Thursday, July 1, 2010

ATLANTROPA

Share/Bookmark

Atlantropa

Cu citiva ani in urma am fost in concediu in Marbella. F. frumos si deosebit de scump. Nasol era ca apa marii era deosebit de rece. Mi-au povestit bastinasii ca vine apa nasoala prin gaurica de la Gibraltar. Mi-am adus aminte de proiectu Atlantropa. Desigur toata lumea stie de el.

Un neamt, Herman Sörgel, si-a imaginat, cu multi ani in urma sa faca un dig la Gibraltar. Nu ar fi fost mare chestie. Stiind ca Marea Mediterana traieste din mila apei Atlanticului si a Marii Negre, in citiva ani daca s-ar fi inchis aceste robinete apa Marii Mediterane ar fi scazut pin-la o suta de metrii. Sunt zeci de date pe net despre asta,
aici si aici, de ex.

Asta insemna ca s-ar fi cistigat o suprafata imensa de pamint, s-ar fi rezolvat problema Gaza, multe insule ar fi devenit peninsule.

In plus s-ar fi putut construi hidrocentrale la Gibraltar si la Bosfor, hidrocentrale care ar fi asigurat toata energia Europei.

La data respectiva insa nu s-a analizat ce implicatii ar avea acest proiect pt. Romania. E stiut ca Marea Neagra primeste multa apa dulce, mai multa decit poate duce si d-aia e mai putin sarata.
Deci daca turcii s-ar sucari si ar inchide Marea, apa va creste si nu va mai trebui sa se construiasca un canal Constanta Bucuresti pt. ca apa ar ajunge oricum. Daca ar fi insa invers, adica daca s-ar inchide Gibraltaru, ar scadea Mediterana, ca are apa uscata si ar fi posibil sa se bage mai multa apa din Marea Neagra, ceea ce ar duce la scaderea nivelului Bazinului Marea Neagra.

Scaderea nivelului ar duce la marirea teritoriului Romaniei, largirea plajelor si chiar unirea cu Insula Sarpelui. In plus, e stiut ca la o adincime mai mare de 150m pe fundu marii sunt numa porcarii, nici un pestisor si nici o scoica.
Unii oameni de stiinta spun ca din porcariile alea se formeaza petrol, e adevarat ca nu prea curind, poate de abia la urmatoru mandat al presedintelui, dar prin scaderea nivelului va putea lua omu petrolu cu galeata.


Iata Doamnelor si Domnilor adevarata importanta a Bazinului Marea Neagra, as propune ca europarlamentarii romani sa insiste pt. realizarea acestui proiect vizionar.

sursa neamtu tiganu

SCRISOARE DESCHISA CATRE TRADATOAREA DE NEAM MARIA BAGIU




Share/Bookmark

Cum iti permiti tradatoare de neam si tara sa distrugi vestigiile arheologice SACRE de la sinca veche????? Este cumva mosia ta sau mostenirea noastra a urmasilor dacilor?
Cum iti permiti fiinta demonizata sa spurci cu daltele tale talibane-ca si turcii si asa zisii dreptcredinciosi care au distrus opere de arta de valoare inestimabila in Takla Makan, Gobi si China dar IN SECOLELE TRECUTE-un loc sacru si pur, unul dintre putinele care mai dadeau putere acestui neam obidit?????

Ca esti blestemata tu si ai tai si veti da seama de acest genocid este clar.
Dar nu ma incinta.
Noi am ramas vaduvi de unul dintre putinele locuri sacre care mai erau pe pamintul acesta sfint, pe care tu si masonii tai imputiti deghizati in crestini le spurcati.

JUDECATA ESTE AICI! ZEII VECHI S-AU TREZIT!

DIN CICLUL DISTRUGEREA ROMANIEI-O ZI BLESTEMATA

Share/Bookmark

AZI AM AFLAT CA UNUL DINTRE LOCURILE MELE DE PUTERE PREFERATE A FOST DISTRUS. Pur si simplu distrus, un loc de o valoare instimabila energetica, culturala si sacra.
Se vede ca s-a inceput o miscare de distrugere a ultimelor locuri sacre ale Romaniei, pentru a ocupa cu programe satanice vortexurile benefice existente...ca mai erau si multe.
Dupa vestea minunata ca altarul manastirii Sfintul Sava va fi distrus in profunzime prin construirea parcarii subterane de la universitate o alta veste de o si mai amre amploare m-a socat azi.

In tara nimanui, vestigii arheologice milenare, sint distruse cu dalta de talibanii moderni.
Tirfa masonica deghizata in crestina Maria Bagiu a distrus- cu permisiunea cui?-locul sfint de mii de ani al dacilor si tracilor, de la Sinca Veche.
Adio!! Cei care nu l-ati vazut pe Zalmoxis, simbolul yin si yang- cel mai vechi din europa datat de aproximativ 6000 de ani- si scrierile dace vechi, nici nu o sa le mai vedeti.

Ca si talibanii si alti dreptcredinciosi ce au distrus in Gobi si CHina opere de arta inestimabile de mii de ani-noroc cu nemtii ca au mai salvat ce s-a putut si le-au dus in Muzeul Etnografiei din Berlin-si dreptcredincioasa noastra jihadista masonica, a pus dalta pe aceste vestigii nepretuite.
Eu i-am scris o scrisoare.
Daca vreti sa-i lasati un cuvint bun, adresa ei de email este:

maria.bagiu@sincaveche.ro

Sursa mea de informatie nefericita de azi este DACIA ROMANIA:

Cap de Sanziana

Sub atenta supraveghere a dnei. Maria Bâgiu, templul de la Sinca Veche a fost "renovat" aproape in totalitate. Pe langa faptul ca imediat cum au pus mana pe el anumite persoane, cum s-a prabusit partial, trecutul templului a fost sters cu buretele. Asadar, cu exceptia catorva detalii, restul a fost sters cu dalta de pe pereti. Astfel au disparut pentru totdeuna inscrisurile nedescifrate, vechi de sute sau mii de ani, nu se stie, pentru ca acum nu mai se mai poate verifica, impreuna cu celebrul cap de sanziana si alte reprezentari.

Nu mai vorbim de insemnul din altarul principal (steaua lui David cu simbolul yin/yang in mijloc) care a fost aproape sters, el fiind catalogat drept o prosteala recenta, eventual desenata de legionarii iubitori de iudaism. Precizam ca inca nu au disparut urmele de pasi imprimate in roca, urme pe care asteptam cu drag sa le desfiinteze bravii arheologi. Trebuie sa remarcam, ca o mica paranteza, cu cata gratie prezinta Bagiu locul pe care urma sa-l distruga in toamna lui 2009.

Oricum, acum dupa ce a fost curatat, el este clar un asezamant crestinesc, cu "fresce" proaspete din 2009. In plus, geniile restauratoare au pus si un acoperis de lemn care impidica circulatia naturala a aerului, iar acum o parte dintre pereti sunt uzi, degajand un inaltator miros de mucegai, roca fiind grav afectata. Felicitari, acum, acolo, intr-adevar slujesc pasarelele si floricelele, dupa cum spune Bagi u, calugarii plecand sau, poate, fiind indepartati... Calugari care, mai mult ca sigur, sunt niste mincinosi, atunci cand sustin ca ei sunt urmasii preotilor daci care se rugau in templu.


Ţărmul Magoniei (I)

Share/Bookmark


Omul din trecut îşi ridica privirea spre cer cu teamă. Acolo erau Soarele, cu energia sa puternică, şi norii care aduceau ploaia deasupra cîmpiilor, dar, dincolo de acestea, cerul impunea oamenilor un mare respect, fiind considerat sălaşul unor fiinţe necunoscute şi arogante care, uneori, păreau că se lasă să fie văzute.

În 1009, în diverse locuri din Italia, se menţionează observarea unor "torţe aprinse care se deplasau pe cer". În vara lui 1027 sînt observate, de asemenea, torţe zburătoare în nordul Africii; mai precis, deasupra oraşului Cairo şi în regiunea din apropierea Deltei Nilului.

O altă mărturie scrisă, aparţinînd lui H. Schaeden, informează că, în anul 1034, în diverse oraşe europene, a fost observat pe cer, în diferite ocazii, un mare cilindru învăluit în foc. În nici unul dintre aceste cazuri nu era folosit, desigur, termenul de "farfurie zburătoare" şi cu atît mai puţin raţionala expresie "Obiect Zburător Neidentificat", ci, potrivit mentalităţii epocii, se făcea referire la "poporul aerului", "fiinţele din spaţiu", "navele norilor" şi alte denumiri la fel de ambigue, dar semnificative.


Într-o carte intitulată "Conversaţii despre ştiinţele oculte", lucrare a lui Montfaucon de Villars, se vorbeşte despre fiinţe din spaţiu numite silfi, care călătoreau prin aer în nave şi aveau multe cunoştinţe. Se relatează, de asemenea, experienţa diferitelor persoane care au fost invitate de silfi în ţara lor, chiar dacă la întoarcere au fost condamnate pentru vrăjitorie, lăudîndu-se cu cunoştinţe care depăşeau limitele naturalului.


La mijlocul Secolului al IX-lea, în regiunea franceză Lyon, s-a bucurat de o mare răspîndire credinţa într-un tărîm mitic şi misterios, numit Magonia, "situat între cer şi pămînt". Sătenii credeau cu tărie că vremea nefavorabilă care le strica recolta şi le împuţina cîştigurile era provocată de "tempestari", indivizi care se aflau în cîrdăşie cu magonienii care, cu navele lor zburătoare, provocau intemperii şi alte catastrofe naturale.


Mentalitatea fiecărei epoci stabileşte, pentru fenomenele necunoscute, o aproximare explicativă diferită. În prezent, cînd e vorba de un obiect neidentificat, se face referire la o posibilă confuzie cu fenomene meteorologice, baloane meteo, avioane văzute în anumite condiţii sau arme secrete. Pare logic de crezut că, în Evul Mediu, fără o tehnologie de comparaţie şi cu o puternică tradiţie mitică şi religioasă, fenomenele de acest gen se atribuiau frecvent apariţiei unor fiinţe diabolice sau divine. Însă descrierile care apar în numeroase cronici vechi conţin similitudini surprinzătoare cu fenomenele OZN din timpurile noastre.

Trei mărturii din Evul Mediu


Într-o noapte senină de la începutul anului 1254, după cum povesteşte cronicarul englez Mathieu de Paris, mai mulţi călugări din Abaţia Sf. Albans au observat pe cer "o navă zburătoare mare, cu o culoare foarte strălucitoare".
CÎţiva ani mai tîrziu, în 1290, de data aceasta în Abaţia de la Byland, chiar stareţul şi un grup numeros de călugări povestesc că au observat "un disc mare, strălucitor, metalic, care a trecut încet pe deasupra abaţiei, provocînd panică în rîndul călugărilor".


În sfîrşit, în vara lui 1355, tot în Anglia, în Abaţia Sf. Maria din Meadows, după cum povesteşte canonicul H. Knighton, "au fost lupte pe cer între nave zburătoare" de mai multe ori, care au fost observate nu doar în abaţie, ci şi în alte locuri diferite din ţară. (Va urma)
Explicaţie poză: Omul a privit cerul din zorii istoriei în căutarea unor răspunsuri la multe dintre întrebările sale şi, uneori, cerul i-a răspuns cu imagini neliniştitoare ale unor figuri ciudate care-i traversau imensitatea


Război meteorologic şi vrăjitori din cer

Share/Bookmark


După publicarea în revista militară turcă "Silahli Kuvvetier Dergisi" a articolului intitulat "Apariţia unei noi forme de război: războiul meteorologic", Serviciile de Informaţii codifică toate perturbările meteo "îndoielnice".

"Schimbările climatice pe care, pînă în prezent, le credeam datorate legilor naturii pot fi provocate astăzi de «altceva», explica autorul articolului. De exemplu, continua acesta, condiţiile climatice se pot transforma profitînd de diferenţele de temperatură existente între straturile troposferice şi stratosferice ale atmosferei, creîndu-se un vid, care ar face să se ridice aerul din zonele calde din troposferă - şi umplînd acest vid cu aerul rece, la minus 80 de grade, al stratosferei". Şi autorul continuă, spunînd că un savant german, dr. Telleman, prizonier la ruşi, ulterior evadat, a asistat la experienţe înspăimîntătoare.


În Caucaz, o vale adîncă de 300 de metri a fost devastată în urma unei furtuni violente provocate artificial de lansarea unor rachete în atmosferă, deasupra locului în cauză. Acest dezastru, declanşat prin electrizarea straturilor înalte de nori, a răpit munţilor ceea ce era, pînă la această experienţă, calitatea lor: un adăpost sigur. În concluzie, autorul articolului descrie un fenomen pur imaginar, din care, în opinia unora, la ora actuală este realizabil.

"În plină vară, un ţinut X de pe glob este acoperit brusc de zăpadă şi gheaţă. Temperatura coboară la minus 40 de grade. Toate comunicaţiile sînt întrerupte, aprovizionarea cu alimente a localităţilor este compromisă. Acest frig intens, imprevizibil, este urmat de ploi diluviene, cicloane şi inundaţii, fulgere şi trăznete care fac ravagii în oraşe şi în mediul rural!"


Dacă ar avea loc un conflict undeva în lume, cauza acestor evenimente ar fi uşor de ghicit, dar, în absenţa războiului, nimeni nu va înţelege care ar fi, în realitate, consecinţele unei noi arme.
GUY TARADE


fetiţă de patru ani diagnosticată cu o tumoră inoperabilă de medicii români a fost salvată de americani

Share/Bookmark


Viaţa ueni fetiţe din Satu Mare a fost salvată de o echipă de medici din Boston care au operat-o gratis pe copila căreia doctorii români îi mai dăduseră câteva luni de trăit din cauza unei tumori inoperabile.

Andreea este o fetiţă norocoasă pentru că a căpătat o nouă şansă la viaţă, după ce medicii americani i-au extras o tumoră imensă care i-a crescut lângă ochiul drept, ajungând să o desfigureze. La vârsta de patru ani ea a fost diagnosticată cu o tumoră benignă, iar doctorii români le-au dat o veste înfiorătoare părinţilor fetiţei: mai are câteva luni de trăit.

Impresionată de drama micuţei, una dintre profesoarele Andreei a contactat câţiva medici străini. Apelul ei a ajuns la un spital din Massachusetts, dar şi la Ray Tye, un filantrop care şi-a cheltuit averea plătind operaţii pentru copiii care nu şi le-ar fi permis altfel.

Chiar dacă la scurt timp după ce a aflat de cazul Andreei, bărbatul a decedat, medicii dintr-un spital din Boston au hotărât să o opereze gratis pe micuţă în memoria celui care a salvat multe vieţi. Intervenţia chirurgicală a durat şapte ore, iar doctorul Faye a salvat pleoapa, muşchiul ocular şi orbita, dar a pierdut ochiul drept al micuţei paciente. Ea va mai fi supusă la două operaţii de reconstrucţie, înainte de a se întoarce acasă, în Carei.


Wednesday, June 30, 2010

PLAN STRATEGIC DE INSTALARE A LUI CRISTIAN DIACONESCU CA PRIM-MINISTRU

Share/Bookmark

Un document secret, clocit la Palatul Cotroceni, pentru debarcarea lui Emil Boc

Dan Dima - iunie 2010

1) Concluzii în urma analizei acţiunilor şi mesajelor politice care conduc la instalarea în funcţia de premier: - România trece printr-o perioadă dificilă, care implică măsuri speciale; - Mass-media şi partidele au impus prin mesaj şi acţiune politică imaginea de situaţie dezastruoasă din perspectiva Bugetului de Stat.

Efectul acestor mesaje şi acţiuni este acceptarea ideii unor măsuri excepţionale care trebuie luate. În principiu, nici mass-media şi nici populaţia nu se aşteaptă la ieşirea din criză fără măsuri de austeritate (limitarea veniturilor populaţiei şi creşterea veniturilor bugetare).

Întreaga strategie de criticare a măsurilor guvernamentale a fost axată pe două paliere: sărăcirea suplimentară a unor categorii deja defavorizate şi efectele economice contraproductive (economia ar putea avea de suferit dacă se aplică aceste măsuri, din cauza scăderii consumului). Opoziţia promovează ideea că măsurile Guvernului sînt incorecte şi (sau mai ales) din punct de vedere economic.


2) Oamenii sînt dispuşi să accepte măsurile impuse de Guvern, pot accepta "strîngerea curelei" dacă aceste măsuri vin din partea unui om cu credibilitate:
- Cea mai mare problemă a prim-ministrului Emil Boc este deficitul de încredere şi lipsa de charismă proprie (afectată în principal de limbajul paralel cu subiectul şi discursul mecanic ce înşiră teme de message box);
- Emil Boc a fost delegitimat de Traian Băsescu prin ieşirile sale în forţă, fapt care a făcut din acesta orice altceva decît omul cu autoritate şi, cu atît mai puţin, omul cu soluţii;
- Mass-media a reuşit să torpileze prestigiul lui Boc prin repetarea excesivă a unor declaraţii contradictorii făcute în calitate de premier;
- Mesajul politic al lui Emil Boc a fost unul care a trebuit să acopere deficitul de încredere în rîndul anumiţilor exponenţi PDL, mesaj asumat în campaniile electorale;
- Antitetic cu Emil Boc, mass-media a reuşit să impună "soluţia salvatoare" Mugur Isărescu - aşa s-a putut sublinia fragilitatea poziţiei primului-ministru în comparaţie cu longevitatea bazată pe expertiză a lui Isărescu. În paralel, s-a avansat ideea că nimeni din arcul guvernamental nu poate să ofere anvergura necesară funcţiei de premier.


3) Într-un astfel de moment, singura soluţie şi singurul mesaj care poate relansa este imaginea "drumului înainte":
- Puterea s-a concentrat prea mult pe justificarea măsurilor de austeritate, uitînd să transmită mesajul despre ce va urma, cînd se vor încheia măsurile de austeritate - adică elemente de siguranţă şi generatoare de încredere;
- Cea mai vizibilă critică a societăţii şi a mass-media faţă de Guvern a fost lipsa măsurilor pro-active de redresare economică. Vinovate de această imagine sînt mesajele fragmentare (fiecare ministru a comunicat măsuri pe care le ia în aria lui de competenţă) şi lipsa unui program de anti-criză major. În campania electorală, "Prima Casă" a fost un astfel de program, dar acum nu s-a mai realizat un program de anvergură;
- Discursul Puterii a fost mult prea concentrat pe elementul atributiv - dacă/atunci... Acest aspect a transformat Guvernul în cel mai incapabil Cabinet de după 1990. S-a creat impresia că dacă - nu se va întîmpla niciodată, pe cale de consecinţă, atunci rezultatele nu se vor vedea niciodată.


4) Nevoia luptei continue împotriva "clientelei politice" - algoritmul care afectează calitatea şi clientela care generează marea corupţie:
- Mai important decît deficitul de imagine datorat "incompetenţei" a fost imaginea de corupţie "cvasigeneralizată" - la vedere, certificată de averile colosale afişate de membrii Guvernului. Acesta este vectorul care a construit ideea că "Puterea taie de la nevoiaşi (amărîţi) şi îşi conservă marja de profit şi avantaje";
- Se observă dublul standard folosit atît de Opoziţie, dar mai ales de presă - investiţiile Guvernului sînt inutile sau atribuite clientelar, iar pe de altă parte nevoia de investiţii şi acţiuni pro-active;
- Puterea nu a putut şi nu poate răspunde avalanşei de acuze în ceea ce priveşte atribuirea discreţionară de contracte şi dezvăluirile legate de veniturile unor apropiaţi PDL-ului. Decizia PDL de a separa afacerile de statutul de demnitar sînt ineficiente şi tardive.


5) Discursul populist al mass-media ostilă şi al Opoziţiei poate fi decredibilizat doar prin explicaţii tehnice, fără însă a face abuz de cifre:
- Populaţia este convinsă că va trebui să accepte măsurile de reducere a veniturilor, dar în forul intim al fiecăruia există sentimentul că mai sînt şi soluţii alternative;
- Singurul aspect asimilat de populaţie este impozitul progresiv, susţinut în discurs de PSD şi preluat de sindicate;
- Discursul Puterii a fost mult prea politizat şi axat pe "aceasta este singura soluţie - sindicatele nu au soluţii";
- S-a impus imaginea de Guvern care acţionează fragmentat şi discreţionar.


6) Unitatea de mesaj în arcul guvernamental şi eliminarea luptelor interne din partidele care alcătuiesc arcul guvernamental, lupte care lasă impresia de haos, presa maximizînd luptele interne din PDL:
- Opoziţia, cu complicitatea presei, a plasat dezbaterea în sfera intereselor proprii ale oamenilor care formează Puterea. Pe de o parte, parlamentarii PDL care susţin un Guvern ce aduce suferinţe poporului şi, pe de altă parte, elementul de "trădare" al unor pedelişti dispuşi să treacă oricînd în Opoziţie;
- La nivel de partide, UNPR şi UDMR sînt percepute ca partide care sînt împotriva măsurilor adoptate de Guvern, fie şantajînd PDL, fie votînd în favoarea căderii Guvernului;
- Nu a existat un plan coerent şi integrat de comunicare al Guvernului.
Fiecare ministru a comunicat cît şi cum a vrut, unii nu şi-au asumat mesajele, iar alţii au exagerat.


7) Măsurile de austeritate nu se iau pe verticală. Este nevoie de exemple din partea Guvernului
- Salariile uriaşe, achiziţiile fantasmagorice au dus la fracturarea complexului - discurs-exemplu personal - la nivelul ministerelor (adică apropiaţii Puterii), neaplicîndu-se reducerile valabile pentru marea massă;
- Fondul de solidaritate este perceput ca un vector de populism ieftin.

CONCLUZIILE GENERALE:


Premierul Cristian Diaconescu va trebui să creeze impresia unei schimbări reale faţă de tot ce a însemnat Emil Boc. Va trebui să tratăm unitar relaţia cu preşedintele, majoritatea parlamentară, Opoziţia, presa, sindicatele, societatea şi patronatele. Va trebui să construim un sistem de comunicare integrat.
Premierul Cristian Diaconescu va trebui să se delimiteze de discursul politicianist şi să inducă ideea că "partidele" sînt mai puţin importante în perioade dificile. Va trebui să operăm cu majorităţi şi minorităţi.
Premierul Cristian Diaconescu va trebui să ofere un discurs precis, aplicat pe probleme în termeni uşor de asimilat, fără accente patetice şi fără "dacă", "atunci".


Premierul Cristian Diaconescu este o mînă forte, ia decizii, se consultă în mediu strict specializat şi acţionează rapid şi fără ezitare. Va trebui să impunem o schimbare radicală de atitudine şi de tempo (poate chiar de tonus). Va trebui să facem lucrurile pe care Emil Boc nu le-a făcut pentru că nu le-a intuit, pentru că nu a fost în stare să le impună, pentru că postura lui a fost alta decît cea a lui Cristian Diaconescu. Va trebui să nu facem lucrurile pe care Emil Boc le-a făcut şi au afectat imaginea instituţiei Guvernului, instituţiei premierului şi, în ultimă instanţă, credibilitatea.

- Va trebui să construim sentimentul schimbării. Cristian Diaconescu este altfel decît Emil Boc;
- Va trebui să arătam că premierul Diaconescu provine dintr-un partid care nu deţine controlul în Parlament. Premierul Diaconescu poate fi asimilat cu un tehnocrat fără apanaj politic ce predispune la virusarea deciziilor;
- Va trebui să spunem că rolul prim-ministrului Diaconescu nu este acela de a proteja interesele majorităţii, ci de a aplica nişte măsuri ţinînd cont de gradul de suportabilitate al oamenilor;
- Va trebui să spunem clar şi răspicat: "Am o misiune precisă de îndeplinit, nu am de dat raportul nici preşedintelui, nici PDL-ului. Raporturile nu sînt de subordonare, ci de colaborare".
- Acţiunile acestuia sînt concrete şi cuantificabile (uşor de determinat);
- Aplicarea şi efectele măsurilor trebuie să aibă un scop clar şi declarat şi să rezoneze cu orizontul de aşteptare al oamenilor care nu este mai mare de 6 luni;
- Asumarea funcţiei pentru un scop. Acesta trebuie reamintit în permanenţă şi trebuie comunitate continuu rezultatele intermediare;
- Este esenţial să se creeze impresia de ordine şi rigoare, iar primul pas în acest sens se face în comunicarea publică;
- Pînă la urmă, oamenii au nevoie de explicaţii. Periodic trebuie să primescă cifre pe care chiar dacă nu le înţeleg, ele reprezintă garanţia că ceva evoluează în unităţi cuantificabile, certe;
- Premierul Cristian Diaconescu luptă împotriva clientelei, find chiar enervat vizibil de virusarea politicului cu afaceri;
- În ceea ce priveşte raportarea la PDL nu putem incrimina cu generalităţi, dar avem nevoie de un purtător de mesaj la nivel de PDL, care să asigure că partidul este gata să se igienizeze şi să se reformeze din interior;
- Raportarea continuă la presă a măsurilor fulger-punitive, concrete, chiar cîteva remanieri la nivel de secretari de Stat care nu îşi fac curat în ogradă;
- Oamenii simt nevoia să îi vadă în ochi pe vinovaţi, dar să şi vadă ce păţesc aceştia şi complicii (protectorii lor);
- Orice discurs de genul "şi PSD, şi PNL au făcut asta" este complet contraproductiv;
- Premierul Cristian Diaconescu are un plan anti-criză şi nu abordează gratuit discursuri pesimiste;
- Guvernul Boc a comunicat unidirecţional şi foarte neinspirat: odată era triumfalist şi anunţa revenirea economică pe care nimeni nu o sesiza, dar pe de altă parte anunţă tăieri de salarii şi pensii fără măsuri de protecţie;
- Discursul premierului Cristian Diaconescu se bazează pe măsuri pozitive - facem şi ieşim din criză; la nivel economic mergem pe sprijinul economiei private cu refexii din zona patronatelor, iar la nivel social ne concentrăm pe locurile de muncă obţinute de pe urma investiţiilor şi aplicării Legii PPP-urilor;
- Este important să încercăm să degrevăm mesajul unitar şi pe sindicate, şi patronate, care vor purta mesajul nostru;
- Premierul Cristian Diaconescu poate avea o relaţie fără precedent cu presa;
- Premierului nu i se poate imputa nimic din actuala stare de fapt a lucrurilor;
- Singurul care poate participa la talk show-uri este premierul Cristian Diaconescu;
- Miniştrii se pot exprima în Conferinţele de Presă de la ministere;
- În emisiunile la care ia parte premierul este strict interzisă participarea altor invitaţi;
- Premierul Cristian Diaconescu va trebui să meargă preponderent la televiziunile ostile Puterii;
- Miniştrii nu au voie să comunice pe teme politice;
- Întîlnirile premierului cu presa trebuie să fie cît mai dese şi cît mai degajate: briefing, masă rotundă etc.;
- Premierul Cristian Diaconescu este exemplu în măsuri de austeritate;
- Număr prea mare de ministere - din prima zi reducem numărul ministerelor;
- Administraţia centrală este locul ideal unde se poate micşora numărul bugetarilor;
- Numărul secretarilor de Stat se va reduce drastic;
- Se îngheaţă absolut toate achiziţiile publice pentru aparatul administrativ al ministerelor;
- Premierul Cristian Diaconescu se luptă cu duşmanul colectiv - evaziunea fiscală;
- Duşmanul colectiv se construieşte şi se descrie cu exemple concrete;
- Construcţia de campanii uriaşe de genul "Nu cumpăr de la tine!"
- Premierul Cristian Diaconescu întreţine dialogul social;
- În acest moment, există o fractură între Guvern şi sindicate;
- Sindicatele spun că, pînă la căderea Guvernului Boc, sînt în stare de război, urmînd ca, după instalarea unui Guvern nou, să se poziţioneze în parteneriate;
- Recomand întîlnirea CES-ului o dată la două săptămîni, cu mediatizare puternică, eventual patronată de premier;
- Recomand prezenţa unor lideri de sindicat la şedinţa de Guvern;
- Recomand preluarea în zona consilierilor personali a 1-2 sindicalişti foarte deschişi, gen Vasile Marica;
Premierul Cristian Diaconescu întreţine relaţia cu Parlamentul
- Întîlniri cu partidele politice, o dată pe lună; la acestea este obligatorie prezenţa Opoziţiei;
- Discursuri în plen cel puţin o dată pe lună.
Premierul Cristian Diaconescu se raportează continuu la mediul economic şi politic internaţional:
- Cazul Greciei a demonstrat că într-o ţară afectată mult mai puternic de criză decît România s-au luat măsuri mai suportabile în ceea ce priveşte reducerile de venituri ale populaţiei pe fondul unei deschideri impecabile cu exteriorul. Noul premier are avantajul de a dispune de imaginea de diplomat. Aici putem dezvolta pe 3 direcţii; raportarea la cerinţele de deficit impuse de CE şi UE, întîlniri cu José Manuel Barroso la Snagov... etc. Importarea de măsuri economice verificate în alte ţări;
- Angrenarea premierului în dezbateri pe tema viitorului economiei europene - eventual o sesiune la Bucureşti.
Premierul Cristian Diaconescu nu permite formarea de bisericuţe în sînul Guvernului!
- Premierul Cristian Diaconescu răspunde, în timp ce Opoziţia critică şi întreabă;
- Premierul Cristian Diaconescu nu ignoră presa şi nu limitează numărul de întrebări;
- Premierul Cristian Diaconescu nu face comentarii politice, misiunea sa fiind alta. Premierul Cristian Diaconescu nu invocă greaua moştenire pentru că şi-a asumat rolul de salvator şi ştie exact de unde pleacă;
- Premierul Cristian Diaconescu nu dă rapoarte preşedintelui şi nici PDL-ului;
- Premierul Cristian Diaconescu nu abordează discursul social demagogic. Premierul face totul pentru oameni;
- Unele mesaje pot fi transmise de vectori paraleli - secundari care pot fi recuperaţi sau activaţi;
- BNR - instituţie cu grad mare de încredere;
- Patronate;
l Jurnaliştii care au o raportare pozitivă faţă de omul Cristian Diaconescu;
l Intelectuali, societate civilă, care au părăsit zona Puterii atunci cînd s-a conturat criza.
La nivel de comunicare, premierul Cristian Diaconescu:
- Îşi asumă funcţia;
- Respectă orizontul de aşteptare al oamenilor;
- Schimbă total principiile de acţiune şi tempoul.
Mesajele premierului Cristian Diaconescu:
- "Îmi asum funcţia de premier într-o situaţie economică şi socială defavorabilă. Nu mă puteţi suspecta că urmăresc un beneficiu propriu, ci doresc să îndeplinesc o misiune fără precedent";
- "Avem multe de făcut! Putem rezolva orice, dacă sîntem uniţi şi schimbăm ritmul";
- "Vreau să fiu premierul ale cărui rezultate sînt cuantificabile";
- "Nu mă interesează nici o secundă de graţie şi nici o lună de miere. Am de acţionat acum";
- "Încurajez economia privată ca să protejez oamenii";
- "Parteneriat Public Privat înseamnă toată ţara un şantier, înseamnă locuri de muncă";
- "Sarcina mea este să previn căderea economiei ţării. Am alături specialiştii şi BNR-ul";
- "Vreau să fiu premierul raţional, care rupe tradiţia acţiunilor impulsive, de moment";
- "Nu vreau să îmi faceţi statui şi nu vreau să mă comparaţi cu nimeni dinaintea mea. Nici unul dintre foştii premieri nu a avut de gestionat ce am eu de gestionat".


PERLE LA BAC-2010

Share/Bookmark

Elevii care au susţinut Bacalaureatul la Limba şi Literatura Română au dat dovadă de foarte multă originalitate. În încercarea de a compensa prin creativitate slaba pregătire a subiectelor, liceeni au realizat adevărate perle.

1. În versurile: "Ce-ţi pasă şie chip de lut / Dac-oi fi eu sau altul?" poetul ne vorbeşte despre aspectul fiinţei cu care Luceafarul este în gagicareală şi ea îi spune că nu stie dacă va fi al ei sau va fi altul.

2. Agripina nu avea decît doi copii, pentru ca al treilea, Paunas, nu mai conteaza, pentru ca tot îl manînca vulturii.

3. În nuvela "La vulturi" de Gala Galaction, sunt descrise aventurile unei alpiniste curajoase fugarite de turci, si copii ei.

4. Metoda folosită de Ion pentru a pune mîna pe pamîntul Anei este însarcinarea.

5. Poetul îşi aşteaptă iubita ca împreuna să cutremure o barcă.

6. La începutul fiecărei poezii eminesciene sta plantat câte un tei mai gros sau mai subţire în funcţie de câte strofe are poezia.

7. Basmul este o poveste mai lungă, poate fi chiar cât o carte groasă, şi are atâtea personaje că nu le mai ţii numărul dar trebuie să fii atent la fabula ca te întâlneşti cu ea şi în final.

8. Privind atent plugul vede că e de fier şi privind si mai atent taranul, Arghezi, ca un poet bun ce este, vede ca e de bronz.

9. Omenia este o specie lacomă şi nepăsătoare, deci faptele bune sunt o faptă măreaţă".

10. "Omul bun nu se bate pe copii, se vorbeşte politicos cu bătrânii, se salută politicos pe doctori şi pe oamenii de ştiinţă".

11. "Când eram la Viena a picat pe pământ o bătrânică la intrarea în metrou" (elevul povesteşte mai departe cum a ajutat-o el pe bătrână făcând o faptă bună).

12. "Dacă are omenie, alţi oameni se uit la tine un alt ochi".

13. "Omenia este caracter moral şi definitoriu".

14. "Omenia poate dăuna când e percepută ca mijloc perfid de a profita".

15. "Dar în viaţa asta există oameni bun care are un suflet mai mare şi mai pură decât alţii".
Perle de la Bacalaureat 2010

16. Şi Stroe Orheianu cînd îl vazu pe Tudor Soimaru zise în gînd: Pe unde o scot, vere?!

17. Vlaicu-Voda era un funcţionar model care avea un randament deosebit ca domn.

18. Pentru că suntem oameni, nu poţi să ceri cainelui din scara blocului să sufere pentru decepţiile tale.

19. Zaharia Stancu a scris un roman desculţ. A fost şi şef de birou la scriitori.

20. Răscoala începu spre seara şi ţăranii îşi aprinseră lanternele ca să vadă drumul spre ciocoi.

21. Cu cît ne apropiem de izbucnirea rascoalei, cu atît taranii stau mai mult în cîrciuma, ca sa faca în ciuda boierului.

22. Si cînd Petre Petre o văzu pe Nadina dezbrăcată îl gîdila în talpi.

23. Romanul "Rascoala" este conceput de Liviu Rebreanu sferic, pentru ca începe si se termina cu imaginea burtii lui Rogojinaru, care seamana cu o sfera.

24. Cînd eroul muri împuscat de nemti pe cîmp, simti miros de mărar şi de pătrunjel.

25. Nichita Stănescu este un poet care se mira de orice. El se mira şi de faptul că oamenii aud şi au urechi. Păi de ce? El n-a avut urechi? A văzut el vreun om fără urechi? Mă rog, da se zice că aşa este în poezie, să te miri de toate şi să le pui pe toate unele subt altele, în rânduri scurte, ca să se vadă că sunt versuri.

26. Şcoala Ardeleană nu a avut propriu-zis sediu, din lipsa de fonduri austro-ungare.

27. Dintre cele cinci scrisori trimise de Eminescu, prima este considerată a treia. In "Scrisoarea a treia" se desfăşoara bătălia de la Rovinari.

28. "În cunoscuta baladă "Mioriţa", sunt descrise câteva întâmplări în care sunt implicaţi doi criminali, o oaie turnătoare şi un cioban ce şochează prin prostia lui".

29. "În caz de accident nu trebuie să fugi de la locul faptei, fiindcă victima, dacă nu e lovită fatal, poate reţine numărul maşinii".

30. "Personajele vorbeşte în modul dialog".


Main Teri Dushman - Nagina

Tuesday, June 29, 2010

Japan National Anthem Water Crystal



Share/Bookmark

Zam Zam Water - Mini Documentary

Saudi Arabia National Anthem Water Crystal



Share/Bookmark

CRISTAL DE APA EXPUSA UNEI FOTOGRAFII CU FLORI DE CIRES


Share/Bookmark

Sarmizegetusa ascunde un oras subteran

Share/Bookmark


SARMIZEGETUSA - ascunde un oras subteran

Intre anii 1993 si 1999, in zona fortificatiilor dacice de la Gradiste s-au desfasurat cercetari pe mai multe discipline, pentru realizarea unui studiu de ansamblu privind zona arheologica. Rezultatele, care nu au fost date oficial publicitatii, sunt uluitoare. Fortificatiile nu reprezinta doar cetati disparate asezate pe culmile muntilor, ci un ansamblu compact, o asezare militaro - civila montana, cu mai multe nuclee, intinsa pe o suprafata de 200 de km patrati. Marea majoritate a vestigiilor sunt inca acoperite de pamant.

Aparatele de magnetometrie au detectat existenta in zona si a unei asezari subterane pe o suprafata de doi km patrati. Cercetarile au fost demarate de Ministerul Lucrarilor Publice, Ministerul Culturii si Ministerul Cercetarii. Ele aveau drept scop delimitarea fizica a complexului de fortificatii prin alte metode decat sapaturile arheologice, si chiar elaborarea unei strategii de punere in valoare a constructiilor preistorice de la Gradiste.

Abia in urma acestui studiu, care sa detalieze ce si unde trebuie sapat, urma sa aiba loc decopertarea, restaurarea, conservarea siturilor si transformarea zonei intr-o rezervatie arheologica nationala, punct turistic de importanta deosebita, cu protectie armata din partea jandarmeriei, care ar urma sa stavileasca ofensiva jefuitorilor de comori etc.

Prima faza a cercetarilor a demarat in 1993. Conform unor informatii neoficiale, subsolul din zona Gradistei a fost sondat din satelit de catre rusi, pe la inceputul anilor ’90. Nu stiu de ce si nici cum au ajuns informatiile la oficialitatile din Romania, cert este faptul ca rusii vorbeau despre situri antice, dar si preistorice necunoscute inca in zona Gradistei. Coroborand aceste date cu informatiile unor scriitori antici, care spuneau ca dacii au taiat si au zidit muntii, MLPAT si Ministerul Culturiii au format o comisie pentru aflarea adevarului.

Din comisia formata fac parte specialisti pentru detectia straturilor de profunzime prin magnetometrie, specialisti in probleme hidrotehnice, arheologi, ingineri constructori, arhitecti si specialisti in geodezie. Ceea ce spuneau anticii s-a confirmat. Fortificastiile sunt deosebit de complexe si sunt suprapuse, in multe locuri, pe asezari mai vechi.

Dosarul privind siturile din subsolul Gradistei, respectiv studiul aprofundat, impreuna cu toate hartile, se afla acum (ianuarie 2001), la Institutul de Geodezie.

Pentru a avea o imagine a modului in care s-a lucrat, dam exemplul grupului format dintr-un geodez si un specialist in magnetometrie. Geodezul. General de divizie in retragere, deci militar de cariera, cauta zonele de relief transformate pentru utilitati militare. Al doilea, instala magnetometrele si trasa profilil subsolului in zona indicata.

Magnetometrul este un aparat care poate radiografia si pune in evidenta elementele din subsol, la adancimea dorita de operator. In acest caz sondajul a mers pana la o adancime de 8 metri. Asa au fost descoperite constructiile scufundate in pamant, dar si incintele subterane care I-au uluit pe cercetatori.

Conform datelor din studiu, mega- asezarea regilor daci este situata pe masivul Sureanu, masiv muntos care coboara catre est, nord si vest in Podisul Transilvaniei, ca degetele pornite dintr-o palma, intre raurile Sebes si Strei.

“La inceput ne-am pus intrebarea cum a fost posibil ca timp de 5 ani dacii sa poata tine piept asaltului unei armate uriase, bine inzestrate, cum era cea a romanilor. Mai ales ca era conduasa de unul din cei mai buni strategi pe care I-a avut Roma vreodata. Raspunsul l-am gasit la fata locului: folosirea eficienta a terenului printr-un complex militaro- civil.

Dacii au construit, in primul rand, la poalele muntelui, in nord si vest, un zid de aparare foarte lung, deoarece sistemul era cel mai vulnerabil in acea directie. Ceva in genul zidului lui Hadrian din Scotia, lung de 170 de km. In interior, fiecare inaltime a fost terasata de jos in sus. Fiecare terasa, cu latimi diferite, era aparata de ziduri. Pe culmi au fost construite una sau mai multe cetati fortificate, de diferite dimensiuni.

S-a mers pana acolo incat fiecare cvartal al unei aglomeratii urbane mai mari era la randul lui aparat de un zid propriu. In studiu eu numesc modul fiecare aglomerare urbana. Modulul poate fi inteles si ca un cartier mai mare, intins pe cateva hectare, al imensei fortificatii. In acest fel, un modul era aparat de mai multe ziduri dispuse concentric. Distantele de la o aglomerare urbana la alta sunt mici, in general de cateva zeci de metri. Distantele cele mai mari de la un nucleu fortifical la altul nu depasesc 4 kilometri.

Fiecare aglomerare are locuintele si sanctuarele ei, asa cum apar si la Sarmizegetusa Regia, cea cunoscuta pana acum. Intre aceste nuclee exista insa numeroase terase amenajate cu urme de locuire stravechi, mai vechi decat perioada dacica clasica.

De asemenea, asezari civile se gasesc peste tot pe vaile apelor dintre munti. Totul pe o suprafata de aproximativ 200 de kilometri patrati. Intreaga zona este acoperita de un paienjenis de drumuri antice construite foarte interesant. Intr-o zi am stat mai bine de o jumatate de ora in ploaie pe un asemenea drum sa vad ce se intampla.

Apa curgea la dreapta si la stanga dar nu si pe drum, atat de bine este facut sistemul de drenaj de sub ele. Singura bresa a sistemului de fortificatii a fost neglijarea laturii sud - estice, considerandu-se ca panta abrupta a muntelui e un obstacol natural suficient. Aceasta neglijenta a fost fatala dacilor. Imparatul Traian a urcat cu trupele chiar pe acolo si a atacat fortificatiile de sus in jos”, spune Vasile Dragomir.

Un singur “cartier” avea cateva hectare

Cea mai importanta descoperire o reprezinta insa incintele subterane. “In zona numita Vartoape, pe o suprafata de aproximativ 4 km partati exista 75 de gropi conice, de diferite dimensiuni, unele cu diametre de pana la 70 m. Aparatele noastre au detectat foarte multe incinte paralelipipedice care comunica intre ele precum camerele unei locuinte. Este vorba de incinte naturale modificate de mana omului. Multe dintre ele comunica cu platoul de deasupra prin drumuri antice. De la aceste incinte pleaca mai multe tuneluri catre muntii din apropiere, unele partial prabusite.

Unul merge chiar catre sanctuarele din Sarmizegetusa Regia, unde de asemenea am detectat cateva incunte subterane. Vreau sa subliniez ca in urma masuratorilor noastre a rezultat ca in zona Vartoape si in imediata apropiere se afla vestigiile cele mai impresionante ale complexului, inclusiv sanctuare, constructii cu o vechime mult mai mare decat cele de la Sarmizegetusa. Conform studiului intocmit, acest oras subteran si constructiile de la suprafata, mult mai numeroase decat cele de la Sarmizegetusa Regia, au constituit centrul fortificatiilor, cu alte cuvinte centrul mega-orasului regilor daci.

Arheologii din zona sunt mai putin entuziasti in legatura cu aceasta descoperire si mai laconici pana la inecperea sapaturilor arhelogice propriu-zise.

“Pe Culmea Vartoapelor se afla o intinsa asezare dacica, iar culmea, stancoasa, calcaroasa, e impanzita de mici grote care uneori iau aspectul unor pesteri de dimensiuni modeste. Pe micile platouri de la gura catorva au fost descoperite fragmente ceramice dacice” spune Ioan Glodariu, muzeograf la muzeul din Deva. Acesta sustine ca terasele si cetatile erau dens populate pe vremea dacilor.

Mai mult, fiecare terasa locuita era aprovizionata cu apa, ata locuintele cat si atelierele de fierarie, prin conducte care captau izvoare de la distante apreciabile. Foarte interesant este faptul ca aceste conducte de apa subterana aveau, din loc in loc, chiar decantoare.

Sorin Golea (aparut in ziarul Libertatea 16.02.2001)

Presa a semnalat in nenumarate randuri ca in zona cetatilor dacice de la Gradiste pe platourile acoperite de paduri are loc un adevarat jaf. Cautatorii de comori din Romania si de aiurea au devenit stapanii zonei. “Intr-o vara am surprins cativa cautatori in timp ce sapau. Am vrut sa-I fotografiez si au tras un foc de arma catre mine. A fost doar un avertisment, era limpede. Daca voiau ma omorau fara probleme. I-am lasat in pace si am plecat imediat.

Ziarul Libertatea a aratat anul trecut ca exista o retea bine pusa la punct care printr-o firma din Occident anunta ca organizeaza excursii la Sarmizegetusa pentru cautatorii de comori….In ultimele patru luni politia a prins la locul faptei sase persoane care aveau asupra lor 1.400 monede din perioada romana. Indivizii aveau asupra lor aparate de detectie ultraperformante de origine austriaca si americana.

De curand, au aparut si in Romania firme care vand aparatura de detectie a metalelor din sol. Aceste aparate sunt folosite, in general, la determinarea pozitiei retelelor edilitare din subsol. Acestea sunt folosite si de cautatorii de comori, mai ales ca pot deosebi metalele pretioase de alte metale.

“Noutati” descoperite la Histria

jt993o8592ettd 58993ojb92etd6b

Printre sapaturile de pe santierele arheologice de pe santierele arheologice ale Dobrogei, efectuate in anul 2000, s-au aflat si cele de la Histria. In aceste locuri s-au finalizat, aproape in intregime cercetarile la biserica episcopala, unul din cele mai mari edificii situat in centrul cetatii.

Echipa care a realizat cercetarile a fost constituita din dr. Alexandru Suceveanu, de la Institutul de Arheologie din Bucuresti in calitate de responsabil stiintific al santierului si cercetatorii stiintifici Virgil Lungu si Constantin Bajenaru, din partea Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta.

Din anul 1914, cand au fost incepute sapaturile la Histria, de catre reputatul arheolog Vasile Parvan, au fost descoperite in interiorul cetatii trei bazilici, carora li se adauga inca una mai veche, aflata sub bazilica episcopala. Alaturi de aceasta mai exista un edificiu de acest gen aflat in afara cetatii si anume bazilica cimitirului.

Sapaturile realizate anul trecut de catre Constantin Bajenaru si Liviu Lungu, in teritoriul Histriei, pe traseul gazoductului care strabate Dobrogea au identificat, in zona localitatilor Cogealac si Tariverde, doua asezari romane apartinand teritoriului rural al Histriei, din perioada sec. I-III en. Sapaturile au scos la lumina zilei fragmente din ceramica, metal si piatra, specifice asezarilor rurale. In prezent, aceste fragmente se afla la Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta pentru a putea fi restaurate si conservate.


sursa referate






MINA UNUI GINECOLOG DUPA 30 ANI DE PRACTICA


Share/Bookmark

Misterele unui loc blestemat - Vrăji la mormântul Elenei Ceauşescu

Share/Bookmark

Articol semnat de Florian Bichir

De pe locul de veci al dictatoarei a dispărut o placă de marmură  ciudată, pe care era scris «Linia I» şi «Respect şi putere»


Doar o mână de oameni ştiu că la mormântul Elenei Ceauşescu, din Cimitirul Ghencea Civil din Bucureşti, se petrec lucruri stranii. Mai mulţi vizitatori au albit de spaimă văzând rotocoale de fum deasupra locului de veci situat pe pÎn  partea stângă a locului de veci al Elenei Ceauşescu s-a aflat mult timp o  ciudată placă de marmurăarcela H 25, din partea stângă a aleii principale a cimitirului.

Ca uluiala să fie totală, la începutul anului 2000, a fost descoperită în stânga mormântului, în interiorul gardului care împrejmuieşte locul de veci, o dală de marmură, cimentată pe două cărămizi bine înfipte în pământ.

Pe placa de marmură, de dimensiunile 20x30 centimetri, erau notate câteva semne ciudate: cercuri, un Y mare şi unul mic, un triunghi, inioeialele VB şi BV, “Linia I” şi “Respect şi putere”. Pe marginea acestei plăci putea fi văzută ceară proaspătă şi urme de tămâie şi cenuşă, de parcă seara, în acel loc, s-ar fi desfăşurat un ritual magic.

Administraţia cimitirului a ridicat neputincioasă din umeri. Timp de zece ani, urme proaspete au fost descoperite în fiecare dimineaţă. Apoi brusc, în primăvara acestui an, placa a dispărut.

Aşa arăta placa de marmură a cărei semnificaţie nimeni nu a  putut-o explica

În  primăvara acestui an, placa a dispărut. Însă urmele de ceară şi de  tămâie încă există

Specialiştii se feresc să vorbească

Nici îngrijitoarea parcelei şi nici gardienii publici nu au dorit să ne ofere amănunte. Ba una dintre bătrânele care “zac” în aşteptarea unei pomeni prin cimitir a dus mâna la gură şi ne-a spus că-s “vrăji, maică, vrăji, că scorpia asta de Leana a făcut şi ea”.

Tot bătrâna ne-a arătat nişte septuagenare care, sub pretextul cerşitului, îşi făceau de lucru pe lângă capela cimitirului: “Crezi că n-au de mâncare? Aiurea. Vin să fure legăturile mortului (sforile cu care sunt legate la mâini şi la picioare persoanele decedate - n.r.), pentru vrăji”.

Cu toate că am consultat cele mai autorizate persoane în parapsihologie, ocultism şi magie, nimeni nu a ştiut sau nu a vrut să ne explice simbolistica acestor semne.



OZN-urile ne-au vizitat încă din Preistorie

Share/Bookmark


Articol semnat de Bogdan Coroamă

Un grup de cercetători a descoperit într-o peşteră din India o pictură ciudată, veche de milioane de ani.

Aşa arată peştera în care s-au găsit ciudatele deseneCotidianul german Bild a analizat, recent, ideea existenţei extratereştrilor şi a obiectelor zburătoare neidentificate încă din perioada strămoşilor noştri, plecând de la descoperirea unei picturi într-o peşteră din India.

Astfel, în timpul unei misiuni de cercetare care avea ca scop studierea vieţii unui trib izolat din India, un grup de antropo-logi a găsit o uluitoare pictură, care s-a dovedit că datează din epoca preistorică. Desenele de pe pereţii peşterii din regiunea indiană Hoshangabad sunt, conform celor care le-au descoperit, reprezentări grafice care ilustrează un extraterestru, un OZN şi o aşa-numită “gaură de vierme”.

În partea stângă a imaginii se poate observa o siluetă a ceea ce ar putea fi un extraterestru, care priveşte spre un obiect de zbor ce seamănă perfect cu felul în care oamenii cred că arată OZN-urile. Din acest obiect ies un soi de raze care au fost interpretate de cercetători ca un scenariu de răpire, iar “gaura de vierme” a fost asemuită modului în care extratereştrii reuşesc să ajungă pe Pământ.

Desenele, făcute de extratereştri?

Jurnaliştii de la Bild înaintează ideea conform căreia desenele au fost realizate chiar de fiinţele extraterestre, care au dorit astfel să îşi semnaleze prezenţa în zonă. Şi totuşi, există şi sceptici, precum arheologul indian Wassim Khan, care spune că desenele misterioase descoperite în peşteră sunt o anomalie în raport cu alte picturi preistorice care descriu viaţa din acele timpuri.

Întrebarea la care nici specialiştii şi nici jurnaliştii nemţi nu au reuşit să răspundă este dacă imaginile pot demonstra că fiinţe venite de pe alte planete au păşit pe Terra încă din vremurile strămoşilor noştri, ceea ce ar da credibilitate şi mai mare teoriei conform căreia omenirea s-a născut cu implicarea extratereştrilor.


MICUL PRINT

Share/Bookmark

Motorul de căutare Google marchează astăzi împlinirea a 110 ani de la naşterea scriitorului şi aviatorului francez Antoine de Saint-Exupery, autorul cunoscutului roman "Micul Prinţ", afişând o imagine specială inspirată opera literară.

Aşa arată logo-ul Google, dedicat lui Antoine de Saint-Exupery /  Foto: Google

În crearea acestei lucrări, Saint-Exupery a fost inspirat, parţial, de un accident de avion pe care l-a suferit în Sahara, în timp ce încerca să zboare de la Paris la Saigon, în 1935.

Scriitorul, alături de navigatorul Andre Prevot, au fost salvaţi de un beduin, care a devenit modelul pentru crearea personajului "Micului Prinţ".


CARTEA IN ROMANA AICI


Este periculos telefonul mobil?

Share/Bookmark

Relatări pline de îngrijorare din partea comunităţii ştiinţifice

8) Dintr-o declaraţie dată de Sianette Kwee, profesor la Departamentul de Biochimie Medicală, Universitatea din Aarhus, Danemarca (membru al comisiei editoriale de bioelectrochimie, expert danez, reprezentant în cadrul proiectului COST 281 al Uniunii Europene "Efecte potenţiale asupra sănătăţii produse de noile sisteme de comunicaţie wireless", grupul de bază de cercetare).

Domenii de cercetare: bioelectrochimie, electroporaţia-electrochimia sistemelor biologice, bioelectromagnetică; efectele biologice ale cîmpurilor electromagnetice din mediul înconjurător (frecvenţe extrem de reduse - ELF şi microunde - MW), asupra dezvoltării celulare în celulele amniotice umane.


"Studiile noastre au arătat că există o modificare semnificativă în dezvoltarea celulară în aceste celule după ce au fost expuse la cîmpuri EMF provenite atît de la liniile de putere (ELF), cît şi de la telefoanele mobile (MW). Aceste efecte biologice au fost foarte intense în cazul celulelor tinere şi viguroase în curs de dezvoltare, dar mult mai mici în cazul celulelor bătrîne. Aceste rezultate ne arată că, de exemplu, cîmpurile de microunde produse de telefoanele mobile îi pot afecta pe copii într-o măsură mult mai mare decît pe adulţi.


9) Declaraţie a dr. Gerard Hyland de la Universitatea Warwick, Coventry, Marea Britanie, şi de la Institutul Internaţional de Biofizică din Neuss-Holzheim, Germania. Fragment (care se ocupă în special de copii şi de utilizarea de către aceştia a telefoanelor mobile) din raportul său pentru Comisia STOA a Uniunii Europene. "Vulnerabilitatea crescută a copiilor pre-adolescenţi":

"Ne putem aştepta ca pre-adolescenţii să fie (potenţial) într-un risc mai mare decît adulţii - după cum se arată în Raportul Grupului Independent de Experţi din Marea Britanie asupra Telefoanelor Mobile (Raportul Stewart) - pentru următoarele motive:


* Absorbţia microundelor cu frecvenţa folosită în telefonia mobilă e mai mare (în special la 900 MHz) în cazul unui obiect de mărimea capului unui copil - aşa-numita rezonanţă a capului - decît în cel al unui adult şi, în consecinţă, cu cît e mai subţire craniul unui copil, cu atît penetrarea radiaţiei în creier este mai mare decît la un adult.


* Sistemul nervos încă în curs de dezvoltare şi activitatea undelor cerebrale asociate în cazul unui copil (şi în special al unuia care este epileptic) sînt mult mai vulnerabile la agresiunea pulsurilor de microunde folosite în GSM decît în cazul unui adult.

Şi aceasta din cauză că frecvenţa de repetare multi-cadru de 8,34 Hz şi pulsul de 2 Hz care caracterizează semnalul de la un telefon echipat cu modul de transmisie discontinuă pentru econimisirea de energie se găsesc în interiorul domeniului de valori în care se situează activităţile undelor cerebrale Alfa şi, respectiv Delta.

Faptul că aceste două activităţi electrice particulare se modifică în mod constant la copil pînă la vîrsta de aproximativ 12 ani, cînd undele delta dispar şi ritmul Alfa este în cele din urmă stabilizat, arată că ne putem aştepta la o vulnerabilitate de două ori mai mare a copilului la radiaţiile GSM decît în cazul creierului unui adult. (Va urma)


Lector univ. dr. ing.
ANDREI DRĂGULINESCU


"LISTELE NEGRE" ALE PALATULUI COTROCENI

Share/Bookmark

Am intrat în posesia a două documente incredibile, emise de Serviciile Secrete: Lista cu oamenii politici ostili Guvernului PDL şi lui Traian Băsescu (în poziţia nr. 1 Corneliu Vadim Tudor) şi Lista cu jurnaliştii şi formatorii de opinie ostili Guvernului şi lui Traian Băsescu (în poziţia nr. 1 Dan Diaconescu)

Am intrat în posesia a două documente incredibile, emise de Serviciile Secrete: Lista cu oamenii politici ostili Guvernului PDL şi lui Traian Băsescu (în poziţia nr. 1 Corneliu Vadim Tudor) şi Lista cu jurnaliştii şi formatorii de opinie ostili Guvernului şi lui Traian Băsescu (în poziţia nr. 1 Dan Diaconescu)







Monday, June 28, 2010

O BIBLIOTECA INTREAGA

IMAGINEA ZILEI

Share/Bookmark

Instantaneul zilei vine din Italia, acolo unde un turist a surprins la apus, cel mai zâmbăreţ soare cu putinţă. Pentru că în faţa astrului se află nişte nori cu o formă ciudată, soarele pare că are ochi şi gură. O astfel de fotografie ne binedispune şi într-o zi ploioasă, ca aceasta.

Pentru că norii s-au interpus, soarele a căpătat o formă ciudată

Sursă foto: webpark.ru



Profanarea Istoriei

Share/Bookmark

- sacrilegiul din Piaţa Universităţii-

Agresiunea asupra monumentelor de patrimoniu ale Capitalei şi, implicit, asupra istoriei şi memoriei naţionale continuă, de data aceasta, cu ideea aberantă a dislocării statuilor din Piaţa Universităţii. Ele vor fi exilate în Parcul Izvor, pentru a se construi nestingherit pe locul lor o parcare subterană. Ceea ce părea un zvon sau un banc prost despre mutarea preţioaselor statui din Piaţa Universităţii devine sub ochii noştri o realitate cutremurătoare.

În ciuda protestelor unor specialişti care au trăit experienţa tristă a pierderii unor mari vestigii şi monumente ale Capitalei, dar cu acordul unui funcţionar nedemn din Ministerul Culturii şi cu acceptul tacit al altora, dr. Oprescu îşi suflecă mînecile şi "operează" cu sîrg la temelia celor mai vechi statui dintr-o zonă sensibilă pentru conştiinţa bucureştenilor.

Nici un argument nu poate opri zelul edilului Capitalei, deranjat în planurile sale fanteziste de prezenţa unor statui de referinţă pentru cultura şi istoria noastră. Scuza că preţioasele monumente vor fi readuse pe locul lor acuză şi mai mult acest act iresponsabil şi fără precedent de abuz asupra patrimoniului Capitalei. O dată cu inutila parcare subterană preconizată (există deja alte parcări în vecinătate), pentru care sînt sacrificate monumentele, se vor distruge vestigiile aşezămîntului domnesc "Sf. Sava", construit de Constantin Brâncoveanu.

Se ştie că statuia lui Mihai Viteazul a fost ridicată pe locul altarului Mînăstirii "Sf. Sava", în incinta căreia va funcţiona şcoala, liceul, apoi Academia "Sf. Sava", creată de marele cărturar Gh. Lazăr. Academia a funcţionat cu mare folos pînă în 1848, dînd şi numele străzii care se păstrează şi astăzi. Peste un deceniu, va fi ridicată clădirea Universităţii, în faţa căreia se vor alinia în timp monumentele, de carate artistice excepţionale, cu valoare de simbol, venerate de generaţii întregi din elita politică şi culturală românească.

Aşadar, cea mai veche şi preţioasă statuie, prin puterea ei de simbol, este statuia lui Mihai Viteazul, realizată în bronz de sculptorul francez Carrier Belleuse, artist academic renumit (în atelierul căruia şi-a făcut ucenicia marele sculptor Rodin). Dezvelirea statuii s-a făcut într-o zi de vineri, 8/20 noiembrie 1874, cu mult fast, şi în prezenţa regelui Carol I şi a unei mulţimi entuziaste.

Tot aici, în faţa statuii lui Mihai Viteazul, bucureştenii reveneau ca în faţa unui altar în vremurile istorice de cumpănă sau în clipele de sărbătoare naţională. Acestei statui de referinţă i s-a adăugat, în 1881, monumentul lui Ion Heliade Rădulescu, realizat în marmură de Carrara de sculptorul italian Ettore Ferrari. Au urmat monumentul lui Gh. Lazăr, realizat în 1885 de Ion Georgescu, şi statuia lui Spiru Hareţ, realizată de Ion Jalea şi inaugurată în 1935, cu prilejul primei ediţii a Lunii Bucureştilor.


Iată că, după mai bine de 100 de ani, aceste monumente care au făcut fala oraşului, alcătuind centrul lui spiritual, sînt smulse brutal din lăcaşul lor trainic şi trimise spre cele patru gropi excavate în Parcul Izvor, care-şi aşteaptă victimele. Faptul este fără precedent şi lezează nu doar integritatea statuilor care, odată strămutate, nu vor mai arăta exact cum au fost, dar şi sentimentele de onoare şi mîndrie ale unei naţiuni pentru valorile ei puse în pericol. Nimeni, nicăieri în lume nu ar accepta profanarea unor simboluri de patrimoniu, intrate definitiv în conştiinţa naţională. Oare această samavolnicie nu poate fi stopată? Chiar nu-i opreşte nimeni?


EMILIA ENACHE,
Muzeograf


TRAIAN BĂSESCU AGONIZEAZĂ URÎT - IERI A AVUT TENSIUNE 8 CU 5 ŞI ERA S-O MIERLEASCĂ...

Share/Bookmark

Şocul resimţit vineri de Dictachiorul Traian Băsescu la aflarea veştii că legea prin care s-a propus diminuarea pensiilor cu 15% a fost declarată ca neconstituţională s-a dovedit a fi unul mult mai serios decît crizele făcute pînă acum. Conform surselor noastre, medicii SPP s-au temut că Bolnavul Naţional va face o congestie cerebrală.

În timpul în care acesta zăcea ca mort, unul dintre medicii care îl vegheau a lansat posibilitatea de a fi internat de urgenţă la Spitalul Militar, dar ideea a fost abandonată, pentru că toţi au căzut de acord că o asemenea decizie le poate afecta drastic cariera profesională, în condiţiile în care Pazvante Chiorul a refuzat, de fiecare dată, această variantă.


În jurul orelor 14, starea Pacientului Naţiunii a revenit la normal, dar şocul a lăsat urme adînci. Acum, migrenele sînt aproape constante, ca şi durerile în coşul pieptului (angină pectorală) şi, din cînd în cînd, acestea se accentuează.

Tratamentul pentru cancer, pe care Matrozul îl urma la indicaţiile specialiştilor de la clinica din Skopje, a fost abandonat pentru moment, iar pacientului i s-au administrat injecţii intravenoase şi pastile (între care şi Torecam) pentru stabilizarea situaţiei cardiace. Cu toate aceste eforturi, starea de sănătate era duminică dimineaţă departe de a fi stabilă. Noaptea de sîmbătă spre duminică a fost una grea, abia după 4 dimineaţa Băsescu a putut adormi. Dar, iată "filmul" acestui week-end.


Sîmbătă, Matrozul s-a văitat de puternice ameţeli şi pierderi de echilibru. Accesele de vomă şi-au făcut şi ele semnalată prezenţa, Matrozul Chior la un moment dat expectorînd şi sînge. Conform surselor noastre, sîmbătă după prînz era să cadă în cap în momentul în care a încercat să se lege la pantofi, dar a fost ţinut la timp de unul dintre angajaţii de serviciu care păzesc uşa apartamentului din Vila Lac 2. Acesta l-a prins de braţ şi l-a aşezat pe un scaun.


Medicii SPP spun că au epuizat, practic, toate metodele ştiute de ei de a-i stabiliza situaţia şi că cel mai bine ar fi ca, dacă situaţia persistă, să se interneze în spital, unde poate fi monitorizat de o echipă multidisciplinară. Bineînţeles că, la auzul acestei propuneri, Traian Băsescu a turbat.
În preajma acestuia stau permanent cei 2 escroci, Aliodor Manolea şi albanezul Jurgen.


Tot atunci, înainte de momentul în care şi-a pierdut echilibrul, Băsescu îi convocase la Vila Lac 2 pe Sebastian Lăzăroiu şi pe Valeriu Turcan, cu care dorea să aranjeze pentru sîmbătă seara o declaraţie publică, pe care urma să o susţină în jurul orelor 19, în direct, la posturile de Televiziune, pentru a explica populaţiei de ce creşte TVA-ul pînă la 24% şi cum evoluează criza economică.

Cu alte cuvinte, îl mînca-n fund, să iasă iar în evidenţă, să facă pe deşteptul. Numai că atît medicii, cît şi cei 2 lachei (care l-au văzut cît de rău arată) l-au sfătuit să nu facă acest gest, sfat pe care Bolnavul Naţional l-a acceptat în cele din urmă. Ca dovadă că starea lui se agravează de la o zi la alta este şi faptul că duminică, la orele 15,30 Băsescu a avut o tensiune alarmantă: 8 cu 5. Revenim.


OM (aum)



Share/Bookmark

INTERVIU CU DUMNEZEU

Share/Bookmark

Interviu cu Dumnezeu


Octavian Paler

- Ai vrea sa-mi iei un interviu? deci…..zise Dumnezeu.
- Daca ai timp... am raspuns eu.

Dumnezeu a zâmbit, spunând:
- Timpul meu este eternitatea. Ce intrebari ai vrea sa-mi pui?

-Ce te surprinde cel mai mult la oameni?

Dumnezeu a raspuns:

- Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tânjesc sa fie copii; ca îsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi îsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.

Dumnezeu mi-a luat mana si am stat tacuti un timp. Apoi am intrebat:

- Ca un parinte, care sunt câteva din lectiile de viata, pe care ai dori sa le învete copiii Tai?

- Sa invete ca dureaza doar cateva secunde sa deschida rani profunde in inima celor pe care ii iubesc si ca dureaza mai multi ani ca acestea sa se vindece; sa invete ca un om bogat nu este acela care are cel mai mult ci acela care are nevoie de cel mai putin; sa invete ca exista oameni care ii iubesc dar pur si simplu nu stiu sa-si exprime sentimentele; sa invete ca doi oameni se pot uita la acelasi lucru si ca pot sa-l vada in mod diferit; sa invete ca nu este suficient sa-i ierte pe ceilalti si ca de asemenea trebuie sa se ierte pe ei insisi.

- Multumesc pentru timpul acordat..am zis umil. Ar mai fi ceva: ce ai dori ca oamenii sa stie?

Dumnezeu m-a privit zâmbind si a zis:
- Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna...


OSHO: I Don't Have a Biography (1) (No Tengo Biografía)

OSHO: If Somebody Creates Anger in You

ABUNDANCE (OSHO Meditation Minutes)

MUSIC OSHO - MEDITATE - DANCE - SIGN



Share/Bookmark

Osho - If You Don't Fight With Life



Share/Bookmark

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites