .. Tassu, Lambrior şi cu mine ne-am deschis urechile să vedem cum ar descrie Eminescu casele, costumele şi străzile din timpul lui Alexandru cel Bun". Dar, după cum reiese din procesul-verbal al zilei respective, purtînd prestigioasa semnătură a lui Xenopol, nici unul dintre cei trei junimişti nu erau prezenţi! Aşa că hai să restabilim adevărul. . . Am auzit că acest proces verbal a fost publicat şi de Torouţiu, ceea ce întăreşte spusele mele.


- Ce amintiri păstraţi despre tatăl dumneavoastră, căpitanul Mateiu Eminescu?
- Deşi a trăit pînă la 1929 şi a fost contemporan cu mulţi biografi ai poetului şi ai familiei lor, despre el nu "s-a scris aproape nimic. Din păcate, George Călinescu atunci cînd a alcătuit monografia poetului nu s-a interesat în amănunt despre tatăl meu, ci a pus pe cineva să-mi ceară nişte date sumare la telefon. Viaţa şi personalitatea lui au fost însă mult mai complexe decît reiese din monografia amintită.

A avut trei neveste şi cinci copii, dintre care mai trăiesc doar eu. Era ofiţer de carieră intrînd în rezervă cu gradul de căpitan. Avea patru decoraţii româneşti şi două ruseşti, făptuind pe cimpurile de luptă de la 1877-1878 adevărate acte eroice. Era de-o cinste ireproşabilă. De aceea, mă intrigă oarecum ceea ce a scris profesorul Cioculescu în monografia sa "Caragiale" despre tatăl meu.


- A scris mai multe. Despre ce vorbiţi?
- Despre incidentul avut de Eminescu cu Caragiale, pe cînd poetul lucra la "Timpul" şi despre care tatăl meu mi-a povestit cu lux de amănunte. Poetul i-a spus într-o zi: "Matei, în lipsa mea la redacţie, Caragiale a venit şi mi-a spart sertarul". Şi tot el, după cîteva clipe: "Ce vrei, măi Matei, nu există trădare fără grec la mijloc". Incident după care cei doi mari clasici s-au împăcat.

Ce se întîmplase? Dramaturgul, ştiind că Eminescu se află în posesia unor documente compromiţătoare (pe care i le dăduse fos-tul prim-ministru Manolache Epureanu), la adresa ministrului liberal C. A. Rosetti, pe care intenţiona să le publice, le-a sustras şi i le-a dat acestuia din urmă. Astfel se explică cum Caragiale, conservator în politică, a căpătat totuşi post de revizor şcolar într-un guvern liberal. Profesorul Cioculescu afirmă însă că fratele meu minţea. Or, un om de cinstea şi corectitudinea lui nu putea minţi.

Iată în acest sens cîteva extrase din rapoartele făcute de superiorii lui din armată. 1879 - col. Iarca: "Are un natu-ral de o violenţă rară care-i poate anula toate calităţile. Inteligent şi m-am convins că-i foarte cinstit". 1882, general Cerchez: "Studios şi serios. Caracter mîndru şi loial". 1888, general Radovici: "Foarte cinstit şi constat că biciuieşte viciurile armatei".


- Mai aveţi şi alte caracterizări făcute tatălui dvs.?
- Desigur. Unele dintre ele avînd chiar nuanţă anecdotică. Iată ce se scrie despre dînsul în "Foaia de pedepse" a regimentului:
Col. Gheorghiu: "8 zile arest de rigoare pentru rea conduită privată răpind pe fereastră fata unui arendaş".
Col. Gramont: "8 zile arest de rigoare pentru că a calificat pe dl. col. Şerbănescu «colonel de contrabandă».
Col. Gurănescu: "5 zile arest pe parolă pentru cuvinte insultătoare la adresa lt. A. Niculescu pe care l-a făcut pungaş în faţa gradelor inferioare, care deşi relativ adevărat, dar nu în faţa gradelor inferioare".


Col. Gramont: "8 zile arest de rigoare pentru că a plecat de la companie şi a calificat pe dl. general Angelescu «un tîlhar în capul unui corp de armată».
Din cauza acestuia din urmă, care avea să fie şi ministru de război, tata a fost nevoit să părăsească armata. Cam atît despre tatăl meu. A murit în vîrstă de 73 de ani şi este îngropat la Bistriţa-Năsăud.


Aici convorbirea noastră ia sfîrşit. La plecare, napoleonistul nostru nu se desminte şi, deşi toată seara am vorbit despre Eminescu, îmi arată o scrisoare de mulţumire aparţinînd prinţului de Napoleon pentru exemplarul din monografia sa pe care i l-a trimis acestuia la Paris.


E sîmbătă noaptea, zăpada de-afară îmi albeşte pantofii cu sarea pămîntului. îmi iau rămas bun de la un bătrîn falnic, în sîngele şi în mintea căruia s-a cuibărit pentru totdeauna dragostea faţă de memoria a doi bărbaţi iluştri ai istoriei. Unul poet, altul împărat.


Explicaţie poză: Decembrie 1983. Colonelul Gheorghe Eminescu primeşte Premiul Revistei "Săptămîna". El este îmbrăţişat de prietenul lui, Corneliu Vadim Tudor.
CORNELIU VADIM TUDOR
(Interviu realizat în anul 1982 şi publicat în volumul
"Istorie şi Civilizaţie", Editura Eminescu, 1983)


gad elbaz - mi shebeirach-RUGACIUNE DE VINDECARE



Mi Sheberach – Avotenu
Mikor habracha – l’imotenu
(May He who blessed our mothers and fathers)

Help us find our strength in prayer,
And lead us from despair,
With comfort and healing on this day
Fie ca Cel ce ne-a binecuvintat mamele si tatii
Sa ne ajute sa gasim puterea in rugaciune
Si sa ne conduca departe de disperare
Catre alinare si vindecare, astazi!


Mi Sheberach – Imotenu
Mikor habracha – l’avotenu
O God of our mothers, daughters,
Fathers and their sons.
Deliver refuah sh’lema (complete healing)
O Doamne al mamelor si fiicelor noastre
Al tatilor si fiilor nostri
Dariueste-ne refuah sh'lema(vindecare completa)

Raise us from our darkest gloom and heal our wounds,
Send comfort to all for whom
We pray
Ridica-ne din cea mai intunecata disperare
Si vindeca-ne ranile,
Trimite alinare tuturor celor
Pentru care ne rugam(numele)!

Repair us from shattered pride, and hurt inside
Shechina, (God) our trusted guide
We pray (Chorus)
Repara-ne de mindria zdrobita
Si durerea dinauntru
Shechina(Splendoare dumnezeiasca)
Ghidul nostru in care avem incredere
Te rugam

Send healing to soothe our soul, Regain control
Restore us and make us whole
We Pray
Trimite-ne vindecarea ce tamaduieste sufletul
Ne ajuta sa ne recapatam controlul
Ne repara si ne facem intregi
Te rugam!

Help us to reflect your Light, Affirm your might
Heal us and Restore our sight
We pray
Ajuta-ne sa reflectam Lumina Ta divina
Sa-ti cintam puterea
Vindeca-ne si reda-ne vederea
te rugam!

Share/Bookmark

GAD ELBAZ - TFILA -psalmi-גד אלבז - תפילה


By the rivers of Babylon, there we sat down, yea, we wept,? when we remembered Zion, when we remembered Zion - our temple land. x2 answer us, answer us our King, answer us, answer us our creator.

Al naharot Bavel, sham yashavnu gam bachinu, bezochreinu et Tzion, bezochreinu et Tzion ir mikdasheinu (x2) Aneinu, aneinu malkeinu Aneinu, aneinu boreinu Aneinu aneinu malkeinu Aneinu malkeinu Aneinu Aneinu boreinu
Share/Bookmark

Fenomenul OZN in Romania – o realitate mai aproape decat ne-am inchipui

Share/Bookmark


Fenomenul OZN in Romania – o realitate mai aproape decat ne-am  inchipui Foto (6)

Daca v-ati imaginat vreodata ca fenomenul OZN este unul care are loc cu precadere in Statele Unite, Rusia, Marea Britanie sau China, ei bine.. v-ati inselat. Practic, nu exista tara in care sa nu fi fost semnalate cazuri de aparitii ale deja faimoaselor nave discoidale si ale misterioaselor entitati extraterestre, iar Romania este una dintre tarile in care astfel de fenomene au un trecut, si inca unul bogat.

Evident, cele mai multe dintre cazuri au fost semnalate recent, asta si ca o urmare a progresului tehnologic si a capacitatii de intelegere a omului din secolul XX. Sa nu va mire, insa, daca veti afla ca in Tarile Romane, insemnari ale unor fenomene cel putin stranii vin inca din Evul Mediu.

De la Letopisetul Moldovenesc la zorii Marelui Razboi

In Europa medievala occidentala, abundenta cronicilor vremii aduce in vederea specialistilor de astazi numeroase fenomene bizare, pe care in plin secol XXI nu le-am putea numi altfel decat fenomene OZN. Este frapanta mentiunea din Annales Laurissenses, unul dintre cele mai importante documente medievale privind domnia lui Carol cel Mare, in care, in timpul unui asediu din anul 776, partile combatante se opresc ingrozite pentru a asista la aparitia unor "scuturi de foc" zburatoare, semne pe care atat atacatorii cat si cei asediati le-au considerat unele diavolesti.

La fel de bizara este si relatarea gravorului Hans Glaser, din 14 aprilie 1561, data la care locuitorii orasului Nuremberg au asistat cu totii la un spectacol cel putin neobisnuit. Conform relatarilor vremii, sute de discuri zburatoare au aparut pe cer si au pornit o lupta de proportii uriase, multe dintre ele cazand pe pamant si disparand cu totul in nori de fum si de foc. Cele ramase au zburat "catre Soare", facandu-se nevazute dupa ceasuri intregi de lupte... si asta ca sa pomenim doar doua dintre zecile de relatari de acest gen.

In Tarile Romane, o prima atestare a unui fenomen bizar vine din anul 1517 si este mentionata in Letopisetul Moldovenesc - "samn mare s-au aratat pe ceriu, c-au stralucit dinspre miadzanoapte ca un chipu de om, de-au statut multa vreme si iara s-au ascuns in vazduh". Este greu de crezut ca oamenii acelor vremuri nu aveau cunostinta despre planetele vizibile cu ochiul liber, despre eclipse sau ploile de meteoriti, astfel incat sa nu poata face diferenta dintre ele si evenimentul petrecut in acea zi de 8 noiembrie 1517.

Mai mult, la aproape noua decenii de la aceasta prima mentiune, o alta a facut valva in toata Europa occidentala. Este vorba despre atacul din 15 octombrie 1595 al lui Mihai Viteazul asupra orasului Targoviste, oras aflat pe atunci sub ocupatie otomana, si in care, pe langa faptele de arme, este mentionat un eveniment aparte.

Nu numai cronicile valahe, dar si cele italiene sau germane au preluat informatia, anume aparitia unei "comete" bizare care a stat tintuita pe cer, deasupra taberei muntene, timp de "un ceas sau doua", pentru ca apoi sa dispara fara urma. Trebuie mentionat faptul ca aparitia cometelor era strict observata si notata in arhivele vremii de catre astronomii europeni. Si totusi, nicio cometa nu pare sa fi trecut, in mod natural, pe cerul Valahiei in anul 1595.

Din acest moment, datele cu privire la aparitii neobisnuite dispar din cronicile romanesti - nu si din cele europene - pentru a reaparea, in mod bizar, in zorii Primului Razboi Mondial. Cercetand presa vremii, scritorul Ion Hobana a descoperit faptul ca in anul 1913, mai precis in luna ianuarie a acelui an, in spatiul aerian romanesc au avut loc incidente mai mult decat bizare.

Jurnalele descriu cu lux de amanunte aparitia unor obiecte zburatoare neidentificate care au survolat cerul deasupra oraselor Focsani, Iasi, Targoviste si Braila, aratand o predilectie pentru obiectivele militare din aceste localitati. Soldatii au deschis focul asupra obiectelor, dar nici unul nu a fost doborat. Cei care nu au asistat direct la aceste evenimente misterioase, au sustinut ca aparatele de zbor ar fi fost aeroplane rusesti aflate in misiune de spionaj.

Starea aviatei din acei ani exclude, insa, existenta unor aparate de zbor atat de performante cum erau cele observate de sutele de martori civili si militari. In plus, teoria care sustine ca oamenii nu au vazut altceva decat niste fenomene luminoase care au la baza planeta Venus nu poate fi nici macar luata in discutie. Nu trebuie uitat nici faptul ca notiunea de OZN nu exista in acei ani, iar marturiile sunt cu atat mai socante cu cat vin dintr-o perioada in care oamenii aveau explicatii mult mai "pamantesti" pentru ceea ce se intampla in jurul lor.

Anul 1968 - inceputul unui fenomen incredibil

Practic, anul 1968 este cel in care fenomenul OZN din Romania intra in atentia specialistilor, cercetarile atente asupra cazurilor de acest gen dovedind, fara doar si poate, ca amploarea lor este cu mult peste ceea ce ne puteam imagina pana atunci. Totul a inceput cu o serie de fotografii realizate de tehnicianul Emil Barnea, pe atunci in varsta de 45 de ani, in apropiere de padurea Baciu de langa Cluj-Napoca. Ce s-a intamplat atunci, mai precis?

Tehnicianul clujean, impreuna cu un grup de prieteni, a fost martorul aparitiei unui urias obiect zburator de forma discoidala ce se deplasa lent, la joasa inaltime, deasupra padurii. Termenul de OZN era unul extrem de putin cunoscut romanilor din acei ani, dar aparitia era una cat se poate de ciudata, iar faptul ca obiectul zburator a ramas suficient de mult in atentia martorilor le-a permis acestora sa realizeze mai multe fotografii, asta pana sa dispara brusc, cu o viteza uluitoare printre nori.

Dupa developarea filmului, tehnicianul clujean a contemplat cu stupoare fotografiile a ceea ce peste ani specialistii internationali ai fenomenologiei OZN aveau sa clasifice drept "cele mai clare imagini ale unui OZN fotografiat in Romania si fara indoiala, unele dintre cele mai bune imagini ale vreunui OZN fotografiat vreodata in lume".

Pana la acest moment, Emil Barnea intrase deja in contact cu Florin Gheorghita si Ion Hobana, doi dintre cei mai prestigiosi ufologi romani, care au confirmat autenticitatea fotografiilor. Dupa ce fotografiile au trecut si de "filtrul" autoritatilor vremii, au fost preluate de Agerpres, agentia nationala de presa, si facute publice inclusiv peste hotare.

Celebritatea fotografiilor avea sa atinga noi culmi in decursul anului 1977 cand au fost prezentate de cate profesorul C.S. Vonkeviziczky in cadrul Congresului International de Ozenologie din Acapulco. Fotografiile au fost preluate imediat de toate cartile si revistele din lumea intreaga, care vizeaza cazuistica OZN.

Terifianta intalnire de gradul 3 de la Balea

Ceea ce s-a intamplat in anul 1978, mai precis in 23-25 septembrie, nu departe de cabana Balea Lac ramane in cazuistica OZN drept una dintre cele mai terifiante intalniri de gradul III din toata lumea, precum si unul dintre rarele cazuri in care oamenii au fost atacati de entitati necunoscute. Victimele, circa 20 de militari in termen, incartiruiti intr-o fosta cabana din apropiere de lacul Balea, se aflau la locul incidentului pentru finalizarea unor lucrari de constructie.

Totul a inceput in noaptea de 23 septembrie, in jurul orelor 0:00, atunci cand tehnicienii telefericului din zona au fost alarmati de aparitia unei bizare lumini rosii, de forma sferica, ce parea sa cuprinda intreg campul vizual. In acelasi timp, la cabana in care era incartiruit grupul de militari, fruntasul Ioan Dorr a semnalat prezenta unei entitati, cu o inaltime estimata la aproximativ 2 - 2,5 metri, care se afla la circa 8 metri de cabana. Totul a decurs circa 5-10 minute, atat lumina cat si entitatea disparand fara urma.

In seara urmatoare, in jurul orei 21:45, sergentul Ioan Radu a remarcat aceeasi entitate, aflata la circa 20 de metri de cabana. Urmat de doi dintre colegii sai, sergentul s-a apropiat pana la 1-1,5 metri de enigmaticul personaj, comparat ulterior de catre martori cu un cosmonaut cu miscari greoaie, incercand sa il loveasca.

Soldatii care il acompaniau pe sergent sustin ca in acel moment entitatea a scos un sunet asemanator cu cel al unui animal, iar Ioan Radu s-a prabusit, inert, la pamant. Cateva secunde mai tarziu, enigmaticul personaj s-a pierdut in noapte "executand salturi laterale ca si cand ar fi plutit pe deasupra pamantului", daca este sa ne luam dupa declaratiile celor doi soldati. Trebuie mentionat si faptul ca martorii au infirmat categoric prezenta unui urs sau a altui animal salbatic, mai ales ca vazusera, nu de putine ori, ursi carpatini.

Sergentul Ioan Radu si-a revenit dupa circa 10 minute de resuscitari si nu isi mai amintea nimic de la momentul in care incercase sa atace entitatea. Dar evenimentele nu aveau sa se opreasca aici. In aceeasi noapte, soldatii au auzit cum cineva incerca sa deschida ferestrele, zgariind obloanele si rupand lanturile transversale cu care erau legate acestea. In zorii zilei, militarii au observat urme de zgarieturi adanci pe peretii cabanei, la o distanta de 10 centimetri una de cealalta, ca si cum o mana uriasa, cu patru degete, ar fi incercat sa rupa obloanele feresterelor.

Inspaimantati, militarii au coborat la o cabana de langa Balea Cascada si nu s-au intors pana in 26 septembrie, atunci cand au fost insotiti de un ofiter inarmat. Inainte de aceastea, martorii au apucat sa vada ca urmele din zapada nu erau altele decat cele ale celor trei soldati, nicio urma a entitatii nefiind vizibila.

Cazul a fost investigat de armata romana si de mai multi ufologi fara a se ajunge la un rezultat cu privire la ceea ce s-a intamplat in acea seara. In schimb, un eveniment similar a avut loc in anul 1987, in localitatea Marzano din Italia, acolo unde Fortunato Zanfretta, un paznic de noapte, a fost victima unui atac din partea unor entitati inalte de circa 2-3 metri, cu degete uriase, care semanau izbitor cu descrierea facuta de soldatii romani cu 9 ani mai devreme.

Datele privitoare la evenimentul de la Balea au facut inconjurul lumii, intrand in cazuistica OZN din toata lumea drept unul dintre cele mai rare si mai bine documentate cazuri de atac al unei entitati, posibil extraterestre, fata de un om.

Continuitatea fenomenului OZN in Romania

Daca din anul 1968 si pana in 1978, anul evenimentului de la Balea, rapoartele cu privire la aparitiile OZN au fost sporadice, inregistrandu-se unul sau doua pe an, incepand din acel moment, seria aparitiilor inexplicabile a crescut considerabil, ca de altfel pe intreaga planeta. Fenomenele OZN, studiate atent de catre ASFAN - Asociatia pentru Studiul Fenomenelor Aerospatiale Neidentificate, si de catre ufologii romani si cei straini, s-au dovedit mult mai dese si mai clare decat si-ar fi putut imagina cineva vreodata. Rapoartele vin cu regularitate, de peste 20 ani, si cu o preponderenta uluitoare.

Ar trebui, poate, sa mentionam si cazul din 14-15 iulie 1997, caz amplu mediatizat in mass-media acelor ani, in care operatorii din turnul de control de la aeroportul Otopeni au fost martorii unui incident de-a dreptul bizar, un incident in care a fost remarcata aparitia unei lumini circulare, situata in vestul Aeroportului, intre Buftea si Corbeanca. Pe tot parcursul observatiei, radarul din turn nu a detectat nici o tinta neidentificata.

Fenomenul a fost observat din interiorul turnului si de pe terasa acestuia. Prin binocluri, s-a vazut ca la mijlocul petei circulare era o fasie orizontala colorata in alb, portocaliu si rosu, culori care se transformau una intr-alta. Cand s-a aprins balizajul, in vederea aterizarii unei aeronave C-130, operatiune care a durat 12 minute, fenomenul a disparut, reaparand spre sud-est, in directia localitatilor Tunari si Stefanesti.

De aceasta data, pareau sa fie doua globuri de dimensiuni diferite, lipite unul de altul, care se miscau intr-o zona strict delimitata. Cand a fost stins balizajul, lumina aeriana si-a micsorat intensitatea iar cand a fost reaprins, pentru a testa reactia fenomenului, lumina a crescut si ea, in raport cu stimulul de pe sol. Cand intensitatea balizajului a fost redusa, lumina a scazut, lasand impresia unei reactii inteligente. Fenomenul s-a stins in jurul orei 1:10, la aproape 2 ore si jumatate de la aparitia sa. Nimeni nu poate explica ceea ce s-a intamplat in acea noapte. Forma aparitiei, durata si reactiile acesteia exclud o explicatie conventionala.

Evident ca nu putem mentiona aici zecile sau poate chiar sutele de fenomene OZN semnalate in ultimele trei sau patru decenii in tara noastra. Vom incheia, insa, referindu-ne la ultimul astfel de caz. Poate ca o sa va surprinda data recenta a acestuia, dar trebuie spus ca el a avut loc in data de 13 noiembrie 2010, in urma cu numai cateva zile, atunci cand UFO Digest, un site specializat in stiri despre fenomene paranormale, a publicat o inregistare video despre care sustine ca ar putea fi "un OZN filmat in Romania".

Autorul inregistrarii video povesteste ca, sambata seara, in jurul orei 18:00, in timp ce incerca sa filmeze luna, a observat un obiect zburator neidentificat, aflat la "o altitudine de circa 5.000-6.000 de metri", care "nu facea zgomot si nu emitea semnale luminoase intermitente". Tot el a mai marturisit ca, in timpul filmarii realizate cu o camera Sony DCR_SR85, a intampinat dificultati in a focaliza obiectul deoarece "acesta se misca". Mai jos puteti urmari imaginile inregistrate cu acest ultim caz.



Sursa informatii&Foto: ASFAN

via descopera.ro


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites